Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pandemia se va încheia. Va veni și ora socotelilor?

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Pandemia se va încheia. Va veni și ora socotelilor?”

  • civilizatiile urmeaza ciclul anotimpurilor.
    din cenusa uneia se naste o alta civilizatie si tot asa
    in timp dezvoltarea urmeaza o traiectorie fibonacci si in final tinde spr maiestrie, spre desavarsire.
    insa in timp ce prima civilizatie a plecat de la Natura, utima se va indrepta inspre Artificial,
    iar in timp ce omul a facut, odata cu manifestarea primei civilizatii, un pas catre sine insusi, odata cu manifestarea ultimului pas al civilizatiilor si omul va ajunge la destinatie, care e chiar Natura lui.

    deci civilizatia va tinde spre Artificial, omul tot asa, insa ‘tot asa’ si omul va tinde spre propria lui natura, facindu si din Natura prpria lui ‘civilizatie’

    deci…doua povesti, doua tinte, Artificialul si Natura, fiecare cu adeptii sai, ‘oameni’
    ––
    si de aceasta civilizatie s-ar fi ales Praful, asemenea tuturor celorlalte civilizatii.
    deci…uite fix pe vremurile astea si de civilizatia in care misunam s-ar fi ales praful.
    nu se va intampla asa pentru ca, spre deosebire de celelalte civilizatii…care au tins catre Artificial, acuala chiar are un Cap pe masura, adica Artificial, cu o inteligenta pe masura, adica Artificiala.

    prin urmare daca actuala civilizatie nu-si va trage un cap nou, Artificial, de ea se va alege praful (asemenea celorlalte )
    insa pentru ca sta scris ca de aceasta civilizatie nu se va alege Praful, ci…Pulberea!, inseamna ca aceasta civilizatie chiar isi va trage Cap nou-nout!:))), facand din Inteligenta Artificiala un Zeu

    de unde rezulta ca problemele care vor aparea in curind in civilizatie, si care au potentialul de a pune pe butuci civilizatia, …a facut o cu toate celelalte!:))), vor fi rezolvate, de data asta!
    rezolvitorul de probleme fundamentale fiind…Inteligenta Artificiala.

    deci…iata scaparea acestei civilizatii: Inteligenta Artificiala.
    sau perpetuum mobile, tot aia.
    ‘perpetuum mobile’ fiind imaginea din Oglinda a Perpetuum Mobile…tot asa cum Mintea e Imaginea din Oglinda a…Inimii.

    daia tot zic eu ca ceea ce conteaza, pentru Civilizatie!, e Artificializarea, Inteligenta Artificiala fiind singurul ‘cap’ capabil sa i gandeasca Civilizatiei…cu omul ei cu tot…o ecuatie de miscare potenta, care tinde sa devina perpetua,
    prin urmare tocma daia si dinamicile in sanul Civilizatiei tind sa fie rinduite tot de ‘masura’ cu care se exprima inteligenta Artificiala…in diferite zone ale planetei 🙂

    un ‘Cap’ e Computerul Fotonic, deci China, e referinta,
    si…toaaaate celelalte state care sint avansate cu cercetarea pe taramul cuantic, barim in sensul indicat de Computerul Cuantic )
    si mai e…Capul Omului:))), si el e referinta. ( ca si el e un computer fotonic, ba chiar absolut,…spre deosebire de Computerul fotonic care doar tinde sa fie absolut…tot asa cum Infinit tinde catre Zero.

    deci…ascultati ce zic radiorurile acestor doua ‘Capete’:
    Computerul Fotonic…pe oriunde o creste el pe planeta asta
    si
    Capul Omului…pe oriunde se manifesta el:)
    toootul se va indrepta inspre stirile pe care le auziti la radiourile astea doua:)

  • …cu virusul si ‘pandemia care se termina’

    becul care se aprinde in bord si care poate fi observat primul este cel acre vizeaza dinamica sistemului de invatamant.

    cu toate ca sistemul de invatamant e un produs expirat, cu toate ca tinta este artificializarea sistemului prin inserarea in ecuatia lui de miscare a Inteligentei Artificiale,
    …iata ca dupa ceva vreme de la inceperea Marii revolutii noi ne intoarcem iar la…clasicul, insa expiratul si invechitul sistem de invatamant.

    adica: in timp ce tinta Marii Revolutii e scoaterea din joc a actualului sistem de invatamant, la nevoie prin manifestarea unor catalizatori extrem de puternici, lumea mare ce sa faca si ea:))), s a intors la ce stia sa faca mai bine: la vechiul sistem de invatamant care a fost identificat ca fiind…plin de viata:))

    cita vreme un nou sistem de invatamant se va manifesta,…dupa cum in mod implacabil toate sistemele sociale de azi vor fi inlocuite cu altele, in care actor principal e inteligenta Artificiala,…iar asta pentru ca omul si l-a dorit!:))), cui ii pasa ca…tot omul e cel care nu si recunoaste, azi, dorintele?!:)))

    invatamantul online e o dorinta a oamenilor. manifestata…cu cine mai stie citi azi, zeci de ani, sau sute de ani inainte. ea se va implini negresit.

    prin urmare daca noi stim unde vom ajunge, cum sa ni se ara ca azi starea in care ne aflam e echilibrata, cita vreme noi in loc sa inaintam…ne am intors din drum?!:))))

    io nuzic ca noul sistem de invatamant e mai bun sau mai rau, eu zic doar ca manifestarea lui e implacabila:)))

    prin urmare s-ar parea ca pentru a se apropia de tinta, adica de invatamantul care are ca sef Inteligenta Artificiala, sint necesari catalizatori mai puternici. caz in care…iata ce asteptam, cind privim acest bec aprins in ‘bordul tarii’, ba chiar si al Civilizatiei : catalizatori mai puternici, mai puternici in stil fibonacci, adica de 1,6 ori mai puternici, …basca armoniile care se vor manifesta.

    de unde rezulta ca…cine mai stie ca urmare a caror catalizatori, invatamantul se va indrepta iar spre o manifestare online.

    ( insa treaba asta era clara inca de la prima manifestare a Marii Revolutii, faptul ca intre timp s-a pierdut timp, dezechilibrand, nu echilibrand, ne va plasa, in viitorul apropiat, in faza in care vom fi mai nepregatiti decit am fost la inceputul pandemiei pentru invatamantul la distanta )
    ( poate ca era de bun-simt ca invatamantul sa fie despletit in superpozitii, una dintre ele virind spre Natural ina la prasele, iar ailalta virind spre declararea Inteligentei Artificiale ca nou zeu ai ‘noului sistem de invatamant’.

    ideea e ca…daca spre aia te indrepti,…cum sa zici, domne, ca nu spre ‘invatamantul in care zeu e inteligenta Artificiala’ te indrepti!:)))
    daca spre asta te indrepti…aia e!
    fa ceva sa echilibrezi dinamica, nu sa schimbi o destinatie absoluta, care e imposibil de schimbat:))

    • faptul ca ‘invatamantul’ s-a intors la starea de dinainte,..oarecum, e vazut ca motiv de bucurie.
      io zic ca e fix pe dos. :))))
      ‘invatamantul’ ar fi trebuit, poate, sa se intoarca…si mai mult!, intorcindu se la Natura, insa, concomitent, sa inainteze cu tupeu, inspre Artificializare.
      ( urmand ca cetatenii sa se lipeasca de un pol sau de celalat al ‘sistemului de invatamant care se exprima prin superpozitii’, in deplina libertate de alegere, in acest fel putindu se manifesta…Pacea:)))

      totul se care a fi despletit in superpozitii, azi.
      pentru ca tendinta e ca ‘pe mijloc’ sa nu mai ramana… nici tipenia:))

  • ceea ce spune oms azi trebuie tratat cu aceeasi consideratie cu care sint tratate zicerile oms de ieri

  • ‘virusul e slab, vrianta omicron ne arata ca virusul si a pierdut din suflu’

    pai…io vad ca e invers.
    varianta omicron se dovedeste mai degraba impasibila in fata vaccinului si daia nu mai poate ea…in fata anticorpilor monoclonali.

    concluzia mea e…fix pe dos.

    varianta omicron e cea mai performanta varianta de virus , ea si-a focusat toata energia catre batalia cu vaccinul si ‘anticorpii monoclonali’, pe care din cum arata datele…a cam cistigat-o.

    ca nu e agresiva e alta poveste, insa daca cumva din varianta omicron, care a cam citigat batalia cu vaccinurile si cu anticorpii monoclonali se va naste o noua tulpina, care isi canalizeaza energia catre agresivitate,
    ‘pe piata’ se va manifesta un virus agresiv in fata caruia doar protectia naturala te mai poate proteja.

    insa daca cumva virusul a fost conceput artificial, prin urmare poarta cu sine potentiale dzechilibre fundamentale, ca prin el au fost identificate inca de la inceput secvente cu un colosal potential agresiv, atunci se prea poate ca omicron sa fie un punct de inflexiune,
    ceea ce urmeaza fiind…contraatacul virusului.

    ( caz in care toata ‘actiunea’ indreptata asupra virusului, de pina acum, sa se fi constituit in ‘antrenament pe branci’, de care virusul a beneficiat, abia acum urmand sa inceapa…meciul )

    in timp ce altii vad un sfarsit, io vad potentialul startului ‘meciului care chiar conteaza’.
    posibil sa fe altfel, insa ce e ilogica, iar!, e atitudinea fata de omicron.
    iar tinde sa fie plenar disproportionata!

    ( adica la inceputul pandemiei s-a reactionat plenar disproportinat in fata virusului,
    pericolul pe care virusul il purta atunci fiind mai mic decit a fost indentificat,
    iar acum e invers!, se reactioneaza iar disproportionat!,
    adica varianta omicron ne arata ca pericolul ar putea deveni fundamental, insa reactia manifestata in fata lui e…mai degraba duioasa.
    …ca la nebuni.

    • ideea e ca pe vremea Marii Revolutii…pipai cu toate simturile pasul pe care-l faci, pentru ca ‘punerea la indoiala’,
      aia pe care insusi Universul a descalecat-o paici!
      se manifesta plenar.
      deci…cel putin cu aceeasi mirare care s-a manifesta atunci cind pandemia a inceput trebuie sa privesti si faptul ca ea se termina.
      insa…io vad ca nu se mira nimeni ca ea se termina, or asta e ilogic.

      deci…asa cum mi s a parut ca pandemia e impulsul care sta la temelia Marii Revolutii ( care a inceput cu o reactiune, nu cu o actiune ),
      to asa mi se pare ca ‘lipsa actiunii’ e, azi, impulsul care sta la baza trecerii povestii la ‘urmatorul nivel’

  • chiar daca ‘ora socotelilor’ e improbabila in tara asta, pentru ca tara are o definitie impotenta ( pentru ca nu are o ‘institutie a punerii la indoiala’ ),
    asta nu inseamna ca Creatia e impotenta:))),
    nu nu!,
    prin urmare ‘ora socotelilor’ se va manifesta, insa cel care ‘cere socoteala’ e chiar Universul.
    deci…hai sa vedem si cum va arata Natura,…in curind. teoretic se vom manifesta schimbari fundamentale in ea. ( insa nu ea ‘schimba’!, ea…doar preia in ea insasi ‘schimbarie’ fundamentale inspre care vireaza Civilizatia, si care sint proprii Artificialului, si preia in ea insasi dinamica asta…pentru a pastra echilibrul absolut )
    deci…ce face omul ‘se vede’ si in dinamica Naturii.

  • ramane de vazut daca pandemia se va termina.
    teoretic nu se vatermina, pentru ca ‘efectele’ se vor constitui intr o alta pandemie.
    nici civilizatiile nu ‘dispar’, ele devin Cenusa din care se naste o alta, ba chiar si altele.

    felul plenar disproportionat in care s-a ‘reactionat’ in fata virusului…nu poate ramane in pom. va pica pe pamant. negresit.
    adica…toate ‘actiunile’ au ramas cu o componenta…nejustificata, or fix aceasta componenta isi va cauta justificarea, devenind ea insasi o ‘actiune’.

    daca inceputul pandemiei n-a fost vazut ca fiind si inceputul Marii Revolutii, cum sa se mai vada azi ca sfarsitul pandemiei nu poate fi si sfarsitul Marii Revolutii? :)), deci si faptul ca povestea cu pandemia, ( efecte si cauze noi rasarite ) nu s-a terminat?! :))

    • Marea Revolutie e o suma de pandemii.
      cind s-o termina Marea Revolutie se vor termina si pandemiile.
      pina atunci…nu.
      spre ex pandemia de covid se va metamorfoza intr o pandemie de ‘efecte ale pandemiei de covid’, si tot nu se va termina.

      deci de la asta pornim, ca ‘nu se termina’.
      faptul ca unora li se pare ca ea se termina…e de bun-simt. tot lor li s-a parut ca e de bun-simt sa reactioneze plenar disporportionat in fata virusului…

  • pai daca in tara asta nu exista ‘punere la indoiala’ de la Razboiul Mondial incoace…cel putin!, ce ‘ora a socotelilor’ sa vina, maestre?!:))))
    pai ce?!, pe vremea pandemiei erau altii la ‘conducere’?
    tot ei erau, Maestre.

    deci in mod fundamental nu va veni ‘ora socotelilor’, ca prin tara asta nu prea are cine sa faca socoteli.
    daca n-are, n-are, aia e.

    Ceausescu, comandantul suprem al armatei a fost impuscat de subalterni tocma daia, pentru ca ‘punerea la indoiala’ nu se manifesta nici pe vremea lui Ceausescu.

    tot ce se poate face este ‘o rafuiala’. asta da, se prea poate sa se paruie, ba chiar si paruie, intre ei.
    insa rafuiala e una, iar ‘ora socotelilor’ e alta poveste.

    pentru ca n-avem ‘punere la indoiala’ nu avem nici ‘ora socotelilor’. si o sa aflam ca avem ‘punere la indoiala’ in tara asta atunci si numai atunci cind ‘rafuielile’ vor fiind inlocuite cu ‘ora socotelilor’

    • cunoasterea Binelui si Raului este cam asa:
      cunoasterea ‘Binelui SI Raului’.

      abia asa dai de Bine, care nu pica niciodata, cind e pus la indoiala in stil plenar si ‘punerea la indoiala’ se dovedeste impotenta.

      in aceasta tara lipseste institutia fundamentala care se numeste ‘punerea la indoiala’.

      • asa se da si de Om, punind oamenii la indoiala in stil plenar. cei care nu raman in Sita vor fi ‘Oamenii’.
        pai daca Omul e pus la indoiala in stil plenar, cum sa n-aiba o tara o institutie a punerii la indoiala, care e fundamantala in Creatie?! :))
        daca definitia unei tari e impotenta…prin ea insasi, cum sa fie tara la care se refera potenta?! ( adica in armonie cu Natura?! )

  • Stimate maestre ,
    de la min 6.00 vorbiti despre un site din Ungaria care furnizeaza doc istorice informatizate (si din Romania). Iar in Romania , canci !
    Oare de ce se intampla astfel de situatii ? Incerc niste raspunsuri .
    In primul rand este vorba despre arhivele tarii :
    Astfel se doreste ocultarea unor aspecte ale istoriei tarii si privilegierea altor aspecte cu rezultatul unei false intelegeri a fenomenului.
    Apoi nu se doreste o situatie clara a documentelor . S-a ajuns chiar la disparitia interesata a unor documente.
    Apoi , arhivele sant niste unelte politice . Sa ne gandim numai la scoaterea la momentul oportun a colaborarilor cu Securitatea . Digitalizarea arhivei CNSAS ar expune toata mizeria , ar impiedica manipularea si ar impiedica furtul de documente.
    In al doilea rand este vorba despre calitatea ( in general ) execrabila a intelectualului roman . Acesta viseaza nu sa studieze , sa descopere , sa publice carti , ci sa fie caftanit cu o sinecura in care sa se inconjoare de alti “boieri ai mintii “ si sa nu faca nimic ( inafara de a bea sampanie la sindrofii in care sa bata campii cu gratie –popular – sa vorbeasca in dodii , si sa semneze scrisori de sprijin/condamnare , etc )
    Ca sa va dati seama de diferentele intre “intelectualul “ roman si intelectualul maghiar , dau mai jos 2 linkuri la un art din Wikipedia . Am ales intamplator satul Șirnea, Brașov , dar puteam alege orice alt subiect
    https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98irnea,_Bra%C8%99ov
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Sirnea
    Si in al treilea rand , o intreprindere particulara din Rou care sa furnizeze doc de arhiva digitalizate nu ar avea piata , data fiind “multimea“ ”intelectualilor“ romani doritori sa o consulte . Nu ar fi viabila economic. Aici ar trebui sa fie actiunea ferma a statului roman .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *