Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pădurile poporului comunist român, Finlanda în NATO, China în Taiwan și Bulgaria pe profit

Trăim zile interesante, mai ales noi, oamenii realiști, indiferent de domeniu. Finlanda va fi în curând un teritoriu NATO, dublând lungimea graniței dintre NATO și Rusia. Acest lucru înseamnă că trupele NATO vor fi la doar două-trei ore de mers cu mașina de Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin. Tocmai ceea ce Putin a încercat ani de zile să împiedice (adică extinderea NATO), devine acum realitate. Să fie precum în proverbul românesc: „de ce ți-e frică nu scapi?”. Am auzit multe din „poveștile de familie” despre Războiul de Iarnă din 1939-1940, în care Uniunea Sovietică a invadat și, în cele din urmă, a ocupat și păstrat aproximativ 10% din teritoriul finlandez. Finlandezii, deși răniți în propriul orgoliu, continuă să fie realiști și neo-realiști. Unde se văd aceste lucruri? Ei bine, realismul se vede în recrutarea continuă în rândurile forțelor armate și în adăposturile antiaeriene gata pregătite. La ei, la elvețieni și la mulți alții, nu există problema ca în adăposturi să fie puse la păstrate borcane, vechituri și lucruri inutile. Comuniștii români, sau din România, nu au fost proști, au gândit bine sistemul, aparent le-a păsat de populație. Dar, ca orice lucru, adăposturile au devenit depășite, deoarece nu a avut loc o adaptare continuă. Să nu mai scriu despre sistemul de termoficare din București, care este depășit de ani buni. Sau de toate construcțiile din România, care se scufundă, la propriu. Sau de faptul că infrastructura feroviară este depăşită de nevoile industriei, poduri care au ieșit de mult din garanție etc. Eu nu am trăit în comunism și m-am născut în perioada celebrei tranziții spre democrație, proces în care, din păcate, încă ne aflăm. Am scris des și o să mai scriu: în 1989 românii au dat comunismul de rit vechi pe comunismul de rit nou. Iar, mai apoi, au fost împrumutate mai toate lucrurile rele din capitalism și au fost păstrate mai toate lucrurile rele din comunism. Este o certitudine că situația este mai bună acum, dar vorbim de 33 de ani distanță. În fine, câți dintre dumneavoastră, cei care ați trăit în comunism, știți despre programul lui Ceaușescu și al comuniștilor/național socialiștilor etc. pentru conservarea si dezvoltarea fondului forestier in perioada 1976-2010? (Marea Adunare Naţională – MAN Legea nr. 2/1976 privind adoptarea Programului national pentru conservarea si dezvoltarea fondului forestier in perioada 1976-2010 Modificări (1) Text publicat în Buletinul Oficial nr. 35 din 23 aprilie 1976. În vigoare de la 23 aprilie 1976 până la 04 februarie 1990, fiind abrogat prin Decret-lege 48/1990.

„…7. Pînă în anul 2000 se vor crea 450 mii hectare plantații speciale pentru producerea lemnului de celuloză, din care 390 mii hectare cu rășinoase și 60 mii hectare cu foioase moi. Prin utilizarea de puieți selecționați și fertilizare, aceste culturi se vor putea exploata la vîrste de 30-50 ani la rășinoase și 15-20 ani la foioase moi, față de 100-120 ani și respectiv 20-25 ani în pădurile obișnuite, obținându-se astfel un spor de producție de 6-8 mc/an/ha la culturile de rășinoase și de 8-10 mc/an/ha la cele de foioase moi. Din suprafața culturilor speciale de celuloză, circa 50 mii hectare de pini vor fi destinate și obținerii unei producții sporite de colofoniu, în cadrul programului elaborat în acest scop de Ministerul Economiei Forestiere și Materialelor de Construcții.

Suprafața culturilor irigate va crește de la 500 hectare, cît este în prezent, la 15 mii hectare în anul 2010; în aceeași perioadă se vor aplică fertilizanți pe 390 mii hectare. Prin aceste măsuri va trebui să se obțină un spor de masă lemnoasă estimat la 15-20 mc/an/ha în culturile de plopi irigate și fertilizate, 4-6 tone/ha la răchită și 1,5 – 2 mc/an/ha în pădurile mature de rășinoase fertilizate. Necesarul de îngrășăminte chimice pe perioada 1976-2010 se estimează la circa 200 mii tone substanță activă (anexă nr. 7)…”.

Ei bine, nu scrie rău. Astăzi, situația este foarte gravă, am scris despre asta mai demult. De ce este foarte gravă? Regia Naţională a Pădurilor Romsilva administra 6,34 milioane de hectare de fond forestier în anul 1990, însă, la finalul anului 2012, suprafaţa a fost redusă la 3,24 milioane de hectare, din cauza retrocedărilor. Amuzant, dacă ai umor negru, este să analizezi cifrele și datele oficiale, spre exemplu cele ale Eurostat, care arată că între anii: 2000 – 2010 statul român a înregistrat cea mai importantă pierdere de fond forestier din Europa. În România şi în alte nouă ţări, sectorul public a ieşit mult pe minus la acest capitol, în timp ce sectorul public din state precum Bulgaria sau Spania a continuat să câştige păduri. (https://gazetadebistrita.ro/padurile-din-judetul-bistrita-nasaud-prinse-intre-taf-uri-si-topoare/ – 12 iulie 2021). Concluzia? Ceaușescu nu era prost! Dacă era prost, nu ajungea el primul președinte al României. („Șiretenia” lui Ceaușescu s-a văzut (și) în cadrul lucrărilor Plenarei Comitetului Central (CC) din 25-26 martie 1974. Cu această ocazie, au fost supuse la vot anumite modificări ale Constituției, în virtutea cărora era instituită funcția de Președinte al Republicii Socialiste România).

Trecând la lucruri mai actuale, comunitatea serviciilor de informații americane consideră că Republica Populară Chineză încearcă în mod activ „să construiască” o armată capabilă să preia controlul asupra Taiwanului, în ciuda sprijinului SUA pentru insulă, au subliniat marți în Congres oficiali de top ai serviciilor de informații americane. Amenințarea la adresa Taiwanului, de acum până în 2030, este „acută”, a subliniat directorul Serviciului Național de Informații, Avril Haines, în timpul unei audieri în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Senatului. „Părerea noastră este că (RPC) lucrează din greu pentru a se plasa efectiv într-o poziție în care armata lor este capabilă să cucerească Taiwanul peste intervenția noastră”, a spus Haines, refuzând să ofere public mai multe detalii privind calendarul comunității de informații. Ceea ce este normal. (https://edition.cnn.com/2022/05/10/politics/avril-haines-china-taiwan/index.html)

Alt lucru interesant: Procurorii francezi au deschis o anchetă asupra președintelui Interpol, Agenția Globală de Poliție, Ahmed Nasser Al-Raisi, în legătură cu acuzațiile potrivit cărora acesta ar fi fost complice la tortură, a declarat un oficial. (https://www.reuters.com/world/europe/france-investigates-interpol-chief-over-allegations-complicity-with-torture-2022-05-11/).

Ceva și mai interesant: „…Bulgaria va primi gaz lichefiat american în luna iunie și negociază deja livrări pe termen lung la prețuri cu mult sub cele ale Gazprom din Rusia”, a declarat premierul bulgar Kiril Petkov la întoarcerea sa din Statele Unite. „Pentru luna iunie avem deja două nave de gaz lichefiat. Pentru ca populația bulgară să se simtă în siguranță, guvernul lucrează…”, a adăugat el. (https://www.novinite.com/articles/215068/Bulgarian+PM%3A+Gas+coming+from+the+US+will+be+at+Lower+Prices+and+No+Intermediaries).

Pe final, vă invit să realizați o scurtă comparație. Ce a ajuns armata Chinei în 30 de ani:
Anii 80`:

YouTube player

2020-2021:

YouTube player

Oare ce a ajuns armata multor alte state în 30 de ani? De faptul că RPC construiește insule artificiale în scop strategic, nici nu mai are rost să amintesc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Pădurile poporului comunist român, Finlanda în NATO, China în Taiwan și Bulgaria pe profit”

  • „Ceaușescu nu era prost! ” As adauga : era si patriot . De aceea l-au si impuscat !
    Cat despre RP Chineza , ea nu va invada Taiwanul ci va avea rabdare ca Imperiul SUA sa se prabuseasca , la fel precum Imperiul Britanic, si nu va mai fi cine sa revendice mostenirea.
    Cand a fost intrebat la implinirea a 200 de ani de la Revolutia Franceza din 1789 , care e opinia Chinei despre eveniment presedintele de atunci al Chinei a raspuns :” 200 de ani e o perioada prea scurta ca sa tragem concluzii .” China are rabdare . Totul se desfasoara in favoarea ei . N-are rost sa rupa ritmul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *