Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pacienții evacuați din spital noaptea sunt mulțumiți de tot ce li s-a întâmplat, spune Vlad Voiculescu

Pacienții scoși noaptea cu forța din spital, abia operați, cu drenuri și branule, în frig, dezbrăcați, îndesați în grabă în mașinile personale conduse de rude dezorientate, în văzul camerelor de luat vederi, i-au mărturisit lui Vlad Voiculescu la telefon că sunt mulțumiți de tot ce li s-a întâmplat.

Mai mult ca sigur sunt și recunoscători că au avut norocul să li se întâmple lor, să aibă ce povesti nepoților.

“Sunt solidari cu cei internați acum în locul lor”, zice ministrul Sănătății, punctând decisiv cu această idee la capitolul empatie și emoție așa cum l-au sfătuit consilierii.

“Nu poți, Vlad, să pierzi printre degete exact ce te-a ajutat să ajungi aici: emoția, simpatia nesfârșită pe care ai sădit-o în mințile fragile ale celor care te adoră necondiționat. Ale celor care și-au fabricat un erou. Din Omul Vlad, ajungi, Doamne ferește, Piaza Rea. Așa că spune ceva lacrimogen, Vlad, să se vadă omenia din tine.”

Ar fi o singură problemă: azi e duminică și situația a fost vineri seara. Atunci însă Vlad nu avea emoții, nici nu se gândea la oamenii operați scoși în stradă noaptea și lăsați să se descurce.

Vineri seara, ministrul Sănătății își schimba fotografia de profil pe Facebook, exact așa cum a mai făcut și cu ocazia tragediei de la Matei Balș. Este clar că așa reacționează la nenorociri, simte brusc o nevoie irezistibilă să își schimbe fotografia de pe Facebook, nu care cumva să piardă vreun like în timpul unei nenorociri în desfășurare.

În rest, Vlad Voiculescu ne-a spus azi că nu e el de vină.

Să ne înțelegem: ministrul Sănătății nu are nicio vină pentru că niște bolnavi au fost aruncați noaptea în stradă.

Vlăduț nu e, de fapt, niciodată de vină pentru nimic din ce se întâmplă în mandatul lui. Cum să fie el de vină ? El nici nu mai conduce ministerul de când și-a delegat atribuțiile.

De vină este oricine altcineva:

Firea, care în 1997, pe când era ziaristă, l-a numit manager la Foișor pe eminentul profesor doctor Ioan Cristian Stoica, după cum încearcă tâmpește apropiații lui Vlăduț să acrediteze ideea.

De vină sunt televiziunile, susține ferm ministrul. Desigur, televiziunile au scos oamenii noaptea din spital, pentru a acoperi frumos vineri seara programul care cam lâncezea.

De vină este Primăria Capitalei. Eh, aici ne confruntăm cu un caz de delir. De coordonarea spitalelor din subordinea Primăriei se ocupă, ah, viceprimarul Tomescu de la PLUS. Ați ghicit, chiar colegul lui Vlăduț, din marea familie politică a lui Dacian Cioloș, marele susținător al lui Voiculescu, declarat dispărut fără urmă în aceste zile.

Toate aceste argumente arată fără echivoc un singur adevăr: Vlad Voiculescu este o victimă. Nu știe nimic din ce se întâmplă chiar sub nasul său, în propriul său domeniu. A demonstrat de mai multe ori. Deci nu poate răspunde pentru ceva ce nu știe. Înțeleg.

Dar serios, dacă insistă să meargă pe calea asta gen n-a văzut, n-a auzit, de ce mai vrea? Nu și-a dat seama că lumea se încăpățânează să îi ceară socoteală pentru orice nenorocire ministrului de resort? Niște înapoiați, clar, atâta pot. Dar stai, parcă și Omul Vlad cerea odată același lucru.

Ce vremuri, domne’! Ce vremuri! (Sursa: Facebook Ligia Enache)

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *