Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Pentagonul, clădirea aia de lîngă mall

8. Din nenorocire nu s-a prăbușit nici un avion!

Odată încheiat momentul Dulăul care dă din coadă, ne concentrăm asupra momentului Primirea Înalatului Oaspete. Plouă pe rupte. Din clădire ies doi zdrahoni în ținută de luptă. Nu, nu pentru a trage o salvă cu aruncătorul de flăcări. Au ieșit, pentru a marca cu vopsea, pe asfalt, locul întîlnirii dintre Înalta gazdă și Înaltul Oaspete. Umblă încolo și încoace jeepuri verzi cu mitraliere la bord. Departe, spre Potomac, trec într-una și în șir de cîte unul, ca pe un ecran panoramic, militari cocoșați sub echipamentul cît un apartament.

Se simte în aer o oarecare nervozitate. Soldații din Gardă, înșirați într-un zid viu de o parte și de alta a scării, bat din tălpi energic și fără motiv. Apoi, sub puterea unei comenzi-răcnet, se răsucesc și încremenesc, așteptînd. Din clădire iese și coboară treptele, apărat de ploaie mai ceva ca de gloanțe, Secretarul de Stat american al Apărării, Donald Rumsfeld. Ține în mînă o umbrelă cît cuopla Circului de Stat. Vine Obiectivul! Ion Iliescu, adică. Operatorii își iau camerele, jurnaliștii, stilourile. Eu nu iau nimic, pentru că am lăsat camera în bagaj și, cît timp durează ceremonia de la scară, aplecatul spre ceva e strict interzis. Obiectivul, adică președintele nostru, coboară din mașină, se îndreaptă zîmbitor spre Înalta Gazdă și-i spune ceva neinteligibil. Înalta Gazdă îi răspunde la fel. Amîndoi urcă apoi treptele și dispar în clădire.

Prînzul va dura, potrivit Programului, vreo jumătate de oră. Operatorii și-au strîns mățăraia de cabluri și s-au retras în pridvor. Soldații din Gardă rămîn în ploaie. Mașinile coloanei oficiale sînt duse undeva, în spatele clădirii. Agenții americani schimbă vorbe cu agenții noștri.

Am citit undeva că prăbușirea Concorde-ului a fost surprinsă de un amator. Asemenea tuturor amatorilor, respectivul filma tot ce întîlnea în cale, de la pisica vecinei, pînă la clanța ușii sale. Lovit de această manie, el s-a apucat să filmeze și Concorde-ul, care tocmai își luase zborul de pe Washington Dulles International Airport. A avut un noroc chior! Aparatul a explodat în aer tocmai cînd el îl filma. Un minut dacă mai dura zborul, lăsa avionul din vizor. A vîndut filmul pe bani grei televiziunilor, care s-au bătut să-l cumpere. Amintindu-mi de această istorioară, trag pe peliculă văzduhul. Pentagonul e lîngă Aeroport. Avion după avion vîjîie pe deasupra clădirii. Nu filmasem prea liniștit. Și nu pentru că mă temeam să nu-mi cadă vreun aparat în cap. Tot din presă aflasem că fericitul posesor al exploziei de pe casetă a apelat la un avocat. Care avocat s-a tocmit cu mai multe posturi de televiziune pînă a ajuns la oferta cea mai mare. Evident, încasînd și el o sumă frumușică. Trei pătrimi din afacere le aveam deja aranjate. Ajunsesem în pridvorul de la Pentagon. Aveam camera video la mine. Aveam o casetă în aparat. Mai rămînea să găsesc un avocat. Și tocmai aceasta a patra pătrime mă îngrijora. Unde dracu’ să găsesc eu un avocat la Washington? Am avut însă noroc. Cît am stat eu acolo, așteptînd ca președintele să termine de luat masa cu Secretarul de Stat al Apărării, n-a picat nici un avion.

(Din volumul În vestă printre fracuri, editura Historia, 2007)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Pentagonul, clădirea aia de lîngă mall”

  • Cabinet Colaborator SRI dr.Adrian TATU
    INTELLIGENCE OFFICE
    str.Gh.Doja nr.12,bl.DJ,sc.4,ap.66
    GALATI ROMANIA
    Tel.:+40.236.42.666.1; +40.763.468.879
    Mail: royal.therapies@yahoo.com
    http://www.facebook.com/adrian.tatu.98

    Catre Biserica Ortodoxa Romana(B.O.R.)
    In atentia PATRIARHULUI DANIEL

    SOLICITARE EXPRESA

    Deoarece Mileniul 3 este deja declarat Religios, SRI ROMANIA ca parte din INTELLIGENCE-ul mondial urmareste evolutia lumii conform Documentului Oficial International BIBLIA care include TORA, principiile fiind aceleasi si in CORAN. Desigur ca se stia ca Uniunea Europeana(U.E.), ca si URSS, va fi programata sa fie o structura atee, anti-crestina care va subjuga si va”inghite”ca o “fiara” statele europene majoritar crestine(iudeo-crestine). Deoarece B.O.R. ca institutie religioasa a fost complice a UE atee, anti-crestine, dupa ce UE se va desfiinta si Romania se va elibera, factorii de conducere ai B.O.R. care stiau evolutia evenimentelor conform BIBLIEI vor fi trasi la raspundere, mai ales ca B.O.R. a folosit banii U.E. EURO in lucrarile sale!.
    De aceea, in acest context geopolitic din EUROPA unde U. E.- o structura suprastatala politico-administrativa profund atee, cu spirit discriminatoriu de tip fascist, se va desfiinta, SRI ROMANIA&INTELLIGENCE indica factorilor de decizie din B.O.R.urmatoarele:
    -toata conducerea B.O.R.-Patriarh, Mitropoliti si Episcopi- sa fie demisa, noua conducere a B.O.R.luand pozitie clara, ferma impotriva UE atee,anti-crestina, astfel incat B.O.R.sa poata fi salvata! In caz contrar, dupa distrugerea UE si eliberarea Romaniei, B.O.R.va fi desfiintata sau va intra sub ascultarea Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi din Est! DUMNEZEU NU AJUTA STRUCTURILE ATEE, ANTI-CRESTINE si ia Harul si Duhul Sfant de la B.O.R. complice a UE atee, cu spirit fascist!
    Va repetam ca Mileniul 3 este declarat RELIGIOS si VIITORUL OMENIRII se va face conform Principiilor Divine din CARTILE SACRE-BIBLIA si CORANUL! Si ROMANIA ca tara declarata Iudeo-Crestina se va supune LEGILOR din Documentul Oficial International BIBLIA care contine TORA! SHALOM ROMANIA!
    DUMNEZEU CU NOI!amin.

    Dr.ADRIAN TATU
    Colaborator SRI
    Fondator al sistemului de securitate al ROMANIEI independente
    15.02.2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *