Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Siriene, omul vânat de ISIS

Moran Mor Ignatius Aphrem II, născut ca Saʿid Karim la 3 mai 1965, este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Siriene. A devenit cel de-al 123-lea Patriarh ortodox siriac al Antiohiei când a fost întronizat ca patriarh la Damasc, în 29 mai 2014. Înainte de alegerea sa la patriarhie, a fost arhiepiscop pentru partea de est a Statelor Unite ale Americii și cunoscut sub numele de Mor Cyril Aphrem Karim. În această calitate, a înființat 11 noi parohii, a introdus o serie de programe noi pentru tineri și a lucrat pentru unitatea inter-bisericească. Născut în Kamishly, Siria, la 3 mai 1965, fiul cel mai mic al familiei Issa Karim, Patriarhul și-a pierdut tatăl la o vârstă fragedă și a fost crescut, împreună cu restul familiei sale, de răposata sa mamă, Khanema. A intrat la Seminarul Teologic Sfântul Efrem din Atchaneh, Liban, în 1977, după ce a urmat școala primară în Kamishly. Din 1982 a slujit Arhiepiscopia Ortodoxă Siriacă din Alep, Siria, timp de doi ani. Din 1984 până în 1988, în calitate de Arhiepiscop, a urmat studii superioare la Seminarul Teologic Copt din Cairo, Egipt, absolvind cu o diplomă de licență. În 1985 a depus jurămintele de călugăr și s-a pus în slujba Bisericii. A fost hirotonit în diaconat în Egipt și, mai târziu, în același an, în preoția sacră în Kamishly. Din 1988 până în 1989, ortodoxul a slujit atât ca secretar al răposatului, Moran Mor Zakka I Iwas, Patriarhul Ortodox Sirian al Antiohiei și al întregului Orient, cât și ca profesor la Seminarul Teologic Sfântul Efrem din Damasc, Siria. În 1991, a intrat la Colegiul Sfântul Patrick din Maynooth, Irlanda, unde a obținut licența în Teologie Sacră, în 1992, și titlul de Doctor în 1994, în urma susținerii tezei sale de doctorat despre Simbolismul crucii în creștinismul sirian timpuriu. Duminică, 28 ianuarie 1996, a fost consacrat ca mitropolit și vicar patriarhal al Arhiepiscopiei Bisericii Ortodoxe Siriene din estul Statelor Unite, de către Sanctitatea Sa Patriarhul Zakka I Iwas, la Biserica Ortodoxă Siriacă Sfânta Maria din Kamishly. Arhiepiscopul Mor Cyril Aphrem Karim a sosit în Statele Unite, la 2 martie 1996, și a fost instalat oficial în funcția sa la Catedrala Sfântul Marcu din Teaneck, New Jersey.

În timpul anilor în care a fost ierarh al Arhiepiscopiei Bisericii Ortodoxe Siriene pentru Estul Statelor Unite, Mor Cyril Aphrem Karim a supravegheat înființarea mai multor parohii noi:

  • Biserica Sf, Aphraim’s Church (Washington D.C.).
  • Biserica Maica Domnului de la Zunoro (Jacksonville, Florida)
  • Biserica Sfântul Iacob din Urhoy (Orlando, Florida)
  • Biserica Sfântul Ștefan (Miami, Florida)
  • Biserica Sfântul Ioan (Atlanta, Georgia)
  • Biserica Sfânta Elena (Indianapolis, Indiana)
  • Biserica Sfântul Barsawmo (Wyckoff, New Jersey)
  • Biserica Sfântul Ioan Bar Aphtonia (Cranbury, New Jersey)
  • Biserica Sfântul Gheorghe (Brooklyn, New York )
  • Biserica Sfântul Iacob de Nisibin (Corpus Christi, Texas)
  • Biserica Sfântului Filoxenus din Mabug (Roanoke, Virginia)

Duminică, 19 iunie 2016, un atentator sinucigaș cu bombă, afiliat ISIS, a încercat să îl asasineze pe Ignatius Aphrem al II-lea în timpul unei ceremonii speciale de comemorare a 101 ani de la genocidul otoman împotriva armenilor, asirienilor și grecilor. Trei ofițeri de securitate au fost uciși și cinci persoane au fost rănite. Patriarhul Mor Ignatius Aphrem II nu a fost rănit. În aprilie 2018, Ignatius Aphrem al II-lea, împreună cu Patriarhul Ioan al X-lea al Antiohiei, a emis o condamnare fermă a atacurilor cu rachete din 2018 împotriva Siriei. Aceștia au subliniat că bombardamentele au fost o încălcare clară a legilor internaționale și a Cartei ONU și că agresiunea nedreaptă încurajează organizațiile teroriste și le dă un impuls pentru a continua în terorismul lor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *