Ministrul de Externe al Austriei: Dostoievski şi Ceaikovski rămân o parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Rusia va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua mare putere nucleară din lume

Până apar providențialii în politică, ne balansăm dintr-o extremă în alta

În ultimele zile văd o mișcare masivă de forțe în USR, văd plecări, văd nemulțumiri, văd și ode și lamentări. Văd mișcări și în noul partid ce ne-a orbit prin strălucirea rezultatului la alegerile parlamentare. Nu văd, însă, nicio mișcare la un PSD amorțit și parcă anchilozat, care nu poate să lege nici măcar o frază imperativă față de ce se întâmplă zilnic în politica mioritică. Să spun ceva despre un PNL în degringoladă, ușor divizat de dezamăgiri și interese, care caută prin trucuri ieftine să își saboteze colegii de coaliție, arătând că miniștrii lor sunt mai competenți și, exceptându-l pe Primul Ministru, restul par a fi inexistenți.
Într-un context politic atât de haotic, privind și către Europa, vedem o creștere înceată, dar sigură și concretă, a Verzilor.

Este nevoie de un nou partid pe scena politică actuală, un partid progresist, un partid care să promoveze, cu adevărat, meritocrația, un partid care să pună accent pe competență și nu pe lingușirea șefului de partid?
E o idee bună de rumegat în vederea formării unui partid pro european, cu o agendă bine structurată pentru mediu și schimbările climatice, dar și pentru reducerea inegalităților sociale.

Citeam, zilele trecute, un articol publicat de DailyMail, în care Bill Gates spunea că alte două potențiale pericole vor lovi lumea și vor fi chiar mai dure decât pandemia de Covid-19, una dintre ele fiind cea generate de schimbările climatice.

Este o masă masivă de oameni care nu se mai simt reprezentați de niciunul dintre partidele ce s-au perindat la putere și de aceea mereu caută extremele. S-a văzut la alegeri, lumea a refuzat să participe. Acest lucru a fost ușor de sesizat prin creșterea bruscă a USR-ului în anii 2017-2018. Anul 2020 a adus o nouă orientare de extremă, AUR.
Oamenii au început să se simtă trădați de politica cu care a triumfat și câștigat USR și au ales alternativa AUR, aspect vizibil atât de mult la electoratul din diaspora.

Eu nu sunt analist politic și nici vreun priceput strateg sau scriitor de temă politică, însă privesc de pe margine și văd cât de mult foamea de bani, de funcții, de putere, a făcut dintr-un partid al unei generații mai tinere, mai aplecat spre o masă mai elitistă, aceiași cloacă de interese, de jocuri murdare și de nerespectare a electoratului care a stat în ger zile întregi pentru a-și arăta rezistența față de „ciuma roșie”.
Așa am privit și peste granițe și am văzut că acest partid, al verzilor, devine din ce în ce mai vizibil la nivel european, mai implicat și mai vocal, și este tot o alternativă extremă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Până apar providențialii în politică, ne balansăm dintr-o extremă în alta”

 • asa am zis si eu, ca e cu Verzi, viitorul. numai cu Verzi!:))

  adica…ori Artificial, ori Natural

  ori Verde Natural,
  ori Verde Artificial

  ori proNatura
  ori proCivilizatia
  ( Civilizatia fiind…AntiNatura )

  celelalte partide pur si simplu nu vor mai avea loc pe scena, pentru ca….de fapt oamenii vor fi grupati in doar doua tabere:
  oameni
  antioameni.

  oamenii alegand Natura, Vesnicia
  antioamenii alegand Artificialul, Nemurirea.
  alegand intre aste doua…omul va alege infricosator. :))