Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Pentru a explica liderilor occidentali ceva, trebuie să-i privești în ochi. Ai noștri stau însă în genunchi în fața lor și-i privesc în buric

Deși îl știu pe Cristian Diaconescu de o viață (politică doar și postdecembristă doar) n-am avut prilejul să-i iau un interviu de-a lungul carierei mele de iscoditor în direct al unei personalități pentru a afla răspunsurile la întrebări în numele telespectatorilor, dar și al meu, ca Istoric al Clipei.

Interviul difuzat de Aleph News sîmbătă, 11 septembrie 2021, de la 20 la 21, a fost astfel pentru amîndoi o premieră. Pentru mine, deoarece nu-l mai intervievasem niciodată. Pentru el, deoarece în cîteva momente de destin (cel al candidaturii la prezidențialele din 2014, de exemplu, sau mai precis al candidaturii despre care el nu știa că-i folosit de Traian Băsescu pe post de iepure pentru „vulpea” Elena Udrea) mi-a cerut sfatul, dar niciodată nu mi-a cerut să-i iau un interviu.

În vederea emisiunii m-am documentat, ca de obicei. Și această documentare, deși despre o personalitate postdecembristă care nu-mi era totalmente străină, mi-a adus o surpriză.
Îl știam pe Cristian Diaconescu ministru sub mai mulți premieri și la mai multe ministere. N-aveam imaginea tuturor funcțiilor îndeplinite în postdecembrism.
Ei bine, sînt atît de multe încît, așa cum i-am zis în debutul emisiunii, mi-a fost imposibil să le prezint pe toate telespectatorilor.

Cristian Diaconescu uimește, așadar, prin mulțimea funcțiilor îndeplinite și astfel prin experiența multiplă dobîndită, ca diplomat, politician, demnitar, consilier, parlamentar.
Judecător de profesie (a fost judecător la SAI și apoi la sectorul 4 al Capitalei), Cristian Diaconescu și-a luat doctoratul în Dreptul relațiilor internaționale.

Mulți politicieni postdecembriști au trecut prin funcții ca lebăda lui Eminescu pe ape, pentru a ajunge „între trestii” ca să se culce. Intelectual prin esență, Cristian Diaconescu a învățat din fiecare funcție, astfel că pe lîngă ipostaza de acum, de președinte PMP, putem vorbi de ipostaza de expert:
În Justiție, în Relații internaționale, în administrația prezidențială, în conducerea unor formațiuni, în Parlament.

Expertiza dobîndită în numeroase domenii i-a conferit lui Cristian Diaconescu un pragmatism de tehnocrat.
Această notă definitorie a făcut ca interviul de la Aleph News să evite tradiționalele momente groaznice ale unui dialog public cu un politician, cînd respectivul pune placa hîrîită a clișeelor de partid și de stat.

Chitit să exploatez televizionistic pragmatismul interlocutorului, l-am întrebat pe Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției, dar și fost ministru de Externe, cum se explică preocuparea cancelariilor occidentale pentru desființarea SIIJ, în condițiile în care, așa cum știm cu toții, acest organism e practic lipsit de activitate și, prin urmare, ori cu SIIJ, ori fără SIIJ, facturile la Energie tot vor exploda.

Cristian Diaconescu mi-a dat următorul răspuns:

„S-a creat un spin public, pe care ei nu au știut să-l explice. Dacă vorbeai prin Occident, și vorbesc și astăzi, a apărut un subiect pe radarul tuturor instituțiilor care, într-o formă sau alta, a rămas acolo pe ecran. Aici sunt două șanse. Ori ai pe cineva credibil și puternic să explice și să calmeze situația, ori te duci, cum s-au dus pesediștii înainte, pe tipul de raționament și de retorică, nu înțelegeți voi bine, voi nu știți despre ce este vorba. Deci ori îl schimbi, ori îi convingi să ți-l scoată de bună credință. Nu s-au străduit nici așa, nici așa. Da, discuția a venit în urma unor presiuni externe. Vă închipuiți, Angela Merkel citea FAZ dimineața la cafea și ce vedea din România? Pozele cu protestele din Piața Victoriei. Și își întreba consilierii – Ce e domnule, ce se întîmplă? Că lumea iese în stradă pentru pensii, locuri de muncă. Cum să ieși pentru procurori? Așa ceva nu am auzit. Și atunci cineva venea și explica.”

Așadar, problema SIIJ a fost creată în Occident de noi, românii. Și prin urmare, tot noi am putea s-o scoatem de pe agenda cancelariilor occidentale.
Explicînd că problemele adevărate ale Justiției române sînt altele decît desființarea SIIJ.

Cine să explice asta?
Klaus Iohannis? Florin Cîțu?
Pentru a explica liderilor occidentali asta trebuie să-i privești în ochi.
Păi cum să facă asta ștabii noștri cîtă vreme ei stau în genunchi în fața lor și -i privesc în buric?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Pentru a explica liderilor occidentali ceva, trebuie să-i privești în ochi. Ai noștri stau însă în genunchi în fața lor și-i privesc în buric”

  • Văd că se cenzurează iar prostește. Da, caracterul individului e problema. Și pe urmă, consecința e săgeata serviciilor. Nu poți cenzura chiar pe toată lumea, madam!

  • Domnul Diaconescu este prea fin pentru o mahala urata cum este politica romaneasca , dar si prea oportunist pentru a nu sta acolo unde ii este locul . Tot viseaza mariri si functii ; nu are simtul realitatii, altfel si-ar da seama ca nu are ce face printre derbedeii politici de astazi . La catedra ,in diplomatie, in magistratura ii este locul dar dumnealui insista cu politica si mai face si compromisuri , dar nu le duce pana la capat. Intr-un alt partid , cu colegi pe masura pregatirii sale ar putea reprezenta o voce , dar asa in PMP se compromite total si isi bate joc si de pregatirea pe care o are . A vrut in politica lui Basescu pentru avantajele materiale pe care altfel, poate, nu le-ar fi avut . A devenit un Jolly Joker , bun la toate in teorie si in fapt la nimic.

  • Mastre, acu e de rezolvat o altfel de problema,
    si am observat ca sint unii prin lumea mare care au dibuit o, deja:
    Civilizatia

    Civilizatia. Nu o tara sau alta, nu un popor sau altul, ci fix Civilizatia, in intregul ei.

    Deci pe liderii lumii nici nu tre sa i mai privesti in ochi, musai, ci sa le indrepti privirea catre Viitor:))), spre Viitorul spre care tu insuti privesti:)), ca daca Civilizatia se duce de rîpăăă…si de ei se va alege praful:)),

    deci mai degraba nu se mai pierde vremea cu indreptarea privirii din buric catre ochi:)), ci cu infreptarea privirii catre Viitor, ca lui tre sa i gandesti solutii:)) iar ele tre sa fie echilibrate, daca nu cumva plenar echilibrate, prin urmare nu mai e cu lingăi, la conducerea popoarelor, ci cu…capabili, ca altfel…se duce naibii șandramaua numita Civilizatie,…cum se zice in popor…( bine, sta scris ca de Civilizatia asta nu se va alege Praful, insăăă… daca si numai daca semintele vor creste n voie:)) )

    doar niste lideri razgaiati, impotenti, occidentali sau altfel, vor fi preocupati, in curind, de altceva decat de soarta…Civilizatiei, iar soarta propriilor popoare doar daca e infașurata de grija purtata Civilizatiei se va mai putea manifesta.

    Masura vremurilor e data de chiar definitia Revolutiei Mondiale, care e o manifestare singulara in dinamica civilizatiilor care se manifesta pe o oarecare planeta…, mai simplu spus aceste vremuri, ale Revolutiei Mondiale, sint irepetabile pe o plabeta, deci iata ce fel de vremuri traim..

  • Cel mai inteligent și cel mai bine pregătit om politic pe care l-a avut România în postdecembrism. Tocmai de aceea a fost săpat mereu de niște personaje politice inferioare lui, ca Victor Ponta, Traian Băsescu etc.
    Elena Băsescu (pe care nu am apreciat-o niciodată) a demascat combinația dintre tatăl ei și Elena Udrea, când blonda a luat locul lui Diaconescu în cursa prezidențială. Dar și dacă ar fi candidat, cei care l-au săpat mereu, ar fi avut grijă ca România să nu aibă un președinte de valoarea lui.

  • Când o să-l aud pe Diaconescu că Germania este cea care a învins în cele din urmă fiindcă a „cucerit” Europa pașnic prin UE atunci am să-l cred.
    Când o să-l aud că România este o colonie a Germaniei condusă de un președinte pus pe scun de ea, atunci am să-l cred.
    Ce face Merkel acum? va pierde alegerile dar neroziile ei cu Green Dealul vor merge mai departe să ne nenorocescă pe toți.
    Va fi mult mai greu decât programul de austeritate impus de Markel la criza din 2010.
    Germania a „scăpat” de Marea Britanie dorind să devină marele centru financiar al Europei, adik Berlinul un fel de Manhattan, un Wall Street.
    Criza energetică va afecta nivelul de trai tuturor cetățenilor europei.
    Proiectul cu Green Hydrogen produs prin electroloză mi se pare o aberație. Adik să folosești o mare cantitate de energie electrică ca să produci prin electoloză hidrogen verde, din care să produci tot…curent electric.
    Și asta nu la școlală, cum făceam noi în lab. de chimie, ci la scară industrială.
    A…ei vor ca energia electrică folosită la electroliză să fie convențională ci doar eoliană sau solară.
    Costurile de producție vor fi uriașe și le plărim încă de acum prin cerificatele verzi.
    Mă enervează rușii că după atâtea restricții impuse lor de către UE, adik Germania, nu le pune niște tălpi, ci din contră îi ajută. Se pare că a îmbătrânit și Putin.

  • O fi tobă de profesionalism juridic domnul Cristian Diaconescu, dar staționarea prea mult pe lângă unul ca Traian Băsescu și modul alunecos în care s-a manifestat de-a lungul evenimentelor politice din România, bătând apa-n piuă în ultimii 25 de ani, nu-l fac decât nefrecventabil, deci de nevotat în vreo funcție mai acătării. Chiar nu știu de ce nu mai e invitat la ”Realitatea TV”, unde nu i se răcea scaunul de la o zi la alta.

  • A se scuti. Nu toata lumea il cunoaste doar de la TV.

  • O sa-i iau pe rind, fir-ar mama lor de excroci cu limba dulce si ochii alunecosi.
    Individul asta Cristian Diaconescu – din prima clipa cind l-am vazut si auzit cu multi ani in urma, mi s-a parut un prost ingramadit. Acum aflu cite posturi a ocupat si cite titluri a avut. Fara suparare, a avea n-shpe mii de titluri, nu inseamna nici ca-i capatat vreo experienta, nici ca-i inteles pe ce mama planetei esti in cite o functie sau alta.Inseamna doar ca CV-ul tau va arata bine, nimic altceva. Indiferent cum vorbeste dom’ judecator Diaconescu, mie tot un prost ingramadit mi se pare. De ce? Simplu: ca judecator nu-ti permiti sa te lsai pacalit sau compromis. Socrul meu, Dumnezeu sa-l ierte, a fost judecator si procuror. Nu-l pacaleai nici daca-l taiai bucati, avea o minte brici, se uita in ochii cuiva si stia daca spune adevarul sau nu, daca e vreun nenorocit sau om bun.
    Un judecator trebuie sa aiba o intelegere a oamenilor altfel decit o face un om obisnuit. Nu e doar educatia superioara pe care trebuie s-o aduca la perfectiune, adica sa stie legile si Constitutia ca pe Tatal nostru,dar daca nu esti in stare sa intelegi oamenii, sa-i „citesti” si apoi sa analizezi pina-n pinzele albe ce ai de rezolvat, te numesti judecator DEGEABA, esti un NIMENI. In cazul lui Diaconescu, ca sa nu-ti dai seama ca esti jucat in foi de vita de un Basescu, pt o shtoarfa ordinara, inseamna ca esti prost ingramadit. QED.Apoi cind din judecator vrei sa faci si pe politicianu’, ministru, mata pe gheata, e clar ce oportunist, profitor si neghiob poti sa fi. Deci pt mine Diaconescu ramine acelasi ingramadit, asa cum l-am”citit” cu multi ani in urma.
    Basescu – asta e brinza buna in burduf de ciine, mintea-i merge,da’ o ia de prea multe ori pe aratura. Ce nu mi-a placut la individul asta, e felul cum face clabuci la gura cind vrea sa distruga pe cineva, nu pt ca”cineva” merita neaparat sa fie distrus, ci pt ca nu suporta sa fie intr-o competitie din care el nu cistiga. Alt aspect care nu-mi place la el, e ca de prea multe ori vrea sa para expert in de toate si NU E, ce face are oameni pe care se bazeaza, cu care vorbeste, il „ilumineaza”, ii deschide neuronii aia, dupa care el vine la TV sau cind era presedinte,venea in fata norodului si tinea discursuri cu care-i convingea pe multi de ce dorea el sa-i convinga. Nu mi-a placut de el din momentul in care a fost clar ca e un parshiv imputit, interesul poarta fesul la el, tara e o adunatura de timpiti pt el, doar el e ala care face si drege. CInd a mers cu MAria la amerolaci, vizita care s-a dat la stiri dupa ce el a ajuns in hamerica,ceva neprogramat, urgent, a fost clar ca nici asta nu-i intreg la cap, numai usa de biserica nu e, cind s-a intors acasa avea deja semnata intelegerea aia cu Deveselu, in care dadea dreptul amerolacilor sa foloseasca zona aia pe termen nelimitat. SERIOS?NELIMITAT? Adica pina la sfintii asteapta, sau pina cind Pamintul nu mai exista?Ce fel de intelegere e aia pt Romania?Nu mai spun ca odrasla aia care a facut si pe”ioroparlamentara”, stralucita tatii, aia cu „succesuri multe” si copii facuti cu un dubios cu „blujii” strinsi ca muierile, freza ca adolf, comportament numai el stie de care ca mie masculin nu mi se pare deloc, si cu un pustan cu 9-10 ani mai mic, din dragoste bineinteles, si-a facut si aia scoala prin hamerica, la fel ca odraslele multora, geoana de exemplu, alt pretendent la scaunul de la cotroceni. Ma rog, a ajuns mare scula la nato, la cita minte are si asta, ma intreb ce adunatura o fi si pe acolo.
    Ca sa-l inchei si pe basescu, excrocul asta nesimtit,care acum e prin UE, a facut ce-a vrut calu’ lui, intre paharele si hahaieli, i-a iesit pasenta, salariu baban, pensie si n-a putut sa stea la pensie, acum e pe la UE mare scula. de ce oare? Pt ca interesele alea pe care le reprezinta (ale cui oare, doar el poate raspunde), nu pot fi lasate pe miniile oricui. As vrea sa stiu la cite mese cinta basescu asta, ca din citi oameni are tara asta, mereu aceeasi isi flutura aroganta, insolenta asta de nedescris. A fost un presedinte bun?Doamne fereste, O CATASTROFA, un impostor care n-a facut suficienti bani de pe vremea cind colinda riuri si lacuri si aducea „bluji si jeci di pele”, sample-uri de parfumuri pe care le vindea cu 100 Lei bucata, shaluri roz, ciunga si sapunuri,in plus cum sa nu fie centrul atentiei, crapa fara atentie. Ce a facut cu adevarat pt Romania si pt platitorii de taxe? HABAR N-ARE, discursuri sterile si atit.
    Ziceati de „vulpea”, adica shtoarfa aia pe care Vadim nu putea s-o sufere din multe puncte de vedere. CUm a ajuns nulitatea asta in politica? Pai sint atitea articole despre ea ca daca le citesti pe toate, ti se face greatza. Daca mai era vreun dubiu ca politicienii, marii barbati ai tarii, nu sint decit niste dobitoci ingramaditi, „vulpea” spulbera orice indoiala. E suficient sa-ti pui o fusta scurta, cizme roz, machiaj vulgar si manichiura falsa si ai dat lovitura, cistigi la Bingo inainte sa joci.Cind te uiti in urma pe miinile cui a fost tara asta, iti dai seama ca e inutil sa te mai mire evolutia a tot ce misca in tara asta de 31 de ani. S-o lasam si pe excroaca asta, acum e ocupata cu nu stiu ce cladiri, blocuri pe care le construieste cu fraierul ala pe care l-a incurcat, si are nu stiu ce aprobari sa construiasca la Cluj, cum se limpezesc apele cu condamnarile astea ale ei si a odraslei mai mari ale tovului fost marinar, o sa se inscrie in ceva sau isi fac alt partid, ca asta e specialitatea unora, fac si desfac la partide, e o moda. Apropos de concubinu’ ala al „vulpii” care-i cu 10-12 ani mai mic decit ea, bagat in imobiliare, fac o paranteza aici…Desfiintati dom’le porcaria asta cu agentii de imobiliare, niste excroci, intermediari buni la nimic, vor sa faca bani fara sa miste un deget.Am incercat sa-mi vind casa si nu mai scapam de ei, ba unu’ s-a ofuscat de nu spun, mi-a cerut 3000 de euro ca-mi aduce client. L-am intrebat 3000 de euro pt ce? A zis ca asa merg lucrurile acum, si eu si clientul pe care-l aduce platim comision. Comision pt ce?Casa e munca mea, tu vrei s-a cumperi cu clientul tau, eu sa te platesc pt ce pizda matii?Asa ca excrocheria asta in care-s bagati multi,primari,politicieni, a luat o amploare de nedescris si ar trebui taiata craca pina nu devine insuportabila ca situatie. Ba primaru’de la sectoru’ 3, care lucra cu o agenta de imobiliare, era interesat sa cumpere – i-am spus: una-nu lucrez cu agenti,pa si pusi, a doua, pt ca-i primar, pretul se dubleaza – iei oferta sau ma lasi in pace. Nu am loc aici sa descriu circul care a iesit, in final le-am spus sa caute in alta parte, casa mea o dau cui vreu eu, mai bine astept decit s-o dau unui excroc.Am terminat paranteza.
    Citu la rind – am zis, repet – idiotu’ e terminat politic. Nu merita nicio atentie, orice spune e egal cu zero.E pafarist total, incompetent fara drept de apel, fiecare propozitie care-i iese pe gura aia scirboasa e o sforaiala insuportabila. Jocurile de culise n-ar trebui sa afecteze o tara intreaga. Tara nu e teren de joaca pt niste oligofreni care s-au vazut in scaune sus puse si nu se mai dau dusi de acolo.Daca o tara a ajuns teren de experimente si de bumbaceala pt toti ratatii care se cred politicieni, o sa se ajunga sa fie populata de aia care se inmultesc ca iepurii sau soriceii, ca aia mai”decolorati” vor pleca unde vor vedea cu ochii.Deja se importa forta de munca, romanii care mai aveau o scoala sau stiau o meserie sint de negasit, iar numarul profesionistilor se micsoreaza, in timp ce numarul politicienilor se mareste. Culmea nu?Citu – trecut usor de ignorat, greu de uitat, o catastrofa de om, un neghiob.
    Herr ciolhanis – e suficient sa te uiti la „nevasta mea” ca sa-ti dai seama ce fel de om e. Pluteste si asta pe nori, nu cred ca intelege multe, nu cred ca-i pasa de absolut nimic, mie-mi face pielea gaina de sila cind il aud cum vorbeste printre dintii aia inclestati. Bine ca n-a trait pe vremea lui adolf, norocu’ lui, asta sfirsea la Nurenberg. Azi citeam cum „duamna” profesoara a iesit sa inaugureze statuia lu’ „Samoila” von „Bruckental” si vai,oi, ce frumoasa e, ce rochie extra-ordi-nemaipomenita a purtat, asortata cu sandalutze albastru turbat s.a.m.d. Erau si niste poze in articol unde herr statea tzifnos de parca-i bagase cineva un morcov in cur,iar ea, diafana, pe papainoagele alea urite cu o rochie mult laudata…apropo, rochii de astea croia si cosea o matuse de la tzara, prin anii ’70, exact asa, ba mai croia si cosea pt multe femei din sat, fel si fel de rochite cum vedea prin filme, avea ochi si mina, as zice ca putea sa-i dea clasa marii „dizainare”, adica croitoresei care-i face rochiile alea de boala mintii, duduii, profesoara de Engleza….ce mai, cine mai era ca ei, sarbatoreau un puchinos ajuns baron, un excroc ambitios si rau despre care putini citesc si la si mai putini le pasa…bine ca nu s-a imbracat in tull rox in picatele peste o jupa pin’ la fund, asa cum a facut cind s-a dus la o minastire, toti popii erau in sutane negre, ea era roz bon-bon cu minecile de ziceai ca urmeaza sa-si ia zborul. Fara suparare, cind vezi cine a ajuns sa conduca Romania, iti pui problema daca nu esti in twilight, n-am nici urma de dubiu ca herr e ca o balarie in bataia vintului, ajunge acolo unde-l impinge vintul, nu-l vad cu personalitate, doar cu o ambitie de bovina si o incapatinare de om cu probleme la cap.Asta e cel mai jalnic presedinte pe care l-a avut Romania vreodata.
    Daca stau sa insir aici toti marii”puliticieni” ai tarii, mai bine scriu o carte cu impresia pe care mi-au lasat-o, ca sa scurtez nuvela, e mai simplu sa spun ca toti sint o apa si-un pamint, niste profitori, oportunisti de moment, incompetenti, le fug ochii supa slanina, fustangii lamentabili, fufe si derbedei, nu vad nicio diferenta de caracter intre astia care se cred „conducatorii tarii” si botoxatele sau afectatele care fac pe vedetele la noi… calitatea lor ca oameni?ZERO ABSOLUT. Avem oameni deosebiti, din pacate nu sint suficient ascultati, oameni ca domnul Ioan-Aurel Pop, de cite ori il aud in interviuri parca-mi vine inima la loc sa stiu ca, inca sint oameni deosebiti in Romania,cu mintea intreaga, care au ramas pe o linie dreapta, nu se abat de la bunul simt, de la cei 7 ani de acasa si au gindire logica bazata pe experienta si multa carte, nu se lasa dusi de val cu „politic corect” si subcultura vestica.Daca oameni ca acest domn ar fi in politica, alta ar fi situatia, dar nu avem „calitate” in politica, avem IMPOSTORI aroganti si oportunisti cum am mai zis.
    Ca sa inchei nuvela: domnule Cristoiu, in vest unde-mi duc veacu’, e o moda sa-ti schimi postul si titlul pt ca doar asa capeti salariu mai mare, atentie mai mare si poti pretinde ca le stii pe toate. Adevarul e ca, astia care-si umfla CV -ul cu fel si fel de titluri, nu stiu sa faca NIMIC, nu produc nimic si nu rezolva nimic. De ce?In primul rind pt ca n-au timp sa invete ceva. Daca cineva se muta de pe un post pe altul la fiecare juma’ de an sau mai putin de doi ani sa zicem, mare brinza n-a facut pe postul ocupat, ce-a facut sint relatii, iar cind ai relatii te muti de pe o pozitie pe alta, sau de la o companie la alta, va repet, metoda asta de a acumula titluri, n-are legatura cu cit de destept esti sau ca ai capata vreo experienta, are legatura cu marirea salariului,nimeni nu pleaca de pe un post pe altul decit daca salariul creste, privilegiile cresc.Metoda asta se aplica si-n Romania, oportunistii care ocupa diverse posturi degeaba, nu fac altceva decit shubrezesc tot ce tine de dezvoltarea sau stabilizarea tarii asteia, mutindu-se de la Manda la Tanda, inseamna valoare ZERO BARAT pt locul ala unde cica ai muncit ceva. Uitati-va la ministrii minune, uitati-va la ingramadita aia de turcan – e buna la ce face? PTIUUU, HABAR N-ARE DE MAMA CAPULUI EI.Da’ daca ii iei CV-u’, zici ca a fost zeitza in Olimp, iar ea nu e in stare nici sa-si tina singura umbrela, ii trebuie cite o amarita de pustoaica sa o faca sa se simta importanta ca-i tine cineva umbrela si alt fraier ii deschide usa la limuzina. Romania n-are oameni politici cu care sa se poata lauda, are parveniti, tzarani in sensul rau al cuvintului,( nu vreau sa insult oamenii de la sate care au bun simt si muncesc din greu),are tradatori, oportunisti, libidinosi si parshivi, or betivi, or pe prafuri, or asta e adevaratul pericol pt tot ce misca acolo. Cind ai incuiati care se cred destepti, te spulbera (ca tara) orice gagautza strain pe care-l intilnesti si cu care ar trebui sa negociezi ceva favorabil tarii tale. Aia e.

  • Funcții multe, maestre, multe! Dar caracterul? Tipic pentru săgețile serviciilor. Sau nu știați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *