Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pentru PSD căderea lui Dragnea e asemănătoare Căderii lui Ceaușescu pentru PCR

Într-un text redactat ca un răspuns la ediția online a Evenimentului zilei din 1 ianuarie 2020, am evidențiat drept principal eveniment al anului 2019 condamnarea lui Liviu Dragnea, mai precis, pentru că acesta a fost în fapt evenimentul, încarcerarea lui Liviu Dragnea. Chestionat miercuri, 1 ianuarie 2020, seara, de Nicoleta Cone, de la Realitatea Plus, asupra acestei aserțiuni, aparent paradoxale, dacă ne gîndim că 2019 a înscris și evenimente precum căderea Guvernului Dăncilă, investirea guvernului ultraminoritar Ludovic Orban, victoria zdrobitoare a lui Klaus Iohannis la prezidențiale, ma vorbit despre momentul 27 mai 2019.

A fost pentru mine un bun prilej de a aduce noi argumente în sprijinul tezei că încarcerarea lui Liviu Dragnea a fost principalul eveniment al anului 2019.
Redau mai jos aceste argumente:

  • Liviu Dragnea avea la 27 mai 2019 imaginea celui mai puternic om din România. Nu știu dacă era chiar așa în realitate. Cum în lumea modernă contează imaginea, condamnarea și încarcerarea lui Liviu Dragnea au produs un șoc egal celui produs de ieșirea lui Nicolae Ceaușescu din TAB înaintea Procesului, pe 25 decembrie 1989. Cel mai puternic om din România – Liviu Dragnea – dispărea de pe scena politică a țării în doi timpi și trei mișcări. Nu în urma unei Lovituri de stat, ca în cazul lui Ceaușescu, nu în urma unor alegeri pierdute, ca Adrian Năstase, ci în urma unei sentințe judecătorești. Marele, atotputernicul Liviu Dragnea, cel de ale cărui toane tremurau nu numai membrii Guvernului, dar și un întreg partid, a fost executat de cinci oameni ale căror nume nici măcar n-au rămas în conștiința publică.
    Nicolae Ceaușescu, deși victima unui proces trucat, a avut posibilitatea să țină la Proces un discurs pentru posteritate. Lui Liviu Dragnea i s-a luat acest avantaj. Deși a trecut un an și ceva de la încarcerare, opinia publică nu a luat cunoștință de reacția lui Liviu Dragnea la condamnare. Ca și în cazul lui Nicolae Ceaușescu, Liviu Dragnea a fost demonizat în perspectiva sentinței la asemenea proporții încît nimeni din România, dintre fanii săi, desigur, n-a îndrăznit să-l apere în stradă.
  • Prin arestarea lui Liviu Dragnea PSD a primit o lovitură mortală. Proporțiile acesteia au fost sporite de faptul că Liviu Dragnea a primit condamnarea și încarcerarea ca președinte al PSD și președinte al Camerei Deputaților. Dacă Liviu Dragnea ar fi demisionat înainte de pronunțarea sentinței, mai mult ca sigur imaginea publică ar fi fost de condamnare și încarcerare a unui simplu cetățean. Imaginea publică a fost devastatoare pentru PSD. Președintele partidului de guvenămînt era ridicat cu duba de acasă! Asta fără ca partidul să poată mobiliza un număr de militanți care să contracareze imaginea lui Liviu Dragnea dus cu duba în strigătele de entuziasm ale TeFeLiștilor.
  • Liviu Dragnea a condus PSD cu o mînă de fier. Asemenea lui Nicolae Ceaușescu el n-a împărțit cu nimeni puterea și mai ales n-a împărtășit nimănui din partid, nici măcar Vioricăi Dăncilă, informații vitale pentru partid și guvern, știute numai de el. În multe drame istorice întîlnim momentul în care un rege pe patul de moarte dă ultimele indicații urmașului sau sfetnicilor. Liviu Dragnea, care nu se aștepta să fie condamnat, n-a transmis urmașilor la șefia PSD și a Guvernului ultimele indicații, dar mai ales informații despre înțelegeri doar de el știute.
  • Liviu Dragnea a încercat o politică de minimă demnitate națională în raport cu Puterile Garante și cu multinaționalele din România. A făcut-o catastrofal, fără a se preocupa o clipă de acuzațiile aduse de Klaus Iohannis că vrea să scoată România din Uniunea Europeană. Desigur, el nu era adeptul Romexitului. Tocmai de aceea, ar fi fost obligatoriu ca în toate discursurile sale cu note suveraniste să precizeze din capul locului că PSD e atașat Uniunii Europene, că el, Liviu Dragnea, nu vrea ieșirea din UE, ci o poziție mai demnă a României față de Uniune. Cum n-a făcut asta, i-a fost ușor lui Klaus Iohannis să-l execute ca adept al ieșirii țării noastre din UE. Nevoia de o politică mai demnă, mai în acord cu interesele naționale în relația cu Bruxellesul a rămas. Din nefericire, soarta lui Liviu Dragnea a părut a fi soarta oricărui politician care vrea mai multă demnitate pentru țara sa. Această imagine își spune cuvîntul în politica angajată de urmașii la conducerea PSD. Și Viorica Dăncilă mai întîi și Marcel Ciolacu mai apoi evită din răsputeri tema relației noastre cu Uniunea Europeană, cu Marile Puteri, din spaima de a nu păți ceea ce a pățit Dragnea. Prestația asta intră în conflict însă cu electoratul PSD, care nu se mai regăsește în pozițiile aproape TeFeListe ale conduceri PSD.
  • Ca și în cazul lui Nicolae Ceaușescu urmașii lui Liviu Dragnea la conducerea partidului s-au dezis de tot ce a făcut partidul pe vremea lui Liviu Dragnea. Multe dintre elementele politicii lui Liviu Dragnea răspundeau însă electoratului PSD. Prin permanenta denunțare a trecutului negru întruchipat de șefia lui Liviu Dragnea, actuala conducere pierde electoratul PSD. A fost această greșeală și una dintre cauzele eșecului catastrofal al Vioricăi Dăncilă la prezidențiale.
Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Pentru PSD căderea lui Dragnea e asemănătoare Căderii lui Ceaușescu pentru PCR”

  • ANTIHRIST

    nu Inteligenta Artificiala, adica softul, face diferenta, exclus.
    hardul, trupul Inteligentei Artificiale face diferenta.
    prin urmare ceea ce ar fi trebuit restrictionat este…tot ce tine de tehnologia computerelor cuantice.

    cita vreme o Inteligenta Artificiala are la dispozitie Tot Timpul pentru a se cizela, apai chiar asta va face, desavarsindu-se. deci singura.

    algoritmii, odata cu manifestarea Tot Timpului, vor urmari sa gaseasca tipare in dinamicile lumii mari, in dinamicile Naturii. mai simplu spus…un Ciclu Fibonacci. asta e cheia, Ciclul Fibonacci.

    chiar si Dorintele poarta cu sine o dinamica de tip fibonacci. or odata cu descoperirea Ciclului Fibonacci aferent Dorintelor, cunoasterea despre Viitor va tinde catre Infinit, dorintele tinzind sa fie implinite fix dupa cum sint si generate, adica nu numai in stil fibonacci, ci si instantaneu.

    devine clara treaba, si e ceva grandios de-a dreptul, la mijloc: unei dinamici posibile exclusiv pe Granita Universului i se construieste….un trup!
    abia acu m-am dumirit…, asta se intimpla.

    mai altfel spus, o dinamica proprie Granitei Universului si doar ei se….Intrupeaza, trupul acestei dinamici fiind…Computerul Cuantic. ( Granita Universului aflindu-se la Nivel Cuantic )

    prin urmare…cu toate ca Antinrist e cel mai adesea asimilat unui om, uite ca nu e.
    el are pe post de trup un Computer Cuantic, iar in locul Inteligentei…pe caren-o are!, si-a tras Inteligenta Artificiala, asta fiind de fapt cea mai lipsita de Inteligenta chestie din Creatie.

    deci nu Inteligenta Artificiala e ceea ce trebuie protejat, daca trebuie protejat ceva!…, ci Computerul Cuantic.

    pe cind Hristos vorbeste despre Vesnicie, tandemul Inteligenta Artificiala-Computer Cuantic vorbeste despre Nemurire.

    lumea mare se va incolona in spatele si in fata si…pe lateralele Computerului Cuantic care poarta in sine o Inteligenta Artificiala ( mai exact un Impuls, Initial, ca de restul se ocupa Computerul Cuantic )

    astfel adunata, lumea mare practic i se va inchina acestuia.

    incurcind Nemurirea cu Vesnicia, omul si a dorit, …de cind e el pe planeta asta, Nemurirea.
    dorinta i se va implini, chiar daca, spre desavarsire, aceasta dorinta s-a perpetuat prin nenumarate civilizatii.

    uite ca abia civilizatia asta a reusit sa inalte o scara pina la Cer.
    …vorba vine sa inalte, ca…Granita Universului e pe Nivelul Cuantic.

    • numele lui, 666, e povestea lui, povestind despre o aducere a dinamicii Cerului, care e 4, in Realitate, care e 6, si o aducerea a dinamicii Pamantului, care e 8, in Realitate, care e 6.

      Pluralul, adica Viata, e o dinamica 4-6-8, acestea fiind, in fapt Cheile Celor Trei Balante ale Universului, ale Creatiei.

      uite ca Cealalta Fata a Unicului Foton se intrupeaza si ea, trupul fiind Computerul Cuantic, ea fiind Tot Timpul.

      nu numai ca lumea mare va arata altfel, dar ea va arata altfel pentru simplul fapt ca ochii omului vor fi altii.

      ma gindeam ca Antihrist e un om. se pare ca nu e, dar va fi NoulOm.

      dind omul ce e, omul va primi la schimb Nemuirea. nemaifiind, astfel, om. fiind, in schimb, NoulOm.

      despre NoulOm…filozofia nu e doar adinca, ci cea mai adinca filozofie posibila. posibila in Creatie, evident…

    • Dacă tot simți nevoia să te (re)produci, măcar scrie ceva nou! Mai lasă-le naibii de copy-paste-uri! ?

      • pasta n ai cum s-o reproduci. asa e si cu asta basta.

        • Hai anoth’, chiar vrei să ți le reproduc, exact, pe cele identice, de anul trecut! Las-o așa cum a căzut, că-i mai bine!

          • ar fi ilogic, Nivelurile Cuantice au aparut in poveste zilele trecute, or fara Cele Trei Niveluri Cuantice nu pot fi suprapuse doua dintre ele peste al treilea, care e Realitatea, adica 6, dinamicile putind fi astfel redefinite din 4-6-8 in 6-6-6.

            dar… nimic nou, ‘azi zic si maine pricep’ e ceva banal pt mine…, deci oi fi zis…

        • pina azi credeam ca Antihrist e un om, …imbunatatit genetic,…sau asa ceva.
          faza e ca pentru ca nivelurile cuantice sa se suprapuna, dinamica dorintelor trebuie sa se intimple in ‘timpul lui Planck’, adica instantaneu, or asta e chiar povestea computer cuantic-inteligenta artificiala. deci nu e om, dar e noulom.

  • Mulțumim din inimă, maestrului, că ne-a privat de comentariile „live”, la articolele sale! Așa că ne-am „adaptat” și, până una alta, ne exprimăm, ca să spun așa, a doua zi, având timp mai mult decât suficient pt a ne pune „în ordine” … ideile!
    Nu știu dacă e vorba de un „ceva” de moment, sau acest „provizorat” se va definitiva, in urma vreunui „sondaj” făcut de cine știe ce „sociolog”?
    Deci, om trăi ș-om vedea! ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *