Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pînă nu demult Emil Boc se gudura pe lîngă Traian Băsescu. Acum se gudură pe lîngă Ludovic Orban

Joi, 9 iulie 2020, la 17, am fost prezent pe Skype la emisiunea moderată la Antena 3 de Sabina Iosub. Fusesem rugat să intru și am acceptat, deși de la 18, urma să intru în dialog cu Sorina Matei, la cristoiuTv, pentru că o prețuiesc pe jurnalista care, întîmplător, e și fiica Ancăi Florea.Â
Subiectul de care era interesată Sabina Iosub:
Declarația de presă a lui Klaus Iohannis de la ora 13.

Așteptînd să-mi vină rîndul, l-am putut asculta pe Emil Boc, primarul Clujului, invitat să justifice inițiativa sa privind descentralizarea măsurilor împotriva Pandemiei. Nitam-nisam, fără să fi fost întrebat despre asta, Emil Boc s-a lansat într-un atac cu spume împotriva deciziei CCR prin care s-au declarat neconstituționale internarea și carantinarea prin simplu Ordin de ministrul. De repetat că instituția, lingușită atît pe plan intern, cît și pe plan extern, pe vremea Suspendării lui Traian Băsescu drept Forul suprem al democrației din România, n-a contestat măsura internării și carantinării. A semnalat că asumarea măsurii, printre cele de limitare a drepturilor civile, trebuie impusă prin Lege. Aici Legea fundamentală nici nu clipește. Potrivit articolului 53, „Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege.” De ce impune Constituția asta? Pentru că democrația are drept principală preocupare eliminarea oricărui prilej de încălcare a drepturilor omului după cum îi trece prin cap unui dictator. Ar fi fost de așteptat ca Guvernul PNL, format de un partid care a fost ani întregi principalul luptător pentru respectarea drepturilor civile, să zică OK, am înțeles! vom proceda la alcătuirea unei legi așa cum a cerut CCR. Asta deoarece și mahmur să fii înainte de asfințit, dacă știi ceva carte, chiar și cîtă îți oferă o Universitatea particulară, admiți că CCR și să fi vrut, tot n-ar fi putut pronunța o altfel de decizie, așa cum Avocatul Poporului și în vacanță să fi fost, n-ar fi putut să nu sesizeze neconstituționalitatea măsurilor decise doar de ministru:
Constituția cere clar, cu litere de-o șchioapă, măsuri impuse prin Lege. Liderii PNL, presa miluită de guvern, U.M. ale Diviziei Presă s-au năpustit asupra CCR și asupra Avocatului Poporului.

În intervenția sa, Emil Boc a criticat violent decizia CCR invocînd și reacția internațională împotriva CCR. Emil Boc e vîrît pînă-n gît în Afacerea Ayahuasca. Vanessa Youness, inițiatoarea Afacerii, a beneficiat de sprijinul premierului Emil Boc. Știindu-i loialitatea de soț, nu cred că favorurile primite în schimb au fost altele decît cele materiale. Cum e însă primar al PNL, DIICOT l-a convocat doar ca martor. Am crezut o clipă că invocarea „reacției internaționale” e urmarea directă a unui tratament cu droguri, masaj și tămîie. Pentru că așa-zisa reacție internațională e un articol semnat de Mirel Bran, soțul Tatianei Bran, consiliera de presă a lui Klaus Iohannis din primul mandat, în Le Monde, plin de clișeele propagandei PNL-iste în chestiunea deciziei CCR. Dincolo de faptul că articolul e o căcărează comandată de pe plaiuri românești, emisă de un românaș de-al nostru, și, dacă ar fi fost semnat de Jean Paul Sartre, tot n-ar fi putut fi identificat drept reacție internațională. Tot sub semnul atacului la adresa CCR, Emil Boc a declarat că decizia e aberantă, deoarece una dintre judecătoare (singura de altfel) a avut o opinie separată. La interviul de la cristoiuTv, Sorina Matei, luînd în discuție părerea lui Emil Boc, a ținut să ne reamintească faptul că primarul Clujului e profesor de Drept Constituțional. Și un profesor de Drept Constituțional n-are cum să știe că deciziile CCR se se iau cu majoritate de voturi. Eu nu cred că prin nerozia asta Emil Boc a dovedit că e profesor de drept constituțional cum e curca privighetoare. Eu cred că Emil Boc a rostit-o pentru a-i fi pe plac lui Ludovic Orban.

Întreaga sa prestație a stat sub semnul grijii de a arăta că e soldat credincios al lui Ludovic Orban, cel care a ordonat activului PNL să atace decizia CCR.
Emil Boc nu e un oarecare în PNL.
A fost premier al României. A fost președinte PDL înainte ca partidul să se topească în PNL. E primar de Cluj.
Ascultîndu-l, m-am convins încă o dată că politicianul român e o abatere de la natură.

Că Emil Boc se gudura pe lîngă Traian Băsescu, astfel că ajunsese să treacă drept unitate de măsură a slugărniciei, mai înțeleg.
Traian Băsescu e Traian Băsescu.
Dar să te guduri pe lîngă Ludovic Orban numai și numai pentru că ți-e șef pe linie de partid, să te faci de rîs ca profesor de Drept constituțional numai și numai pentru a-ți dovedi supușenia, asta nu mai înțeleg.

Nimeni nu-l obliga pe Emil Boc să se înscrie în campania împotriva CCR ordonată de Ludovic Orban.
Și chiar dacă i s-ar fi cerut s-o facă, la ceea ce a fost și ce este, își putea permite să refuze.
Cu o condiție:
Să aibă coloană vertebrală și nu rîmă pe post de coloană vertebrală.

Înțelegeți acum de ce e România Codașa Europei?
Pentru că are politicieni ca Emil Boc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Pînă nu demult Emil Boc se gudura pe lîngă Traian Băsescu. Acum se gudură pe lîngă Ludovic Orban”

  • In Franta, persoanele cu test pozitiv Covid, dar fara semne de boala( asimptomatice ) sunt fie izolate la domiciliul lor ( daca locuiesc singure, de exemplu, si deci nu contamineaza pe altcineva ) , fie li se propune izolarea in centre speciale , adica hoteluri adaptate in acest scop, unde raman in observatie si sub supraveghere medicala .

  • Emil Boc e o sluga.. Amintiti-va ca prin aprilie, in plina stare de urgenta, spunea ca vrea sa scoata dronele pe strazi, la Cluj, sa streseze oamenii obisnuiti cu mesajele lor de kkt. De parca lumea de drone avea nevoie si nu de bani de mancare si sprijin psihologic si medical.
    Un tampit util ca si tatucul lui – Basescu.

  • Din dorinta de a-si vedea legile naziste aprobate, ai nostri dragi conducatori au manipulat in ultimele zile numarul de infectati. Primul efect, Grecia nu ne mai permite intrarea decat cu analizele facute mai recent de 72 de ore. Urmeaza probabil si alte tari care ne vor pune talpa!!

  • Il rog pe D-l Cristoiu sa-l citeasca, deoarece cred ca va face legatura necesara cu evenimentele si consecintele care se impun. Sper ca-si va spune parerea!
    https://www.amnesty.org/download/Documents/204000/act400011975eng.pdf
    Probabil ca exista si in romana.

    • Desigur, acusica o sa citeasca cele 150 de pagini si o sa-ti dea un raspuns. Sau mai bine iti da un link cu OMAGIU, sa-ti zica sa cauti raspunsul acolo. Esti simpatic!

  • Romania e cum e pentru ca din rândurile poporului sau s-a putut ivi un politician ca Boc. Nu mai vorbesc de restul haitei.

    • Haha, Boc intr-o haita?? Pai p-asta il batea tac-su cu cureaua de la ceas, cum bine spunea un clasic, nu in viata.

  • Raspunsul meu la intrebarea ‘Ce-a fost mai intai, oul sau gaina?!’ este urmatorul:

    Depinde pe cine intrebi!

    in cazul oului matematic raspunsul e…gaina!, asta spre fundamentala diferenta.
    fiecare om cu definitiile lui, …desavarsirea cunoasterii de sine doar suprapune propriile definitii peste cele absolute.

  • Romanica este o mare alba de sclavi .Restul e un cancan alcatuit din slugi si cativa slugoi . Si cam gata piramida noastra. Au fost si scurte vremuri cand piramida avea si vîrf romanesc.

  • ‘Drept’…e Viu, ‘Corect’…e Mort

    Atunci cind ‘noua definitie a Iubirii’ e Matematica, …adica acum, ‘noul Zeu’ este Corect.

    Referinta Relativa, atunci cind devine Corecta in Infinite cazuri, ea tinde sa fie Dreapta, adica tinde sa se suprapuna peste Referinta Absoluta.

    Caracteristica fundamentala a Dreptatii, in fapt Esenta ei, e Iubirea, Iubirea fiind ecuatia de miscare a Intregului, deci mai intai Intregul si dupaia ecuatia lui de Miscare. ( Miscarea fiind chiar Viata )
    Caracteristica fundamentala a zeului Corect, in fapt esenta lui, e Matematica, Matematica fiind singura capabila sa genereze o ecuatie de miscare apta sa tinda sa defineasca Intregul, deci mai intai Matematica si ecuatia de miscare definita matematic si abia dupaia Intregul, ca o tindere…

    in timp ce Iubirea e un ‘fiu’, Matematica e o ‘mama’,
    in timp ce Iubirea e un Efect, Matematica e o Cauza,
    in timp ce Iubirea e si Cauza, Matematica nu poate fi un Efect, pentru ca Matematica, …cu m mare, are o exprimare Infinita, abia avind Tot Timpul la dispozitie putind spera sa tinzi catre Infinit exprimarea Matematicii, abia aceasta tindere, plenara, devenind nadejdea Intregului definit Matematic…

    cuvintul ‘drept’ va deveni un…neinteles, dar, spre echilibrare, dar nu absoluta, cuvintul ‘corect’ va fi inteles din ce in ce mai usor, pina cind va deveni ‘esenta’ a omului, dar a ‘omului nou’…

    cuvintul ‘corect’ e tot atit de sec pe cit de seaca e Matematica, pentru ca ea il si defineste, iar atunci cind zeul Corect se suie pe tron, Drept va fi incompatibil cu vreo definitie a Civilizatiei.

    Inteligenta, care e Vie, e masura Dreptatii, si aceasta fiind Vie.
    Desteptaciunea, care e…Antivie, e masura Corectitudinii, si aceasta fiind Antivie.
    pe cind Inteligenta e proprie omului, Desteptaciunea va fi proprietatea ‘omului nou’, adica antiomului, in fapta a Antiomului.

    tocmai dasta Inteligenta va tinde, in viitor, adica acum, sa citeasca din biblioteci aninate pe peretii Inimii, iar Desteptaciunea va tinde sa citeasca insasi Creatia, devenind atit de desteapta incit, la limita, va putea spune…:
    ‘am citit-o pe toata, deci stiu tot, deci sint totul,…deci sint Totul, adica Zero,… ca Zero e Totul, nu Nimicul…, deci si eu, Infinit, tind sa ‘nu fiu’ Nimicul care, de altfel, …sint’. ‘siint’ fiind povestea lui ”a fi’ SI ‘a nu fi”.
    …iar asta doar pentru ca, Matematic, se poate spune ca Infinit tinde catre Zero.

    • Oul Matematic e…Sec!

      • pititi-l pe ‘Drept’ intr un colt al Inimii.
        L-ati pitit?…
        Bravo!, acum…uitati unde l-ati pitit. E mai cu folos, pentru ca si Lumea Mare va uita de Inima voastra…, daruindu-va, …plenar Antiinima, adica tronul pe care sta …zeul Corect, zeul Lumii Mari.

        • alegeti sa va inchinati lui ‘Drept’.
          …dupa puteri!, …ca fiecare vas plin e desavarsit, pina la urma, …chit ca e mare chit ca e mic.

          cind se va cere inchinarea in fata zeului Corect, inchinati-va!, dind Cezarului ce-i apartine, in fapt Pamantul din voi. daia am si zis sa l pititi pe Drept…intr un colt al Inimii.

          • sa infaptuiesti Pacea, …pe vremurile astea, inseamna, mai intai,
            sa desparti Pamantul ce esti de Cerul ce esti,
            dind Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu…

          • Oul Matematic e ‘Anti-Oul Absolut’.

          • Online, eu cred ca esti o persoana normala.
            De ce simti nevoia sa postezi prostiile astea kilometrice, totusi?

          • Crezi? Pai nu intelegi ca credinta e non credinta si din antinomia adevar-neadevar se naste suferinta si predestinarea?

          • suferinta sau bucurie, predestinare sau liber arbitru, toate astea rasar in Omega si apun in Alfa.
            liberul arbitru e calea de la Alfa la Omega, iar predestinarea e calea de la Omega la Alfa. Ele se impletesc intr un intreg care are cauza in Alfa SI Omega, si efectul…tot acolo.
            Destinul omului,
            care e calea dintre Alfa si Omega, dar…pe exterior:)), adica pe Calea Miscarii, e….intoarcerea la origine, dar abia dupa ce ea a fost pusa la indoiala, adica intoarcerea la Nemiscare, Nemiscarea fiind si ea o miscare, a Oului Absolut, adica miscarea din Sanul Sfintei Treimi…
            Deci nu doar adevarul vs neadevarul, ci si Miscarea vs Nemiscarea, intersectia lor fiind ‘ a fi SI a nu fi’.
            suferinta si predestinarea, dupa cum si adevarul si nonadevarul…nu exista, …daca ai scoate Timpul di ecuatia definitiei lor…ele dispar, ce ramane e Esenta, Viata, adica Iubirea…

  • Atitudinea dlui Boc este cea a politicianului slugarnic pe lângă un șef, indiferent cum se numește el. Dacă un constutionalist trece pe lângă prevederile constituției si deciziile CCR înseamnă că și-a trădat profesia probabil pentru o pungă de arginti. Asta se numește ” pr….e intelectuală”. Imi este mie jenă de cazul nefericit al micutului Boc.
    Din nefericire in zilele noastre sunt mulți ca el.

  • Emil Boc e mot si jurist. Ca si alt eminent politician Victor Ciorbea.Si la fel de bun fost Premier.
    Nu stiam ca e si profesor. Dar cine nu e profesor, sau macar doctor in stiinte in Romania de azi? Numai cine nu vrea.
    Pai daca e profesor de Constitutie, poate ne face el una noua, ca aia a lui Iorgovan s-a cam fasait.
    Dar de astia de la CCR nu e elegant sa se ia.Cativa sunt ca si el, nu numai juristi dar si foste slugi cu limba cleioasa ale Amiralului Petrov.

  • Cel mai mult mi-a placut urmatoarea gluma:
    „Că Emil Boc se gudura pe lîngă Traian Băsescu, astfel că ajunsese să treacă drept unitate de măsură a slugărniciei, mai înțeleg.
    Traian Băsescu e Traian Băsescu.”
    .
    A întelege ca micul Boc putea fi aprobat când se gudura pe lânga Basescu si a nu întelege ca Boc se poate gudura pe lânga Orban si pe lânga oricine, urmându-si spiritul de sluga atunci când interesul i-o cere… este un nonsens.

    • Ai sa fii surprins cate slugi sunt vatafi pe tarlaua lor, odata ajunsi p-acasa, decompenseaza si-si bat muierile si copii. O sluga la unul smecher se va erija in stapanul unuia mai slab sau mai sarman ca el!

      • Nu, nu sunt surprins, dar… ce-are sula cu prefectura?!

        • Ai sugerat ca daca Boc se gudura pe langa Basescu e normal sa se gudure pe langa oricine, dat fiind caracterul slugarnic. Iar eu ti-am spus ca un asemenea caracter nu este slugarnic sine die, ci poate fi extrem de selectiv.
          Daca nu intelegi intreaba frumos si-ti explic, nu e nevoie sa faci dovada unei arogante marlanesti.
          Sau poate ai vrut sa spui: Ce are Sulla cu prefectura? Care este varianta corecta si negrobiana!

          • Ioane, nu fa exces de pudoare atâta timp cât am scris „sula” si nu „p..a”!
            Si ai face bine sa nu deduci din propriile tale spuse ceea ce NU ai zis!
            Da, eu am „sugerat ca daca Boc se gudura pe langa Basescu e normal sa se gudure pe langa oricine”, dar tu ai luat-o pe alaturi si NU mi-ai „spus ca un asemenea caracter nu este slugarnic sine die, ci poate fi extrem de selectiv”.
            În schimb mi-ai spus ca „o sluga la unul smecher se va erija in stapanul unuia mai slab sau mai sarman ca el”, ceea ce, categoric, nu are nicio legatura cu spusele mele! Îti pusesem deci o întrebare legitima si tu ai fost arogantul care, desi nu are dreptate, se erijeaza în dascalul care se ofera sa explice!

          • Bai taranoiule, pai tu te dai crocant ca ai scris “sula”, in loc de “p..a”???
            Pai omul iti zice ca era corect Sulla, de la generalul roman cu acelasi nume, iar raspunsul tau e ca ai fost mai putin porc decat puteai sa fii???
            Chiar esti idiot!!! Iubita ta Nikola!! :)))

          • Nikola, iubito, lasa sula-n pace!
            Mai bine cauta articolul în care Ion Cristoiu însusi a folosit expresia înradacinata sub forma „ce-are sula cu prefectura” si vezi-ti de treaba ta, nu mai cersi înjuraturi, ca apoi sa te smiorcai la admin ca esti înjurata fara vina!

          • Taranoi prost, nu-i vorba, o mai folosesc si altii! Dar cand iti explica unul de unde vine, nu te dai tantos ca puteai sa fii si mai ordinar!!
            Sterge-ti mucii cu maneca de la sacou si pe urma mai vorbeste!
            A ta mamica, Nikola!!!

          • Asa-i cum ti-am mai zis: esti si nebuna si imbecila!

  • Emil Boc e o slugă dar nu asta e important.
    Învinovățirea populației servește unor scopuri totalitare evidente – trecerea prin Parlament a unor legi agresiv fasciste de stat totalitar, bolșevic in care fiecare cetățean să poată fi turnat de vecini, apoi arestat, anchetat, băgat în carantină ideologică, pus sechestru pe bunuri și alte chestii de acest gen.
    Trebuie sa fii chior sa nu vezi manevrele de Politie Politica generalizată din spatele acestor inițiative PNL.
    Rezistam FIAREI !!!

    • Carantinarea bunurilor si amendamentul lui Birchall,doua elemente ale legii votate ieri,care ma fac sa i dau dreptate lui Cristian.Totul pana la proprietate si copii,orice putem suporta,dar despartirea copiilor de parinti si a te atinge de proprietatea oamenilor pe motiv de pandemie,adica tu stat in loc sa ocrotesti bolnavii te atingi de copii si de proprietatile lor,de parca i pedepsesti pentru ca au avut ghinionul sau”tupeul nesimtit” in viziunea statului roman de a se imbolnavi,asta i de North Korea,sau de Evul Mediu(se vede clar ca Romania nu poate depasi sub nici o forma Evul Mediu),nu de Europa secolului 21.

      • Nici China sau Rusia nu ar merge atat de departe.Ia asemenea masuri in vestul Europei si ai toata populatia pe strada(ia te de dreptul de proprietate al oamenilor in orice tara vest europeana sau in SUA sau in tarile Commonwealt,cum fac alesii nostrii si atunci sa vezi revolutie mondiala nu BLM sau alte faze,astea ar fi mici glume).

        • Ponta spunea ca idiotii neamului nici nu au citit ce voteaza,au primit legea in plic la 19.59 si au votat o dupa 5 minute,cand dracu sa citesti in 5 minute.Macar de ar fi citit ce voteaza.PSD PNL same shit.

        • Suntem singura tara din UE care-si permite sa faca experimente psihologice si sociologice, de cele mai nenorocite, pe proprii cetateni.
          Cei care ne conduc, ne-au vandut de mult pentru margele de sticla.

  • A fi inteligent și a avea caracter sunt două lucruri atât de greu de găsit, dacă nu imposibil,la cei care chipurile fac azi politică în România.

    • Teoriile conspirației ar fi simple teorii daca nu s-ar vedea masurile fascist-staliniste cu ochiul liber.
      Lumea va fi obligată să umble cu carpa pe gura peste tot pe strada, scanarea e la ea acasă, în corporații se introduce fascismul Kurzabeit, autentificarea biometrica e la doi pași, iar medicina devine o religie de stat, în baza căreia poți fi arestat.
      Pasul următor va fi înființarea de cete de turnători politici care sa fie permanent cu ochii în patru și introducerea ideologiei neomarxiste in scoli ca disciplina obligatorie.
      Și atunci cum poți să mai crezi in ce spune guvernul și ceata de „specialiști” când realitățile sunt atât de evidente când e atât de clar că ne îndreptăm spre o distopie de tip Orwell?

      • Stinga reprezinta, astazi, idiotii utili. Scopul este revolutia tehnocrata, cea despre care a vorbit si scris Huxley.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *