Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Pericolul Pandemiei crește sau descrește în funcție în funcție de interesele politice

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Pericolul Pandemiei crește sau descrește în funcție în funcție de interesele politice”

  • Dacă nu aveți un manager. Singurul e Câțu. Nu contează decăt veniturile la buget(economie funcțională) Restul sunt marxisme(dreptul la sănătate, educaței, justiție, etc.) Sistemul medical are o intrare(pacienți) și ieșiri(acasă, societate, cimitir, etc.) În acest moment există o problemă funcțională la sistemul medical(prea multe intrări). Ele se reduc prin restricții dar acestea reduc și veniturile la buget. Echilibrul este dificil iar politicienii de profesie(adică cei care nu se pricep la nimic) nu sunt capabili de altceva decât propagandă electorală. Următoarea problemă este: m-am vaccinat, am urmat toate indicațiile voastre, acum nu mai vreau restricții și mască pentru mine,

  • ce inseamna Romania?
    un neam?, deci o tara?,
    sau un stat!, adica ‘un produs’?!

    daca Romania e o natie,
    inseamna ca tre sa vedem, in caz ca vom cauta, preocupare pentru dinamicile care tin de-o natie, acestea fiind datinile traditiile si obiceiurile, care, in mod intelept, mai sint si imbracate in hainele vremurilor, mai nainte sa fie atemporale,
    ca o natie e perpetuata din generatie in generatie de Bunul-Simt specific natiei aleia si numai ei.
    creca pe motiv ca sint nepriceput, nu vad o preocupare pentru udarea Bunului-Simt specific natiei asteia si numai ei.

    prin urmare or fi unii care vad ca Romania e o natie, care, atunci cind isi gaseste loc si in spatiu se mai numeste si tara,
    insa io nu vad asta. pentru ca nu vad stropitoarea care uda Bunul-Simt specific natiei si numai ei.

    or…in lipsa preocuparii pentru manifestarea acestui Bun-Simt unic
    ce ramane mai e doar un trup, un stat, lipsit de suflet.

    prin urmare ce avem pe masa e o inertie a manifestarii Bunului-Simt specific neamului nostru si numai lui,
    si o focusare pe valenta stat, statul fiind exprimarea seaca a tarii, tara fiind trupul neamului ( Sufletul lui fiind Bunul-Simt, ala extrem de specific si care ne diferentiaza de alte natii )

    de unde rezulta ca se prea poate ca statul sa insemne, pina la urma, adica pe vremurile astea, o suma de intermediari,
    care se ocupa cu negotul bunurilor care misuna prin statul asta.

    mai simplu spus, cei care ajung la putere asta vor, pozitia de intermediar, de reprezentant comercial al statului, care sa incaseze comisioane din tranzactiile care se desfasoara in aceasta piata mare cit statul.

    am putea, noi, astia care misunam prin stat sa hotaram ca renuntam la intermediari!,
    si sa vindem ‘produsul numit stat’…la licitatie!:))))
    care da mai mult, ala ne are:)))))

    creca daca am vinde statul, secatura de stat, nemtilor,
    sau…altora, nu ma pricep,
    ne ar fi tot atat de bine cum le e nemtilor azi, dupa o vreme, pentru ca cosmelia nu s-ar mai numi Romania, ci Germania, ocazie cu care scapam de toti politicienii corupti, adica de intermediari, lucrind direct cu cumparatorul:))))

    ideea e ca noi traim intr o poveste pe care creca n-o prea pricepem, adica ne comportam ca si cum am fi o natie, care, spre ex, isi nepretuieste pamantul pentru care altii si-au dat chiar viata, insa in realitate povestea nu e cu natie, ci cu un stat care e un simplu angrosist, care se ocupa cu vinzarile si cumpararile pe piata care e tot atat de mare pe cit era fostul…neam, cu tara lui cu tot, acum o vreme, nu prea multa…:)

    daca tot nu ne mai intereseaza traitul pe romaneste, ce ne mai trebuie angrosistul, comisionarul, intermediarul numit Stat?

    ceea ce ne defineste, oameni buni, e numai si numai ‘traitul pe romaneste’!
    ori ‘traim pe romaneste’ si cu asta basta,
    ori scoatem la licitatie statul, ca asa pare de bun-simt sa facem,
    ca altfel…
    de fiecare data cind la putere ajunge alt angrosist, alt itermediar, o sa schimbe toti vanzatorii de tarabe din stat, fie ei la Radio sau la Televiziune, insa de oriunde, pentru ca sa-si implementeze propria politica comerciala, si io nu zic ca cea ce fac ei nu e logic!

    noi, azi, ii alegem, de sarbatoarea numita Alegeri,
    pe angrosistii, pe intermediarii care se vor ocupa cu vinzarile si cumpararile din…fosta tara, actual stat.

    rezumat:
    un neam e vesnic daca isi perpetueaza din generatie in generatie Bunul-Simt specific lui si numai lui, matricea neamului fiind chiar ‘o familie’!, ea, singura!, putind sa perpetueze peste generatie ‘traitul pe romaneste’ in orice spatiu.
    un neam sec se numeste stat, iar el se aseamana cu o zana scoasa la produs, intermediarii asemanandu-se cu clasicul peste…

    in lipsa manifestarii ‘traitului pe romaneste’ neamul se mai misca exclusiv din inertie, …insa e adevarat!, ea poate insema si seminte aruncate in Vant, de Batranii Neamului, cu ani sau poate cu mii de ani in urma.

    • Dincolo de pericolul care creste n functie se manifesta ‘punerea la indoiala’ care creste n grad, …da nu foarte mult, ca oricum e la 9!:)), insa plenar, ca abia a venit ‘primavara’, aducind cu ea si Noul Taler, al Noii Balante care se manifesta pe capul Civilizatiei:)
      pericolul… care era o gluma a devenit gluma care tinde sa fie chiar Pericolul!:))

      • @sorin
        prea multe ‘intrari’ ?:)
        daca veti compara numarul de internari in timpul pandemiei cu cel din anii precedenti se prea poate sa fiti surpins, ca ele sint cu mult mai putine. ( de unde rezulta ca scade, proportional, si costul tratamentelor medicale aferente…)

        • ‘urmatoarea problema e…oare ce mai mancam?:))
          iar raspunsul este…papica artificiala, spre ex carne artificiala cu gust de porc mistret!:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *