Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pentru a stârpi corupția trebuie stopată mafiotizarea societăţii şi tribalizarea ei

Voi poposi puţin asupra articolului, semnat de Maestrul Cristoiu, din data de 18 octombrie 2020, şi anume la iniţiativa USRPLUS de a repune pe picioare şi în drepturi DNA, de a da restartul, cu toate pânzele sus, luptei anticorupţie. În primul rând, pentru a convinge pe alegătorii cu alte viziuni politice, USRPLUS ar trebui să explice, să aducă argumente coerente în favoarea strategiei lor de gândire şi acţiune, în virtutea căreia DNA şi lupta împotriva corupţiei sunt indispensabile. În absenţa acestora, intenţia repornirii DNA va trezi reacţii viscerale, pe toate palierele spectrului politic, unele pro, altele puternic contra.

Ar trebui să explice şi cum văd raportul de forţe-putere dintre DNA şi DIICOT. Tot cu DNA sora mai mare, iar DIICOT surioara cea mică? S-ar repeta o greşeală. Din punctul meu de vedere, corupţia în sensul ei larg, civic, şi punctual, de natură infracţională, în care există intenţia şi acţiunea de a corupe, pe de o parte, şi fapta prevăzută în codul penal, pe de altă parte, este firul negru care străbate toate infracţiunile ce ţin de competenţa DIICOT. Şi atunci de ce să le separi? Care este logica separării lor? Că pot exista infracţiuni de corupţie care nu au legătură cu crima organizată, cu reţelele mafiote, asta e cert. Dar justifică acest fapt separarea lor în două Direcţii diferite, cu manageri/directori diferiţi? Îmi displace teribil cuvântul şef, şefă. Evit să-l folosesc. Există înţelegerea faptului că mulţi care cedează în faţa tentaţiei şi a pericolului corupţiei, pot fi victime colaterale, nu doar hoţi şi lacomi? Victime colaterale şi indirecte poate ale mafiei, reţelelor, care pun presiune, ameninţă, hărţuiesc, şantajează. Românii sunt împotriva Serviciilor secrete ale statului, nu suportă ideea ca statul să-i spioneze, dar habar nu au, sau ştiu, dar acceptă asta, ca serviciile de spionare, supraveghere şi control dinlăuntrul societăţii mafiotizate, să noteze în catastif toate faptele pe care civilii le-ar vrea ocultate: când şi cu cine şi-au înşelat nevasta, când cum şi cât au dat ce nu trebuia să dea şi să ia, ce fel de droguri au folosit şi când, dacă au făcut turism sexual, şi aşa mai departe. Iar la momentul critic să li se scoată din traistă păcatele, să li se pretindă loialitate, cooperare, unitate. Păi aşa se cumpără ţara la bucată.

Mă surprinde, la un partid care vrea să stârpească până la firul ierbii corupţia, că omite să facă referire la imperativul de a stopa mafiotizarea societăţii şi a tribalizării acesteia. Care e partidul care prezintă în platforma sa soluţii la această plagă socială, o minimă viziune în acest sens? A merge la această luptă doar cu procurorii, cătuşele şi pedepsele cu închisoarea, dovedeşte superficialitate, în ultimă instanţă, dar şi o lipsă de creativitate. E ca şi cum începi să dai cu plesnitoarea după muşte. Care e strategia, care e obiectivul ultim şi de ce? Obiectivul ultim ar trebui să fie securitatea naţională şi apărarea, conservarea, renaşterea cetăţenilor cu spirit civic, cinstiţi, incoruptibili, curajoşi şi demni. Care nu se fac frate cu Dracul (cu Corupţia, Mafia, infractorii) pentru a trece puntea. Care nu răspund presiunii de grup, de a negocia cu reţelele, clanurile, mafioţii, pentru a le da acestora ceea ce vor. Care sesizează instituţiile statutului şi au încredere în ele, şi nu se bazează pe puterea lor şi a asociaţilor lor de a negocia, de a cădea la “pace” cu mafioţii. Ce pace? Oamenii, mulţi stâlpii societăţii, care au respect şi frică faţă de anturajul mafiotizat şi asociaţii-prietenii acestora, infinit mai mult decât au în instituţiile de stat sau ale slăvitei societăţi civile, vajnică luptătoare anti-corupţie, se auto-amăgesc că ei luptă pentru pace. Ca şi comuniştii prin anii ’50-’60: “Luptăm pentru Pace!” Dar între 8.30 şi 16.30 stâlpii societăţii slujesc, prin obiectul muncii lor, valorile acelor instituţii. S-a gândit USRPLUS să implice şi sociologi, specialişti în psihologia socială, în gândirea şi identitatea de masă, artişti, creatori, pentru a duce o luptă serioasă, cu resurse pe multiple fronturi?

S-a tot vorbit, de-a lungul timpului, despre statul corupt, statul paralel, statul mafiot şi despre binom. Ar fi trebuit dusă discuţia înspre observaţiile şi analiza stării societăţii. Sociologul Vasile Dîncu, fostul meu profesor de Sociologie Generală pe când studiam la UBB Cluj, a publicat o carte despre Societatea tribală, care ar fi în ţara noastră  Concluzia mea e că cei care au declarat război retoric conceptelor de stat paralel şi binom au urmat o cale de ratare politică. Pentru că nu a existat onestitate, putere decizională şi o abordare empirică, bazată pe observaţii şi informaţii directe, despre starea societăţii şi a acţiunilor concrete ale grupurilor de interese. De două săptămâni, de când m-am întors din Anglia, eu în instituţii am încredere, mai puţin în societatea în care simt şi observ pulsiuni-acţiuni anarhico-mafiote. La fel cum am descoperit şi în Anglia în ultimele luni. Mi-e foarte clar că nu suntem noi singurii corupţi din Europa. Întrebarea  „cine e cea mai coruptă ţară?” e irelevantă, întrucât dacă e să compar Poliţia oraşului englez din care am plecat şi Poliţia locală Sibiu, cea autohtonă e mai bună ca prima. Şi asta doar după două săptămâni.

Maestrul a atras atenţia, în articolul publicat pe 18 octombrie 2020, că unii politicieni USRPLUS vor putea fi înhăţaţi primii de DNA restartată, dacă vor câştiga o majoritate. Eu sunt convinsă că URSPLUS s-a gândit la asta şi îşi asumă riscurile. Există o logică, nu doar politicianistă, ca DNA să se focuseze în principal pe cei de la putere. Pentru că Puterea corupe şi prin şantajabilitatea, coruptibilitatea şi lipsa de patriotism a celor de la Putere în principal, securitatea statului, a cetăţenilor se poate vulnerabiliza mai rapid, mai tare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Pentru a stârpi corupția trebuie stopată mafiotizarea societăţii şi tribalizarea ei”

  • A aparut povestea cu laptopul lui fi su lui Biden(dupa cum zbiara din toti bojocii Giuliani,avocatul lui Trump),cum ca Biden junior ar fi facut ceva afaceri cu Ucrainenii,cu o nevasta a unui fost primar al Moscovei,dar mai ales ar fi facut,asta si familionul(daca ne luam dupa Trumpisti) afaceri grele si oneroase cu Chinejii.Interesant,pai daca e asa,pai il avem pe Trump,omul ajutat de rusi sa ajunga la Casa Alba,si il avem pe mos Joe cu familionul pe statul de plata al Chinejilor.Bai ce a ajuns America aia,sa aleaga intre maimutoiul Rusilor Trump si marioneta Chinezilor Biden(daca e sa i credem pe Trumpisti).Halal Superputere.Adica mai pe Romaneste America alege intre sluga rusilor si sluga chinejilor(care mai si sluga a lui Soros si al lui Merkel).Bravo USA. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Congratulation ❗ ❗ ❗ 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  • Monica Simion, va aflati înca sub vraja bunelor sentimente ale întoarcerii acasa. Probabil, de aici va hazardati sa faceti afirmatia aceea, scuzati-ma, patriotarda despre Politia din Sibiu care ar fi mai buna decât Politia din orasul englez în care ati locuit. Abordarea dv. generala cu titlul „Pentru a stârpi corupția trebuie stopată mafiotizarea societăţii şi tribalizarea ei” ar merita sa fie completata cu un alt subiect pe aceeasi tema, particularizat de data aceasta, cu titlul „Pentru a stârpi coruptia, trebuie stopata mafiotizarea Politiei”… si credeti-ma stiu ce va spun.
    Toate cele bune.

    • Nici o politie din Europa nu e mai proasta decat politia Romana,aici sunt de acord cu Geo,politia Romana este corupta pana in maduva oaselor,de multe ori sefii din politia Romana sunt ei insisi capetenii ale clanurilor interlope,coordonand din umbra clanurile interlope,a caror capetenii vehiculate in media nu sunt altceva decat oamenii scosi la inaintare ale adevaratelor capetenii,care se afla in politie,si alte institutii de forta,si care lucreaza si cu politicul,mana in mana.Adevaratii sefi ai clanurilor interlope poarta toti uniforma.Romania nu este altceva decat un Mexic sau o Columbie a Europei.

      • Ca pe sicilienii i am depasit de mult in ce priveste amploarea mafiei,doar mafia Rusa e mai tare ca a noastra in Europa(Doar ca Mafia Rusa e intr o mare masura controlata de serviciile Rusesti).Noi suntem singura tara din Europa unde Statul insusi este Mafia,sau,de fapt Mafia reprezinta Statul.Doar Mexicul lui Piticu Guzman(cel mai mare lider mafiot al tuturor timpurilor,imparatul neincoronat al Mexicului) si Columbia lui Pablo Escobar(cel mai mare lider mafiot din Istorie dupa Piticu Guzman,presedintele din umbra al Columbiei) au mai reusit performanta asta in Istorie.

        • In ce priveste traficul de persoane suntem probabil primii in lume,ma gandesc.Romania nu mai este de mult un stat,ea este de fapt o organizatie mafiota in toata regula,ca sa starpesti coruptia din Romania,trebuie sa desfiintezi Romania,nu cred ca e alta solutie.

  • @ Daniela Boboc
    Bobocel de trandafir,
    Articolul Monicai Simion, care nu poate fi suspectata de jurnalism partinic, este mult mai profund decât lasa impresia la prima lectura. Reveniti asupra ultimului paragraf si tineti cont si de prima lui parte, pentru ca în acest mod veti obtine raspunsul la dilema care va framânta.
    .
    „Maestrul a atras atenţia, în articolul publicat pe 18 octombrie 2020, că unii politicieni USRPLUS vor putea fi înhăţaţi primii de DNA restartată, dacă vor câştiga o majoritate. Eu sunt convinsă că USRPLUS s-a gândit la asta şi îşi asumă riscurile. Există o logică…”
    .

    • Pai la reactivarea DNA primii care vor fi saltati vor fi categoric USR istii(ei stau in gat PNL,le fac concurenta pe Dreapta),dupa care urmeaza PRO Romania lui Ponta,ca sa scape si partenerii de blat politic ai lui PNL Iohannis de concurenta.De ce? Prietenii stiu de ce.Pai intr un stat in care Iohannis este presedintele cu cea mai mare putere de la Nicolae Ceausescu incoace(cu toate ca Iohannis se da slab si insignifiant),ne putem astepta la o vanatoare de USR isti si Pro Romanisti (Pontisti) de numa numa.Ca sa nu mai vorbim ca USR si Pro Romania sunt Bidenisti iar PNL Iohannis si PSD sunt Trumpisti.

      • De ce cred ca Iohannis are cea mai mare putere in realitate,simplu,pentru ca a reusit ceea ce altii nu au reusit,cum se spune in cartiere”a unit brigazile”,a unit gruparile intr una singura,jmenarii de stanga cu cei de dreapta,el conduce si PNL eii,dar si PSD eii(din umbra,prin Ciolacu,desi la televizor se face ca i injura).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *