Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Peste 1,5 milioane de bătrâni trăiesc singuri

Bunicii noștri nu trebuie uitați, ci ajutați să aibă o bătrânețe mai liniștită. Pentru mulți seniori, singurătatea este cea mai dureroasă. Pregătim un proiect prin care le oferim ajutor bătrânilor care nu au rude sau familia este departe și nu le poate oferi sprijin la nevoie. 1 din 4 vârstnici declară că se simte singur și asta e trist.


Am avut o întâlnire cu Măriuca Ivan, fondatoarea Fundația Crucea Alb-Galbena Romania. Sunt peste 25 de ani de când această asociație ajută bătrânii la ușa cărora nu prea mai bate nimeni. Peste 30.000 de vârstnici au fost ajutați de medicii, asistenții medicali, psihologii, asistenții sociali și îngrijitorii care colaborează, de multe ori voluntar, cu Fundația Crucea Alb-Galbenă.
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Fundația Crucea Alb-Galbena Romania vor iniția un proiect-pilot pentru a-i ajuta pe vârstnicii fără sprijin. Ne gândim, în special, la bătrânii singuri și care au nevoie să le mai treacă pragul casei cineva. Proiectul va include servicii integrate pentru acești seniori fie că vorbim doar de socializare, mici cumpărături sau îngrijire medicală.
Peste 1,5 milioane de bătrâni trăiesc singuri la țară, dar și la orașe.
Ultimii doi ani au fost foarte grei pentru acești bătrâni. În haosul pandemiei, mulți dintre ei s-au simțit mai singuri ca niciodată.
Doar în Capitală sunt aproape 4.800 de pensionari care trăiesc singuri și cărora le-am oferit ajutor cât am fost primar general. Am colaborat îndeaproape și cu Fundația Crucea Alb-Galbenă în proiectul “Din toată inima pentru toată familia – Butonul Roșu” prin care le ofeream servicii de tele-asistență bătrânilor care aveau nevoie permanentă de informare și consiliere. 258 de persoane au beneficiat de acest proiect, dar fondurile de la Primăria Capitalei au fost oprite încă de anul trecut. (Sursa: Facebook Gabriela Firea-ministrul Familiei) 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *