Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Orban și Cîțu, clovnii de luni dimineața

Tare nervos trebuie să se fi trezit Ludovic Orban luni dimineața. Îl aștepta SPP-ul la poartă și el nu-și găsea declarația pe proprie răspundere, că locuiește în Dobroești, care este în carantină. Să zică mersi că au cutezat să intre și nu l-au lăsat să bată drumul pe jos până la intrarea în comună. Până la urmă și-o fi zis: „Dă-o dracului de declarație, am fumat eu în birou și nu s-a prăbușit lumea”. Și a plecat fără. Dar nu din cauza asta era nervos, că i se fâlfâie lui de reguli. Era nervos că-l are pe Iohannis pe cap, și el nervos că nu s-a dus la Sibiu. Și profund nemulțumit că s-a luat Ciolacu de el, de parcă treaba opoziției ar fi să-l laude. Chiar dacă nu i-a cerut-o, Orban a zis că trebuie să-i apere onoarea. Și a început o declarație de presă, la sediul partidului, cu o avertizare: „PSD otrăvește aerul acestei campanii electorale. Somăm PSD să înceteze atacurile mizerabile împotriva președintelui României, Klaus Iohannis. Somăm PSD să înceteze stilul de campanie bazat pe minciună, calomnie, dezinformare”.

Cine îl cunoaște pe Orban, nu-l poate lua în serios nici dacă anunță că NATO a întors armele împotriva noastră. Orice ar spune, te aștepți ca, la un moment dat, să se apuce să pocnească din degete și să chiuie. Eram odată la nu știu ce acțiune de-ale lor, au pichetat Parlamentul, și s-a întors el victorios cu un pahar de cafea Klauss. Atâta l-am sucit și l-am învârtit pentru poză, iar el era atât de mândru de parcă furase pantoful miresei. Sigur, atunci era în opoziție. Dar dacă ești chefliu de fel, nu devii sobru nici dacă ți se dă în custodie valiza nucleară.

Evident, a vorbit și despre alegeri. Sincer, eu nu pricep obsesia asta a lor, în frunte cu Iohannis, pentru câștigarea alegerilor. A guverna în perioada următoare înseamnă sinucidere politică pentru orice partid. Sigur că ei se gândesc la alea 80 de miliarde de euro de la UE și la cât vor băga în buzunare. Și e și ordin. Dar acum nu despre asta e vorba, ci despre alegeri. Orban spune, cu seninătate, cum vor vota, de-a valma, și ăia infectați și ăia carantinați și cei sănătoși. Când vine vorba de deschiderea școlilor, spune nu, doar când decid specialiștii, că trebuie să protejăm copiii, părinții și profesorii. În aceleași școli în care bântuie virusul dacă s-ar ține cursuri, nu mai e niciun pericol când se votează, când trec mii de oameni pe acolo.

În paralel cu Orban, Florin Cîțu, în loc să stea la minister și să analizeze V-urile din economie, organizează o descindere la sediul PSD. Nu singur. Cu o șleahtă de peneliști după el. De ce s-au dus ei acolo? Să-i ducă o scrisoare lui Ciolacu, de parcă n-ar fi putut să o posteze pe Facebook. În document, el cere PSD-ului să își asume corupții din partid. Asta era ultima problemă a ministrului de finanțe, să facă inventarul la PSD. Ciolacu l-a poftit în birou, dar Cîțu a preferat să stea să zgâlțâie poarta. Și supărat, că zicea că nici Ciolacu nu s-a dus la el la minister când l-a chemat.
Chiar și în campanie electorală, să organizezi asemenea scenete de teatru de prost gust, în plină criză sanitară, nu înseamnă altceva decât că tu, politician, crezi că țara asta colcăie de telenoveliști.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Orban și Cîțu, clovnii de luni dimineața”

  • „A guverna în perioada următoare înseamnă sinucidere politică pentru orice partid.”
    …de unde rezulta ca orice partid ar exista pe lumea asta s-ar sinucide, pentru ca, daca Revolutia Mondiala dureaza suficient, toate partidele vor avea sansa sa se arate incapabile.

    si, pentru ca treaba Lumii Mari, a Civilizatiei,
    e sa i predea stafeta Inteligentei Artificiale,
    probabilitatea ca toate partidele!, toate-toate!, sa ajunga pe talerul incapabililor e suficient de consistenta incat sa devina si realitate.

    teoretic, din clenciul asta poti iesi daca si numai daca ecuatia de miscare a tarii e in armonie cu Natura. cu orice pret in armonie cu Natura.
    deci se cade a fi acceptata si imaginea din Oglinda,
    deci dinamica Civilizatiei, care e pe invers decit arata Natura,
    insa exista taramul asta, al dinamicilor Naturii, care sint compatibile cu imaginea din Oglinda, adica cu dinamica Civilizatiei, deci te poti misca…Natural prin Civilizatie fara sa dai erori!
    …o vreme, pina cind energiile folosite de Civilizatie devin vectoriale, caz in care…fiecare in barca lui,
    unii in barca Mintii, ailalti in barca Inimii.

  • Obiectez! Clovnii sunt în genere persoane onorabile, care fac publicul să râdă. Persoanele din articol par mai degrabă măscărici sau, cum se zice mai nou, „păcălici” – figuri pe care nu ți-ar plăcea să le ai prin preajmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *