Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pe vremuri, când se făcea politică cu oameni mari de stat, cred că cei de azi erau cel mult curieri prin ministere

Doamne, am trăit să o văd și pe asta! Când eram student la istorie râdeam împreună cu toți colegii și spuneam că noi studiem politica celor morți. Dar mai avem voie să râdem sau să scriem astfel de pamflete? Că vrem sau nu vrem, studiem politica celor aproape vii din timpul Pandemiei. În aceste zile sărbătorim „Ziua presei”. Oare și libere? Ce înseamnă o presă adevărată în România stării de urgență? Înseamnă un pumn în gură dat de mâna stăpânirii celui care ține penița în mână. Nu mă miră asta pentru că, în istorie, celor care au îndrăznit să spună adevărul, li s-a închis gura prin mită sau prin pământ. Cum se putea să ai un editorial în timpul absolutismului monarhic francez și să spui că oamenii mor de frig și mănâncă produse stricate în timp ce purtătorii de peruci huzuresc ca în sânul lui Adam? Păi în secunda imediat următoare dispăreai de pe fața pământului. Istoria nemiloasă însă, le-a dat peste bot mai marilor lumii de fiecare dată. Cu asta ce ne mai consolăm și noi muritorii de rând. Presa din aceste zile îmi pare o presă dulce și cu limba catifelată. E stare de urgență și autoritățile trebuie pupate în părțile moi ale corpului. Ai zice că România este o mică Japonie și nu mai este nimic de criticat. Păi eu ca simplu cetățean vreau ca atunci când citesc ziarul sau deschid televizorul să aud o critică acerbă nu complimente pe creștetul celui care are puterea și banii.

Pe 29 aprilie am asistat la operațiunea „PSD este de vină pentru tot”. PSD este de vină și pentru că, probabil, la răscoala din 1907 avea oameni infiltrați printre țărani care au atacat autoritățile internelor reprezentate nu de Vela, ci chiar de Brătianu. PSD este de vină pentru că Isus a fost suit pe cruce, Barabas fiind rudă cu pesediștii Mortun, Gherea sau Titel Petrescu și tot acest partid este vinovat probabil de venirea coronavirusului în țară când unii ne îndemnau să schimbăm canalul tv sau postul de radio. Însă această diversiune din dealul Cotrocenilor nu mă miră deloc. Este o stratagemă politică și atât, pentru că suntem în campanie electorală și nu în pandemie, cel puțin în România unde trebuie să îți lovești adversarul politic. Prima lovitură a fost mai devreme când ni se spunea că fiind ramași în funcții înalte, pesediștii sabotează țara și guvernarea. Ce faci atunci când începi să îți arăți neputința ca și partid? Inventezi o altă temă, un pericol, o fantomă. Oamenii se vor îndrepta spre ea uitând de dezastrul făcut de tine. Ca președinte a fost ales pentru încă cinci ani, însă pentru a evita din nou să fie o pasăre în colivie la Cotroceni, având și o guvernare a sa, a început atacul. Toată lumea era orientată spre coronavirus și spre relaxarea din 15 mai care de fapt este o prelungire a lanțului cu câteva zale. Oricum o relaxare totală ar fi fost o bombă epidemiologică.

Ca și în cazul relaxării venite după 15 mai, spusă populației de frica că odată închiși în case aceștia nu vor mai vota cu febra galbenă, ne trezim cu o lovitură electorală. Unde este românul mai sensibil? În zona inimii, n ? Adică Ardealul. Am citit atâta istorie încât am impresia uneori că m-am născut în timpul lui Pericle. Diversiunea că pierdem Ardealul definitiv și irevocabil chiar după conferința de presă de la ora 12 trecute mi-a adus aminte de un alt episod petrecut în zilele loviturii de stat din 1989 pregătită anume, ca puterea să fie preluată de staliniștii care aveau de furcă cu Ceaușescu încă din 1965. Teodor Brateș aflat în studioul TVR lângă alți colegi ziariști și actori, având în spate steagul țării, le spunea oamenilor că securiștii s-au deghizat și au început să jefuiască pentru compromiterea poporului. Apoi Brateș cu o voce suavă, în timp ce păzea o mumie bolșevică să nu cadă de pe scaun, aproape înecată de emoție, vrea să spună că spitalul Fundeni nu mai are sânge. Imediat un coleg de breaslă, pe numele său Ionescu, comunică țării că securiștii au aruncat în aer depozitul de sânge. Apoi acesta îi roagă pe români să se prezinte în acel loc cu scopul vădit clar, de a pleca de unde erau la protest. Românii trebuiau să fie în altă parte. O mai mare mizerie ca aceasta nu am întâlnit în presă. Ce să vedeți, în următoarele imagini difuzate arată românii care se înghesuie în autobuze să plece spre Fundeni.

Azi vine cineva pe post dintr-o înaltă funcție și ne spune că PSD-ul a dat pe tavă Ardealul ungurilor în colaborare cu Budapesta. Manevra aceasta arată că în politică nu ai scrupule și judeci cu capul nu cu inima. Dacă socialiștii nu aveau reacție imediată se schimba agenda publică. Oamenii ieșeau în Piață alături de cei care organizează de obicei întâlniri „spontane” și în numele patriotismului riscându-și viața din cauza virusului, mai strigau odată „UE PSD!”. #rezist și manipulare a mai primit o palmă de la însuși șeful lor. Apoi apărea guvernatorul coloniei România, își liniștea lumea rugându-l pe ministrul de interne să nu îi amendeze pentru că au apărat Transilvania și țara din fața hoardelor pesediste și maghiare. De ce nu i-a mers această manevră electorală josnică? Nu știu, dar am arătat ca niște sud-americani care se bat pentru putere în diferite fracțiuni politice și care au în spate carteluri sau luptători de gherilă pitiți în junglă. Și a fost gândită prost,  pentru că el este un președinte ales dintr-o minoritate la fel ca și primul său ministru. Ba chiar din comunitatea care ne lua Ardealul și pleca cu el în Caraibe de îl făcea insulă de distracții pentru premierul țării vecine maghiare. Planul ca românii să iasă cu miile din case sau să înjure din nou pe socialiști a eșuat lamentabil. Eu nu știu ce fel de politicieni sunt ei, dar pe vremuri când se făcea politică cu oameni mari de stat ce făceau și desfăceau imperii, cred că cei de azi erau cel mult, curieri prin ministere. Te și bufnește râsul înainte de greață. Parcă și văd pe unul care se crede Talleyrand care vine cu un asemenea plan. Acțiunea din 29 aprilie 2020 a președintelui a fost un glonț de cauciuc tras în fundul adormit al ursului socialist întors cu fața la perete. Nu e nici un fel de problemă, pentru că populația ușor, ușor se va trezi. Această guvernare a febrei galbene o să satisfacă întreaga clasă politică așa cum Delfinii Franței împărțeau oamenilor credincioși puțin din bogățiile coroanei în schimbul slugărniciei. Pentru că ce sa vezi, banul nu are miros politic și la o adică afacerile îmbogățiților de Covid 19 poate să meargă mai departe. O gafă însă de asemenea proporții, diplomaticească nu am mai întâlnit în istoria omenirii. Când vrei să faci așa ceva trebuie să vorbești cu marile puteri, nu cu liderul socialiștilor. Dacă nu eram în UE si NATO și ne aflam în anii 20 se lăsa cu repercusiuni grave. Încă odată avem dovada că guvernatorul Columb, alias președintele nostru trimis în zonele cucerite, adică in colonia marilor puteri România, nu face nici cât două parale ca administrator. Prin aceasta, guvernatorul țării noastre, domnul Vodă Sparanghel de Sibiu a devenit peste noapte mai mic politic decât orice conducător pe care l-a avut țara aceasta în istorie. Premierul Ungariei i-a răspuns ca și când se adresează SUA sau o altă mare putere unui stat insular de maxim 1 milion de locuitori.

Febra galbenă își dă seama că peste patru ani socialiștii câștigă tot, inclusiv președinția țării. Guvernează acum prin decrete și le este teamă de ce va urma. Istoria le-a dat o mare agitată cu furtuni și nu una liniștită în care să huzurească la putere. După 20 de ani de președinție de dreapta, românii vor scuipa și în sân, să nu mai audă de acest gen de abordare. Mai au însă șansa liberalii, și anume aceea de a asmuți ursul socialist și de al atrage în capcana guvernării în următorii 4 – 5 ani. Operațiunea febrei galbene a eșuat. Liderul lor și strategii din spatele acestui pact istoric comparabil cu revoluția din capul conului Leonida s-a vrut ceva foarte serios de tipul operațiunii Fortitude din al doilea război mondial când aliații au umplut câmpurile din nordul Franței cu tancuri gonflabile și avioane din lemn, simulând că acolo este marea debarcare care a avut loc în Normandia. Se și vedeau ieșiți din criza provocată de virus și pe cai mari în fața românilor, pentru că au salvat țara de la pierderea Ardealului. Plecau cu pâine și sare pe jos în costume naționale spre Alba Iulia. Atât de slab a fost planul încât nici președintele nu și-a dat seama că el este Conducătorul suprem al Armatei și fiind în stare de urgență putea lua măsuri dacă Ardealul era cu adevărat în primejdie. Cu asta și-au deconspirat toți manevra penibilă, electorală folosind Ardealul și un vecin pe post de agent electoral. În acest timp se moare zilnic și în chinuri prin spitale. Oamenii vor cere socoteală și vor taxa la vot pe cei care puteau stopa acest dezastru în timp ce ei se gândeau la alegeri anticipate. Criza economică va adânci ura populației alături de disprețul față de diaspora mult aclamată de febra galbenă, în numele căreia vorbea cu mare aplomb. Rămâne totuși peste toate vorbele lui Preda din „Delirul:
„Îmi plac oamenii superiori, dar ce spectacol trist să vezi realitatea: cu cât sunt de superiori, cu atât sunt de mici în modul cum se poartă cu alţii.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *