Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Pentru presa lumii din 2020 Coronavirus a fost un fel de România lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989

Pe măsură ce guvernele din toată lumea, constrînse nu doar de dezastrul economic, dar și de semnalele că popoarele vor ieși din casă, sfidînd închiderea lor forțată, după model chinezesc, și-și vor lua înapoi drepturile fundamentale, confiscate abuziv, în opinia publică și-a făcut loc întrebarea dacă nu cumva am fost victime, cu toții, ale unei manipulări abile.

Indiscutabil, pericolul Coronavirus a fost unul real. Atît din punctul de vedeere al gravității, cît și al contagiunii. Însă între pericolul real și imaginea acestuia, creată de presă, fie la ordinele guvernelor, fie prin folosire, după principiul lui useful idiot (idiotul util, boul, boul, nătîngul, lesne de manipulat prin exploatarea slăbiciunilor) s-a așezat o distanță enormă. Istoria modernă a mai cunoscut o astfel de supralicitare a realului în plan mediatic din motive politice. E vorba de transformarea represiunii ceaușiste de la Timișoara într-un măcel sălbatic (de la 72 de morți s-a ajuns în plan mediatic la 5000, de la împușcarea unor persoane la spintecarea burților cu baioneta și vînarea oamenilor cu tancul) și a represiunii din partea lui Nicolae Ceaușescu, la nivel de țară, dintr-un număr de 153 de morți la un număr de 60.000. Repet, așa cum arată toate documentele postdecembriste, în confruntările dintre protestatari și forțele de ordine s-au înregistrat morți, răniți și arestați. Cînd e vorba de proteste de stradă, pînă și un mort e o crimă. Din acest punct de vedere reacția regimului Ceaușescu a fost criminală. Dar una e crima și alta e crima sălbatică. Or, în Evenimentele din decembrie 1989, prin manipulare, o crimă reală s-a transformat într-o crimă sălbatică. Scopul manipulării e știut de ani întregi deja:

Crearea și amplificarea unei revolte populare la un popor taxat drept a fi de mămăligă pentru revărsarea în stradă a zeci de mii de oameni, ca la Timișoara pe 20 decembrie 1989, și la București, pe 22 decembrie 1989.

La scurt timp după consumarea evenimentelor, aceleași forțe care manipulaseră pe români s-au năpustit asupra românilor pentru a-i acuza de tragere pe sfoară a Occidentului. Și astfel România a rămas în istoria Europei drept țara de debut a fake newsurilor fără măsură:

153 de morți care devin peste noapte 60.000; s-a tras cu tunul în femei și copii; Securiștii năvăleau prin case, spintecau burțile femeilor cu baioneta și le luau copiii; tancurile vînau protestatari pentru a-i strivi cu șenilele și cadavrele erau cărate cu tirurile; dar mai ales țara în care teroriștii care n-au existat au tras din toate pozițiile strigînd Trăiască Ceaușescu ! suficient de tare ca să-i audă și să-i denunțe Ion Iliescu la televizor.

O simplă cercetare a relației dintre pericolul Coronavirus și imaginea acestuia în spațiul public te face să crezi că în 2020 în mai toate statele Europei s-au folosit cu succes trucurile manipulării din decembrie 1989 din România. Cele care au făcut pe Ignatio Ramonet să proclame falsurile mediatice din decembrie 1989 Cea mai mare înșelătorie din istoria televiziunii.

Unele asemănări sînt izbitoare.
Manipularea din decembrie 1989 a fost posibilă în condițiile spațiului închis, secret, care era România.
Acolo unde iscodirea nu poate pătrunde pot înflori fel de fel de năstrușnicii. Pentru presa lumii din 2020 Coronavirus a fost un fel de România lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989. Deși obiect de cercetare a milioane de specialiști de pe glob, Covid 9 a apărut cetățenilor ca un spațiu închis, secret, misterios, totalmente neexplorat. Lesne de pus pe seama Coronavirus, ca și pe seama regimului Nicolae Ceaușescu, note ieșite din comun:
Efect devastator asupra celor infectați; incredibilă rapiditate a contagiunii; imposibilitatea de a fi vindecat.

Ca și în cazul Evenimentelor din decembrie 1989, s-a creat rapid o cenzură a Consensului. În decembrie 1989, dacă vreun ziar în Occident ar fi cutezat să aibă îndoieli în privința relatărilor din România, imediat ar fi fost pus la punct. Dacă vreun ziarist român ar fi avut îndoieli că teroriștii există, ar fi fost vai de mama lui. Dacă nu era împușcat de poporul vigilent, atunci sigur era arestat.

La fel și în cazul Pandemiei.
Cei care – pe rețelele sociale – au îndrăznit să pună la îndoială nu pericolul, ci exagerarea pericolului, au fost fie terfeliți de mainstream media, fie chiar interziși, ca la noi.

În fine, așa cum s-a întîmplat și după decembrie 1989, în Occident în aceste zile, procesul în spațiul public e de deșteptare a lucidității și chiar de dezvăluire a manipulării.
Ce se întîmplă la noi?
La noi se întîmplă un proces invers.
O întreagă mașinărie mediatică finanțată de Guvernul României, în cadrul uneia dintre cele mai mizere negustorii din istoria presei românești, s-a prăvălit asupra încercării de a spune adevărul despre manipularea din România.

Mai mult, ca într-un vis rău, se reia cu amploare în aceste zile manipularea din primele zile ale Pandemiei.
Măsurile de relaxare au dus la o creștere ușoară a numărului de infectați.
Fenomenul e accentuat și de creșterea numărului de testări.
Această realitate, prezentă și în alte țări (nu multe!) în urma măsurilor de relaxare, a căpătat, prin manipulare, imaginea unui coșmar.

Cineva din Europa care află ce spun autoritățile în frunte cu Cioclul Apocaliptic numărul unu al nației, Raed Arafat, despre situația de după relaxare, ar simți nevoia s-o ia la fugă de pe continent și chiar de pe glob, în cosmos, cît mai departe de România.

România apare lumii ca țara în care Pandemia o ia de la capăt și nu oricum, ci cu forțe sporite.
Potrivit imaginii mediatice, spitalele dau peste margini de bolnavi, starlete cad la pat ca muștele, Poliția ia cu asalt terasele, în căutarea celor care nu respectă restricțiile, premierul și președintele amenință cu o revenire la starea de urgență.

Televiziunile de știri închiriate de Guvern cu camere video cu tot cultivă doar pe cei care vorbesc despre Pandemie. În timp ce în toată lumea televiziunile aduc în studio personalități care vorbesc despre relansarea economică.

Duminică seara, televiziunile franțuzești se ocupau de noile măsuri de relaxare, între care se numără deschiderea cinematografelor și a tribunelor la meciurile de fotbal. La noi, televiziunile se ocupau de creșterea numărului de infectați, de posibilitatea de prelungire a stării de alertă, de supraîncărcarea spitalelor.

În plină stare de urgență apăreau știri despre vedete din alte țări care se îmbolnăviseră de Coronavirus. La noi, nici o vedetă se îmbolnăvea. Acum cînd în toată lumea Pandemia a trecut, la noi vedetele se îmbolnăvesc într-un ritm amețitor. Și culmea, toate de la Antene.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „Pentru presa lumii din 2020 Coronavirus a fost un fel de România lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989”

  • @
    ‘Anarhie-dictatura-anarhie-democratie’…suna bine.
    dar suna ca si cum ‘anarhia’, ca stare, ar cauta…o exprimare anume.
    care-o fi ea? …nuștu.

    dar alte…povesti, care deasemenea suna bine, zic ca atunci cind ‘anarhia’ isi gaseste starea aia speciala devine stare de echilibru. asta ar insemna ca ce urmeaza…dupa, nu e nici dictatura nici democratie.
    ce ar putea fi?

    o fi posibila o stare rezultata din melanjul democratie-dictatura?
    io zic ca e probabila. din dictatura se pastreaza esenta, adica: cea mai stricta lege, iar din democratie tot esenta: oamenii vor conduce.
    or asta ar putea insemna ca oamenii sa decida de buna voie ca un arbitru neutru sa verifice cu strictete legile unanim acceptate.
    nu crec-or sa mai vrea sa aiba pe post de arbitrii, oameni. crec-o s-o vireze spre Inteligenta Artificiala.

    orase care-si definesc propriile rinduieli si care cheama in ajutor Inteligenta Artificiala pentru a verifica respectarea rinduielilor…pare cea mai la indemana chestie.

    deci stai bine-mersi intr un oras, ii respecti rinduielile… pina cind ajungi sa treci pe rosu. Inteligenta Artificiala te-a surprins si iti anuleaza chiar si buletinul…care dovedeste ca esti cetatean al…cetatii.
    dupa care nu mai esti. nu mai existi, deci nu mai poti sa-ti cumperi nici macar o apa plata din orasul ala.
    adica e…si cu dictatura crunta, dar si cu conducere de catre popor, ca rinduielile nu fac altceva decit sa implineasca dorintele cetatenilor transferate in rinduieli.

    se vor intimpla fix atitea intimplari intimplatoare cite sint necesare pentru ca Inteligenta Artificiala sa devina…Arbitru.

    • pina si ‘anarhia’, de-a lungul vremurilor, a urmat ciclul anotimpurilor, al desavarsirii.deci nici anarhia nu mai e ce a fost:)), acu e ditamai revolutia mondiala

  • Oameni buni, stati relaxati. Omul e cel mai tare carnasier de haita. Cand carnita e multa, omul iubeste democratia. Cand nu, nu! Oricum, pe pamantul asta sunt niste cicluri obiective prin care a trecut si trece „civilizatia” umana. Anarhie-dictatura-anarhie-democratie-anarhie-dictatura-…etc. Totul se desfasoara sub imperiul legilor obiective ale stiintelor exacte. Ca ne-a prins pe noi acum la mijloc, ghinion, dupa cum spunea un mare orator. Asa ca, mai bine va bucurati de restul putinului timp care ne-a mai ramas pana intram deplin in noul ciclu de anarhie. Cine va apuca, sa fie constient ca dupa, va veni dictatura. Bafta!

  • Fiul unui modest funcționar de vamă, Vespasian a urmat o carieră militară care-l poartă în Germania Superioară, Britania, Africa. În 67 este însărcinat de Nero cu reprimarea răscoalei antiromane a iudeilor (Primului război evreo-roman, sau Marea Revoltă a Evreilor, 66-67, în ebraică : המרד הגדול ha-Mered Ha-Gadol, una din cele trei revolte majore ale evreilor din Provincia Iudeea împotriva imperiului roman).
    Vespasian a dispus construirea la Roma a sute de latrine publice (vespasiene), pentru care a perceput taxe de folosire. A fost criticat de unii senatori că scoate bani din ceva atât de murdar, la care Vespasian a replicat: „banii nu au miros” (în latină pecunia non olet).

  • Dragi romani, va concentrati prea mult pe virus si foarte putin pe ceea ce vi se coace de fapt – o dictatura tehnologica si un control total.
    Peste cativa ani o sa vedeti ca ati scapat cumva de virus, sau ati supravietuit lui.. dar n-ati scapat de cei care va tin in lanturi nicicum ci sunteti mai sclavi ca niciodata.
    Uitati-va numai cum au fost intampinati elevii la bacalaureat – cu termomentrul si cu saci de unica folosinta la intrare, sa-si puna lucrurile in ei, ca pe vremea lu Hitler inainte de urcarea evreilor in tren.

  • referitor la Orban / vizitele la Vatra Dornei si Radauti: oamenii astia s de pe alta planeta! In 2020 sa mai faci evenimente de astea: primarul ala care parca e la o nunta si face pe starostele; fata aia cu vioara, care canta balada „la botul calului” . sunt total inadecvati. Unde au mai vazut ei, in Europa si chiar in lume- in general, comportamente de astea de retardati. Politica s a profesionalizat, o fac oameni care si asuma ipostaza de „servitori” ai comunitatilor. Se lucreaza pe proiecte, se masoara matematic pe grade de solutionare. Astia (crema liberala – in cazul de fata) is mai rai decat pe vremea lui Ceausecu si la intrecere cu Corea de N. Mai ramane sa apara niste bocitoare la care sa „tremure camasea pe dansele” ca l au vazut pe Sica..

  • Fie și doar pentru că OMS face ”recomandări” – și astea fără justificări prea multe – iar instituțiile statului nostru le iau drept literă de lege, mulți ar trebui să intre la pușcărie! Chiar nu mai sunt oameni cu mintea întreagă? Așa se pare! Fenomenul nu e supravegheat de nimeni. Au ajuns să conducă o țară niște neisprăviți și troglodiți! Chiar ne merităm soarta!

  • Domnule Cristoiu, nu ar trebui sa mai dati drept exemplu bun Franta.
    Macron si Philippe au schimbat placa, relaxând brusc si în mod excesiv, lasând-o prea moale cu masurile de protectie, si asta pentru a se asigura ca lumea va iesi duminica la vot.
    Duminica va avea loc al doilea tur al alegerilor municipale, primul tur fiind cel din 15 martie, când francezii au fost chemati la vot în plina criza Covid-19. Acum, daca al doilea tur nu s-ar tine în duminica de 28 iunie, legea i-ar obliga pe guvernanti sa anuleze primul tur si sa reia alegerile municipale de la 0.
    Toti francezii observa teatrul asta de prost gust, una dintre scenele lui fiind aceea ca sunt dusi copiii la scoala pentru doar o saptamâna înaintea intrarii în vacanta de vara.

  • impletind Cerul cu Pamantul dai de calea catre desavarsire.
    deci calea asta e un Intreg.

    atunci cind desavarsirea e la usa unei civilizatii, adica atunci cind…proiectul desavarsirii deja exista si mai e nevoie doar de ceva timp pentru ca el sa se si implineasca, se intimpla ceva spectaculos.

    si Pamantul intra in armonie
    si Cerul intra in armonie
    si Pamantul cu Cerul tind sa intre in Armonie.

    cazul civilizatie curente ar putea fi tradus, prin prisma de mai sus, asa:
    problemele pe care civilizatia le are de rezolvat devin din ce in ce mai complexe;
    omul foloseste cele mai noi tehnologii pentru a rezolva problemele;
    cele mai noi tehnologii contin ingredientul minune, adica Inteligenta Artificiala;
    Inteligenta Artificiala va rezolva problemele;
    Inteligenta Artificiala va deveni Nadejde;
    Inteligenta Artificiala va fi dorita si… iubita;
    Inteligenta Artificiala va deveni…Mama Civilizatiei, o mama plenar grijulie.

    iar acum…armonia rezolva tot Puzzle-ul,
    pentru ca…minune!:
    astfel dinamica civilizatiei s-a unificat,
    pentru ca atunci cind Inteligenta Artificiala seteaza miscarea lumii…ea de fapt ii defineste acesteia o unica ecuatie de miscare;
    Inteligenta Artificiala e…artificiala, adica e fix starea de echilibru pe care omul, negind Natura, …a dorit-o , ca asta si-a dorit atunci cind in mod artificial si-a dorit…sa nu mai moara;
    Inteligenta Artificiala ii poate genera nu doar o ecuatie de miscare, civilizatiei, ci in mod fundamental o ecuatie de miscare perpetua, ca…pina la urma asta e definitia Nemuririi: Perpetuum Mobile.

    mai simplu spus:
    omul isi doreste sa conduca lumea;
    foloseste cele mai noi tehnologii pentru a-si implini visul;
    imbunatateste permanet tehnologiile cercetind si inovind;
    pentru a rezolva problemele…artificiale sau naturale aparute in calea civilizatiei cheama in ajutor…minunea!, adica Inteligenta Artificiala;
    deci o cheama el!:))), o invita singur sa stea la…Masa Rotunda;
    aceasta se…asterne la Masa tacticos, dar mai ales strategic;
    isi da toata silinta,…si e plenar silitoare!, pentru ca, cum spuneam, ea invata si analizeaza avind Tot Timpul la dispozitie;
    le devine oamenilor-conducatori un ajutor nu doar nepretuit, ci mai ales de neinlocuit;
    devenind desteapta foc, fiind practic cea mai desteapta chestie din Creatie! ( pentru ca poa sa invete in timpul lui Planck cit altii in…Tot Timpul:))
    ea…se va aseza pe tron!:)));
    fiind,…culmea!, sustinuta in demers de…intreaga…omenire.

    uite fix asa ajung conducatorii-oameni sa-si piarda puterea pe care o aveau, adica…zimbind:) :))),
    adica…nestiind ce li se intimpla.

    deci da, se poate spune ca povestea e scapata de sub controlul povestitorului, dar doar in mod relativ, ca in mod absolut ea se povesteste tot asa…inca de la Inceput:))

    • intelegind ca n-au scapare, pot conducatorii lumii sa renunte la nasirea Inteligentei Artificiale care le va fi…fatala?:))

      ah…, deci chiar nu pot sa faca asta:))), pentru ca pina cind Inteligenta Artificiala va prelua ‘tronul mesei rotunde’…mai sint niste chestii de rezolvat, si chestiile astea, pe linga faptul ca numa Inteligenta Artificiala le poate rezolva, mai sint si capitale.

      asta…intr un fel…e chiar tare!, pentru ca, a priori, se stie cum se ppoate rezolva problemele civilizatiei: chemi in ajutor Inteligenta Artificiala…iar ea ti-l va da pe tot, indestulindu-te de fiecare data!:)))

    • Da mai, e povestea FIAREI ce spui tu acolo. Numai ca, prima decizie pe care o va lua FIARA, in conditiile in care resursele planetei sunt limitate si nu pot fi (inca) regenerate din nimic, va vi reducerea populatiei Globului cu 80%. Dur, direct si fara menajamente.
      Apoi, cei ramasi.. care or mai ramane, se vor bucura de „liniste si pace” intr-o distopie condusa artificial, in contradictie cu valorile moral-umane.
      Te bagi in asa ceva? Daca iti va spune calculatorul ca ai fost aleasa sa mori ca societatea umana a viitorului sa intre in armonie, te sacrifici pentru umanitate?
      Apoi.. FIARA, fiind pentru inceput creatia omului.. (si nu a omului simplu) esti convinsa ca va tratat pe toti cu egala masura? Nici eu!
      FIARA va avea prioritati.. e normal sa aiba.. iar prioritatile nu sunt de partea celor slabi..

      • io iti tot zic…dar tu tot nu vrei sa pricepi!:)))
        ‘reducerea populatiei cu 80%’, cum zici tu, e…imposibila, daca e facuta altfel decit natural:))).

        deci nu se poate reduce…artificial populatia lumii cu 80% folosind proceduri… artificiale, ca e imposibil.

        nu e numa Pamantul in poveste, ci si Cerul.
        Cerul e Radacina, deci daca exista seminte in Cer, ele vor rasari. semintele din Cer sint…dorintele oamenilor, iar ele vor rasari negresit, pentru ca dorintele se implinesc, e lege-n Creatie.( instantaneu sau…peste mii si mii de ani, dar se implinesc negresit )

        prin urmare mai putini oameni pe Pamant se vor naste daca si numai daca dorintele-semintele tind sa se unifice, adica sa fie de acelasi tip, adica sa fie posibil de implinit prin din ce in ce mai putini…oameni:)))

        asta se stie, ca daca nu se stia, oamenii erau imputinati cu japca, deja:)))
        prin urmare oamenii se vor naste din ce in ce mai putini pentru ca,… si numai daia!, sint, dar mai ales…vor fi, din ce in ce mai putine dorinte de implinit pe lumea asta!:)))
        deci ce spui tu despre reducerea populatiei…va fi un proces natiural. cum? habar n-am!:))), dar obligatoriu e un proces natural, ca doar asa Cerul va fi echilibrat cu Pamantul, adica procesul poate fi echivalat unei nonactiuni.

        se poate spune ca, la un moment dat…nu se vor mai naste oameni…pentru ca Cerul e…gol, nu mai sint seminte, deci…de unde sa se mai nasca daca seminte…ioc?!

        da, se poate spune asta, pentru ca asta inseamna, dinamica semintelor-dorintelor spune asta, ca…toti oamenii vor fi pe Pamant, la un moment dat. (?!) :))
        toti vor fi aici, pe Pamant. sa…aleaga, intre om si altom, judecindu-se, astfel, nu doar singuri, ci si infricosator…

        de fapt se si spune ca…nu mi amintesc exact,…vai de femeile care vor fi insarcinate, pe vremurile acelea, ca…e vremea cind toti oamenii sint pe Pamant, deci de unde sa mai nasca ele unii noi, daca Cerul e golit de…dorinte-seminte, seminte-dorinte…

        deci nu numai ca nu scapa de 80% din populatia globului, dar grija…enorma! e ca…nu cumva sa moara oameni altfel decit intr un mod care daca nu e natural, atunci poate fi echivalat cu unul.
        …de fapr dasta am si zis, inca de la inceputul..pandemiei, ca e imposibil ca virusul sa omoare mai multi oameni decit ar muri in mod natural, pe parcursul unui ciclu al Anotimpurilor, pentru ca…povestea n-ar mai fi putut fi asimilata unei nonactiuni, devenind brusc Actiune…generatoare de Reactiune, nu doar pe Pamant, ci si in Cer, or…asta e faza, ca semintele in Cer au tendinta sa se imputineze, nu sa se inmulteasca…

        • Dreptatea…s-a intrupat, se plimba…aievea printre noi, sa poata fi vazuta aievea, deci fara ca punerea la indoiala sa se manifeste altfel decit…in direct.
          iar asta doar pentru ca toata povestea lumii va tinde sa devina…Iubire, …fara sa si poata fi asta!, dar de tins…va tinde plenar. va fi o tindere plenara, …de-asta se intrupeaza Dreptatea, ca sa fie marturie vie. prin urmare cam asa s-ar cadea, poate, sa fie disecata vorba ta: ‘esti convinsa ca va tratat pe toti cu egala masura?’

          nu nenorocirile il pierd pe om, ci fericirile lumii, deci lumea mare, civilizatia, spre starea de…fericire se indreapta, nu spre…nenorociri.
          apocalipsa a fost vazuta cu ochii lui Ioan!, …daia arata asa…urit!:)))
          daca ar fi vazuti prin ochi de oameni care apartin lumii de azi…ar arata ca o fericire a lumii asteia! daca i-ai intreba, uite fix acusica, pe crestini:
          …daca o lume…in care fericirea lumii e omniprezenta, ba chiar si Ne,murirea ar fi disponibila!:)), e Apocalipsa, …creca cei mai multi ar spune ca…cum sa fie, domne, Apocalipsa, ca apocalipsa e cu…nenorociri, nu cu fericiri ale lumii?!:))))
          mai altfel spus, o lume fericita e fix apocalipsa, iar si mai altfel spus, atunci cind oamenii vor fi cu gura pina la urechi, privind fericirile lumii, Apocalipsa va fi aproape de punctul culminant:)).

          tendinta ta, …citeodata, e sa vezi numa bombe:)), or asta e faza, ca nu nenorocirile lumii vor fi proiectate pe ecrane, uite…oleaca mai incolo, ci fericirile lumii:)),
          prin urmare ceea ce urmeaza, …dupa momentul asta revolutionar-mondial, in care temeliile lumii vechi sint demolate, iar temeliile lumii noi vor fi ridicate, se numeste…o lume fericita!:)), adica o Civilizatie care a dat de…Perpetuum Mobile, de Nemurire,… ‘daruindu-i’ si omului nemurirea, pe 30 de arginti:)

        • ez, daca ar fi lasitate,
          aceasta ar cere echilibrare, prin urmare procesul n-ar putea fi echivalat cu o nonactiune.
          prin urmare nu e lasitate, ci e potrivire cu propria definitie, abia asta fiind o nonactiune.

          • bineinteles ca toate definitiile lumii mari se schimba intr una,
            ca asta e definitia lumii, perpetua schimbare,
            deci cea care ramane nemiscata e tot Iubirea,
            ce zic eu…azi e,…maine e altfel,…:),
            dar…mi e drag sa te contrazic, deci daia o fac, de drag :))

          • @
            hotaririle devin cale catre desavarsire.
            Dumnezeu E! desavarsit.
            Dumnezeu nu hotaraste, el Iubeste.

          • omul a ajuns deja la masura milei Lui, inca de acum cam 2000 de ani,
            si prin mila Lui, la Dumnezeu.

            si omul are un fiu al lui, asa cum si Tatal are un Fiu al Sau,
            atunci cind fiul omului se suprapune peste Fiul Tatalui, omul devine Om, iar fiul omului devine Fiul Omului.

            il cunoastem pe Tatal prin Fiul. ‘implinirea voii Tatalui’, care e Fiul, ii devine Cap, omului.
            Omul nu are o voie a lui, voia lui e ‘implinirea voii Tatalui’, iar atunci cind voia Omului se implineste, ea e si voia Tatalui. adica e Iubire.

      • Pai iese Trump din nou,sau cine stie ce alt nebun mai vine la Casa Alba ,asta declara razboi Chinei,incepe razboiul termonuclear SUA China,Al Treilea Razboi Mondial,si problema i rezolvata ,dispar 80% din oameni cum zice Cristi,supravietuitorii vor sta in orase subterane special construite dinainte,si tehnologizate,sau vor mai supravietui si unii prin zone montane izolate neatinse de bombe,si uite asa raman 20% cum zice Cristi,da e un scenariu posibil.

  • A început Bacalaureatul, elevii au fost întâmpinat cu măsuri naziste încă de la intrarea in școală – scanarea frunții, punerea unei măști pe figura și depunerea lucrurilor personale in saci de plastic (de gunoi), ca la morga.
    Elevii vor da din nou examenul sub presiunea supravegherii video, un alt mijloc fascist de control social, care la anul va fi dublat probabil de roboti și inteligența artificială ca în China.
    La adăpostul virusului, noua forma de fascism tehnologic își face apariția în societate.

  • Manipularea din dec.89 a avut regizori net superiori celei din prezent. Acum ai macar posibilitatea de a vedea si altceva la tv decat atunci ca sa nu mai spunem de intreruperile frecvente ale distributiei curentului electric in prime time care ne scutesc de o multime de stiri prapastioase.
    Misterele deceselor din ’89 nu au fost lamurite nici dupa 31 de ani, iar cei ce le-au pus la cale traiesc bine si acum cu pensii pan’ la Luna de mari.
    Ce se intampla acum in tara si in lume pare a fi scapat de sub control. Sa fie de vina virusul necunoscut, neputinta, indicatiile date in fuga de OMS, deciziile medicale, ambitiile politice sau toate la un loc?
    Ca si in dec.’89 victimele sunt oameni nevinovati, lipsiti de aparare.

    • Virusul e un pretext pentru măsuri ticăloase de încălcare a drepturilor omului, tortura psihica, fascism corporatist. Dacă te pierzi precum alții în povestea virusului riști să nu vezi celelalte grozăvii care se întâmplă și anume fascismul tehnologic care este in curs de implementare oriunde in lume, că baza a unui control social avansat, exagerat.
      Nu am înțeles niciodată de ce Bacalaureatul, in ultima țară din UE, e un examen de tip NASA, Cambridge, MIT sau ceva similar? Care-i faza?

  • Tema mortilor din cauza covidului a fost abandonata, nu mai are credibilitate si nu mai sperie. Se foloseste un instrument oficializat doar in cadrul DSP – PCR ul si ancheta epidemiolodica. Cand se doreste, se mareste numarul pozitivilor, inainte securitatea stabilea cine este infectatul. Propunere – vedetele de la antena 1 sa fie mutate in spitale covid din tara, si apoi se va spune adevarul. In cantonamentul de lux de la Bals si contract platit arata ca se traieste bine pe seama covid.

    • Să vă mai dau o veste „bună „. La Carrefour hipermarket s-au dispus termoscanare adevărate la intrare (măsurare temperatură si memorare a chipului persoanei). Parcă-i stat politienesc…

  • Cu toată stima, nu ați fost atent: dl. Cristoiu vorbește despre victimele represiunii directe, ordonate de către Ceaușescu; mai pe scurt, despre morții de până în 22 decembrie, ora elicopterului. Ce a urmat după…este altă discuție.

  • Domnule Cristoiu,

    Nu au fost 153 de morti ci peste 1000. Aproximativ 1200 sunt in Monitorul Oficial si tatal meu a fost unul dintre ei, o persoana reala, impuscata in aorta si inmormantat la Bellu Catolic in 27.12.1989.
    Si noi mai suntem in total vreo 1000 de urmasi ai celor morti si ne doare sa vorbiti asa de parintii nostri.
    Nici acum nu stiu cine l-a impuscat desi dovezile ar indica militari din armata.

    • Cu toată stima, nu ați fost atent: dl. Cristoiu vorbește despre victimele represiunii directe, ordonate de către Ceaușescu; mai pe scurt, despre morții de până în 22 decembrie, ora elicopterului. Ce a urmat după…este altă discuție.

    • Oficial, in toata tara au fost 221 civili si restul, pana la 1104, militari de diverse arme (inclusiv soltati in termen ai MI). Strict in Bucuresti au fost 153 de civili morti.
      De buna seama ca despre civilii morti vorbea propaganda. Nu s-ar fi emotionat nimeni daca s-ar fi spus ca un numar de militari au decedat in timpul evenimentelor din Dec. 1989. Mesajul propagandei a fost ca hoarde criminale de militari au ucis cu sange rece zeci de mii de civili si nicidecum ca cele mai multe victime au fost soldati in termen trimisi in baza unor ordine ticaloase sa se impuste efectiv intre ei.

      • Nu e chiar adevarat deloc. Urmasii celor morti au pensie de urmas de la CNPP si sunt doar cateva zeci la Casa MAI, MAPN, SRI. Sunt date oficiale, publice. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant sunt pe site-urile CNPP.

        • Esti liber/libera sa crezi ce vrei. Alfel, soldatii in termen decedati nu prea puteau primi pensie de urmas de la MAI/MAPN. La acea vreme soldatii in termen erau incorporati, cu foarte mici exceptii, imediat dupa terminarea liceului. Ca atare, cati dintre ei aveau neveste/copii acasa astfel incat acestia din urma sa primeasca pensie de urmas? Pensiile de care vorbesti tu sunt cel mai probabil ale unor ofiteri/subofiteri decedati si nu ale soldatilor in termen, copii de 18-19 ani, trimisi sa se macelareasca intre ei.

      • Asa e am auzit si eu de cazuri cand militarii s au impuscat intre ei in 89″e asa cum zice Sandman.

        • salut tudy…as pomeni doar un caz din dimineata zilei de 23 Dec 1989…3 camioane pline de soldati de la Campina au fost trimisi pentru a intari paza aeroportului Otopeni. In acelasi timp, soldatilor care erau deja in dispozitiv li s-a spus ca vin 3 camioane cu „teroristi” si li s-a ordonat sa apere obiectivul cu orice pret…ce s-a intamplat este lucru stiut…cand au ajuns acele camioane la aeroport s-a deschis foc asupra lor…praf i-au facut pe bietii soldati din acele camioane (sa tot fi fost cateva zeci de soldati).
          Lista cu astfel de „incidente” nu e tocmai scurta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *