Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pe cinstite, despre momentul Volodîmîr Zelenski în Parlamentul României

Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, a ținut, luni, 4 aprilie 2022, un discurs prin video în fața Camerelor reunite ale Parlamentului român.
Mesajele adresate diferitelor instituții ale lumii – Parlamentele, cu precădere – de președintele Ucrainei au devenit pe parcursul Războiului început în 24 februarie 2022, un moment mediatic de rutină. Deși ca președinte (cu puteri de președinte american) al Ucrainei ar trebui să fie ocupat pînă peste cap cu administrarea unei țări în Război, Volodîmîr Zelenski pare a avea drept principală preocupare organizarea unui spectacol mediatic planetar ce s-ar putea rezuma astfel:
Eu, Volodîmîr Zelenski, președintele Ucrainei, sînt ultimul zid de apărare al Occidentului democratic în fața năvălirii barbarilor ruși, purtători de steag al dictaturii.
Dacă eu cad, Rusia se va năpusti asupra întregii Europe civilizate. Peste Europa Luminilor va cădea Întunericul Siberiei.
În consecință, luați măsuri și mai dure împotriva Moscovei, eventual admiteți o implicare militară a NATO.

Scopul principalei sale activități e demult limpede:
Încălzirea opiniei publice europene pînă la incandescență împotriva Rusiei astfel încît prin presiunea pusă asupra liderilor occidentali, aflați la cheremul emoțiilor transpuse în voturi, NATO să intervină militaricește.

Deocamdată, liderii occidentali au rezistat presiunii privind implicarea NATO. Spun deocamdată, deoarece Scandalul Bucea ne dovedește că posibilitatea unui al trei Război mondial, provocat de emoțiile de moment e mai actuală ca niciodată.

Pentru a încălzi opinia publică europeană, Volodîmîr Zelenski pune la lucru toate instrumentele creării de emoții colective:
Referiri la întîmplări și personaje cunoscute din țara căreia i se adresează, montaje video și fotografii.

Beneficiind de o mediatizare uriașă, aceste intervenții, devenite obișnuință deja constituie folosirea inteligentă a mediei (televiziune și ziare tradiționale, rețele sociale) în războiul mediatic prin care Ucraina surclasează Rusia.

După cum era de așteptat, momentul din Parlamentul României a fost prezentat încă din dimineața zilei de 4 aprilie 2022 de presa rechiziționată pentru Război ca fiind unul istoric.
Nu de asta am urmărit eu spectacolul din Parlament (expresia istoric face parte deja din fondul de clișee al gîndirii leneșe românești, totul la televiziuni fiind istoric, de la un text pe Twitter al lui Klaus Iohannis pînă la trecerea unui norișor pe cerul de primăvară), ci pentru că am vrut să văd spectacolul slugărniciei românești.

Evident, el a fost întruchipat de Florin Cîțu, fost premier, fost președinte al PNL, încă președinte al Senatului. Confirmînd bănuiala că Volodîmir Zelenski a fost implorat să țină un discurs în Parlament (te-ai fi așteptat ca el să facă demersuri și nu noi), Florin Cîțu l-a cîntat pe toate părțile pe președintele ucrainean, pentru a sfîrși prin a-l asigura că i s-a pus la dispoziție.

Sărmanul Cîțu-Mîțu!
Lepădat de Președintele României mai ceva ca un cotor de măr, și-a găsit un Protector în Președintele Ucrainei.

În contrast cu pupătorul bălos al Icoanei Zelenski care a fost Florin Cîțu, Marcel Ciolacu a ținut un discurs demn, nu lipsit de trimiteri menite a nu fi pe placul Înaltului Oaspete Video, dar care au făcut fericiți pe mulți români scîrbiți pînă la vomă de pisiceala lui Cîțu-Mîțu. Marcel Ciolacu a sesizat o anume nemulțumire a românilor față de înlocuirea în materie de Licurici a Americii cu Ucraina. Temenelele adresate președintelui american sînt de înțeles pentru români. Temenele față de președintele ucrainean sînt mai greu de înțeles. Și nu pentru că Ucraina a fost pînă nu demult un dușman al României mai pronunțat decît Rusia, ci pentru că în ochii românilor Ucraina nu trece o Mare Putere, una la care trebuie să te închini ca să supraviețuiești. Marcel Ciolacu a înțeles asta și, prin urmare, a fost infinit mai reținut în puparea în fund a lui Volodîmîr Zelenski decît nefericitul Florin Cîțu.

În chip surprinzător, Volodîmîr Zelenski a evitat, în discursul său, înfumurările de Președinte al Confederației numite Pămînt din alte mesaje adresate Parlamentelor. S-a concentrat pe criticile aduse țărilor puternice ale Europei, ne-a făcut bezele invocînd soarta Republici Moldova și angajîndu-se să nu mai persecute minoritatea românilor din Ucraina, ba mai mult, a promis României participarea la reconstrucția post război a țării sale.
Deși între noi fie vorba România nu poate participa nici la propria reconstrucție, d-apoi la cea a unei alte țări.
Să fi fost influența eșecului catastrofal al încercării sale de a impune ungurilor să nu-l voteze pe Victor Orban?

După mesajul lui Volodîmîr Zelenski a urcat la tribună pentru a citi un text Nicolae Ciucă, zis și Bolovanul transpirat. Urmînd tradiția lui Florin Cîțu, Nicolae Ciucă e un vorbitor catastrofal. Ca de obicei, după ce ridică privirile din text, cînd se întoarce la hîrtiile de pe pupitru, Nicolae Ciucă nu mai știe la ce cuvînt rămăsese cînd se desprinse de de propoziția scrisă. De aici aerul că transpiră abundent în căutarea potecii de la care s-a rătăcit.

Spectacolul, marele spectacol, a fost dat de bulibășeala transmisiei de la Kiev. Cîteva minute, Volodîmîr Zelenski a vorbit fără să fie auzit. A intrat pe fir traducătorul, de o stîngăcie rar întîlnită.
Ce mai încolo și încoace, Momentul istoric s-a transformat într-un moment de rahat.
Ca de obicei, pe malurile Dâmboviței!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

55 comentarii pentru articolul „Pe cinstite, despre momentul Volodîmîr Zelenski în Parlamentul României”

  • Ipocrizia romaneasca a atins cote caragialiene; poate chiar le-a depasit. Spre exemplu, majoritatea politica si jurnalistica, poate chiar majoritatea populara, dar in orice caz, gloata (mica, mare cum e ea) care ridica in slavi globalismul, pe americani, pe europeni, si profeseaza supunerea totala fata de voia marilor planetei in speranta ca se vor milostivi si de ei sa le dea putina papica, si sa ii apere de bau-bau (aceasta gloata) este alcatuita din niste mamaligari in izmene nascuti sa fie slugi. Si pana aici nu ar fi nici o problema. Slugile au si ele rolul lor in viata. Problema ipocriziei apare atunci cand slugile il ridica pe Zelenski in slavi, care in loc sa plece capul (cum ar face slugile romanesti) ca si sa isi salveze poporul de la macelul inevitabil al unei invazii rusesti anuntate de un an de zile in mod public, el (Zelenski) alege sa isi ascunda armata printre civili si sa poarte o lupta inegala cu un inamic superior, la un cost economic urias pentru tara lui (Ucraina) si un cost uman la fel de mare pentru civilii ucrainieni, care manipulati, care fortati prin legea martiala ucrainiana sa stea scut cu pieptul dezgolit in fata tancurilor rusesti.
    Deci slugile romanesti se bucura sa fie slugi si justifica libidosenia fata de mai-marii occidentali ca o necesitate aducatoare de securitate si siguranta economica, si in acelasi timp il ridica pe Zelenski in slavi, care alege sacrificiu urias (economic si uman), in speranta unui pariu prost pus ca Ucraina va fi salvata economic si va fi protejata militar de Occident – cand insasi Occidentul spune ca Ucraina nu va intra in UE/Euro sau NATO.
    Adica dupa mintea gloatei de romani, e cel mai bine sa pleci capul, si sa pupi picioarele hegemonului (vestic, in cazul Romaniei), si in acelsi timp e minunat sa iti distrugi tara si sa iei o bataie ca la fasole, de dragul unei iluzorii independente si libertati fata de hegemonul (estic, in cazul Ucrainei).
    Adica romanii se lauda ca sunt cei mai destepti ca stau cu capul plecat de dragul unei sigurante si prosperitati rece-caldute si in acelasi timp il ovationeaza pe Zelenski pentru ca sta cu pieptul dezgolit in fata obuzelor de tanc si distrugerii economice aproape totale. Curat murdar. Sau altfel spus, penibil.

  • Buna seara tuturor !
    Doar putin, legat de atatea comentarii aiurea si rar legate de articolul comentat . Bineinteles ca expun doar parerile mele personale si deci subiective :
    – 1 – de ce ne legam in comentarii de cei ce fac politica la noi actual ? Parca era vorba de un razboi intre 2 tari vecine si destul de apropiate de noi, din pacate ! De ce credeti ca acest fapt major , in viata internationala , ar fi putut sa-i faca mai destepti, mai luminati, mai patriotici, mai intelepti financiar , mai omenosi pe acesti vesnici incapabili sau tradatori ? ???
    – 2 – de ce ne pasa totusi atat de putin de cuantumul de morti ( oameni buni – MORTI – ) generat de aceasta rabufnire rusofila , incat cautam doar accente teatrale si alte mizilicuri TV pentru a explica totusi o imensa nenorocire .
    – 3 – cum l-ati vedea pe d-nul Johannis in locul d-nului Zelensky , daca sa zicem ca Rusia ( nu exista nici o FEDERATIE real ) ar ataca maine, poimaine Romania ? Nu prea imi fac probleme unde se va aciua dansul , dar imi fac mari probleme daca vreodata BUCURESTIUL ar putea gandi ca e al doilea KIEV , referitor la modul de comportare fata de un inamic ? Chiar nu vreau sa ma gandesc real la modul de raspuns al Bucurestiului , si de fapt al intregii Romanii in cazul unei operatiuni speciale sustinute de Moscova si Tiraspol ? ???? Cam ce fel de ” teatre de manevra ” ar fi ???? La fel de ferme ca in Ucraina ????????????????????
    – 4 – din pacate , pe parcursul acestor articole legate de situatia din Ucraina , mi s-a format parerea ca d-nul Cristoiu confunda tot mai des cultura rusa cu actuala armata rusa ? ???? De ce n-o confunda , de exemplu , cu opera lui Karl May , care are destule episoade eroice si intelepte ???????
    – 5 – in toata aceasta imvalmaseala de putere si interese , care ar putea fi rolul si pozitia Bulgariei , destul de retinuta pana acum ?
    Doamne , ajuta la toata lumea !

    • Domnul Nutu, parerea mea e ca cel mai bun raspuns care se poate da e cel pe care vi l-ati dat singur: in ceea ce priveste comentatorii, rabufnire rusofila. Va pot spune ca sunt multi comentatori noi de cand a inceput razboiul, dar asta probabil ati observat si dumneavoastra.
      La domnul Cristoiu: in primul rand, are de scris un articol si de inregistrat un video pe zi. In al doilea rand, e site-ul dumnealui si scrie ce doreste, cum e si normal. (Cred ca am inversat ordinea, dar las asa.) Mai mult, nu stiu.

  • Stories about Bucha

    Rusia a solicitat duminică o reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta luni despre ceea ce a numit o „provocare a radicalilor ucraineni” în oraşul Bucha, după ce Kievul a acuzat trupele ruse că au ucis civili acolo, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

    „În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni din Bucha, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU”, a scris pe Telegram adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

    Ucraina a acuzat duminică Rusia de „genocid”, afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora.

    Numai în oraşul Bucha, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, conform autorităţilor ucrainene.

    Biroul ONU pentru Drepturile Omului a transmis că personalul său de pe teren nu a putut încă verifica aceste afirmaţii.
    Deoarece s-a opus Marea Britanie Rusia a solicitat duminică o reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta luni despre ceea ce a numit o „provocare a radicalilor ucraineni” în oraşul Bucha, după ce Kievul a acuzat trupele ruse că au ucis civili acolo, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

    „În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni din Bucha, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU”, a scris pe Telegram adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

    Ucraina a acuzat duminică Rusia de „genocid”, afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora.

    Numai în oraşul Bucha, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, conform autorităţilor ucrainene.

    Biroul ONU pentru Drepturile Omului a transmis că personalul său de pe teren nu a putut încă verifica aceste afirmaţii.
    Deoarece s-a opus Marea Britanie Consiliul de Securitate nu s-a mai întrunit, mai ales că :

    March 30: Russian troops leave Bucha

    March 31: The mayor of Bucha announces that „the city is liberated”, without mentioning the „atrocities”

    April 1/2: Azov Nazis enter to „clean” Bucha

    April 3: ?? publishes video „?? massacre”

    • In presa occidentala comentariile legate de „genocidul” (crimele de razboi) din Bucha suny insotite de o imagine cu o strada rezidentiala aproape complet acoperita de tancuri si transportoare blindate (rusesti) carbonizate. Ce nu inteleg e cine a luat bataie acolo: presa zice in cuvinte ca ucrainienii ar fi luat bataie, dar in poza se vad numai tancuri rusesti incendiate. De la ce au luat foc tancurile alea rusesti?

  • mircea badea zice ca face pamflet da nu face, lu maestru ii ies cam un fel de panflete de cand a inceput rasboiu, da nu spune. se si rade mnealui de ce spune vad. nu cred ca e de vina pisoiasul tonti, asa cum zicea un cititor de soi. daca ar face o misiune impreuna, maestru cu mirce a, ar fi bine. fara sanul julietei sa nu puna mircea mana, nu stiu. trebuie sa ne mai gandim si sa rezistam intr-o astfel de miscare anti-imperiolista. da sa vina si pisoiasul, poate si @online pentru un fleivor de seriozitate.

  • Iarasi dam in Acaru Paun Câțu?…sau in boul ala umil Ciucă?… lasitate te iubim….toate astea se intimpla cu concursul a doi nenorociti: Iohannis si Ciolacu….Iohannis a aservit tara la jigodiile vestice si este inca la putere cu concursul javrei Ciolacu….simplu…sau va faceti ca nu stiti?

  • SUBSCRIU :
    „Ii multumesc lui Dumnezeu ca traiesc intr-o tara normala, ca pot sa ma informez corect, ca pot sa urmaresc o media formata din profesionisti, suficient de puternica pentru a-si trimite oamenii in teren (inclusiv acolo unde explodeaza bombe la un km de ei) ca sa nu depind de cateva depese interpretabile (si interpretate); cu destui oameni cititi care s-au documentat toata viata pe domeniul lor de competenta astfel ca nu am de ce sa ma indoiesc de analizele lor ( inclusiv de militari care au facut razboaie, din alea pe bune, toata viata, diplomati care au fost in post ani de zile, chiar in capitalele despre care vorbesc, ceea ce ii impiedica sa faca analize dirijate dupa ceea ce si-ar dori, de analisti si specialisti ai culturii ruse nu doar pentru ca iubesc aceasta cultura ci unii pentru ca descind din acel popor batut de soarta, spalat pe creier si indobitocit sistematic in ultima suta de ani)…
    Ii multumesc lui Dumnezeu ca pot sa aud, sa vad si sa citesc informatii si opinii suficient de argumentate si suficient de diverse. Si cand spun « diverse » nu inseamna « contrare », pentru ca exista realitati pe care nu le poti interpreta in doua moduri complet opuse. Nu-l poti scuza pe Hitler, de exemplu. Nu poti nega cine este agresorul si cine este agresatul intr-o situatie care este evidenta.

    Mi-e rusine ca fac parte in acelasi timp dintr-un popor care se simte complexat de Zelensky si care probabil, prin reprezentantii lui in Parlament, ne va face de rusine in ochii planetei, asa cum ne-au facut cei 4 cavaleri ai apocalipsei care s-au dus la ambasada rusa sa spuna ca « nu sunt nici cu unii, nici cu altii ». Cu alte cuvinte, nu au nimic de obiectat cand un stat ataca fara avertizare un alt stat suveran si duce un razboi nu impotriva militarilor ci impotriva populatiei civile.” (MF)

  • Mă bucur că Volodîmîr Zelenski a zis ieri că lansează un dialog asupra unui ”nou acord atotcuprinzător care să garanteze protecția absolută și dezvoltarea cuprinzătoare a minorităților noastre naționale”. Doar că războiul e și peste românii noștri din Ucraina, iar el, până acum, n-a respectat nimic încheiat prin acorduri și înțelegeri între statele noastre! Românii n-au niciun drept pe teritoriul ucrainean! Nu tu școli în limba română, nu tu înlesniri ale vieții lor ca minoritate conlocuitoare. Măi să fie! L-a apucat acum grija față de românii care trăiesc în teritoriul Ucrainei! Așa ipocrizie se potrivește mănușă cu politica lui și a avut un auditoriu perfect pentru unul ca el!

  • Un articol foarte bun. Ati surprins cu acuratete spectacolul Parlamentului Romaniei si a fruntasilor acestuia. Mai greu ma impac cu slugarnicia noastra in fata acelui Zelenski sau cum l-o fi chemand , care pana mai ieri era un necunoscut lipsit de interes pentru public.
    Dupa comentariile de mai sus ma numar si eu printre trollii rusi , deoarece nu ma las pacalita de articole diverse din propaganda ucrainiana de razboi si spun ca ar fi fost mai bine ca tara sa ne fi declarat neutralitatea si sa nu fi mai primit 1000 sau cat de americani, care oricum nu ne vor proteja de nimeni si de nimic, iar „Umbrela NATO”e cam uzata. Puteam sa ne inspiram de la unguri si sa ne fi vazut clar interesele noastre. Cam tarziu s-ar putea spune. Da, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

  • Buna ziua,
    Discurs foarte bine redactat si interpretat in maniera originala de presedintele ucrainean, se vede ca este consiliat de profesionisti in comunicare publica. In ceea ce priveste reactia lui Catzu aici sunt de acord cu dumneavoastra, a fost pur si simplu penibil si nu se ridica la insemnatatea functiei politice de al doilea om in stat. Ceea ce m a surprins in mod real este maturitatea, pragmatismul de care a dat dovada liderul PSD – Marcel Ciolacu -al carui fan nu sunt, discursul celui din urma il apreciez si de aceea felicitari.
    Asa ca un mic corolar, ca sa fim si putin carcotasi, presedintele Zelensky a tratat cu toti vecinii Ucrainei si a avut demersuri oficiale cu liderii din zona, mai putin cu Romania si asta ar trebui sa ne puna pe ganduri, cu privire la sentimentele profunde pe care le-a dictat politica oficiala a acestui stat in relatia cu minoritatea romaneasca de acolo si de ce nu situandu-se in avangarda celor care ne tratau cu vadite tente naziste, extremiste si pe alocuri revansarde avand ca tematica orice persoana, evenimente sau chiar la noi ca tara adica despre Romania.
    Iar pentru cei care se incadreaza in monitorizarea Putinistilor din mas media pentru ca indraznesc sa gandeasca si altfel decat o cere propaganda pro -Zelensky, sa faca o simpla recenzie, o analiza cu privire la reactiile la cald ale refugiatilor ucraineni in Romania, practic o simpla reluare a emisiunilor de teleziune cu tematica refugiatilor ucraineni in Romania si o sa constatati ca exista o singura tema, si anume uimirea supusilor lui Zelensky cu privire la modul uman in care poporul roman i-a primit pe refugiati. Asta este real politik, insa noi nu avem inca un politician destept de tipul lui Viktor Orban.

    • Domnule Bogdan, ati citit?
      Textul apartine unei persoane importante, nu l-am compus eu.
      .

    • Va salut ! Nu ma pricep la politica, iar urmatorul meu dat cu presupusul, as dori sa nu deranjeze pe nimeni : oare isi mai aminteste cineva de anii 90 cu canalul Bastroe, distrugerea unei parti semnificative a Deltei Dunarii, umflatul muschilor si a tehnicii de lupta, atitudine zeflemitoare si aroganta, proces greu , umilirea domnului presedinte Constantinescu si a domnului Aurescu precum si a minoritatii romane ? Chuar mi_a fost frica atunci dr un razboi… Dumnezeu sa ajute Ucraina (ma refer la populatie) ! Seara perfecta tuturor !

  • Rusia a solicitat duminică o reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta luni despre ceea ce a numit o „provocare a radicalilor ucraineni” în oraşul Bucha, după ce Kievul a acuzat trupele ruse că au ucis civili acolo, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

    „În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni din Bucha, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU”, a scris pe Telegram adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

    Ucraina a acuzat duminică Rusia de „genocid”, afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora.

    Numai în oraşul Bucha, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, conform autorităţilor ucrainene.

    Biroul ONU pentru Drepturile Omului a transmis că personalul său de pe teren nu a putut încă verifica aceste afirmaţii.

    Toată mascarada asta din parlamentul României n-a făcut decât să-i decredibilizeze și pe unii și pe alții !
    Pe măscăriciul Jelenski pentru tupeul de a cere imperativ României să intre în luptă alături de el ( ca ce chilipir ? vorba unuia ), firmele noastre să întrerupă importurile din Rusia, care ce să vezi, nu-s de armament, sau activiști politici, că și așa geme Țara de ei și de prostia lor, ci de gaz, petrol, alimente, fără de care murim pe capete , mai ceva ca-n filmele kiewene care tind să le depășească în ficțiune și pe cele hollywoudiene !
    Iar ca bătaia de joc să fie completă, România să refacă toate distrugerile lăsate de intervenția rusă , unde credeți, taman în Ucraina, că parcă pe cele de la noi, dacă fac rușii ce-ar vrea ovreiașul, dacă-i ascultăm ordinile, le va rezolva el, prin telepatia de pe unde se ascunde și iese ca cucul să dea dispoziții „tutulor” statelor( că l-a pomenit și pe Ceaușescu , căruia i-a dat probabil onorul lui de pionier ? ) pe care le vrea băgate în această „treabă mare” a lui, care se putea încheia, ba chiar nici nu începea, dacă nu-și băgau yankeii corupții lor la nivel înalt în biata Ucraină, făcută cap de pod contra Rusiei, de către un cap senil ca a lui Biden !
    Julieen Assange spunea că un război în zilele noastre se face în primul rând prin massmedia, ce dezinformează, manipulează, întărâtă și minte la greu.
    De aceea, mie personal mi-e greu să iau de bune toate datele din acest ”war” cu care sunt vopsite toate știrile, ce mai apoi se dovedesc a fi din cu totul alte locuri, sau timpuri !

  • Omagii maestre
    Chiar nu va deranjam dar situatia e insuportabil.
    Adica despre Tonti.Va rog aveti Mai multa grija de dinsul.
    Scuze dar cotoiul meu favorite…da da Behemoth…
    Nu a gasit unde sa comenteze despre cum il tot neglijati pe Tonti.
    Sper sa nu puneti la inima ca interviu …ma rugat El.
    Cit despre Momentul istoric …citeva cuvincioase si modeste consideratiuni.
    Zelenskii a transformat cu success Ukraina in pianina.
    Acum se straduieste cu Romania.
    Despre Ungaria…Orban…majoritate constitutionala
    Impresionant,nu credeti?Serbia la fel .
    Mare lucru sa iti respecti poporul.Sa nu Ii dai in loc de piine lozinci .Sa te ratoiesti la rusi e trendy .
    Sa te preocupe cosul zilnic Al romanilor pare deprimant.
    Cu considerations
    Tankz

  • Maestre, trag trollii rusi la blogul dv….
    Mi-e greu sa înteleg daca cei care comenteaza pe acest blog în favoarea lui Putin sunt trolli rusi, sau sunt niste persoane care se informeaza dintr-o singura sursa si cred orbeste în ceea ce li se prezinta de catre propagandistii rusi, sau sunt pur si simplu niste neajutorati lipsiti de discernamânt. Probabil ca și, și, și.
    .
    Pentru toti cei care se îndoiesc de crimele comise de soldatii rusi la Bucea, dând crezare minciunilor, diversiunilor si manipularilor putiniste: mai cititi si presa straina, credulilor, si abia apoi formati-va o parere! Exista nenumarati reporteri straini în Ucraina, care transmit de la fata locului, pentru ca lumea sa fie bine informata. Mai exista si imaginile luate din satelit, care redau exact faptele în ordinea lor cronologica.
    .
    Este absolut inuman ce fac rusii în Ucraina, dar este inuman si sa-i aprobi chiar si în mod indirect pe asasini, negând crimele comise de soldatii lui Putin sau facându-i pe altii responsabili de măcel.
    .
    Va dau un articol, ca sa va convingeti ca stirile despre crimele din Bucea sunt reale. Daca nu stiti sa-l traduceti, va ajut eu.

  • Aceste vremuri pot fi intelese daca si numai daca mai nainte e inteleasa diferenta fundamentala dintre Desteptaciune si Inteligenta.

  • dupa Marele Flux vine…Marele Reflux.
    dupa ‘hai sa ne imbogatim!’ vine…’hai sa saracim!’

    dupa Globalizare, care a fost Fluxul, vine Marele Reflux, adica Unificarea, adica ‘globalizarea’ la nivel cuantic,
    pentru ca Marele Reflux e in fapt…’desavarsirea Globalizarii’, chiar daca ea e o miscare in sens invers.

    prin urmare Saracirea, adica Marele Reflux care se manifesta si pe piata economico-financiara, va duce la imbotarire plenara si saracire așijderea.

    in Inima lui Yin vei gasi Esenta lui Yang, prin urmare Saracirea e cale catre manifestarea Bogatiei Pure.
    atunci cind Marele Reflux isi va consuma potentialul unii vor avea Totul iar altii…Nimicul.

    cei care propovaduiesc Saracirea, saracilor, vor fi intotdeauna bogatii, tinta fiind disparitia clasei de mijloc.
    iar asta e de bun-simt, pentru ca distributia gaussiana isi schimba dinamica, pe mijloc nemairamanand nici tipenie ( ca distributia gaussiana e si ea…pulsatorie, gen flux-reflux…)

    ‘pe mijlic’ nu va mai ramane nici tipenie de om, pentru ca polarizarea, tura asta, e plenara,
    cea pusa la indoiala fiind chiar Natura, caz in care extremele distributiei gaussiene devin…’fetele unei monede…seci’…

  • Am ajuns să sprijinim pe cei ce sunt ,,rușii mici” sau ,,Tara de margine” iar România Mare am uitat o. Ne merităm soarta. Jucam cum mi se cântă

  • Astept cu mare interes momentul in care presedintele Zelenski va tine cate o cuvantare in fata auditoriului de la: festivalul „Cerbul de Aur”, festivalul „Zilele Recoltei” din localitatea Titu, jud. Dambovita precum si la gradinita „Buburuza” din Municipiul Buzau…

    • Nastratin Hogea avea un magar pe care il muncea zi lumina si s-a gandit el sa-i injumatateasca ratia de mancare in fiecare zi.

      Azi i-a taiat jumatate din ratia de mancare, maine jumatate din jumatatea ramasa si tot asa..

      In scurt timp, magarul… ce sa vezi… a murit de foame.

      Concluzia lui Nastratin Hogea a fost:

      „Ce magar prost, a murit exact cand se obisnuise sa munceasca intreaga zi, fara sa manance!”

        • Tot Mapamondul este convins de veridicitatea imaginilor de la tv. a presei , doar cativa putinisti sunt convinsi ca totul e o inscenare!
          Cum se poate sa fie orbiti de propaganda rusa, sa nu fiti obiectivi ?
          Trist!
          Acesti putinisti cred ca erau pro vaccinare, iar acum sunt pro Putin!?

    • Da fake in toată regula,de ce nu se arată pe televiziunile doritoare de senzațional gen Gâdea,mai ar lipsi Dan Diaconescu cu a lui Elodia ca și guest star.
      Televiziunile care prezintă doar un punct de vedere sunt de rahat,la fel și ziarele.
      Citeam ca pisicile din Rusia sunt interzise de la competițiile internaționale,culmea demenței și cretinismului ,sa interzici pisicile,o lume nebuna nebuna care in forma asta ar trebui sa dispară.

      • Iarăși apare pânza alba cu care chipurile sunt legati,alba ca sa iasă in evidentă,jenant.

  • Și dintr-un cătun uitat de lume transmisia ar fi fost mai bună…Sonorul și traducerea au lăsat de dorit. Despre conținut mă tot intreb de ce a fost invocat NC care nu are nicio legătură cu operațiunea specială. Cât despre conflictul în sine bine ar fi să stăm deoparte; seamănă cu cearta dintre doi soți ( din ex URSS) in care nu e bine să te amesteci ca să nu ieși vinovatul de serviciu. Dacă analiștii politici zic altceva, e strict treaba lor dat fiind parerile lor multidisciplinare; le acord exact aceeași credibilitate ca și in materie de carcalac și inteparile in cascadă.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Pentru Occident, Realitatea este fix un Show… !

    • Un discurs violent, fascist, urmat de un raspuns amabil, de complezenta, din partea autoritatilor romane.
      Ambele inutile (puteau sa lipseasca si situatia ramanea fix la fel).
      Inveninarea opiniei publice are efect de bumerang.. omul ajunge la o saturatie pana la urma si nu priveste cu ochi buni astfel de demersuri.

    • daaa, am citit ca se vede si de la caracal chiar

  • Am vazut cartea Crunta exploatare a sanului Julietei,400 pg,coperta excelenta,dar pretul prea mare pentru mine.Astept in format pdf.poate mai ieftin

    • Sa stiti ca si eu mi-as dori acelasi lucru.

      • Doar un citat din minunatia de carte”
        ,Dînd curs preocupărilor mele intelectuale în materie de locuri ruşinoase, de cum am văzut WC-ul, m-am repezit să-l vizitez şi să-mi notez cele văzute. Nu ştiu cum e la Femei. Oricît de curios aş fi, n-am cutezat pînă acum să intru în Departamentul dedicat Doamnelor. Spre departamentul Masculin duce un culoar în formă de elipsă. Pe peretele din stînga al acestuia, Frecventatorul (a se observa că nu zic Vizitatorul) dă peste unsprezece diplome fixate în rame de un evident orgoliu. Unsprezece diplome de învingător. Citesc pe una dintre ele: „Closetul anului 2000. Premiul pentru înaltul nivel de îndeplinire a obligaţiilor de serviciu public vital“. Pe anul 2005, nu e nici o diplomă.’’

  • Stau si ma gandesc ce va face barbatul cand va trebui sa plateasca cocota in ruble sau yuani?

  • Grozav scris,m-am amuzat teribil desi nu am vazut momentul.Tragic pentru mine a fost cand am descoperit doua vechi prietene de vreo 15 ani,si eu nu stiam ca sunt de pe undeva din Ucraina, ca nu cunosc zona.Miam adus aminte si de cosciugele din SUA,ingropate TV,din pandemie.Acum va intreb din nou,cu ce vom inlocui Mastile?

  • Domnule Ion Cristoiu
    Ieri au fost doua informatii care au trecut neobservate
    1.ucrainienii au anuntat ca rusii au minat in Ucraina vreo 60.000-80.000 km2 asta dupa ce rusii au minat si Marea Neagra
    2.preturile alimentelor in Germania au crescut si cu 50%
    Adica
    Rusia si Ucraina erau granarul lumii acum sunt in razboi,campania agricola de primavara e campanie de Razboi
    Rusii au zis ca gata petrol si gaze in euro si dolari
    Ce vreau sa spun e ca anul acesta va urma o criza energetica si alimentara „planificata”
    ati pomenit niste personaje
    dar intai sa va explic din ce puncte de vedere le voi descrie A Fi A Sti A Face
    citu florin vasile-se pare ca e copilasul lui mugur manole isarescu.a facut in sua un colegiu in vreo 9 ani.e o gluma a naturii nascut pe 1 Aprilie
    marcel ciolacu-baga rama in acul unditei lui haissam parca,bine ii stiu istoria,buzau,tac-su in armata,el cu militienii,acum cu sri,e omul „punga de plastic de 1 leu umpluta cu apa” adica ia orice forma.acum…ca si impresie personala…cu pasarica aia care a dat peste un militian in buzau si era cu asta din ce a scris presa….aia si-a luat vreo 9 ani parnaie….nu il iau pe asta pe incredere niciodata
    nicolae ciuca-omul e o sluga,un breloc,tac-su a fost sofer plutonier,el toata viata „ordonati”….cu fizicul lui nu am nimic ca si Eu sunt gras dar se pare ca nici intelectul nu il ajuta…a castigat o batalie ce se daduse cu o saptamana inainte,o teza de doctorat de 138 pagini parca adica vreo 20-30 mai mult decat o lucrare de diploma serioasa….bine ce era in paginile alea…”cartile din carti se scriu”…
    daca tot i-am „pomenit” pe numarul 4 3 2 din statul roman sa nu uit sa-l mentionez si pe number one.fara comentarii din partea Mea
    „Voi fi presedintele care in orice intreprinde va avea in vedere numai interesul Romaniei”-klaus werner iohannis 28.10.2014
    cat despre zelenski si discursurile lui ca inteleg ca face asta in mai multe tari…nu prezinta interes pentru Mine
    au mai fost doua stiri ieri,rezultatele alegerilor din Ungaria si Serbia
    Pai cam atat
    Strict referitor la noi si Romania nu stiu daca in istorie au condus aceasta tara niste catastrofe mai mari ca acesti oameni.camarila regala,generatia pasoptista,comunistii…….Ceausescu era peste ei…..cu tristete o spun….
    Inca o data A Fi A Sti A Face……Nevertebrati Neutilati Intelectual si Niste Minciuni de oameni
    Toate Stima

  • Istoria il va pedepsi pe acest actoras de duzina. Putea sa termine acest cosmar inainte ca el sa inceapa.Daca-i lipsea lipsea pixul cu care sa semneze intelegeri cu putin, putea sa spuna si sigur i s-ar fi donat unu’, da’ NU, el nu face „compromis” cu nimeni, el „lupta”…”si dai,si lupta, si lupta,si dai”…Caragiale mai viu ca niciodata. Am vazut un clip prezentat cind a vorbit la UE.E un fals, o facatura. Aratau explozii in Kiev care erau adaugate digital. CGI-ul era de proasta calitate, mai ales ca exploziile reale nu arata asa cum sint prezentate in filme. Cum domnii „jenerali di pi la noi di pi toloaca” au analizat cu tam-tam un joc pe computer si n-au stiut ca e joc, asa si oamenii de rind pot fi amagiti si intristati de imagini prelucrate de amatori. Chemati macar un pompier, sau un specialist in dezamorsat bombe, sau un specialist adevarat in rachete, sa analizeze filmul ala aratat la UE, sau unul care se ocupa cu efectele speciale la filmele de actiune si altceva nu face decit „efecte speciale” si sa va explice diferenta intre real si ce s-a aratat in clipul acela. Ma intreb cit e adevar si cit e fabulatie din tot ce se scrie in ultimele doua saptamini. Ba mai mult, in ultima saptamina stirile de groaza au devenit mai numeroase si cu descrieri de situatii de un dramatism fara egal. Parca ne-am intors la evul mediu, mai ramine sa arate cum sint arsi oamenii la protzap, ca-n rest au inceput sa descrie niste crime de parca au venit zombie peste noapte in Ucraina si fac prapad…maninca ciini si violeaza femei…ce s-a intimplat in astea 40 de zile de s-a ajuns asa? Cind a inceput nebunia, tancurile rusesti erau aliniate pe sosele si ucraienienii faceau misto de ei, ii intrebau daca au ramas fara combustibil si daca vor sa fie remorcati sa-i treaca granita inapoi, iar rusii rideau …apoi au anuntat ca elibereaza din inchisori pe criminalii condamnati pe viata si ca-i trimite in razboi…e asta o stire reala, verificata sau e pregatire pt ce urma, adica ce ni se prezinta azi???Sint multe intrebari de pus si multe lucruri care nu se leaga. Repet ce-am mai scris: nu tin partea nici a rusului, nici a ucraienianului, amindoi gresesc si daca ar stii vorba aia”cel mai destept cedeaza”, poate ar fi ajuns la o intelegere, dar si unu’ si celalalt isi fac ambitii…sau lucreaza impreuna la destabilizarea Europei in primul rind….cum Doamne iarta-ma sa ceri arme cind tu n-ai soldati?In bratele cui le pui?Ale civililor?Am vazut si clipuri de prezentare a „luptatorilor”civili, ii umfla risul in timp ce stateau aliniati pe virfu’ unui deal si fluturau steaguri…incep sa am dubii referitor la cine trage acolo in realitate. E ca la noi in’89 cind se anuntau 30000(treizeci de mii)de oameni omoriti, ca apoi sa se revina cind s-au calmat lucrurile si au spus ca de fapt au fost doar 1800. De parca 1800 de familii nenorocite pe viata e putin…asa si cu razboiul asta artificial. Am citit pasaje din ce timpenii debiteaza actorasul si fara suparare, vorbeste de nea Nicu de parca ar avea mama habarului de cine a fost el si cum a fost in Romania inainte de ’89. In ’89 actorasul asta avea 11 ani si ma indoiesc ca ar avea habar de ce s-a intimplat la noi in ’89, ce sa inteleaga la virsta aia…cind vor sa mearga la sentiment, indivizi ca acest shmecheras de cartier, o dau pe pilde si exemple fara sens si fara efect…daca-l ia cineva la intrebari referitor la evenimentele de la noi din ’89 si la cine a fost, ce-a facut concret nea Nicu, pariez, PARIEZ si cistig, ca individu’ a auzit de numele asta din discursurile pe care i le scrie vreun consilier…auzi la el, vorbea de Ceauseasca ca era mina in mina cu secu si ea conducea….mama, mama de unde vin unii cu gogoritzele astea…asta or ne crede spalati pe creier, or e rupt de mama realitatii si a pus botu’ la aplauzele false pe care le-a primit prin UE si pe unde s-a mai scheunat in mod penibil…este o greseala ca UE-ul s-a implicat asa cum a facut-o pina acum, e o dovada de lipsa totala de empatie si intelegere a realitatii, interesele murdare si ascunse au luat locul omeniei. Daca nu se implica nimeni, nu ar mai fi fost atitia refugiati si atitea crime oribile, care apropos, se vorbeste de crima, dar vorbele folosite in reportaje sint inselatoare. Cine trage in cine pina la urma????Cum e posibil ca acest presedinte de mucava sa tina atitea discursuri in timp ce pretinde ca femei si copii devinovati sint tinte sigure si sint casapiti de rusi? Ca presedinte de tara tu iti faci selfie-uri si vorbesti romanilor de nea Nicu???Pai esti intreg la cap????Ce-are sula cu prefectura????Apoi spune ca Romania e tinta…ma sa fie, ma sa fie…pai Romania e tinta de vecuri ma, de veacuri, iar TU, un actoras nesemnificativ pt industria filmului, esti chiar mai nesemnificativ in lumea politicii…politica de brambureala totala poti s-o aplici la tine acasa, da’ tu incerci s-o aplici la nivel international…Vezi ca Spielberg s-a reorientat spre filme gen Indiana Jones ca aduc mai multi bani,iar premii a cistigat mai mult decit poate duce – 35 de Oscar-uri, 22 BAFTA si 14 Golden Globes, nu o sa te distribuie in rolul principal ca n-ai charisma necesara…poate intr-un remake al lui Pinocchio,da’ inca il cauta pe Geppetto…
    Am retineri mari cu ce se intimpla in realitate acolo. Orice sef de stat normal la cap, ar fi gasit o solutie pina cum,nu ar fi permis nimanui sa ucida atitea persoane cite anunta reporterii…ceva nu are sens…cu cit jelescu se exopune mai mult, cu atit devine mai vizibila incompetenta lui si faptul ca e limitat in ceea ce priveste istoria, politica, diplomatia…nu are nici costumul potrivit pt functia pe care o are, de stofa nici nu poate fi vorba. E o rusine pt poporu’ lui…ce ma enerveaza peste masura, e tupeul, grosolania de care a dat dovada cind a vorbit de un „tratat” acolo unde sa fie inclusi si romani din Ucraina…Zau? Serios? Ma ce recunoscator esti tu romanilor pt felul cum au sarit sa-ti ajute compatriotii pe care i-ai pus intr-un pericol inutil. Am mai intrebat, ar fi trebuit sa i se puna intrebarea asta: daca situatia ar fi fost pe dos, si romanii ar fi fugit in Ucraina, cum ar fi fost tratati?Ar fi fost primiti cu omenia cu care au facut-o ai nostri? Sau ne trezeam cu tancuri la granita ca nu cumva sa treaca vreun copil, sau batrin, sau femeie insarcinata???? Asta as vrea sa stiu, ca-n rest, ce spun politicienii, ei pot sa spuna…pt mine vorbele lor sint echivalente cu „trage apa” …Aia e…

    • Un comentariu excelent, cu exceptia faptului ca pare scris ca si cand ai fi avut si alta preocupare un acelasi timp. cum ar fi scarpinatul in c_r sau pe unde ai avut mancarici, dar tot prin zona. In rest e un comentariu bun, poate fi numit chiar un articol dupa lungime, de aceea ti-as propune sa-l prezinti si unui editor, cine stie poate iese ceva. Dupa ce-l amesteca cu ce mai are el prin cosul de gunoi adica.

    • Ca,cam așa e ,dar mulți nu vor sa vadă ,sa înțeleagă ,o tin una și buna și basta.

    • @Se știe
      Ce nu înțeleg eu este cum de de-abia acum se vorbește de atrocități făcute de ruși în Kiev când ucrainenii au spus pe toate gurile posibile că Kievul a rezistat eroic și rușii n-au putut să-l cucerească! De o lună de zile ce tot au învârtit și unii și alții prin Kiev? Oricum, dacă se adeverește că rușii au făcut în realitate ce susține actorul ăsta – că președinte de țară nu-mi vine să-l numesc – înseamnă că specia umană a luat-o razna de tot. Același lucru și dacă totul e o înscenare a ucrainenilor!

      • Sa stiti ca multi se intreaba cit e realitate si cit e „show”. Va pun un link, un clip scurt – https://www.youtube.com/watch?v=VhVYY1Y8Lw4
        Inteleg ca actorasul asta o fi obosit si ii e greu sa faca fata situatiei, dar pare indiferent, umbla cu miinile in buzunar de parca merge la plimbare.Ceva nu e normal si nici natural in comportamentul lui. Apoi mai e o stire: https://www.impact.ro/rusii-au-jefuit-vila-cu-piscina-a-lui-zelenski-din-sudul-ucrainei-au-furat-toata-mobila-foto-336014.html – unde se spune ca „rusii” i-au furat mobila din vila pe care o are in insula Biriuci…adica ce sa faca cu ea? O cara in Rusia cu tancu’?O duce la Kremlin? Pare aiureala totul.Daca il vizau cumva, direct adica, ordinul ar fi fost sa-i traga cu tunu’ drept in piscina si-l lasau cu un crater de-l vedeai de pe Luna…Suna din ce in ce mai neserios totul. Cred ca situatia e grava in zona, dar mi-e greu sa cred ca doar una dintre parti poarta vina in totalitate. Sper sa nu fie atit de nebuni in jurul actorasului asta, sa insceneze cine stie ce crime, sau chiar sa le comita…mi-e greu sa redau ce simt fata de copiii care au avut de suferit sau si-au pierduut viata in mizeria asta care putea fi incheiata fara victime. Pare ca un plan totul…deja nu-i mai pasa nimanui de omul de rind, la fiecare-i pasa doar de el si familia lui. Va doresc o zi buna.

  • ciuma roshie,
    dap.

  • Mie mi s-a parut cam fara chef Zelenski. Probabil ca nu a putut sa refuze daca tot s-au milogit la el sa ne adreseze si noua cateva cuvinte. In rest, discursul a fost ca de obicei: rusii sunt rai, Ucraina rezista, sa ajutam Ucraina si eventual pe rusi sa ii stergem si din istorie daca se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *