Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pentru Marcel Ciolacu, întîlnirea de joi dimineață cu Raed Arafat a fost mai ceva ca pentru Moise întîlnirea cu Dumnezeu de pe Muntele Sinai

Marți 7 iulie 2020, Guvernul a trimis Camerei Deputaților, spre dezbatere și votare, în procedură de urgență, Proiectul Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Conducerea Camerei, dominată de PSD, se precipită să aprobe procedura de urgență cerută de Guvernul ultraminoritar PNL.
Mai ceva decît dacă ar fi fost dominată de PNL!

Din chiar clipa cînd textul a fost dat publicității, Proiectul Legii a stîrnit o furtună de proteste. Produs nemijlocit al Comandantului Acțiunii, odiosul Raed Arafat, cel a cărei cădere va fi sărbătorită de poporul român în stradă, mai ceva decît a fost în 22 decembrie 1989, cînd Nicolae Ceaușescu a plecat cu elicopterul de pe acoperișul CC, Proiectul stupefiază prin gravele încălcări ale drepturilor omului, prin caracterul vag al termenilor, prin măsurile incredibile chiar în dictaturi, cum ar fi, de exemplu, cea de confiscare a bunurilor suspecte de a fi contaminate cu un virus sau cea de despărțire a copiilor și bătrînilor de familii și închiderea lor în lagăre poreclite instituții speciale. Dinspre Guvernul Orban nu se întrezărea nici o speranță de corectare a aberațiilor. Singura speranță era în PSD. Deținător al majorității, PSD era obligat să respingă cererea privind procedura de urgență. Și din cel puțin două motive temeinice:

  1. Legea nu reglementează măsurile doar din cazul Coronavirus, ci și măsurile din cazul oricărei situații de risc epidemiologic și biologic de acum încolo pînă la Apocalipsă. Măsurile din perioada Coronavirus au stat sub semnul improvizației, al heirupismului bolșevic și al înlocuirii dialogului cu populația, vital într-o democrație, cu ordonanța militară și ordinele date de de Comandantul Acțiunii. O asemenea lege nu se poate face pe picior, în viteză, sub pretextul urgenței, al pericolului. Avînd în vedere că ea stabilește măsuri pentru orice altă situație de risc epidemiologic din viitor, situație care ar putea fi administrată de orice alt Guvern de acum încolo, inclusiv de un Guvern PSD, textul final, adoptat de Parlament, trebuie să fie rezultatul unei ample dezbateri, cu implicarea parlamentarilor din toate partidele, a medicilor, juriștilor, a specialiștilor în drepturile omului și mai ales parlamentarii.
  2. Guvernul Orban n-are dreptul moral să ceară urgența. Asta deoarece în elaborarea Legii, el n-a luat o clipă în calcul urgența. Decizia CCR a cerut ca internarea și carantinarea să fie stabilite prin Lege, așa cum cere Constituția cînd vine vorba de limitarea drepturilor civile și nu prin Ordin de ministru. Decizia CCR a fost publicată pe 25 iunie 2020. Normal ar fi fost ca Guvernul să treacă de a doua zi la elaborarea unui Proiect de Lege. Guvernul nu face asta. Proiectul de Lege e aprobat abia pe 6 iulie 2020. În tot acest timp, în loc să grăbească alcătuirea Proiectului sau să dea OUG pentru reglementarea măsurilor doar în cazul Pandemiei de Coronavirus, Guvernul pune la lucru uriașa sa mașinărie de propagandă. Liderii PNL, inclusiv cei care, precum Rareș Bogdan se pretind a gîndi și cu capul lor și nu numai cu mandolina lui Ludovic Orban, se năpustesc asupra CCR. Li se alătură agenți de influență ai PNL, precum tristul Cristian Pârvulescu, mare sculă la bascula numită SNSPA, dar și lideri de opinie din presa miluită și din Divizia Presă a SRI. Așa cum nu numai eu am scris, CCR avusese dreptate. Dacă instituția ar fi fost atacată cu atîta violență de un premier PSD, masele de TeFeliști ar fi umplut Piața Victoriei. Fiind vorba însă de un Guvern agreat de Sistem, chiar la îndemnul penal al lui Ludovic Orban ca cetățenii să nu respecte decizia CCR, nimeni din societatea civilă n-a ridicat o sprînceană de uimire. Proiectul de Lege – repet – vizînd măsuri valabile de acum încolo pînă la Apocalipsă, pentru că se referă la orice situații de risc epidemiologic, e de la un capăt la altul produsul unei minți bolnave de autoritarism. Față de o asemenea Lege, care crea temeiurile pentru ca în orice moment cel aflat la guvernare, indiferent de culoarea politică, să declare epidemie de orice, inclusiv de sifilis, astfel încît să restrîngă masiv drepturile omului, PSD ar fi trebuit să manifeste două posibile poziții: Sau respingerea legii sau programarea dezbaterii în Parlament într-un termen suficient de serios pentru ca face o lege normală dintr-o aberație.

Ce face însă Marcel Ciolacu?
Joi dimineața liderul PSD și președintele Camerei Deputaților se întîlnește cu Raed Arafat. Dincolo de nerozia de a asculta argumentele celui care născuse Aberația care era Proiectul, rămîne întrebarea:
Cum de s-a întîlnit ditamai șeful Opoziției cu un secretar de stat la Interne pentru a discuta Legea? Cum se face că tu, liderul Opoziției, președintele Camerei Deputaților, nu te întîlnești cu premierul sau măcar cu ministrul de Interne, ci cu sluga celor doi? Să nu spună Marcel Ciolacu că Raed Arafat e specialistul în pandemii. Raed Arafat nu e specialist în nimic. E un politruc al tuturor guvernelor din ultimii 15 ani. De unde și pînă unde să-l asculți pe Raed Arafat zicîndu-ți despre Pandemii, un domeniu despre care el n-are nici o pregătire, nici măcar una de școală sanitară.

Se știe că Moise s-a luminat pentru el și pentru Poporul său după întîlnirea cu Dumnezeu de pe muntele Sinai. La întoarcerea în mijlocul Poporului lui Israel, Moise a adus cu sine tablele Legii. Pentru Marcel Ciolacu, întîlnirea de dimineață cu Raed Arafat a fost mai ceva ca pentru Moise întîlnirea de pe Muntele Sinai. Întors în mijlocul Poporului PSD-ist el a proclamat:

„Azi, după discuția foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanția că putem da votul final pe o lege coerentă și eficientă!”

Și astfel convins de secretarul de stat la Interne, Marcel Colacu a imprimat Proiectului viteza unui tren rapid la trecerea printr-o haltă pierdută în Bărăgan. Concomitent el a dat ordin ca Proiectul să fie votat cu orice preț joi, 9 iulie 2020. Nu conta că Guvernul trimisese aberația numită Proiect de Lege pe 7 iulie 2020, cu două zile înainte de vot, cerînd să fie votat cît mai repede, pentru că astfel crește numărul de infectați și de morți prin spitale. Comisia pentru Drepturile Omului dă aviz negativ proiectului de lege. Comisia Juridică s-a întrunit la ora 16 și cît ai bate din palme a introdus amendamente. Plenul s-a întrunit la ora 20, majoritatea fiind online; deci parlamentarii nu văzut sau nu au avut timp să citească, dacă li s-a trimis draftul. S-a votat în viteză. 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri. Un deputat nu a votat. Nu este afișat votul electronic, deci nu se știe cum a votat fiecare. Pro România spune că au votat împotrivă.

Vă vine să credeți?
Majoritatea PSD se dă peste cap să voteze un Proiect de lege aberant produs al Guvernului ultraminoritar PNL. Nici dacă PNL ar fi avut majoritatea în Parlament, Proiectul n-ar fi trecut într-o asemenea viteză, de neînchipuit în cazul unei legi care stabilește măsuri de încălcare a drepturilor omului nu doar în cazul Pandemiei de Coronavirus, dar și în cazul oricărei altei situații declarate de Guvern, după cum vor vrea mușchii lui, drept situație de risc epidemiologic.
Mai mult Proiectul e trimis la Senat, cameră decizională, cu indicația dată de conducerea PSD, să fie votat vineri, 10 iulie 2020.

Imediat după votul din Cameră, liderul PSD se confruntă cu o furtună de proteste venite din partea celor, care, naivi, își puseseră speranța în majoritatea PSD pentru a opri ca aberația Guvernamentală să devină Lege. Speriat, Marcel Ciolacu dă înapoi. Dezbaterea în Senat e amînată pentru luni. Sperăm că luni, totuși, Senatul n-o va vota în condițiile din Camera Deputaților. O asemenea lege, repet, valabilă pentru orice situație de risc epidemiologic de acum încolo pînă în vecii vecilor, Amin, nu doar pentru perioada Pandemiei, nu poate fi votată în viteză așa cum vrea Guvernul. Mai ales că în spatele afacerii cu Legea se ascunde un truc mai vechi al Guvernului Orban. Se amînă pînă în ultimul ceas un Proiect de lege (a fost așa în cazul trecerii de la starea de urgență la starea de alertă). Proiectul e de la un capăt la altul o aberație juridică. El e trimis în ultimul moment la Parlament cu solicitarea de urgență. Concomitent, prin mașinăria de propagandă a regimului, se declanșează o campanie de acuzare a majorității PSD că pune la îndoială viețile românilor amînînd dezbaterea. Pentru a putea duce la capăt Diversiunea asta, regimul falsifică cifrele cu infectări, creează o atmosferă apocaliptică prin presa obligată prin contract să publice doar punctele de vedere ale Guvernului. Și PSD, în loc să pună piciorul în prag, se grăbește să voteze Legea. Dovedind încă o dată că sub conducerea lui Marcel Ciolacu, PSD a devenit un partid care se teme și de umbra sa. Ce i se poate întîmpla PSD dacă amînă dezbaterea Legii? Va fi și mai înjurat de presa miluită și de presa Diviziei Presă a SRI? Ei și ce dacă ? PSD nu trebuie să țină cont decît doar de misiunea sa interes național:
De a face și nu de a se mima Opoziția.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Pentru Marcel Ciolacu, întîlnirea de joi dimineață cu Raed Arafat a fost mai ceva ca pentru Moise întîlnirea cu Dumnezeu de pe Muntele Sinai”

  • Oamenii se revolta pentru niste aliniate care vor fi scoase din lege in mod premeditat, cel cu bunurile carantinate de exemplu. Daca vor ramane aliniatele 4, 5 si 6 de la articolul 7, e la fel, daca nu, mai revoltator. Cum sa condamni oameni sanatosi la inchisoare la domiciliu, numindu-i asimptomatici, sub amenintarea ca daca pleaca de acasa, ii iei cu forta la spital, cum s-a intamplat deja lunile trecute si fara lege.

    Sunt cateva aliniate introduse strategic, deasupra, ca un topping, pentru ca oamenii sa se revolte, iar apoi sa se poata adopta legea cu aliniate aberante care dau dreptul politiei si jandarmeriei sa ia pe sus oameni sanatosi din case (asimptomatici, infectati cu orice) si sa desparta familii.

    Strategia asta e folosita de scenaristi la Hollywood cand vor sa treaca de producator un scenariu care trateaza subiecte sensibile, fara sa se taie absolut nimic. Dupa ce au scenariul in forma dorita, mai adauga cateva replici extrem de deplasate ca sa poate fi multumit cenzorul ca totusi a taiat si el ceva. La fel si cu legea asta. Apoi, scenariul modificat, va avea de fapt forma dorita de scenarist. Strategia e folosita mereu de puteri legislative in lume. Atentie..

  • De Cercel s-au dezis, l-au hulit și l-au schimbat, pe motiv că ar fi afirmat că vârstnicii pot fi izolați de familie. Dar se pare că lui doar i-a scăpat porumbelul prea devreme, când încă nu era coaptă problema.
    Dar EI AȘA GÂNDESC.
    Și așa vor guverna.
    Dacă PSD-ul îi sprijină, PSD-ul e PA !

  • Citind toata aceasta pledoarie pentru apararea drepturile omului, a celor infectati, ma duce gandul la o paralela cu legea care a permis eliberarea violatorilor si criminalilor inainte de termen. A-ti fost impotriva acelei legi deoarece punea in primejdie cetatenii corecti ai aceste tari, oare aici nu este aceeasi problema ? Militati pentru dreturile viitorilor criminali (prin actiunile lor de a nu se proteja pe ei si pe ceilalti duc la viitoare decese a unor persoane cu sistem imunitar deficitar) ? Cum ramane cu dreptul oamenilor responsabili ? Oare cu lasarea in libertate a acestor viitori criminali nu este un atac la siguranta sanitara si economica a acestei tari? Un numar foarte mare de bolnavi COVID duce la blocarea spitalelor si limitarea tratarii celorlalti bolnavi, implicit salvarea cazurilor grave, si de asemenea reducerea activitatii economice a multor firme.
    Indiferent de societate, democratica sau dictatura, nu pot fi respectate simultan drepturile omului unei majoritati sau minoritati.
    Pentru cei revoltati de cele scrise de mine, sa imi spuneti ce ganditi in cazul cand un membru al familiei dvs. ar suferi sau deceda datorita acestui virus?

    • Pentru idioti (in)utili ca tine am un singur sfat: ascundeti-va intr-o pestera, cu tot neamul vostru, si sa stati acolo pana va spun eu. Imbracati-va cretinilor in costume de cosmonaut, puneti-va trei randuri de masti si tot atatea de manusi daca va este frica pentru viata voastra inutila. Doar niste imbecili pot cere ca alti oameni sa fie bagati la puscarie pentru ca ei sa poata merge relaxati la mall sau pe unde dreaq isi mai fac ei veacul.

      • Salut sandman!
        Uite, am avut o revelatie. D-aia nu suntem noi sarbi , greci sau maghiari, nici macar bulgari. D-aia a rezistat nea Nicu 25 de ani la cascaval. Din cauza de „responsabili”! Mie mi s-a pus. Lupta e nedreapta. „Dusmanul” e in clara superioritate numerica.

        • Salut cib!…astia suntem…din pacate asta nu trece. Nu pot spune ca m-am resemnat insa nici iluzii nu-mi mai fac ca ne vom schimba vreodata. Nu stiu ce ar trebui sa se intampleca ca sa fim si noi altfel.

      • Alex, dacă cei „responsabili” ar fi și raționali, nu doar fanatici, ar înțelege o logică simplă:
        pacientul vine la medicul în care are încredere. Fără asta NU VINE.
        Dacă venind la medic el găsește un procuror care îl diagnostichează (el neputând „să-și probeze nevinovăția”), îl declară „criminal”, este anchetat și lipsit de libertate, el și toate cunoștințele lui, exact când este mai vulnerabil fizic, trebuie să stea în condiții precare și i se aplică proceduri discutabile, experimentale, oare mai solicită ajutor??
        Bolnavul se tratează cu medic/compasiune/înțelegere, nu cu heirupism polițienesc, anchete și amenzi canibalice.
        Românul este isteț, nu e prost, nu va cere ajutor la dușmani.
        Dacă acest guvern (și toți care-l sprijină) și-au propus (?) să salveze România de covid, trebuie să lase ostilitatea, anchetele și legile represive, să se reîmprietenească cu poporul lor (?) așa încăt oamenilor să nu le fie groază să recunoască când sunt bolnavi.
        Altfel vor vâna vrăjitoare până când vom face cu toții această gripă (că e un coronavirus, nu) și apoi ne vom vedea de treabă. Oricum așa se va întâmpla, până la capăt. Nu putem trăi într-o bulă la nesfârșit.

    • Nimeni, absolut nimeni nu a decedat din cauza virusului. Toti au avut alte boli.
      Pe Terra sunt doar 0,0001 cazuri, adik o minoritate.
      Firea a spus ca sunt locuri in spitale iar Tataru minte la greu.

    • @alex
      As putea sa te intreb acelasi lucru: daca ai fi avut pe cineva in familie, bolnav cronic, care ar fi decedat datorita lipsei totale de asistenta in perioada de incarcerare a intregii natii, ce ai gandi?? Ca masurile extreme ale guvernantilor au fost perfecte??? Eu cunosc 2 cazuri, parinti ai unor prieteni !

  • Ce faceti Maestre, trageti in pianist?
    Dvs. Considerat de mine si nu numai ca un jurnalist echilibrat si obiectiv?
    Ce aveti cu Atafat?
    E si el un om, arab, musulman, dar om. Face cat stie si cat poate. Si poate ca stie si poate mai mult decat destui romani si ortodoxi.
    Dar nu e Superman si nici Vraciul Vracilor. Sa astepti de la el miracole e atitudinea de roman cu tovalul gros.
    Si la sfarsit, sa-l scoti tap ispasitor, e acelasi lucru.

    • N-are a face ca e arab, are a face cu faptul ca vrea sa impuna un set de legi care sa ne duca intr-o cumplita dictatura, cu incalcarea(prin lege) a celor mai elementare drepturi ale omului!!
      Iar tu spui ca „ face si el cat stie si cat poate ”???
      Agricultorule, stii de ce esti fericit, e de la vorba aia cu saracii cu duhul!!

      • A caror oameni? Al inconstientilor sau al celor responsabili? Daca prin absurd ai avea un caz in familie de infectat sau deces de covid, pentru care drepturi ai milita?

        • Bai, tie daca ti-ar zice Arafat ca e bine sa te dai cu capul de pereti ca doar asa nu iei covrigul, maine n-ai mai avea casa, responsabilule. Stai la cusca daca-ti place si lasa lumea sa gandeasca cu propriul creier. De al tau nu e nevoie, sigur, ca oricum nu-l folosesti, gandeste Arafat si pentru tine!

        • Pentru 1-5% populatie inconstienta nu calci in picioare drepturile celorlalti 95-99%. Poti da niste legi, ca in alte tari, modice si proportionale cu realitatea. De ex, port de masca obligatoriu in magazine si alte spatii inchise. Cine nu respecta, amenda 100E. Dar nu sa incarcerezi cu japca copii sau batrani, smulgandu-i de langa familie. Daca masurile nu sunt proportionate, efectul este pierderea toatala a increderii si respectului fata de autoritate!!

  • Cine l-a trimis pe Marcel Ciolacu la Viorica Dàncilà sà-i cearà demisia ? De pe Lunà se vede lucràtura !Poza Presedintelui flancat de uniforme militare este edificatoare ! La vremaea aceea nu era pandemie ! era si este „democratie” cu epoleti !

  • Poate atitudinea lui ciolacu se datorează vechii prietenii cu varul hayssam ( al lui Arafat, bineînțeles), cu care mergea deseori la vânătoare. Daca doriți, posed foto. ?

  • Mai nou vechii PD-isi deveniti peste noapte mari liberali il arată cu degetul pe autorul halucinantei legi, comandantul actiunii Arafat, tradusă aiurea după niște prevederi generale ale OMS.
    Nenumăratele salvări de succes ale DSU conduse de absolventul mediocru al unei facultăți de medicină românești (Siutghiol, Constanta, Apuseni, Colectiv, s.a) au umbrit poate bunele intenții și au semănat neîncrederea și acum cu toate că toți românii de rând au respectat prevederile ordonantelor militare, respectiv arest la domiciliu, purtarea măștilor și salbaticirea socială, pandemia a explodat. De ce?!
    Dându-i nas lui Ivan s-a suit pe divan și a impus măsuri și mai și continuând blocajul economic general și scăderea nivelului de trai.
    Pentru a fi forțată o nouă stare de urgență, modul de intocmire a raportarilor zilnice bate câmpii cu grație. Chiar intregul grup strategic nu gândește, nu a făcut matematică elementară și a trecut prin școală ca o gâscă prin apă?! Chiar suntem luați de proști cu toții?!
    PSD-ul doarme in papuci de prin 2016 de parcă se simte vinovat de câștigarea alegerilor parlamentare. Toată speranța că legea cu pricina rămâne la Senat pentru a asigura o formă și conținut rezonabil, constitutional. Să nu uităm că forma finală a legii trebuie să asigure și pacea socială fragilizata puternic momentan.

  • Proiectul a fost conceput de nazi-PNL si l-au bagat pe Arafat la inaintare.
    PNL a devenit inmicul nr. 1 al populatiei si al Romaniei. Ne restrictioneaza toate drepturile si ne ingroapa in datorii.
    Iohannis cu guvernul lui nu sunt decat o adunatura de iresponsabili, sunt buni numai sa fure, incapabili sa conduca.
    Acum ne explicam de ce Dragnea e la inchisoare. Sper ca PSD sa-si revina.

    • Cam are dreptate Adriana,Arafat e bagat in fata,acum astia de la PNL au vazut ca lumea s a revoltat pe buna dreptate,si vor arunca totul pe idiotul de Arafat,Iohhannis a vrut sa se scape de Coldea si Kovesi,fara sa se faca de porc in fata Europei,si l a gasit pe Dragnea idiotul util sa il scape de astia doi,dupa care l a aruncat pe asta la bulau.Acum vor Iohanila si ai lui sa o arda dictatorial,si vor sa bage masuri in sensul asta,dar poporul incepe sa se cam prinda de niste treburi,si atunci il pun pe tembelu de Arafat sa dea legile lor dictatoriale,si cand poporul se revolta astia zic,”nu noi,Arafatu face,noi ne am consultat cu „specialistu”,si asta ne a zis,nu noi,drag popor(desi noi am fost in realitate)”.Si asa il baga si pe Arafatu la beciul domnesc Iohanila,dupa ce s a folosit de el,ca si pe Dragnea de altfel(aceeasi schema).

  • Rugaminte ! http://www.cristoiublog.ro sa aiba si sectiunea CONTACT .

    FELICITARI pentru activitatea pe care o desfasurati !

  • Este din ce in ce mai clar ca toate guvernele nationale (a se vedea discursul recent a lui Boris Johnson despre necesitatea vaccinarii obligatorii si a supravegherii in masa), infiltrate de zeci de ani de agenti ai deep state, sunt in prezent de tip nazist, prin politica pe care o duc. Cat il priveste pe Ciolacu si partidul lui de curci speriate, sunt acoperiți de scuipat din cap pana in picioare. Are dreptate Dragnea ca vrea sa ii desființeze. Sunt atat de milogi ca ti-e jena sa te uiti la ei. Un procent de 10% in alegeri ar fi un scor nemeritat pentru acest partid- zdreanță.

  • Atunci sa asteptam sa avem sute de mii de infectati si zeci de mii de morti…. uitam ca exagerand la maxim suntem un popor de dobitoci si hoti, si fara masuri dure nu stim sa fim ordonati si sa respectam regulile. Noi nu avem cultura si educatia necesara sa respectam, stim doar de bici. Asa ca drepturile ca sa le ai trebuie sa si le respecti. Libertatile si drepturile daca nu le respecti celor din jurul tau mai bine nu le ai.

    • Vrei inchisoare si lanturi?
      La Balaceanca cu tine, ca nici la rusi nu mai ai loc, ca vremea lui Stalin s-a dus.

    • Domnu Felix,sunt de acord cu reguli si legi,da,dar astea trebuie sa fie cu cap facute,dai drumu la economie,la restaurante ,la activitati economice cu un set de reguli clare,si cu sanctiuni clare in cazul nerespectarii(gen amenzi sau altele),dar sa te apuci de confiscari de obiecte si proprietati(idiotenia cu carantinarea bunurilor),institutionalizarea fortata a copiilor(cand stim in ce conditii sunt institutionalizati orfanii de pilda,leaganele de copii care sunt veritabile lagare de exterminare,de ne au facut in ochii Europei mai odiosi ca nazistii prin anii 90′ de nu ne mai spala nici Atlanticul),astea sunt niste idiotenii care numai niste minti bolnave le au putut crea.Pana si Petrov s a luat cu mainile de cap si pe buna dreptate,ce cauti tu ,legiuitor de trei parale la dreptul de proprietate,cand tu trebuie sa dai o lege privitoare la niste norme de comportament care trebuiesc impuse in pandemie,si cam atat,simplu si clar,cum si nea Petrov a zis,pe buna dreptate.Iar cu sutele de mii de infectati,eu cred ca i avem deja,poate chiar peste milion,de asta primavara,de cand a navalit diaspora pe la noi,prin rural,dar nimeni nu a masurat atunci,iar mortii sunt cei care sunt si i stim cu totii,dar asta primavara nu a testat nimeni in masa,s au apucat acum de testare”in masa”,pe la”spartu targului”cand in Europa s a mai linistit treaba,daca testam asta primavara (prin Martie Aprilie),in masa,cred ca aveam cazuri cat Italia si Spania la un loc in Romania.

      • Ca sa nu mai vorbim de faptul ca legea carantinarii e atat de prost facuta incat eu unul ma intreb daca nu cumva conspirationistii anticovid si cu hitlerasii astia care concep legi tampite stand pe „tronu” buzii nu sunt de fapt mana in mana,hitlerasii vin cu legi tampite,iar mai apoi vin conspirationistii trumpisti si spun „uite v am zis noi ca astia fac puscarie sanitara,uite legea lor ne confirma spusele”,si lumea va zice uite are dreptate Steer,Moraru,asa e ,e o conspiratie,sa se dea liber la tot,nu i Covid,e lucratura masonica,si lumea i crede pe astia.De ce? Tocmai pentru ca onor guvernu si onor parlamentu vin cu niste cretinatati halucinante in loc de legi clare,bine facute,si atunci ideea de lege a carantinarii si impunerea de reguli de protectie anti Covid la nivelul populatiei cade in derizoriu,iar conspirationistii exalta.Si ma intreb,nu i si un blat intre cretinii de guvernanti si conspirationisti,primii vin cu aberatii legislative ,iar lumea i crede mai apoi pe conspirationisti care devin astfel populari,speculand masurile cretine ale guvernantilor??? Ma intreb si eu retoric? Parca,de fapt nu se vrea sa se dea nici o lege,iar insasi ideea de lege in domeniul Covid este de fapt compromisa prin idiotenia scoasa de guvernanti ca si lege???De fapt se compromite ideea de protectie a populatiei anti Covid cand se emit proiecte de legi ,ca si cel iesit zilele trecute din putul gandirii guvernantilor.

  • Maestre, R. Arahat este o nulitate, o vedeta de doi bani. El vine din cultura araba, acolo unde nu se discuta nimic. Daca e ordin, cu placere. O nulitate, un parvenit mediocru, un doctor mediocru, ansolvent mediocru de facultate.
    Am avut destui colegi de faculate straini, si raman cu aceeasi nedumerire si acum, dupa peste 40 de ani: cum reusau acestia sa promoveze si sa termine o facultate, cand aproape ca nu vorbeau limba romana?
    In alta ordine de idei, voi presa creati vedete din toate nulitatatile. Vulpita si Viorel. O mizeria.
    In urma cu ceva timp, a aparut in presa un anunt: Andrei Caramitru a zis… Au mai aparut 2-3 ziceri ale acestui fascist, si gata, a devenit comunicator si vedeta. Acum ati mai facut alta vedeta, un vlogger de doi bani.
    Asta e presa la noi astazi, promovarea mizeriilor, nenorocirilor, catastrofelor, horoscopistilor etc.
    Pentru voi, good news, bed news.
    PS. Cele scrise mai sus nu se refera la dvs si nici la cativa ziaristi care inca incearca sa inoate impotriva curentului.

    • Vloggerul ala de doi bani e Selly? Sa stii ca pentru un pusti de 18 ani, daca il compari cu majoritatea celor din generatia lui, este chiar ok. Este articulat si spune lucruri de bun simt, am vazut clip-ul cu educatia. Repet, raportat la generatia lui!
      Vulpita nu stiu cine e, iar cu Jr Caramitru, de acord.

      • Lasa ti ma si cu Selly,bine,pustiu nu i prost intradevar il duce capu,dar,cand apare o vedeta peste noapte,imi pun si eu intrebari,as fi curios cine i tac su lui Selly,cine i ma sa lui Selly,ce spate are pustiu asta,ca nu cred ca i fecior de plebeu baiatu asta,ca pe astia daca i iei la bani marunti afli ca i baiatu lu…,fata lu… mari potentati.

        • Nu a aparut peste noapte, face vlogger-eala de vreo 8 ani si era popular doar intre adolescenti, a caror probleme le comenta. Pe limba lor.. Abia de curand, depasind probabil o masa critica, a devenit interesant pentru canalele de stiri si a aflat si restul populatiei despre el. Maica-sa e profesoara de mate iar taica-su a facut fizica, ceva..Nu mai vorbiti prostii daca nu aveti nici cea mai vaga idee despre subiect!!

    • Cam asa i domnu Adrian.

  • „Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punînd mîna pe ei,
    Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,
    Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *