Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Parlamentul full monty

PLUSUSR și AUR au același număr la bocanc doar că bocancu’ pluserist este pentru stângu’ ecologist iar ăla aurifer e trăirist pentru dreptu’ ăla sacru și strămoșesc.
Dar în fapt bocancii sunt leiți. Căci amândoi lovesc în gură pe-ntrecute rămășițele muribunde ale democrației din România.
Nu e nicio diferență între Cosetta d’Arc și Simion Pustnicu’. Fiecare, la timpul său, a dat iama cu telefonul pornit în populația parlamentului, zbierând întrebări demne de „jurnalistele” din față de la miliție: „ați furat?”, „ați omorât-o?”, alte și alte hârtopeli d-astea… dacă Cosetta îl hărțuia pe Șerban Nicolae („Ești corupt?”), Simion îl folosește drept țintă piept pe Cîțu („Ai făcut pușcărie?”).
Umor tip Vacanța Mare. Numai că grobienii de la Vacanța Mare nu aveau pretenția să legifereze.
Seidler, Cosetta, Iulică Bulai, Stelică anelistu’ zis și boxă, toată trupa lor, și-au bătut joc constant și în mod organizat legislatura trecută de ceea ce ar fi trebuit să fie viața parlamentară. Astăzi, preacuviosu’ Simion, Șoșoacă & Co doar au preluat ștafeta.
De asemenea, tot astăzi, PSD aducând în parlament manechinu’ acela însângerat s-a comportat exact ca cei de la USR. Tot umor tip Vacanța Mare. Iar ultimul din PSD care ar fi trebuit să țină în parlament vreun discurs la vreo moțiune de cenzură era Grindeanu.
Prietenii știu de ce.
Tot astăzi, cei de la PLUSUSR au votat zâmbind moțiunea pesedistă în care erau porcăiți pe îndelete. A fost o premieră. Votul acesta. Zâmbeau cu zoaiele scurgându-se pe ei. Dar de porcăit au fost porcăiți pe bună dreptate. Este inadmisibil să învârți mereu aceleași cuvinte goale de conținut, corupție, reforme, bună guvernare, bla bla bla, în timp ce, după ce ți se dă pe mână, la cererea ta, cu secretari de stat cu tot, tot ministerul sănătății, spitalele iau foc rând pe rând, iar pandemia sau ce-o mai fi molima asta, te ia mereu prin surprindere. Val după val.
Astăzi, țara noastră a cerut ajutor internațional pentru a face față valului patru al pandemiei. Pur și simplu am ajuns să cerșim. Nimeni, repet, nimeni de la USRPLUS nu a cerut iertare pentru mizeria asta lăsată-n urmă de Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.
Și au avut tribuna parlamentului la îndemână.
Dar bomboana pe colivă a fost astăzi discursul premierului. Bolborosit prost (o minimă decență îl obliga de multă vreme să ia niște minime cursuri de dicție), plin de romenglezisme tâmpite (limba română are toate cuvintele necesare) scuipate tip flegmă-n față poporului pe care în mod vădit îl disprețuiește, arogant și mincinos, omul doar a insultat. Atât.
Nimic despre pandemie. Nimic despre sutele de localități intrate de multă vreme în zona roșie. Nimic despre incendiile din spitale. Nimic despre criza economică. Nimic despre prețurile demente din energie. Nimic despre tot ceea ce ne așteaptă.
Nimic.
Parlamentul, locul sacru al oricărei democrații funcționale, a dovedit astăzi că a devenit în biata noastră țara doar o scenă pentru clovnerii politice ieftine. Nu degeaba se simte bine și e mare șef pe acolo unul ca Iulian Bulai.
Text de Emanuel – Bogdan Bobic


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *