Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Pe Ion Vodă cel Cumplit îl trădaseră chiaburii!

„Nimeni în ţara asta nu vrea să mai tacă“

„Nimeni în ţara asta nu vrea să mai tacă“ (T. Arghezi, Pălăvrăgeală şi palavragii, în Bilete de papagal, 4 aprilie 1928).

Titlul tabletei, ca şi aserţiunea, izvorăsc dintr-o realitate care-l scoate pe Arghezi din sărite:
Mania conferinţelor.

Observă maestrul:
„La orice oră din zi şi din noapte, în orice sat, tîrg şi oraş din România, se ţin azi conferinţe. Femeile care au izbutit să scape din gineceu, ţin conferinţe. Ţin conferinţele bărbaţii care n-au izbutit să intre în gineceu. Miniştrii ţin conferinţe. Conferinţe ţin şi cei care vor să fie miniştri. Ţin conferinţe cofetarii, fetele de măritat, docenţii, elevii şi vardiştii.
O asociaţie de idealişti şi-a luat însărcinarea de a conferenţia la sate, cu idealul ca şi ţăranul, după rînitul grajdului şi mulsul caprelor, să ţie conferinţe“.

Dacă înlocuim conferinţă, cu talk-show, năravul denunţat de T. Arghezi în 1928, poate fi găsit, exprimîndu-se sufocant, în realităţile din 2014.

„La orice oră din zi şi din noapte“ se ţin talk-show-uri.

Şi ca şi despre năravul conferinţelor, despre năravul talk-show-urilor putem afirma, repetîndu-l pe Arghezi din 1928:
„Nimeni în ţara asta nu vrea să mai tacă“.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

5 comentarii pentru articolul „Pe Ion Vodă cel Cumplit îl trădaseră chiaburii!”

  • Am uitat ,sa va spun :actiunea cu povestea s-a petrecut prin 1982 in Botosani.

  • Un fost jandarm de dinainte de razboi mi-a povestit ,cum au intrat rusii in tara la 23 august ’44 .
    Zicea : „Domnisoara, au adus doua batalioane de olteni, si nu s-a tras niciun glont, ca ,daca ramaneau moldovenii nostri ,picior de rus nu pasea granita .”
    Evdent ,el nu cunostea pactul facut de rege .
    L-am iubit ,pentru patriotismul lui de moldovean.

  • ei,vedeti,colonelul Sturdza a dezertat din armata romana,tipul era germanofil dar asta nu e important, a dezertat spun prin zona Vrancea,Moldova; cine-i vinovat ca toate se intampla in Moldova ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *