Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Papa Francisc preia apelurile pentru reformarea Poliției americane, dar ignoră avertismentele cu vandalizarea bisericilor

Pe 22 iunie, un „activist” extremist a îndemnat în America la „dărâmarea statuilor” lui Iisus Hristos. Pe 26 iunie, trei episcopi americani au cerut reformarea Poliției. Între cele două știri, Vatican News – care este oficios pentru primului papă neo-marxist de la Vatican, Francisc, a ales să o publice doar pe a doua: Papalitatea nu pare interesată de apelurile activiștilor la vandalizarea bisericilor.

Pe 26 iunie 2020, prima pagină

… a website-ului Vatican News a debutat cu articolul „US Bishops call for police reform” („Episcopii americani solicită reforma poliției”– engl. în orig.). Este un articol din care rezultă că trei membri ai Consiliului Episcopilor din SUA au scris congresmanilor încurajându-i „să ia în considerare propuneri privind poliția și justiția penală”. Se solicită practic o reformare în Sistemul polițienesc, incluzând formarea și responsabilizarea ofițerului de poliție american. Subiectul este de intensă actualitate: moartea unui afro-american (George Perry Floyd) în timpul arestării, a declanșat după 25 mai 2020 un val de revolte în stradă, cu lideri de opinie care azi solicită reformarea, tăierea finanțărilor sau chiar desființarea Poliției. Este evident că rasismul din SUA trebuie combătut sub toate formele sale și că este necesară o reformare instituțională a Poliției, iar demersul celor trei înalți clerici american este lăudabil și merită cunoscut prin Vatican News.

La cât se reduce

… însă, „esențialul” știrilor „interesante” pentru Vatican în publicația sa, Vatican News? După ce „agendă”, cenzură, auto-cenzură sau „tipic” jurnalistic sunt oferite știri consumatorului de presă, respectiv oițelor catolice? Pe 22 iunie, activistul de extrema stângă american Shaun King posta un mesaj în care îndemna la „dărâmarea statuilor” lui Iisus Hristos. Shaun King, un personaj obscur, dat afară în 2015 din conducerea organizației Black Lives Matter din Statele Unite din cauză de „integritate” a finanțărilor în care fusese implicat, dar promovat de unele canale media neo-liberale, nu este un activist obișnuit: el este unul încă influent și extrem de sonor.

Subiectul acestui atac incredibil la adresa Bisericii

… și la adresa libertății religioase (care a fost reluat de numeroase instituții media), ar fi fost unul de intens interes, cel puțin prin faptul că nu era singurul de acest gen în ultimii ani. Papa Francisc a ales, însă, tăcerea. Muțenia umilă a Vaticanului nu rezolva desigur nimic: dimpotrivă, așa cum au avertizat deja jurnaliști americani, ea putea să încurajeze indirect acțiuni împotriva unor locașuri de cult.

Dar papa Francisc cu fluxul său de „știri”

…Vatican News, nu se aflau eventual la prima „retragere tactică” de la protejarea moștenirii catolice, sau a creștinismului în general- cu libertatea religioasă garantată în statele civilizate. În 2018, cristoiublog.ro a arătat cum, pe 25 mai, papa vorbea în conferință polițiștilor din Italia despre „valorile familiei” în timp ce, la 1500 de mile distanță, Irlanda catolică vota zdrobitor pentru micșorarea numărului de familii”: Irlanda catolică vota, adică, pentru legalizarea avortului, iar Francisc stătea deoparte, deloc implicat în sprijinirea partidei Pro-viață, așa cum s-ar fi așteptat oițele catolice ce-i furnizaseră luxul și care așteptaseră de la el măcar o simplă încurajare. Care nu a mai sosit.

În aprilie 2020, cristoiublog.ro publica

…un „dialog” pe o rețea de socializare, cu papa Francisc, al unui pensionar italian care, la un moment dat, îl întreba retoric pe Înaltul Pontif: „Cum vă rugați voi la Iisus când trăiți în lux? Papă, caută să nu mă dezamăgești și donează dimineața asta 1 miliard către Italia! Noi traversăm Infernul”. Mesajul pensionarului Tonino Alfonso era unul al disperării, într-o țară catolică precum Italia care era blocată de pandemia Noul Coronavirus, fără fonduri, fără măști, fără aparate medicale, cu cca 14000 de morți înregistrați și 115000 de infectați, cu economia la pământ dar cu un „vecin” potent financiar (papa Francisc) care părea mai preocupat să facă o Inchiziție pentru „populismul” și „naționalismul” european și global decât să observe, de la înălțimea palatului Vatican, suferințele italienilor.

Este de menționat că

…pe parcursul recentelor demonstrații de stradă din SUA, atacurile unor „activiști” nu au vizat doar statui și instituții federale, dar și biserici. S-a adăugat aici și prigoana instaurată de primari ai Partidului Democrat american cvasi-neo-socialist, care au ținut deschise magazinele de tutun, dar au blocat bisericile, invocând desfășurări ale Coronavirus: fapte pe care redacția Vatican News și redactorul-șef papa Francisc le-au știut dar pe care, eventual, le vor ține „la sertar”, departe de știința oițelor catolice: asta fiindcă neo-marxismul ca și „cultură”, înseamnă frecvent „selectare” si multă, multă „abținere”. Și invers.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Papa Francisc preia apelurile pentru reformarea Poliției americane, dar ignoră avertismentele cu vandalizarea bisericilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *