Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pictorul Andrei Brănișteanu ne invită la expoziție

Astăzi, 31 martie 2022, când scriu aceste rânduri, am un motiv în plus de bucurie, în afară de cel că s-a mai dus o lună din acest an care nu prea a început bine pentru umanitate și ne apropiem de căldura binefăcătoare.

Motivul este următorul: Invit cititorii la o expoziție specială. În perioada 11-25 aprilie, la Sala Rondă a Cercului Militar Central, din București, are loc expoziția de pictură semnată de Andrei Brănișteanu. Alături de el, expune soția sa, care s-a prezentat în rubrica noastră de ieri. Vor mai fi acolo și tablouri semnate de Maria Dăbuleanu.

— Pentru început, câteva cuvinte despre dumneavoastră și pictura care o faceți…
— Despre mine? Paralel cu arta plastică, am făcut studii tehnice, branșă în care am lucrat 30 de ani. Am început la 14 ani pictura în ulei cu prof. Ionescu Emanoil, iar prima apariție am avut-o în 1962, în revista ,,Săptămâna” a lui Eugen Barbu. Acest microb al picturii nu m-a părăsit niciodată. Acum, m-am retras cu soția mea la casa de lângă Târgoviște și de desfășurăm activități inclusive grădinăritul, departe de tumultul și poluarea orașului…
Permanent am fost exigent și nemulțumit de cum am pictat. La întrebarea care este cel mai bun tablou al tău? Am răspuns că este cel care urmează…nu se știe când. Pictorul japonez Hokusai spunea cam așa: La 87 de ani mă consider încă un student al artelor, la 110 voi perfecționa stilul, iar la 160 ani de viață voi fi desăvârșit! Atunci, orice punct sau linie voi trage vor fi vii! Desigur, comparația nu e un amuzament pentru noi!

— Ce sperați în 2022?
— Pentru 2022 sperăm să se revină la ce era bun odată și anume la redarea în circuitul plastic a pavilioanelor din marile parcuri bucureștene. Omul vine în parc pentru puțină destindere și poate o sală de expoziție îl ajută spre a-și întregi moralul și rezolva problemele cotidiene de care este preocupat. Arta plastică, așa ca toată arta, cultura și sportul ajută psihicul omului pentru a-și regenera forțele.
— Mulțumim frumos!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *