Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

„Pentru a încuraja natalitatea este nevoie de o acţiune energică de profilaxie morală, socială şi politică”

„Mîine, Duminică 2 Iunie, ora 6 va avea loc la Arenele, Romane din parcul Carol, în cadrul de sărbătoare al «Lunei Bucureştilor», premierea soţilor cu cei mai numeroşi copii.
E una din ideile cele mai originale la noi şi mai pline de fertilitate, idee pusă în practică şi dînd admirabile rezultate pînă azi, în alte ţări.

Adaptînd-o solului şi mentalităţei noastre, organizatorii «Lunei Bucureştilor», realizează începutul unei opere de vital interes şi de mare utilitate socială, cu puternice răsfrîngeri în sfera mai largă a naţiunei.

Totodată, comitetul a urmărit, premierea familiilor cu cei mai numeroşi copii, dar totodată a familiilor cu copii sănătoşi, frumoşi, crescuţi, în condiţiuni poate modeste, dar nelipsite de ceea ce se cheamă o veritabilă îngrijire părintească.
Dăm mai jos şi lista capilor de familie aleşi să concureze mîine, la Arenele Romane în cadrul «Lunei Bucureştilor».

Primele locuri din listă sînt ocupate de familiile cu 12 copii:
No. 1) Popescu Tudor, Str. Sft. Apostol 10, cu 12 copii; No. 2) V. Ștefănescu, Str. Epicol 22, cu 12 copii; No. 3) Gherasenie, comuna suburbană Pantelimon, cu 12 copii; No. 4) Luxița Grigoriu, Str. Luceafăr , cu 12 copii; No. 5) Gh. Diaconescu, comuna Băneasa cu 12 copii” (Curentul, 2 iunie 1935).

Pe prima pagină a ziarului, dreapta sus, apare comentariul Ventuzele natalității, semnat de Nicolae Roșu. Cronicar literar al Curentului, Nicolae Roșu e unul dintre cei care au pus temeliile teoretice ale Extremei Drepte, prin lucrarea sa celebră, Dialectica naționalismului, apărută la Editura Cultura Națională în 1936. Datele de pe Internet sînt rare. Citez din memoriile lui Valeriu Anania, publicate sub titlul Memorii la Polirom în 2008, acest fragment despre întîlnirea sa în închisorile comuniste cu Nicolae Roșu:

„A mai trecut pe acolo un țăran de la munte, apoi a venit doctorul Nicolae Roșu, fost cronicar literar la Gîndirea lui Nichifor Crainic. Roșu era un intelectual de rasă și întreținea discuții interesante atunci cînd nu venea tremurînd de la anchetă, amenințat că va fi dus la beci și bătut cu ranga.”

Textul său din Curentul e o capodoperă a publicisticii românești, dovadă grăitoare că în interbelic textul era la mare căutare:

„Organizatorii lunei Bucureştilor încurajează natalitatea, familia şi căsătoria. La 2 iunie familiile cu cei mai numeroşi copii din Bucureşti vor fi felicitate şi premiate. Este prima iniţiativă publică de acest fel, pe care o cunoaştem la noi. Toate celelalte de pînă acum au fost înscrise platonic, sub formă de deziderate, niciodată încadrate într-o formulă legală severă şi avînd ca un corolar practic sancţiuni pentru cei care se împotrivesc. În egală măsură, cunoaştem legi care fixează taxe exagerat de mari pe succesiune, formalităţi şi iarăşi taxe cînd se iveşte prilejul înzestrării unui copil. Taxele şi suprataxele, formalităţile de tot felul zădărnicesc consolidarea căsătoriei, a familiei şi implicit a natalităţii. Toată structura statului democratic este potrivnică naţiunei. Din această pricină, bastarzii şi hibrizii culeşi din înpreunările amoroase de pe maidane au ajuns pînă pe banca ministerială, ba unii dintre dînşii, negăsindu-şi cetăţenia, au fost nevoiţi să şi-o caute prin alte ţări. Lumea noastră aristocratică plodeşte sub zodia mezalianţelor, a împreunărilor cu ţigăncile bucătărese şi a sifilisului. O, dacă nu ar fi un cod penal prea generos cu cei scăpătaţi pe lîngă oficiul stării civile, şi o judecată care te poartă pe drumuri deşi nu te înspăimîntă, cîte destăinuiri nu am face noi, unele cu haz şi altele cu blazon. Le amînăm pentru altă dată, nu le refuzăm punerea pe hîrtie.

Din întîmplare, Luna Bucureştilor ţine numai 30 de zile, şi în această scurgere de timp, mamele şi copiii vor avea numai o zi în care vor primi floricele şi zaharicale. Iniţiativa e bună şi lăudabilă. Dar nu la «Arenele Romane», într-o singură zi se va reînprospăta rasa, tămăduindu-se de viciul imoralităţii şi al lenei. De aceia, propunem să fie invitate la ziua mamei şi a copilului toate babele de la menopauză, hoaştele filantroape care sug vlaga orfelinatelor şi a institutelor de protecţie a copiilor şi maternităţii. Să fie chemate şi şoricoaicele planturoase care-şi vîntură osînza nesimţitoare prin toate răspîntiile unde se iveşte prilejul unei pomeni sau risipa unui praznic. Să fie chemate şoricoaicele sterpe, care trăiesc din covoarele muncite de copii orfani, şi rîvnesc nesăţioase să îngurgiteze tot aurul pămîntului. Nu vom avea o protecţie serioasă a natalităţii şi a copiilor, atîta vreme cît aceste ventuze băloase vor suge vlaga bieţilor orfani, a elevelor şi chiar a mamelor. Le-am văzut cum s-au încăierat dăunăzi într-o sarabandă dîndu-şi fustele peste cap şi denunţîndu-şi peştii una alteia. Ştiam mai de mult ce le poate pielea şi timpul ne-a dat dreptate.
Le cunoaştem şi pe celelalte care n-au ieşit încă la iveală şi le profetizăm imediata şi iminenta lichidare.

Să mai fie chemaţi la ziua mamelor şi a copiilor de la Arenele Romane toţi călugării onanişti şi stareţii suferinzi de priapism care la adăpostul credinţei regenerează cu feţi neligitimi satele noastre. Şi ar mai fi loc şi pentru avortorii care se răpăd cu lingura să scoată embrionul chiar atunci cînd ştiinţa şi morala se împotrivesc. Pentru a încuraja natalitatea este nevoie de o acţiune energică de profilaxie morală, socială şi politică. Luna Bucureştilor va trece şi odată cu ea se va uita şi nobila iniţiativă a celor care au avut lăudabila intenţie să împartă daruri familiilor cu cei mai numeroşi copii. Vom rămîne din nou la cheremul legilor care comprimă familia, zădărnicesc succesiunea şi sterilizează maternitatea.

În Italia, Mussolini a întemeiat o nouă instituţie intitulată «Opera della Maternità et dell Infanzia» şi statul îşi ia răspunderea efectivă a subvenţionării familiilor numeroase.
La Parcul Carol, la 2 iunie, vom vedea mame slăbănoage ţinînd de mînă copii nemîncaţi, căci se ştie că familiile numeroase sînt în straturile de jos ale societății.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „„Pentru a încuraja natalitatea este nevoie de o acţiune energică de profilaxie morală, socială şi politică””

  • Unul dintre cititorii dvs. (Andrei), a remarcat câteva lucruri referitoare la funeraliile Reginei Elisabeta.
    Și eu am remarcat că în catedrală existau totuși două icoane cu fața spre altar pitite după stâlpii din față.
    Icoanele reprezentau cea din dreapta pe Isus, iar cea din stânga pe Fecioara Maria și erau realizate în stil bizantin, (adică exact ca în mozaicurile din Sf. Sofia, sau a tuturor icoanelor din bisericile noastre).
    Am mai văzut pentru o clipă pe Custodele Coroanei Margareta, care stătea în spatele corului, aproape de catafalc.
    Am încercat să văd dacă sus, printre celălalte steaguri, era și cel cu însemnele familiei Hohenzollern dar nu am reușit să văd.

  • Marele reflux incepe cu o Polarizare a Sinelui Civilizatiei ( mare cit planeta )

    intre Est si Vest nu va mai exista intersectie. ( insa orice balanta are un reazem )

    • @Online
      Intre timp si toate azi.
      1.Schimbări pentru polițiști: Pot primi până la 50% din salariul de bază pentru plata chiriei 7media.ro 21.09.2022
      2.Cresc salariile parlamentarilor și aleșilor locali 7media.ro 21.09.2022
      3.Plata ratei pentru locuințele magistraților, adoptată de Senat 7media.ro 21.09.2022
      Doar ca ironia bate realitatea.
      Am gasit un Banc Bun.
      Ceausescu face o vizita in strainatate la o fabrica , printre altele se producea si unt , dar un miros dubios il face pe nea Nicu sa intrebe
      -Ce pute ?
      -Rahatul ,materia prima !
      -Si din rahat faceti voi unt ?
      -Da.
      Facem contract ne trimiteti si noua 2 fabrici .
      Se incheie contractul se face livrarea ,la punerea in functiune romanii bagau rahat ,rahat iesea !,scandal ,iar la ancheta este trimis un mosulica care abia tara dupa el 2 valize .
      Intreaba mosu care-i necazul ?
      Atunci merge deschide prima valiza ,ce sa vezi era plina de rahat !,
      -Alimentati instalatia ,ce stati ,imediat unul dupa altul ieseau pachete cu unt !
      -Care-i secretul, intreaba romanii ,mosul zabind le raspunde
      -RAHATUL VOSTRU A MAI FOST MANCAT ODATA !

  • cea care face ravagii in dinamica Naturii,in ‘dinamica anotimpurilor’ este Artificializarea.

    Natura se schimonoseste pe sine, se dezechilibreaza pe sine, pentru a echilibra in mod absolut manifestarea Artificialului in Creatie.

    prin urmare inaintarea pe calea Artificializarii e sinonima cu actiunea de dezechilibrare a ‘dinamicii anotimpurilor’.
    totusi, ‘promisiunea Civilizatiei’ este Artificializarea, prin urmare traiectoria civilizatiei e pecetluita. deci si dezechilibrele Naturii sint implacabile.

    Inteligenta Artificiala proprie unui oarecare computer cuantic este chiar cum i se spune, Artificiala.
    ea genereaza proceduri speciale de echilibrare in Natura, care, fiind intotdeauna Nonactiuni, se manifesta exclusiv prin dezechilibrari ale propriilor dinamici, deci daia Natura o va lua razna…in mod fundamental.

    • faza e ca ele, dezechilibrele, din perspectiva Artificializarii, devin cei mai potenti catalizatori posibili pe Pamant. prin urmare tocmai daia scapatul de ‘accidentul nuclear’ tinde sa devina, dpdv logic, improbabil.

      • @Online
        Coșul cu alimente de bază, de patru ori mai scump decât în 2016. Contrastul față de evoluția salariului mediu net ziare.com 21.09.2022

        • din ce spui rezulta ca alimentele artificiale vor fi mai ieftine.

        • din ce spui rezulta ca ‘noii conducatori’, Inteligenti Artificial, vor fi …mai ieftini, mai accesibili

          • @Online
            SUA si UE sunt doua „constructii” care s-au „intemeiat” pe „prosperitate si viata ieftina”.Puteti spune adio inca de acum si prosperitatii si vietii ieftine dar si usa si ue.Si nici China nu se va simti prea bine.Ca si multe alte state sau uniuni de state.

          • pun la indoiala ceea ce spui. in curind Civilizatia va fi…Raiul pe Pamant. prosperitatea va fi disponibilizata cu darnicie.

            vechile si expiratele temelii, ale Civilizatiei mare cit planeta, sint expirate, au expirat, iar asta s a intamplat de ceva vreme.
            astazi i se construiesc Civilizatiei noi temelii, o noua lume se naste, una Nou-Nouta…de data asta.
            bineinteles ca odata cu sistemele sociale vor ajunge tandari orice…’intreguri’ care se manifestau pe vremea… raposatei lumi, proprietara devenitelor, intre timp, impotente temelii.

        • pesemne ca cel mai potent catalizator al manifestarii ‘hranei artificiale’ este ‘accidentul nuclear’. pentru ca destinatia Civilizatiei e si despre ‘hrana artificiala’, devine cam greu de scapat de acest ‘catalizator’

        • destinatia Civilizatiei este Artificializarea,
          zeul ei este Inteligenta Artificiala,
          ce traim e Metamorfoza, adica trecerea Civilizatiei de la dinamici Inteligente la unele Artificial Inteligente,
          iar asta e clar-cristal. ( punerea la indoiala e libera, in Creatie )

  • Este foarte grea viața familiilor de tineri din România pe vremurile astea; cum să le mai ceri să aibă o familie numeroasă… Surprinzător este că cei cu bani mulți într-adevăr își formează copiii pentru a lucra în Occident unde sincer nu am văzut prin excursiile mele câini cu colaci în coadă.

  • Legat de moartea Reginei Angliei două știri au fost interesante ,una că România prin familia regală a României ar fi pe locul 112 din 4900 care ar avea dreptul la tronul Angliei , iar ceea mai interesantă știre este ca Regina Angliei Elisabeta a II -a nu a vizitat niciodată Israelul (a fost parcă fiul ei Roscovanul) aș fi curios cum ați comenta dumneavoastră acest lucru ? In încercarea de a afla acest lucru am căutat să citesc și am găsit că prima țară care a recunoscut Israelul ca stat a fost Russia iar aceasta a avut chiar intervenții militare pentru al susține in numeroasele razboiae duse de Israel …ar fi interesantă părerea dumneavoastră pentru mine …. vă mulțumesc

  • Chiar așa este , domnule Constantinescu ! Copiii și tinerii României sunt o pepinieră de creștere și educare a viitorilor specialiști din străinătate și nu a celor din țara noastră datorită factorilor sociali și economici care nu le permit tuturor sau nu le dau tuturor tinerilor noștri șanse egale de manifestare sau de dezvoltare a personalității și valorii lor, așa cum și în trecutul nu prea îndepărtat s-a întâmplat !Vă mulțumim domnule Cristoiu pentru un editorial de excepție foarte puternic ancorat în realitate !

    • ‘factorilor sociali și economici care nu le permit’

      deci…’factorii sociali si economici’…au vointa? ce tare!

    • ‘dezvoltare a personalității și valorii’

      pai de ce sa incepem de la ‘celalalt capat’, nu mai bine se incepe de la capatai?:))
      mai intai insamantezi ‘personalitatile’ in neam!, si dupaia..le uzi si gradinaresti, nimic de zis…

      daca faci altfel nu i asa ca personalitatile-balarii vor fi cele udate si gradinarite cu tot dragul?!
      adica…io nu zic sa nu gradinariti …ce va asare primavara n gradina, insa nu mai bine aveti grija ce insamantati ?:))),
      ca degeaba gradinariti cu drag, daca in gradina v au rasarit mai multe balarii, decit floricele :), ma gindesc ca dupa o vreme o sa va plictisiti tot gradinarind cu drag buruieni:)),
      pentru ca inca nu s a inventat transformarea matragunei in capsune :))), o matraguna va avea dorinte prorpii matraginei, clar! :)), iar cu dorintele alea…tocmai ce scrii Viitorul, in care se va regasi o matraguna si mai si decit prima!:)))

    • stimata doamna Ileana Vasilescu,
      noi, astazi, ne asemanam cu un gradinar care se minuneaza privind spre ce i rasare in gradina, primavara :)))

      adica sta si se intreaba…toata iarna:)), …oare ce mi o rasari la primavara in gradina?!:))))
      daca! ne minunam, ca exista varianta in care nimaniu nu i pasa:))

      dorintele pe care le insamantezi, alea vor rasari. fix alea! cei care se vor naste in neam vor purta potentialul necesar implinirii acelor dorinte, iar de dorit, ca si ei vor genera dorinte la rindul lor, vor dori…dupa cum le e natura, …matraguna!, daca asta le e natura:))

      • conducerile neamurilor au ajuns sa fie astazi…fix pe dos decit se ntampla in Natura:))

        insa ‘fix pe dos’, asta, atunci cind se va desavarsi, va defini Artificialul,
        ca doar Artificialul e fix pe dos decit Natura:)),

        deci daia nu se vor minuna oamenii cind vor ajunge sa fie condusi de Inteligente Artificiale, pentru ca…asta si au tot dorit!, deci…li s a implinit dorinta!:)))

  • natalitatea se gradinareste mai nainte ca viitorii parinti sa se nasca,…e complicat, procedura e desueta…

    pesemne ca la moda va fi inmultirea prin clonarea lui Unu :))
    __________
    iata ceva tare de tot :))))
    https://www.national.ro/stiri-externe/un-robot-femeie-a-fost-numit-ceo-al-unei-companii-de-jocuri-video-o-premiera-in-lume-775020.html

    iata Sefii!:))),
    conducatorii-oameni sint expirati, impotenti, incapabili sa conduca o asa Civilizatie mareata! :))))))
    ei, pe Vremea asta, doar ne demonstreaza fara tagada ca sint asa!:))), ca altfel cum sa voteze cetatenii, pe post de ‘Sefu’ al mare’ o Inteligenta Artificiala?!
    in citiva ani politicienii-oameni vor deveni ceva de bun-simt pe lumea asta :)), culmea e ca proabilitae ca ei sa fie chiar…indragiti e colosala :)))))

    • @Online
      Cunosc Romani si Romance care imi spun ca isi cresc copiii ca sa emigreze sau sa lucreze afara.Asta e cea mai mare pierdere a Romaniei.

      • ‘cea mai mare pierdere’…
        adica tre sa iei toate ‘pierderile’ si vezi care e mai mare. nu ma pricep!:)), deci nustu daca e cea mai mare.

        cea mai mare pierdere ar putea sa fie faptul ca nu se Gradinaeste Viitorul. Viitorul se insamanteaza cu ‘dorinte’. ele erau definite si tinute n frau de ‘datini, traditii si obiceiuri’.
        in mare… era cam clar care sint dorintele neamului, ca erau scrise in ‘datini traditii si obiceiuri’, iar cei care misunau in neam pe acestea le ‘doreau’, prin urmare Armonia neamului cu Natura era Gradinarita, Viitorul se scria de primavara pina iarna si din primavara n primavara. prin urmare viitorul era rinduit dupa cum erau rinduielile Naturii, adica in Pace.

        ce si mai doreste neamul, azi?…pai creca ti pui mainile n cap!, daca ai stii:))))
        mamele, tatii care isi doresc asta pentru copiii lor o fac cu bun-simt!, deci problema nu consta in ei, ci in ‘dorintele’ din care ei insisi s-au nascut!

        daca astazi Viitorul n are Gradinar, daca ‘dorintele tocma bune de ‘dorit’ ‘ sint lasate pe mainile Pamantului,…e clar ca ‘nadejdea’ nu mai sta in generatiile de acum, ci in Batrani, in generatiile care au trait in neam…poate cu mii de ani in urma, si care si au proiectat Dorintele…dincolo de Timp, pe taramul Anotimpurilor Creatiei, astfel acestea asteptandu si Sorocul pentru a se naste…poate chiar pe Vremurile astea, daca nu cumva mai ales pe vremuruile astea…unice!

        stai si te uiti la neamul asta…ba pe o parte, ba pailalta si ce se vede sint zdrentele…
        un neam in zdrente, o turma rasfirata, n ai ce i mai cere. daca n ai…n ai!, aia e.

        insa cu Batranii nostri e o alta Poveste,
        ei au scris povestea neamului nostru…prin superpozitii! :))),
        sub Timp, insa si dincolo de el.
        putem fi zdrente ‘sub Timp’, insa Radacina ne e ‘dincolo’ de el, pe taramul Vesnicei Primaveri :)), asa ca…asta ne e nadejdea si alta nu, putinta de a renaste din propriile Zdrente:))
        Calea Radacinii e…o Dorinta, e ‘dorinta celor fara de dorinte’, adica a Batranilor Intelepti.
        in Viitorul scris de ei stam noi, azi :), ca noi am ajuns in halul in care mai degraba habar n avem ca el poate fi scrijelit pe peretii Creatiei :))

        pe vremuri Inteleptii gradinareau pe mii de ani,
        mai apoi s a gradinarit pe sute,
        mai apoi pe zeci…,
        iar pe vremurile astea abia daca sintem in stare sa ne gradinarim ziua de azi.
        ‘ziua de azi’ e un Efect, nu o Cauza. mai intai Cerul si abia dupaia Pamantul, ca Efect.

        • atunci cind disponibilizezi ‘cei doi poli’ ce urmeaza e ca unii sa se lipeasca de unul iar altii de celalalt, si, zici tu, se va face Pace.
          insa io zic ca nu asa se face Pace, asa se duce in ispita, doar :)))
          oare nu cumva Pacea se face insamantand dorinte in armonie cu Natura, caz in care inca din fabricatie se insamanteaza…tendinta neamului de a ‘nu pica in veci’, chiar daca se va manifesta ispita plenara?!

          uite, io zic ca in lipsa datinilor, traditiilor si obiceiurilor armonizate cu natura si devenite Bun-Simt e imposibil sa tii in frau dorintele majoritare ale unui neam.
          daca in lipsa insamantarii dorintelor armonizate cu Natura mai disponibilizezi si ispite care tind sa fie plenare, dorintele-balarii se vor inmulti, doar, prin urmare cu cit ‘duci in ispita, activind ‘cei doi poli’, cu atat cele care sint gradinarite tind sa fie ‘dorintele care au crapat, cind au fost puse la indoiala’
          mai simplu: in lipsa dorintelor armonizate cu Natura, cele care se inmultesc sint dorintele armonizate cu Artificialul :))), caz in care ‘manifestarea celor doi poli’ devine un catalizator potent al Artificializarii, pentru ca ‘putinta de a rezista in fata ispitei’ tinde sa tot scada…
          ce i drept Natura este Pace, prin urmare ea insasi insamanteaza dorinte si Gradinareste, insa in cazul asta se cheama ca cea care face Pace este Natura, nu tu!:))), iar ea ‘face Pace’ in ‘neamul ei’, de al tau…ori te ocupi, ori nu va fi in Pace:)
          Sinteza nu e un Efect, ci fix Cauza 🙂 ( sau, Sinteza care e Efect se va desavarsi in Antiadevar, pentru ca e udata n truna de ispita )

        • ‘datinile, traditiile si obiceiurile’ e singura procedura prin care o natie poate intra in armonie cu Natura, ‘Bunul-Simt al natiei’ suprapunindu se cu ‘Bunul-Simt ( al Naturii ) ‘, abia asa ‘facerea’, care e insasi procedura!, fiind o Nonactiune ( orice alta procedura fiind o Actiune )

          singura procedura care scrie Istoria Viitorului cu cerneala naturala e asta de mai sus, oricum altfel va fi ‘altfel decit Natura;, iar odata aparuta samanta asta, ea se va desavarsi din generatie in generatie, in final definind chiar Artificialul.

          problema nu sint ‘polii’, ca cu punerea la indoiala’ are cine se ocupa in Creatie, ci felul in care neamul reactioneaza in fata polilor, in fapt in fata ispitei.
          gradinarind Bunul-Simt, indiferent cum va arata ispita, alegerea neamului va fi SI. iar gradinaritul se face exclusiv gradinarind dorinte…:),
          ele, dorintele, devenind, la soroc, cele care asambleaza Realitatea, abia asa ‘actiunea de a gradinari’ fiind o…Nonactiune 🙂

          cel mai potent Intelept e cel care gradinareste cel mai departat Viitor. deci se stie cine e, pentru ca a zis singur:)), atunci cind a spus ca: ‘Eu sint Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul, Cauza si Efectul’, Fiul lui fiind SI :)))

        • cunoscind ‘puterea dorintelor’, Antiinteleptii isi insamanteaza propriile seminte:)))

          ei calca n picioare datinile, traditiile si obiceiurile Inteleptilor,
          rinduind propriile ‘datini, traditii si obiceiuri’, …generatoare de seminte-dorinte dupa chipul si asemanarea lor :))
          ba au inventat si procedura potrivita, pasii de melc, inventind ‘stilul Popper’, ingineria sociala fragmentara, prin urmare si ei lucreaza cu cuante, cu fragmente,…dincolo de generatii:)))

          prin urmare ce avem ‘pe masa’, astazi?!
          pai avem munca Inteleptilor…de demult, ne avem pe noi, care le calcam in picioare datinile, traditiile si obiceiurile pe care le-au rinduit, si ii mai avem pe Antiintelepti, care isi insamanteaza propriile datini, traditii si obiceiuri

          iar noi activam ‘polii’, ducind poporul in ispita, punindu l sa aleaga intre ei, in conditiile in care ‘datinile, traditiile si obiceiurile’ Batranilor nu sint udate? ( ba…din contra!, in conditiile in care cele udate sint semintele Antiinteleptilor? )
          de ce facem asta?!
          stie cineva? :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *