Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Pe caii Relaxării Lockdown-ului, premierul Johnson pare a fi din nou în elementul lui

Publicațiile apărute luni, 29 iunie 2020, comentează debarcarea Șefului Serviciului Civil (Civil Service), Sir Mark Sedwill, considerat un Pro-Remainer în adâncul sufletului, care nu și-ar fi schimbat opinia cum că un No-deal Brexit ar fi un deznodământ fatal pentru Marea Britanie. În locul lui Sir Mark, primul alergător pentru funcția de top a Serviciului Civil este Simon Case, conform The Daily Telegraph. Premierul Johnson vrea un Brexiteer pur sânge la cârma Mașinăriei Civil Service. Se preconizează că cel care-l va înlocui pe Sir Mark va fi uns în funcție la începutul lui septembrie. Sfârșitul lui august este termenul de finalizare a negocierilor pentru trade deal cu Uniunea Europeană, conform planurilor premierului Johnson.

Trec în revistă felul în care presa analizează debarcarea lui Sir Mark Sedwill. The Times consideră că Boris Johnson încearcă să forțeze mașinăria guvernului să se supună voinței lui. The Guardian zice că Sir Mark a fost făcut țap ispășitor pentru felul defectuos în care guvernul a gestionat pandemia. Alte publicații văd în această debarcare o victorie pentru Cummings, chief adviser-ul lui Johnson, căruia premierul i-a luat apărarea în ultima vreme. The Sun precizează opiniile lui Cummings referitoare la modul de organizare a Civil Service: un club confortabil care se face vinovat de gândire de grup. De luat în seamă e și punctul de vedere al The Financial Times, care atrage atenția asupra nemulțumirii Armatei și a Serviciilor Secrete, din pricina debarcării inopinate de pe table de șah a unui jucător cheie în ceea ce privește securitatea națională. Foștii colegi ai lui Sir Mark, precum și un fost șef al Serviciului Civil cer o investigație independentă și urgentă.

Analiza mea e că premierul Marii Britanii a tânjit în tot acest timp după momentul unei lovituri de Maestru, pentru preluarea controlului pierdut în perioada lockdown-ului, pe timpul luptei împotriva Coronavirusului. Premierul Johnson nu s-a născut pentru a conduce țara pe timp de pandemie. Structura lui provocatoare, energică nu se potrivește cu o strategie care îl îngrădește în propria țară încălecată de legi restrictive și privațiuni la adresa libertăților. Pe caii Relaxării Lockdown-ului, premierul Johnson pare a fi din nou în elementul lui, cu vibrația ridicată la cote înalte. În același timp, premierul știe că a pierdut în fața liderului laburist, Kier Starmer. Un sondaj de opinie publicat acum două zile îl plasează pe Kier Starmer, cel mai popular lider Laburist de la Tony Blair încoace, pe primul loc, înaintea premierului Johnson. La fel, partidul Laburist conduce cu câteva procente partidul Conservator, blamat de opinia publică pentru că a intervenit târziu în pandemie și nu a prevenit sutele de mii de decese.

Între timp, Health Advisers pe probleme de Covid strigă pe câte o pagină măruntă de ziar și social media, despre cum va veni al doilea val, cel mai probabil la iarnă, dacă oamenii vor continua să se frece unii de alții pe plajă. Și încă ceva: orașul Leicester e într-o situație neplăcută, sub spectrul amenințării prelungirii lockdown-ului cu încă două săptămâni, din pricina creșterii semnificative a infectărilor. E începutul lockdown-ului selectiv, localizat.

Dar să ne întoarcem la Brexit, pentru că la asta vrea să se întoarcă și premierul, sătul de lupta cu Morile de Vânt umflate de Covid. Va fi No-Deal Brexit, în cazul în care Guvernul nu va putea obține concesii de la Uniunea Europeană. Ține-te, frate!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Pe caii Relaxării Lockdown-ului, premierul Johnson pare a fi din nou în elementul lui”

  • UE suferă de aroganță.Măcar de ar fi niște aroganți deștepți cei care negociază acum Brexitul dar sînt niște fomiști globaliști,nimic altceva,minți modeste

  • „… Premierul Johnson nu s-a născut pentru a conduce țara pe timp de pandemie. ..”.

    Nici Trump, as adauga eu. Curios este ca pandemia asta impusa de „globalisti” a venit la fix ca sa-i incurce pe cei doi „nationalisti” aflati pe „cai mari”. Acum, se tine fiecare cum poate, de ce poate!

    • Trebuie intrebat poporul prin referendum daca vrea globalism precum si o noua ideologie neo-marxista la pachet. Asa e democratic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *