Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pentru Dacian Cioloș căderea în Parlament e un eșec doar aparent. În realitate e o mare victorie: A devenit Liderul Dreptei!

Guvernul Dacian Cioloș a căzut la votul de investire în Parlament.
Căderea a fost atît de sigură înainte cu mult de ziua votului, încît eșecul USR n-a fost o știre.
O știre era dacă Guvernul Cioloș trecea de Parlament.

În aceste condiții, rămîne mai departe un mister decizia lui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Dacian Cioloș pentru formarea noului Guvern știind sigur (evoluția evenimentelor confirmă că știa) că va eșua. Pînă la lămurirea misterului, altfel spus pînă cînd Klaus Iohannis își va scrie memoriile (cărțile tipărite pînă acum sub semnătura sa n-au nici o legătură cu memoriile, sînt simple broșuri electorale) să consemnăm că perioada dintre 10 octombrie și 20 octombrie 2021, dintre desemnarea și căderea în Parlament a fost una benefică pentru Dacian Cioloș. S-a înțeles Dacian Cioloș cu Klaus Iohannis pentru a primi o desemnare condamnată din start la eșec? I-a întins Klaus Iohannis o capcană lui Dacian Cioloș? Sau Dacian Cioloș i-a întins lui Klaus Iohannis o capcană în capcană? Importante pentru Istoria secretă a acestor vremuri, întrebările sînt neimportante pentru ceea ce s-a întîmplat între 10 octombrie și 20 octombrie 2021.
Și anume afirmarea pe scena politică a unui concurent însemnat al lui Klaus Iohannis la ipostaza de lider al Dreptei.

Din 2015, de cînd a ajuns președinte, Klaus Iohannis și-a făcut un obiectiv din pustiirea scenei noastre politice. Orice politician mai acătării, pe care românii îl puteau contrapune politicianului mediocru Klaus Iohannis a fost eliminat de pe scena politică. Liviu Dragnea a ajuns la pușcărie. Victor Ponta a căzut din funcțiile de premier și președinte de partid. Călin Popescu Tăriceanu a fost anihilat cu dosare penale. Traian Băsescu, dintre cei la care era raportat în chip fatal Klaus Iohannis, a fost pus la punct prin tîrîrea fiicei prin anchete și procese și, în cele din urmă, prin scoaterea la lumină a unui dosar care ședea prin sertare demult știute. Personalitățile din afara scenei politice au fost și ele îndepărtate de pe scena publică. Florian Coldea a fost trecut în rezervă cu șuturi în fund, Codruța Kovesi a fost debarcată de la șefia DNA. Unele personalități s-au retras ele însele: Dacian Cioloș a plecat la Bruxelles. Altele s-au transformat în slugi ale lui Klaus Iohannis. Ludovic Orban, de exemplu. Cînd acesta a dat semne de independență, Klaus Iohannis a răsturnat țara cu fundu-n sus pentru a-l debarca de la șefia PNL. Florin Cîțu a fost preferat de Klaus Iohannis pentru că și dacă ar fi vrut, Florin Cîțu n-ar fi reușit să fie altceva decît o personalitate interimară. Sînt și personalități care au evitat o confruntare directă cu Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu, de exemplu. Președintele Klaus Iohannis s-a simțit concurat, mai ales din partea Dreaptă a scenei politice. De la alegerile prezidențiale, cînd lui Dan Barna i s-a aranjat un frumos eșec în primul tur (Klaus Iohannis n-a riscat să-l întîlnească în turul al doilea), Klaus Iohannis n-a avut concurent pe partea Dreaptă a scenei politice. Alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 au fost – oricît ar părea de ciudat – favorabile lui Klaus Iohannis. Dacă PNL cîștia cu 40%, Ludovic Orban – premier și președinte al PNL – s-ar fi lansat ca principal concurent al lui Klaus Iohannis. Și din cîte s-a văzut în ultimul timp, cînd Ludovic Orban și-a cîștigat independența față de Cotroceni, l-ar fi îngenuncheat pe Klaus Iohannis. Împărțirea electoratului cu USRPLUS de către PNL a fost unul dintre obiectivele lui Klaus Iohannis. Nici PNL, nici USRPLUS nu-l puteau refuza în dorința de a avea Guvernul Meu, Parlamentul Meu. Cele opt luni care au trecut de la investirea Guvernului Cîțu au conturat o Coaliție de Centru-Dreapta despre care Klaus Iohannis putea spune că e Coaliția mea. Cu un premier de turtă dulce în persoana lui Florin Cîțu, Klaus Iohannis convoca miniștrii la Cotroceni, unde funcționa adevăratul Guvern, îi muștruluia, le trasa sarcini. Și asta în prezența premierului, care-și nota conștiincios într-un caiet ce i-a zis Klaus Iohannis ministrului că trebuie să facă. Acestei practici anti-constituționale nu i s-a opus USRPLUS. Cu un Dan Barna lipsit de personalitate, miniștrii USRPLUS s-au manifestat ca Miniștrii Mei ai lui Klaus Iohannis.

Prima Criză din Coaliție – cea numită Vlad Voiculescu – și-a avut cauza în obsesia lui Klaus Iohannis de a nu fi concurat pe partea Dreaptă. Vlad Voiculescu devenise rapid o vedetă a electoratului de Dreapta, a celui tînăr îndeosebi. Revocarea lui Vlad Voiculescu a avut drept scop scoaterea de pe scenă a unui concurent. Cea de a doua Criză – din 1 septembrie 2021 – a fost provocată tot de obsesia lui Klaus Iohannis de a avea în persoana miniștrilor simple rotițe dințate. Încă din ianuarie 2021, Stelian Ion a pornit o campanie pe cont propriu pentru reformarea Justiției. Justiția e un domeniu care l-a făcut pe Klaus Iohannis vedetă a Dreptei. Și deodată în partea Dreaptă apare un politician care nu-și ascunde scopul de a reforma el Justiția. Firește, picătura care a umplut paharul a fost chestia cu procurorii. Klaus Iohannis i-a ordonat bietului Florin Cîțu să-l revoce cu orice preț nu pentru că se temea că se va ajunge la inculparea sa, ci pentru că Stelian Ion nu i se ploconise în public. La Marius Tucă Show, răspunzînd unei întrebări venite din partea mea, Liviu Dragnea a dezvăluit, în chip senzațional, felul de a fi președinte al lui Klaus Iohannis. Pentru Klaus Iohannis nu există cuvîntul Se discută. Există doar cuvîntul Se execută. A fost și motivul marii supărări pe Dacian Cioloș. Mai întîi, pentru că acesta n-a executat ordinul de a candida din partea PNL în 2016. Apoi, pentru c-a îndrăznit ulterior să facă o observație critică în public despre Klaus Iohannis.

Alegerile din USRPLUS i-au făcut lui Klaus Iohannis o mare surpriză prin victoria lui Dacian Cioloș. Preferatul lui era Dan Barna.
Și nu pentru că Dan Barna ar fi fost de slugărnicia lui Florin Cîțu, ci pentru că Dan Barna nu va reuși niciodată să fie o vedetă a Dreptei, veritabil concurent al lui Klaus Iohannis.

Pentru Dacian Cioloș victoria n-a fost deplină. În conducerea colectivă a USR, sînt oamenii lui Dan Barna. Venit de la PLUS, un partid pînă atunci anexă a USR, pe Dacian Cioloș îl aștepta o luptă grea pentru a se impune ca președinte al USR.

A avut noroc.
Un noroc chior.
Lui Klaus Iohannis îi trebuia un Guvern care să cadă pe bune la prima trecere prin Parlament. Dacă desemnat era alt lider PNL decît Florin Cîțu, s-ar fi simțit imediat comedia.

Desemnarea lui Dacian Cioloș a servit și altor scopuri decît Căderea pe bune a primului Guvern:

  • a) A dovedit electoratului de Dreapta că președintele știe să fie echidistant în bătălia dintre PNL și USR.
  • b) A arătat electoratului de Dreapta că USR e o formațiune izolată pe scena politică.
  • c) Și pe fondul Pandemiei, a creat condițiile pentru ca PSD, invocînd Salvarea patriei să poată justifica electoratului de Stînga un concubinaj cu PNL.

Așa cum arătam într-un alt comentariu, și în acest caz a funcționat Legea consecințelor negîndite. În chip fatal, fără să fi dorit asta Klaus Iohannis, perioada 10 octombrie 2021 – 20 octombrie 2021 a propulsat pe scena politică, ba chiar și pe scena publică, o personalitate care îl eclipsează pe Klaus Iohannis ca lider al Dreptei.

În toată această perioadă românii au putut să vadă, afirmat ca personalitate de Dreapta, un politician calm, cumpătat, care nu și-a pierdut o clipă cumpătul, ținînd conferințe de presă, vorbind în public. O personalitate de Dreapta total diferită de Klaus Iohannis și de Florin Cîțu.

Alcătuind Programul de Guvernare, desemnînd miniștrii, Dacian Cioloș s-a afirmat definitiv ca președinte al USR. Nimeni n-ar crede de acum încolo că e un președinte fără putere. Nu doar în partid, dar și în opinia publică Dacian Cioloș s-a afirmat ca președinte al USR. Fostul președinte – Dan Barna – a trecut în plan secund.

Nu știu dacă Dacian Cioloș a premeditat acești pași cînd s-a autopropus premier. Cunoscuții susțin că n-a jucat o comedie, că e genul de om care își ia în serios orice misiune asumată sau primită.
Sigur e că între 10 octombrie și 20 octombrie 2021, pe partea Dreaptă a scenei politice și chiar pe întreaga scenă politică, s-a ivit un mare concurent al lui Klaus Iohannis.
Fără a sări calul precum Ludovic Orban, Dacian Cioloș s-a manifestat ca un lider de Dreapta, total independent de Klaus Iohannis.
Fie și din acest punct de vedere Dacian Cioloș merită aplauze.
În toată această perioadă el a reușit să țină un echilibru perfect între respectul cuvenit șefului statului și evitarea oricărui gest de slugărnicie.

Toate cîștigurile dobîndite de Dacian Cioloș în această perioadă s-ar fi făcut praf și pulbere dacă Guvernul USR trecea în Parlament.
Confruntat cu o Românie a unui stat eșuat, cu o minoritate în Parlament, cu boicotarea de către Sistemul lui Klaus Iohannis, Dacian Cioloș ar fi fost scos de la Putere după trecerea crizelor.
Și nu numai de la Putere, dar și din politică.

Norocul, marele lui noroc:
A căzut în Parlament.
Căderea în Parlament e un eșec doar aparent pentru Dacian Cioloș.
În realitate e o mare victorie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Pentru Dacian Cioloș căderea în Parlament e un eșec doar aparent. În realitate e o mare victorie: A devenit Liderul Dreptei!”

  • Maestre, las-o naibii de vrajeala! De cand e USR de dreapta? Chiar ne-am pierdut uzul ratiunii?

  • pe vremea Marii Revolutii e ceva normal ca sistemele sociale sa intre in criza, pentru ca, expirate fiind, vor fi innoite din temelie.

    prin urmare e normal ca si sistemul de invatamant sa fie in criza, sa fie pus la indoiala in stil plenar.

    insa…e chiar anormal ca, vazind prea bine ca sistemul de invatamant a intrat in criza …inca de acum un an jumate, si ca ce ‘se arata’ la fata e ‘invatamantul online’, tu sa refuzi sa dezvolti ‘invatamantul online’ pe motiv ca…poate o sa invie invechitul si expiratul sistem de invatamant.
    tinta Revolutiei Mondiale este demolarea actualelor sisteme sociale si nasterea unora noi-noute.
    daca sistemul de invatamant a dat semne ca se afla in criza… pa!, nenica, …uda…ce se arata la fata. .pe ogor, ca aia e singura optiune viabila.

    bineinteles ca ‘invatamantul online’, asa cum se desfasoara el astazi, e incapabil, insa are la dispozitie intreg potentialul necesar pentru a se face mare, pentru a se dezvolta fulminant, astfel incat sa sustina o noua etapa de dezvoltare in stil fibonacci.
    cum sa uzi ceva lipsit de potential, cum e invechitul si expiratul sistem de invatamant, insa nici sa nu te sinchisesti sa dezvolti ‘invatamantul online’, cu toate ca abia el are o energie potentiala tocma buna de folosit…

    • Maestre stie toata lumea cu cap, nu trepanatii care voteaza usl-plus, ca Iohanis e un bou. Stie toata lumea ca Ludovic Orban e un bou. Stie toata lumea cu cap ca Catzu e un bou. Vezi procentul de participare la alegeri. Inclusiv matale esti un bou, chiar mai bou decat altii. Ca istoric al clipei trebuia sa mirosi boii. Dar n-ai facut-o. Ai votat-o pe Clotilde. Pai bre, daca mata ai ceva scoala, nu cere celor fa’r de scoala sa nu-l voteze pe Grinda. Daca toti boii pe care i-am enumerat, inclusiv matale, realizau cu modestie ca sunt boi azi nu mai faceai pastila despre grinda. Ai avut noroc cumetre, chiar cu Voiculescu Varanul, stii mata ca sa nu dam dim casa, si acum ca stam bine mersi in piata Amzei o ardem cu pisici. Esti cam din aceeasi plamadeala cu Grinda!

  • Ciolos nu va fi niciodata nimic pentru ca este o scamă, un troglodit…a ramas acelasi individ insipid pe care il vedeam pe cursa de Brucsel cu matreața pe haină acu 10 ani….Dragnea e un leader…de aia si l-au mătrăshit…nu exista dreapta romaneasca…pnl, usr si udmr sint niste partide de cacat…

  • https://evz.ro/planeta-lovita-de-o-criza-unica-in-istorie-atentie-nu-este-o-criza-economica-si-nici-sanitara.html

    pai…asta e de bun-simt.

    ar fi lipsit de bun-simt sa te astepti la altceva pe vremea Marii Revolutii, adica pe vremea Revolutiei Mondiale 🙂

    pur si simplu e ceva normal ca pe vremurile astea,
    unice!,
    ca Marea Revolutie e doar una in istoria civilizatiilor care se perida pe o planeta oarecare…,
    daca Tinta Marii revolutii este sa demoleze toate sistemele sociale pentru a le inlocui cu unele noi-noute, …Noi-Noute, atunci cum sa te astepti la manifestarea unei ‘stari de echilibru in sistemele sociale’ in Civilizatie?:)) :)))
    daca ai face asta ar fi ca si cum in timp ce ‘starea vremurilor’ zice ca va fi Iarna, iar afara deja e ger, viscol si ninge abundent, tu iesi la plaja!:)) in papuci si costum de baie! :)))

    Marea Revolutie e o dinamica plenar complexa, pentru ca dinamicile se poate rezuma la Esente, mai exact ele se suprapun peste clasica, in Univers, Poveste: Minte VS Inima, care e tot una cu Artificialul VS Naturalul, care e tot una cu Ineligenta Artificiala VS Inteligenta, care e tot una cu Antiomul VS Omul, care e tot una cu Omul Artificial VS …Omul.

    Marea Revolutie e implacabila, ea e povestea unei Desavarsiri, pentru ca ea e o poveste care e spusa stand cu un picior pe Granita Universului, care e la nivel cuantic, …tarim pe care se manifesta CeleTrei Esente, intre care doua sint: Timpul ( manifestarea plenara a timpului ) si Spatiul ( manifestarea plenara a Spatiului ),..a treia fiind chiar SI-ul dintre Timp ‘si’ Spatiu :)) :))))

    orice civilizatie, oriunde in Univers, atunci cind bate la poarta Desavarsirii tre sa treaca Testul, iar acest Test este nimic altceva decat travaliul pe care il presupune manifestarea Marii Revolutii,
    prin urmare oriunde in Univers, o civilizatie se desavarseste daca si numai daca tinde sa finalizeze Marea Revolutie ( care in fapt e o tindere perpetua, pentru ca Marea revolutie e nimic altceva decat o manifestare de tip…PerpetuumMobile :)) )

    prin urmare…Indrazniti!
    Indrazniti sa va inhamati la trecerea Corabiei prin valuril colosale ale Marii Revolutii :),
    pentru ca, in fapt, ceea ce faceti e tot una cu sustinerea Omului in…sprintul final inspre Desavarsire 🙂 ( chiar daca se prea poate ca unii sa confunde Corabia cu Civilizatia :)) )

  • Washington Post

    In secret vaccine contracts with governments, Pfizer took hard line in push for profit, report says
    Adam Taylor
    Tue., October 19, 2021, 12:54 p.m.·8 min read
    The coronavirus vaccine developed by Pfizer and BioNTech has proven a success. First to receive emergency use approval in the United States, the Pfizer shot has become the world’s most popular, with 3.5 billion purchased. Sales could double in 2022, according to projections.

    But the rapid proliferation of the vaccine, under contracts negotiated between the company and governments, has unfolded behind a veil of strict secrecy, allowing for little public scrutiny of Pfizer’s burgeoning power, even as demand surges amid new negotiations for one of the world’s most sought-after products.

    A new report by Public Citizen, a consumer rights advocacy group that gained access to a number of leaked, unredacted Pfizer contracts, released Tuesday sheds light on how the company uses that power to „shift risk and maximize profits,” the organization argues.

    The Manhattan-based pharmaceutical giant has maintained tight levels of secrecy about negotiations with governments, over contracts that can determine the fate of populations. The „contracts consistently place Pfizer’s interests before public health imperatives,” said Zain Rizvi, the researcher who wrote the report.

    Public Citizen found common themes across contacts, including not only secrecy, but also language to block donations of Pfizer dose. Disputes are settled in secret arbitration courts, with Pfizer able to change the terms of key decisions, including delivery dates, and demand public assets as collateral.

    Sharon Castillo, a spokesperson for Pfizer, said that confidentiality causes were „standard in commercial contracts” and „intended to help build trust between the parties, as well as protect the confidential commercial information exchanged during negotiations and included in final contracts.”

    Both Pfizer and Moderna, another U.S. company that developed a vaccine using breakthrough mRNA technology, are facing pressure from critics who accuse them of building a „duopoly.” Though Pfizer did not accept government funding through Operation Warp Speed, it received huge advance orders from the United States. It opposed an intellectual property waiver that could have meant the sharing of its technology.

    Experts who reviewed the terms of contracts with foreign governments suggested that some demands are extreme. Contracts reached with Brazil, Chile, Colombia and the Dominican Republic saw states government „immunity against precautionary seizure of any of [their] assets.”

    „It’s almost as if the company would ask the United States to put Grand Canyon as collateral,” said Lawrence Gostin, a professor of public health law at Georgetown University.

    The company rejected that logic. „Pfizer has not interfered and has absolutely no intention of interfering with any country’s diplomatic, military, or culturally significant assets,” Castillo said. „To suggest anything to the contrary is irresponsible and misleading.”

    Some contract demands appear to have slowed vaccine rollouts. At least two countries walked away from negotiations and publicly criticized the company’s demands. However, both later reached agreements with Pfizer.

    Aspects of the contracts are not uncommon, including the reliance on arbitration courts and clauses designed to companies legal protections. Pfzier’s price for vaccines, as low as $10 per dose in Brazil, appeared to be lower than some competitors.

    „Pharma companies have concerns,” said Julia Barnes-Weise, director of the Global Healthcare Innovation Alliance Accelerator. „One of them is, especially for a not-yet-approved vaccine, that they could be held liable for any injury that that vaccine seems to have caused.”

    – – –

    Pfizer has formalized 73 deals for its coronavirus vaccine. According to Transparency International, a London-based advocacy group, only five contracts have been formally published by governments, and these with „significant redactions.”

    „Hiding contracts from public view or publishing documents filled with redacted text means we don’t know how when vaccines will arrive, what happens if things go wrong and the level of financial risk buyers are absorbing,” said Tom Wright, research manager at the Transparency Global Health Program.

    Much of what is known about Pfizer’s contracts has come out in leaks, often through journalism from local outlets or international ones, including the Bureau of Investigative Journalism.

    Public Citizen analyzed an unredacted draft agreement between the company and Albania, as well as unredacted final documents from Brazil, Colombia, the Dominican Republic, Peru and the European Commission. Redacted documents published by Chile, the United States and Britain provide further context, though they are missing key details.

    The contract reached with Brazil prohibits the government from making „any public announcement concerning the existence, subject matter or terms of [the] Agreement” or commenting on its relationship with Pfizer without the prior written consent of the company.

    „This is next-level stuff,” said Tahir Amin, an intellectual property lawyer who co-founded I-Mak, a nonprofit global health organization.

    Pfizer exerted control over the supply of vaccines after contracts were signed. The Brazilian government was restricted from accepting donations of Pfizer vaccines or making its own donations. Pfizer also included clauses in contracts with Albania, Brazil and Colombia that it could unilaterally change delivery schedules in the case of shortages.

    In contracts with Brazil, Chile, Colombia, the Dominican Republic and Peru, governments were required to sign a document that says they „expressly and irrevocably waives any right of immunity which either it or its assets may have or acquire in the future.” The first four were also required to waive immunity against „precautionary” seizure of their assets.

    Public Citizen found contracts that required governments „to indemnify, defend and hold harmless Pfizer” from and against any and all suits, claims, actions, demands, damages, costs and expenses related to vaccine intellectual property.

    – – –

    Pfizer has not seen the same level of public scrutiny as Moderna, accused of price-gouging and delaying deliveries. Analytics firm Airfinity this week predicted Pfizer will sell $54.5 billion worth of coronavirus vaccine next year, almost twice the value of Moderna’s sales.

    One official from a country in the midst of negotiations with Pfizer, who was not authorized to speak on the matter, said that their country found Pfizer difficult to negotiate with, but reliable in the delivery of vaccines.

    Like Moderna’s, Pfizer’s vaccine has been found to be highly effective against the Delta variant and to provide long-lasting immunity. From the leaked documents, it appears to have offered lower prices to its vaccine to poorer countries that had less leverage.

    Castillo said that Pfizer had committed to a tiered pricing approach, with wealthier nations paying about the cost of a takeout meal per dose and lower-middle-income countries offered prices at a not-for-profit price. Some 99 million doses had reached low- lower-middle-income countries so far and the company „substantial increase in shipments to these countries through the end of the year.”

    Contract terms related to sovereign immunity may have been an attempt to cover for some risks over which the company has little control, including the use of new, unapproved vaccines in partner countries where the company has little oversight over storage and distribution. Pfizer may have been worried about opportunistic lawsuits in countries where it had not filed patents, Barnes-Weise said.

    Though some countries, including the United States, have laws that provide indemnification to vaccine manufacturers, most do not.

    However, Transparency International argued that at least four contracts or drafts it examined went „much further” than other vaccine developers, with „more of the risk onto national governments, and away from the developer, even if missteps are made by the developer or supply chain partners, and not just if there is a rare adverse effect of the vaccines.”

    Suerie Moon, co-director of the global health center at the Graduate Institute of International and Development Studies in Geneva, said that restrictions on donations were „appalling” and „counter to the goal of getting vaccines as quickly as possible to those who need them.”

    Castillo said Pfizer is not currently pursuing legal action against any government related to its coronavirus vaccine.

    At least two countries that initially backed out of negotiations with Pfizer later returned. In January, Brazil publicly said Pfizer was insisting on „unfair and abusive” contractual terms, pointing to these confidentiality clauses. Just months later, Brazil signed a $1 billion contract with the drug giant for 100 million doses. Public Citizen says that the signed contract, later leaked, contained many of the provisions that it once opposed.

    Argentina also rejected early negotiations with Pfizer, with the country’s former health minister publicly said it „behaved very badly” and demands that did not comply with its law. The country later agreed to purchase 20 million doses. The unredacted contract has not been released.

    Covax, a World Health Organization-backed vaccine sharing initiative, has only purchased a relatively modest 40 million doses directly from Pfizer, with reports of disputes during subsequent negotiations. Covax later reached an agreement with the United States for the country to buy and redistribute 500 million Pfizer doses to low-income countries through Covax.

    In its report, Public Citizen called on the U.S. government to use its leverage to force Pfizer to take a different approach, including requiring the company to share technology and intellectual property so other manufacturers can produce the vaccine.

    „The global community cannot allow pharmaceutical corporations to keep calling the shots,” said Rizvi. „The Biden administration can step up and balance the scales.”

  • Ce ati sugerat nu demult, a devenit realitate. Ciuca e propus prim-ministru. Ce nu ati spus, chiar va rog sa va exprimati clar parerea, e referitor la motivele REALE pt care acest ciuca e nominalizat. Uitati de ce va intreb: astia care eram deja la o anumita virsta in’89, am inteles atunci si intelegem azi si mai bine, ca fara implicarea unor mahari din armata,cacialmaua din’89 nu ar fi fost posibila. De ce sau de cine anume ii e frica acestui presedinte defect, autistic, care s-a legat de jiltul de la Cotroceni cu gorila glue?Ii e frica de turma de „intelijenti” care roiesc in jurul lui?Sau ii e frica de popor?Ca alta explicatie…!!!!!Aceasta nominalizare imi spune clar, fara vorbe, ca ce urmeaza nu e de bun augur. E clar ca al mai mare din stat e speriat,ba ne-a mai si spus asta in alt context care a fost inteles si interpretat gresit.El nu e ingrozit de numarul de oameni care s-au imbolnavit de covid(zic ei), ci de ce experiment trebuie sa faca in continuare la comanda internatinala, si nu stie cum sa inceapa sa-l puna in aplicare. Urmeaza stat condus de armata?Vad cum creste persistenta diversilor „conducatori”,din toata lumea, sa vaccineze obligatoriu fiecare om de pe planeta asta. Mi se pare mai mare boala asta a politicienilor de a vaccina pe toti cu orice pret, decit asa zisu’ virus in sine.
    Ce vedeti in Romania se intimpla peste tot, parca e un scenariu tras la indigo. Degeaba se merge pe amenintare si pus pumnul in gura, asta nu face altceva decit sa irite si mai mult.Cind oamenii pun intrebari la care NIMENI nu vrea sa raspunda, ba mai mult, apar peste noapte jdemii de doftorei care nu spun alt cuvint decit”vaccinare,vaccinare,vaccinare”,apoi apar si „pisiatrii” ca impostorul ala de doftorel diaconu,(Doamne ce poama e si individul asta care se crede”pisiatru” care in realitate are nevoie de un psihiatru),si care incearca sa ne convinga ca sintem prosti daca nu acceptam ce ne spun ei,asa zisii medici. Bag mina-n foc ca nominalizarea gospodinei Ciuca, expert in facut cozonaci pe cimpul de lupta,)in timp ce militarii in subordinea lui mergeau in misiuni, el statea la cort sa le faca cozonaci),e nominalizat pt ca poarta uniforma militara si pt ca in curind o sa traim si experimentul „stat condus de armata” Ni s-a redirectionat atentia pe circul politic, care circ politic ascunde o parte urita a realitatii. De doi ani sintem ca niste cobai, participanti fara voia noastra la diverse experimente medicale si sociale. Acum se stringe surubul, deja politicienii au reusit sa imparta populatia in doua grupe – vaccinisti si anti-vaccinisti cum le place politicienilor sa spuna- adica au reusit sa faca oamenii sa se urasca intre ei si sa se certe intre ei pe o tema subiectiva, o tema pe care nici macar lumea medicala nu e unita. Ciuca e probabil cel ascultat la nivel militar,or herr, in idiotenia lui, prefera la butoane o gospodina experta-n cozonaci si chiftelutze cu mult usturoi, dar care-i da siguranta ca-l apara cu polonicu’ daca se supara lumea, in loc sa incerce,MACAR SA INCERCE, sa-si puna deoparte aerele alea de cocota sclifosita si sa gaseasca pe cineva care sa stie definitia cuvintului”economie”. De ce e nominalizat ciuca? pt ca herr si-a maronit nadragii. Traim timpuri timpite.

    • Am citit . Absolut corect . Suntem condusi de … cretini . Deci : „Traim timpuri timpite.”

  • ‘misiune asumată sau primită’

    …asta cum mai vine?!
    deci duci la capat misiuni asumate, insa duci la capat si misiuni primite?
    deci exista misiuni pe care le primesti, le executi, insa nu ti le asumi? aoleo!:))
    e nevoie de singe rece, creca…

  • e adevarat ca starea potrivita pe vremea Revolutiei Mondiale este starea de razboi :)), pentru ca Revolutia Mondiala e nimic altceva decat desavarsirea ‘razboiului mondial’,
    insa definitia ‘starii de razboi’ tre sa fie si ea adusa la masura vremurilor, deci insasi definitia ‘razboiului’ trebuie innoita, …si abia dupaia suna bine ‘un militar-prim ministru’:))

    deci…daca noi avem un general…la vedere pe pozitia prim-ministrului asta inseamna ca definitiile cu care opereaza Statul au fost aduse la zi? :))))

    pai sa ni le zica si noua cineva, ca…cine stie, poate le mai aducem imbunatatiri:)))

    daca avem un general in fruntea guvernului, iar definitiile cu care opereaza Statul au fost aduse la zi, asta inseamna ca…s a inteles ca astea sint vremurile Revolutiei Mondiale? :)))

    Vaaai, …ce tare! 🙂 :))))

  • Maestre, îi atribuiți lui Johannis niște calități mentale inexistente în realitate. Pentru atâtea malversatiuni pe care le-ar fi făcut ca să rămână fără rival pe Dreapta i-ar fi fost necesar un IQ superior lui Einstein, ceea ce……

  • Ar fi culmea ca acum, după desemnarea lui Nicolae Ciucă și votarea sa de PARLAMENT, să avem un prim-ministru în oglindă față de Klaus Iohannis. Adică, un premier la care ”cuvîntul Se execută” să fie luat de ”cuvîntul Se discută”, dar în relația lui cu Klaus Iohannis, prim-ministrul să dea milităria jos din pod! Ce-aș mai râde!

  • Tocmai îi văzui pe cei de la AUR în direct la Tv. Claudiu Târziu vorbea calm, aproape didactic. La un moment dat, spune…”pas de gâscă”. Mă apucă râsul! Oare câți dintre cei care l-au auzit au înțeles simbolistica expresiei? Cu foarte mult timp în urmă, era o aluzie pe care o înțelegeau toți europenii. Domnul C.T. ne-a arătat că o cunoaște.(E doar un amănunt neimportant, dar eu l-am socotit amuzant.)

  • O cădere care, paradoxal, o atrage şi pe a lui Cîţu. Coaliţia s-a spart.

  • Communist UN Chair explains that heads of nations do not need to be vaccinated
    https://www.bitchute.com/video/dq2CAjwn3yDn/

    Virusul este unul f destept si stie sa ocoleasca politicienii si organili ajutatoare.

  • ha ha ha …..tu parca erai samsar de cai nu de politicieni….de ce nu te intorci tu la origini sa-ti sapi via? mi s-a facut o scarba de tine de cand ai dat exemplul cu vaccinarea …tu si nemernicul ala de chiriac……prostia trebuie interzisa prin lege ca sa nu se perpetueze…mai este dobitocul ala de curea care intre timp s-a mai domolit….bai injectatilor , bai profitorilor , bai cacatilor fara demnitate iesiti bai cacatilor din viata publica ca faceti numai rau oamenilor care se uita in gura voastra…

  • „În realitate e o mare victorie: A devenit Liderul Dreptei!”

    Comic, tare de tot! Este liderul neo-bolsevicilor troțkisti. Romania nu are nici un fel de „dreapta”!

  • Domnu’ Cristoiu,

    M-ati lamurit bustean. Istoricu’ clipei e fix „scamatoru’ clipei”, nimic altceva… 🙂

    Sa fiu explicit. In ziua numirii lui Ciolos ca prim ministru „candidat”, ati afirmat sus si tare si-ati pus chiar pariu cu Marius Tuca ca guvernul va trece. Mai mult, ati plusat si-ati afirmat fara echivoc ca in caz contrar, Johannis ar trebui SUSPENDAT. Aveti aici si link-ul in caz ca v-a lovit amnezia de la atatea vaccinuri.

    https://www.cristoiublog.ro/daca-desemnarea-lui-dacian-ciolos-se-va-dovedi-ca-n-a-fost-pe-bune-klaus-iohannis-ar-trebui-suspendat-pentru-ca-nu-i-in-toate-mintile/

    Acum ati scos din palarie orice altceva, numa’ ideea asta n-o mai gasiti pe-acolo.

    De ce?… Fiindca vrajeala cu „dedesubturile politice” nu are nimic de-a face cu realitatea ci cu iluzionismul.

    Macar acum am priceput si eu, prostu’ de mine, despre ce e vorba pe-aici: „analize politice” pe baza de hocus-pocus!… 🙂

    • Welcome to the club…cand vine vorba de analize politice, sfatul meu este sa-l iei in serios pe Maestrul Cristoiu tot atat cat se ia si domnia sa pe sine, adica mai deloc. Nu stiu daca ai avut ocazia sa vezi cat de frumos si cu cat talent scrie Maestrul literatura „pe bune”. Intr-o lume sanatoasa la cap, in care autorii chiar ar putea sa traiasca din scris (insemnand ca marea masa de autodeclarati culti in cap chiar ar cumpara si citi carte de calitate), poate ca un om cu talentul lui Ion Cristoiu nu si-ar mai irosi timpul cu astfel de maculatura. Cum nu traim intr-o lume sanatoasa la cap, presupun ca fiecare dintre noi incercam sa ne gasim un „rol” pe care sa-l interpretam, fiecare dupa talent, in cricul perpetuu care ne inconjoara.
      Altfel, dupa cum poate ai sezizat, Maestrul ne lasa sa batem campii dupa pofta inimii, singura conditie fiind sa pastram o minima decenta in limbaj…ba ocazional ne mai lasa sa ne si „racorim” in timp real. Adevarat ca uneori spiritele se incing cam tare si cerberul blogului intervine, dar chiar si asa…sunt tot mai putine locurile in care libertatea de exprimare a ramas litera de lege. Faptul ca Ion Cristoiu mentine deschis pe cheltuiala lui un astfel de spatiu public, este de apreciat.

      • Perfect adevărat!

      • @sandman,

        Corect. Asta-i atu-ul site-ului. Si din fericire, comentariile chiar sunt interesante, adesea mai interesante decat articolele… 🙂

      • Exista un aspect care nu trebuie neglijat: Ion Cristoiu si „cerberul”, prin toleranta lor, fac mult bine celor care ar avea nevoie de un divan pe care sa se aseze in sedinte de psiho-terapie. Printre postarile lor, e drept, exista libertate de exprimare si pentru altii, dar comentariile lor devin convenabil (?) de putin vizibile.

    • Asa este..hahaha…maestru baga variante, dar niciodata nu ghiceste ce va fi…aiureli de om batrin….cu 55 de ani de presa…hahaha….

  • Dacian Cioloș ( „DC”) e doar o cochilie vidă, fără nicio responsabilitate sau reprezentare asupra realității. El trăiește într-o lume a lui copy-paste de ce se mai spune a-la-mode, pe la Bruxelles.
    Inițierea în yoga, practicile asidue, probabil zilnice, aservirea unui infect precum Bivolaru, apartenența la grupuri obscure și o psihologie de om deprimat îl descalifică pentru orice poziție publică. Tehnic, DC nu mai e zdravăn. Posibil ca noua generație, depresivă, obsedata de on-line, de virtual, să se regăsească în el. Dar consecințele acestor oameni cibernetici, ireali vor fi devastatoare. China ” produce” 4 milioane de ingineri pe an. Ei gândesc rațional, acționează sistematic, pragmatic. Suntem mâncați deja. Germania e ” prietenă” cu China și Rusia. De izbeliște.

    Maestre, oamenii lui DC sunt fraude. Mulți, inclusiv DC, n-au muncit nimic serios în viață , n-au trecut prin încercări aspre. Țoiu, Voiculescu, Drulă, Năsui, Moșteanu, Coliban, Friz – doar mici „găinari” cu pretenții de salvatori mesianici. Poate le spune cineva că dacă fac un alt om, altă creatură a lui Dumnezeu, ” hoț” acel om va muri cu ei de gât. Tehnic eu vor dispărea de pe scenă în 2024. Cei 5% care-i votează nu ajung. Pacat! aceiași matrice culturală, de unde VALORI?

    Desigur, alții sunt de vină. Un tătuc Iliescu/ Băsescu/ Iohannis sunt de vină. Nu! Proasta creștere, lipsa efortului existențial, lenea, hoția, goana după ușor, scârbă de aproape, lipsa biochimiei corecte in fond, sunt de ” vină”. Lipsa unui sistem clar de promovare pe bază de VALORI dovedite. Moșteanu – un got ce spune că e inginer, el neavând diplomă, pus Ministru. Culmea și dovada neroziei lui Cioloș. Apropo, Cioloș înseamnă TRIȘOR in maghiară. Numele lui e maghiar, sau maghiarizat. E o poreclă în fond. Românii de rând nu aveau nume de familie înainte de 1850. Doar boierii.

    • Mi se pare foarte trist ca voi, postacii de serviciu, improscati cu laturi oriunde apucati. Domul Cristoiu, a facut o analiza foarte faina cu o concluzie pe baza de argumente si veniti voi, contemplatorii veceului din fundul curtii, si mazgaliti cu rahat ca deh, asa e ordinul. Eu nu inteleg cum puteti trai cu voi, nu inteleg ce viata duceti si de unde scoateti asemenea mizerii. Si apropo, TRIȘOR in maghiara = csaló, nu ciolos dar ce mai conteaza adevarul, ca doar nu verifica nimeni.

  • bineinteles ca se va manifesta o Noua Lume.
    ea, uite chiar acusica, se afla in Durerile Nasterii.

    insa despre ea, despre Noua Lume, cu toate ca va fi…Raiul pe Pamant, se stie deja ca va avea un sistem politic in care politicienii-oameni pur si simplu nu vor mai avea loc. Potentialul politicienilor-oameni de a acumula increderea cetatenilor va fi consumat plenar in perioada Travaliului, adica pe vremea asta.

    Lumea Noua, la nasterea careia ‘muncesc’ azi de zor politicienii acestor vremuri, este una care fix pe acestia nu-i mai cuprinde :)), pentru ca Lumea Noua este…un alt ‘sistem’, deci practic politicienii acestor vremuri isi sapa propria groapa…frematand de placere :))

  • „…și în acest caz a funcționat Legea consecințelor negîndite.”

    pun la indoiala ce spuneti mai sus.
    pe vremea Revolutiei Mondiale singurele consecinte care mai poarta un mister sint date de felul in care ‘reactioneaza’ Natura la actiunile plenare ale Civilizatiei. insa atat. insa si acestea sint avute in vedere, sint luate in calcul, sint analizate, ba chiar si previzionate, logic vorbind erorile tinzand sa fie din ce in ce mai mici.
    in general, pe vremea Revolutiei Mondiale nici tantarul nu mai bazaie din aripi fara ca efectele lui sa fie luate in seama… :), deci ‘consecinte negandite’…asa ceva nu exista.
    consecintele negandite sint acoperite de consecintele pe care altii le-au gandit, la un nivel superior.
    dinamicile planetare sint tinute in frau, pe vremurile astea, folosind Haturi Matematice, or astea au la temelie cea mai stricat Lege din Creatie: Legea care sta la Radacina Cifrei, asa ca mai degraba ‘totul e gandit’, mai nimic ramanand…negandit.

    • Prietene, se vede ca esti inca tanar si ferice. Bravo tie, fiindca ai opinii ferme si crezi in ele nelimitat.
      Uiti insa ca in treburile omenesti se amesteca uneori divinitatea, pe care se pare ca nu o iei in calcul. Ea are legile ei pe care nici un om nu e in stare sa le ghiceasca. Unii vorbesc de hazard, intamplare, ghinion sau noroc. Cand te va ajunge varsta maturitatii, vei intelege ce vreau sa-ti spun. Pana arunci, Doamne, ajuta!

      • creca e invers:)) omul se amesteca in treaba divinitatii, iar divinitatea echilibreaza amestecul:) :))
        procesul de echilibrare nu e ‘amestec in trebuirile omului’, ci fix ceea ce e, echilibrare absoluta.
        ca asta inseamna ca Natura se! schimonoseste… ingloband in sine insasi dezechilibrele relative generate de om, de Civilizatie, … asa zic si eu ca e.

        prin urmare orice intamplare, ghinion sau noroc este, in fapt, o ‘nastere’ a unei dorinte ramasa neimplinita, insa care, asemenea oricarei dorinte, isi cauta implinirea in mod absolut!, prin urmare chiar generand realitati care pot fi asimilate cu intamplarea, ghinionul sau norocul.

        deci bineinteles ca se vor ‘intampla’ tot felul de…intamplari, ghinioane sau manifestari norocoase:)), insa ele stau plecate in fata Dorintei Omului.

        or…Raiul pe Pamant a fost o dorinta, ca si Nemurirea. aceste dorinte se vor implini negresit, iar pe om il vor urmari, inspre implinirea acestor dorinte plenare, toate intamplarile necesare, toate ghinioanele necesare, toata bafta necesara:)))

        deci intamplarea, ghinionul, norocul, doar netezesc calea spre implinirea unei/unor dorinte, prin urmare ele, in mod absolut, echilibreaza, deci iata ca…si ghinionul poate echilibra in mod absolut:))

        nu pot lua in calcul divinitatea, ca nu incape in calcul, insa ea sint sigur ca ia in calcul orice misuna paici,
        pentru ca Omul a fost facut dupa chipul si asemanarea Oului Absolut,…nu invers:))
        prin urmare ma ia in calcul si pe mine…si pe tine:)), de fapt nu in calcul ci…in Brate:)), pentru ca asa arata calculele Unicului Foton care se manifesta in Creatie, un calcul care se manifesta prin superpozitii, cu un Brat imbratisindu ne Cerul iar cu alalalt…Pamantul:), in stil Curcubeu, evident:))))

      • eu nu cred in opiniile mele, cum sa cred in ele :)), ba tocmai, nu mai dau doua parale pe ele:)),
        insa in cele pe care le exprim, cred:)))

  • Maestre, cui ii mai pasa ce se intampla in Lumea Politicienilor?!

    cel care face astazi ravagii este urmatorul indemn:
    „atentie, sinteti pe cont propriu!”
    si cu cit ‘atentionarea’ e strigata prin mai multe piete, cu atat intre Lumea Politicienilor si cea in care misuna poporul se va casca…Haul.

  • astea sint vremurile Revolutiei Mondiale.

    tinta Revolutiei Mondiale este innoirea din temelii, insa nu ca in cazul celorlalte revolutii, care au vizat innoirea…in sistem.in cazul ei innoirea prsupune manifestarea…altui sistem.

    deci tinta Revolutiei Mondiale e demolarea sistemelor sociale si nasterea unui nou-nout…Sistem!,
    care la rindul lui aduce cu sine noi sisteme sociale, acestea fiind ‘facute’…dupa chipul si asemanarea nou-noutului Sistem.

    prin urmare tinta Revolutiei Mondiale este si demolarea actualului sistem politic, nou-noutul sistem politic care se va naste fiind unul care…nu mai contine nimic din actualul sistem politic, nici macar politicieni-oameni.

    fiind pus la indoiala in stil plenar, sistemul politic se va face tandari, cetatenii lumii nemaidand doua parale pe vorbele politicienilor, de orice neam ar fi ei.

    prin urmare politicienii doar isi vor pierde increderea pas cu pas, in final ajungand s-o piarda pe toata. la asta se va ajunge.
    daca la asta se va ajunge, ce stim noi despre deciziile politiicenilor luate pe vremea Revolutiei Mondiale?
    cum ce?!, stim ca deciziile lor se vor dovedi ca sint…fix pe dos decat ar fi trebui sa fie. ( abia asta fiind calea cea mai scurta catre pierderea plenara a increderii )

    cu toate astea si daca le-ai spune politicienilor ca ceea ce fac, deciziile care le iau, au o singura tendinta iar aia este: sa ajute la pierderea plenara a increderii,
    ei…nu se vor abate de la drumul lor, implacabil. de ce? pai…pentru ca prin ochii lor drumul pe care-l urmeaza se vede…clar cristal a fi ‘cel bun’.

  • lipsa medicamentelor necesare tratarii pacientilor covid…n are cum sa fie o intamplare, din punct de vedere logic.
    ea, lipsa, se manifesta daca si numai daca era o tinta care trebuia atinsa,
    oricum altfel in depozite ar fi fost normal sa fie…mai multe medicamente decit erau necesare.
    lipsa medicamentelor a fost programata. alta explicatie logica nu exista.
    prin urmare si efectul lipsei medicamentelor destinate pacientilor covid a fost programat.

  • Astept cu „interes” in minte si simtiri laude pentru Clotilde.

  • Dle Cristoiu, mă surprinde că insistați cu prostia asta, cum că USR ar fi partid de dreapta.

  • Cand te gandesti ca USR-ul a avut si Sanatatea si Economia si Fondurile Europene si Justitia si Transportul in geastiune si nu a facut nimic…. USR-ul nu este curat ca lacrima, nu au dat dovada ca vor sa faca altfel de politica. S-a dovedit inca de la alegeri ca le-au falsificat. Niste hoti cu staif si atat. Justificarea cu taierea fondurilor de catre Citu la realocarile bugetare nu tine. Fondurile sunt taiate cand nu faci dovada ca le si poti cheltui pe cele pe care le-ai avut deja. Pacat, mare pacat !

  • Nu trebuie sa-l faci premier pe Ciolos pentru a-i dovedi nepriceperea ! Se vede de la o posta ca este habarnist. O tara nu se guverneaza cu un click pe google. Nu poti construi ceva doar cu randari. Acolo ai totul pe tava. In viata reala trebuie sa stii cum sa faci rost de cele trebuincioase, sa stii legile tarii nu sa actionezi dupa cum te duce capul, sa pui oameni competitivi in functii potrivite, sa actionezi, nu sa reactionezi. USR-ul ar trebui sa recunoasca incapacitatea lor administrativa. La capitolul buna crestere USR-istii sunt vai mama lor. Infatuati, obraznici, mincinosi, nesimtiti, aroganti. Nu stiu de ce cred ei ca tot poporul i-a ales si ca musai trebuie sa fie la guvernare ca e dorinta poporului… Un scor la alegeri de numai 10 % inseamna foarte putin pentru a avea pretentii si a impune conditii.

  • Despre votul de ieri, din Parlament..
    Nimic inedit..!
    ”Banul public trebuie sifonat in continuare de catre cele 3 organizatii infractionale, PNL, PSD si UDMR” – asta a insemnat votul de azi din parlament..! Asta a fost mesajul transmis romanilor de catre slugacii din parlament ai lui Iohannis, Cîțu, Ciolacu, Kelemen Hunor..!
    Evident, un guvern minoritar si monocolor USR nu ar fi putut face prea multe. Insa cu siguranta un lucru tot ar fi putut face: ar fi putut pune capat jafurilor la care se deda de 31 de ani hegemonicul trio mafiot postdecembrist PNL+PSD+UDMR, ba mai mult, am fi putut afla unde au disparut miliardele de euro si lei imprumutati in numele statului de catre regimul iohannisto-cîțulisto-udemeristo-neosecuristic, fara ca macar un singur eurocent din acest bănet sa se regaseasca in cresterea calitatii vietilor cetatenilor romani ..

    • Despre felul in care regimul iohannist-neosecuristic a gestionat lupta cu pandemia..
      La fel ca si in cazul Braziliei, unde un comitet al Congresului brazilian este pregătit să formuleze acuzaţii de omucidere in masa impotriva presedintelui Bolsonaro pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID-19, Iohannis si Cîțu ar trebui si ei anchetati si judecati pentru vreo 5 capete de acuzare, inclusiv pentru ..genocid. Ambii politruci penali poarta direct si irefutabil vina pentru miile de decedati din ultimele zile.
      Sunt ”artizanii” nr. 1 si 2 ai catastrofei medicale din Romania, ai uciderii in mod deliberat si premeditat a mii si mii de oameni, in numele unor calcule politicianist-jigodiste menite a-i mentine pe cei doi la putere.

      Felul dezastruos in care au manageriat ”lupta impotriva Covid-19”, prin masluirea repetata a cifrelor pandemiei in functie de ..conjuntura politica si calculele politicianiste mizerabile, luând in calcul si tunurile de miliarde pe care le-au tras in numele achizitionarii de vaccinuri, masti, alte consumabile, aparatura, utilitare si ce mai tine de logistica medicala, se poate trage concluzia ca Iohannis, Cîțu, Arafat si ceilalti corifei ai regimului, sustinuti de sefii serviciilor si adjunctii acestora, au transformat in mod deliberat si premeditat pandemia într-un pericol imposibil de controlat, si, deci, numai bun de ”muls” de zeci de miliarde de euro si lei si de folosit ca instrument politic necesar mentinerii la putere.

  • Eu inteleg urmatoarele:
    Herr prezident ciolhanis – e un obsedat, (asta-i clar),deci sufera de-o boala mintala. Concluzia pt tara? Un individ cu mansarda defecta conduce Romania.
    Ciolos – joaca bine pe seriosu’.Asta nu-i comedie, e tragedie.Daca se dadea Oscar pt performanta politicienilor, ciolos ar fi fost cel putin nominalizat.
    Barna – are personalitate…cam stearsa, da’ ii place sa para ce nu e…adica politician.Problema lui sta in IQ-ul pe care-l are si de aici i se trage”personalitatea”.
    Dragnea – a ramas acelasi shmecher de provincie, acelasi mediocru care inca nu intelege ca face umbra pamintului…degeaba. Nu a spus nimic nou sau senzational. Dvs stiti mult mai mult decit va dezvalui domnu’ Liviu vreodata.El doar v-a confirmat unele lucruri demult rasuflate.Apropos, am vazut de 2 ori interviul cu el, tipu’ e plin de pu-pu. Marius Tuca trebuia sa taca mai mult,mai ales atunci cind l-ati incoltit pe Livache si era cit pe ce sa scape unele „adevaruri,adevarate”…Tuca l-a ajutat practic, sa se adapteze rapid si sa nu raspunda anumitor intrebari. Mai mult de atit, la unele dintre intrebarile pe care i le-ati pus, dom’Liviu a improvizat ca un copil luat la intrebari de tatsu’…la alte intrebari a raspuns aproape sincer. Tot interviul cu Livache poate fi ignorat, a incercat sa plateasca polite.El chiar nu intelege ca odata ce te-ai scos, sau te-a scos, din joc, esti timpul”trecut”,nu mai ai nicio relevanta pe scena politica.
    Citu – e un individ razbunator, fara viziune,fara o cultura generala, fara vocabular. Nu stiu ce facultate crede el ca a facut, dar faptul ca a obtinut o diploma in ceva ce-a balmajit, nu-l valideaza ca profesionist. Diploma e una, profesionalismul e alta, iar meseria…eh, e meserie…or faci efort sa o inveti temeinic si teoretic si practic, or te nasti pt ea. Citzulica, ca om e inca la nivel de „da o bere” si „om vede”. Ca absolvent de ceva, nu se vede”meserie” in el nici daca-l analizezi la microscop. Asta nu renunta usor si nu iarta pe nimeni daca e dat deoparte sau ignorat.Cine l-a pus pe post de trepadush, lacheu, ce-o fi crezut ca-l pune, e clar ca nu cunoaste oamenii. Citzu se va razbuna prosteste atunci cind i se va cere demisia.Eu inca am convingerea ca acest individ va demisiona. Deja suna „clopotzeii” in el, ramine de vazut cind se face colac, gata de atac…Ciolhanis o sa fie primu’ care o sa simta coltii…Am uitat domnule Cristoiu, sa va recomand ceva haios – dupa congresu’ minune al PNL, m-am uitat inca odata la filmarile cu citzu,acolo unde se scalimbaie pe scena. Daca va uitati vreodata la filmari cu papagali care danseaza, o sa vedeti o asemanare intre dansul facut de citzu la congresul PNL si al papagalilor pasionati de muzica…diferenta intre citzu si papagali e ca papagalii te amuza….ciztu e de-a dreptul hidos, nu e in stare nici sa imite corect un papagal…
    Tariceanu e alt infatuat in propriul ego,nu vad nimic rezolvat de el.A fost atitia ani in politica si nu se vede nimic de pe urma lui. Daca nu-l pomeneati, nici nu-mi mai aminteam de numele lui.
    Coldea si codrutza – personaje de „Ripley’s Believe It or Not!” Daca erau oameni si aveau minte, ar fi putut sa rezolve probleme. Ei au preferat sa creeze probleme si s-o duca bine. Problema e ca acesti 2 indivizi dubiosi,au inceput intentionat sau din pura incompetenta, un haos care nu e corectat nici pina azi.
    Ciolacu – e la acelasi nivel cu dom’ Dragnea. Diferenta intre ei e ca ciolacu e dispus sa pupe cururi din toate punctele cardinale, pe cind Livache e mai selectiv,adica pupa cururi, da’ trebuie sa-i pice ceva mai intii, (pe post de garantie ca nu pupa curu’ unuia sau altuia degeaba).
    Oricum ar fi analizata situatia clasei politice din tara, legaturile dintre ei, cine face,nu face, cine tace, nu tace, drege etc, au ca numitor comun incompetenta, lacomia, ambitia de a domina,minciuna fara rusine si fara teama de consecinte. Politicienii au ajuns sa fie doar niste indivizi deziluzionati, incapabili sa tina un discurs coerent fara sa-l citeasca de pe o foaie, nici macar nu-si scriu singuri discursurile. Ei nu raspund niciodata intrebarilor, daca-i urmariti in interviuri raspunsurile lor sint din ce in ce mai vagi, politic corect sau pe linga subiect. Herr ciolhanis are „master” in domeniul asta.
    In timp ce politicienii nostri se scarpina la cohones, au uitat sa comande medicamente necesare pt oamenii care sufera si de alte boli, mult mai grave decit gripa numita covid. Ca urmare a lipsei de medicamente pt boli incurabile si boli care pot pune in pericol viata unora, care pot deveni boli incurabile daca ramin netratate,am ajuns in luna Octombrie 2021, sa avem mii de oameni in spitale. Bineinteles ca placa e ca-s bolnavi de covid. Dar…dar…de cite ori se scriu articole pe tema numarului de decedati din cauza covidului, cel ce scrie articolul ,specifica si faptul ca pacientul decedat de la covid avea si alte comorbiditati.Asta te duce cu gindul la faptul ca iar se joaca cacialmaua „vine Apocalipsa ” asa cum au mai facut-o. Ce vreau sa spun: daca nr de oameni bolnavi, suferinzi de alte afectiuni neinrudite cu covidu, nu s-au tratat la timp de boala de care sufera, nu au avut medicamente la timp, cum explica doctorii infectarea acestor bolnavi cu covid?Nu cumva sistemul lor imunitar e slabit in asa hal incit orice raceala le poate deveni fatala?Intreb ca omu’ prost: nu cumva isteria autoritatilor din ultimele zile, care a adus iar restrictii si prosteala, e din cauza ca ei, politicienii adica, incearca sa-si ascunda incompetenta si ignoranta? Faptul ca n-au cumparat medicamente la timp a creat aceasta situatie iar pacientii care nu mai pot fi salvati, pe linga boala grava de care deja sufereau, au avut nesansa de a se infecta si cu covid? Nu de alta, dar am ramas cu o impresie puternica cum ca miile astea de oameni infectati cu covid, au de fapt, o alta boala grava, afectiune ce nu a fost tratata din lipsa de medicamente si access la tratament. Cine e autoritatea care poate investiga si pune cap la cap ce se intimpla in realitate?
    Se tot trimbiteaza la TV ca Romania are cea mai mica rata de vaccinare. FALS, E O MINCIUNA. Raportat la nr de locuitori, Romania are un procent ridicat de vaccinati. Deci infectarile astea din ultimul timp, devin un mare semn de intrebare. Campania asta agresiva care se face la TV pro-vaccinare, nu e unica in Romania. Se face peste tot, si-n toata America de Nord, Franta, Italia, Brazilia, India, etc. Asta arata un singur lucru: oamenii se opun vaccinarii, mai ales vaccinarii fortate.Daca vaccinarea asta internationala, functiona cum vor politicienii, nu se mai facea atita tam-tam zi lumina, la radio,TV,internet etc.Deci campania NU FUNCTIONEAZA indiferent cite procente arunca unii din burta pt anumite tari – de exemplu Portugalia care e data de exemplu si in Romania…90% vaccinati „cica”. Apoi mai am o „dilema” (ajung indata si la „trilema”) – cind a aparut covidu, in 2019, se spunea ca e cea mai periculoasa forma de virus, ca o sa ne curatam pe capete s.a.m.d….Bun. Dupa 2019 au aparut si alte tulpini…. Delta , Delta Plus, cica urmeaza si altele.Vaccinarea e obligatorie, altfel nu scapam. Intreb si eu: daca virusu’ a suferit mutatii, pt ce varianta se face vaccinul deja achizitionat?Pt varianta Delta Minus, Intre Delte, Delta Delta, Delta Plus? Care mama masii, ca m-am pierdut intre „mutatii”…Deci se vaccineaza populatia pt care dintre tulpini?Alea care-au trecut deja?
    Politicienii prin declaratiile pe care le fac in fata populatiei creeaza stres si panica, ca urmare a discursurilor isterice si pt faptul ca, in iresponsabilitatea lor, incearca prin metode abuzive si copilaresti, sa se dezica de orice responsabilitate au ca administratori ai acestei tari. Daca acesti indivizi nu-si dau seama ca-s incompetenti, situatia e mai grava decit pare. E timpul sa plece, macar sa inteleaga ca trebuie sa plece TOTI.
    De asemenea, vad ca a inceput o campanie agresiva de a prezenta opiniile diversilor medici, din tara sau medici romani care lucreaza in strainatate, despre vaccinarea covid. Foarte bine, opinia medicilor e importanta in zilele acestea. DAR, de ce sint prezentate doar opiniile acelor doctori care sustin vaccinarea covid? Lumea medicala e impartita in doua: unii sustin vaccinarea, altii nu vor sa auda de vaccinarea covid. DE CE sint doua tabere in domeniul medical, cind vine vorba de vaccinarea asta covid? Nu au aceeasi pregatire? De ce politicienii vor sa „taie microfonu'” oricui nu e de acord cu vaccinarea covid?Ce vedeti in tara cu cacarafat si restul de politicieni, se intimpla si-n afara, in tari considerate „civilizate”. Ba mai mult, daca cineva crede ca la noi in Romania a fost vreodata comunism, sa se documenteze temeinic inainte sa deschida gura. Prin comparatie, daca la noi a fost comunism, a fost rosu, la tarile civilizate e negru. Asta se vede cel mai clar acum cu situatia covid, abuzuri mai mari decit in aceasta perioada nu am vazut niciodata. Oameni concediati pe motiv ca refuza vaccinarea, oameni amenintati cu sursa de venit pt ca refuza vaccinarea, termene date ca la ocnasi, doar ca nu pune, fizic vorbind, biciul pe oameni. Protestele oamenilor nu mai sint date la TV, ele exista, dar totul e minimizat. Auzi de cite o situatie cind e cu dublu standardL de exemplu – personalului medical din anume oras/orase a fost anuntat ca daca nu se vaccineaza pina la data X, vor fi concediati. Urmarea? Sute de asistente si medici au vrut sa demisioneze. Ce ar insemna asta? CRIZA REALA IN SISTEMUL SANITAR. Apoi ce s-au gindit politicienii? Au acordat termen de 30 de zile pt personalul medical care se opune vaccinarii, sa se vaccineze totusi.Intre timp au anuntat ca politicienii nu mai pot veni in cladirile administratiei publice decit daca sint vaccinati.Aha, deci nici unii politicieni nu vor vaccinarea, nu asa? Deci cine vrea de fapt si de ce se vrea aceasta vaccinare obligatorie. Deja subiectul covid nu mai suna deloc ca o amenintare reala, nicaieri in lume, indiferent de rata de vaccinare, suna clar a moft venit din partea unui grup redus de politicieni si medici cu interese pur personale.
    Deci, domnule Cristoiu, am mai intrebat, repet: puteti scrie ceva pe aceste teme? Vad ca evitati subiectul. Mi-e teama ca stiti deznodamintul. Cred ca v-ati facut deja temele, temeinic, si ati ajuns la concluzia ca orice ar fi de acum inainte, politicienii o vor tine pe a lor cum ca oamenii trebuie vaccinati obligatoriu. De aia au si cumparat 125 de milioane de doze…asta inseamna un minim de 4, chiar 5 doze pe persoana. Acum vor sa vaccineze si copiii mici, ceea ce mie mi se pare crima premeditata, mai ales ca aceste vaccinuri care se fac de citeva luni incoace, nici macar nu sint testate ca la carte si nici nu sint aprobate ca vaccin, sint aprobate ca supliment alimentar,in plus esxista suficiente dovezi ca au murit oameni imediat sua la scurt timp dupa vaccinare. Daca neghiobii astia de politicieni n-au altceva de facut, sau nu stiu altceva, poate e timpul sa fie trimisi acasa, vaccinati ca sa fie protejati de „intemperii” si sa faca Doamne iarta0ma loc la oamenii care pot sa adune 1 cu 1 fara sa foloseasca calculator si care sa inteleaga definitia cuvintelor”pandemie”, „epidemie”, vaccin versus supliment alimentar…Am multe intrebari pt politicienii astia idioti si am multe intrebari pt doftorasii care sustin vaccinarea covid, si care in afara de a-si pune numele pe lucrari unde-s co-autori, vin si se dau in stamba pe Aleph news si dau pe afara de inteligenta insultind majoritatea populatiei, fara sa-si dea seama ca astfel nu vor convinge pe nimeni ca ei au dreptate sau ca au habar de meseria aia de „doftor”. Ba mai mult, au aparut si marii „pisiatrii” ai Romaniei, e unu’ tatuat si important care duduie de desteptaciune, din „pisiatru” e acum”iespert” in covid si vaccinuri, ba a mai si explicat detaliat, cu „punt” si virgula, cit de prosti sint romanii pt ca pun intrebari despre covid si nu asculta la „sfatu’ medicului”… un fel de „bai daca esti pacient, crede si nu cerceta…”
    Deci va rog, scrieti un articol documentat, sau faceti o emisiune pe aceasta tema a isteriei instaurate de doi ani incoace, pe tema covid si unde e de fapt adevarul. Politicienii pot sa vina si cu mama restrictiilor…n-au decit sa si le bage-n cur…Cind vad cine face pe politicianu (i-am descris pe citiva mai sus), imi vine sa merg pe-o insula pustie si sa pun catapulte cu nuci de cocos de jur imprejur…un politician daca prind, fie si-n apele internationale, de nu-l trasnesc cu nuca de cocos drept in scafirlia aia seaca…pacat de nuca de cocos irosita pe capete seci care oricum nu simt nimic…fir-ar ei de nesimtiti…ma duc sa vad „Casablanca”, poate invat ceva nou de la Rick…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *