Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Planeta Jupiter cu trei sateliți și o umbră

Peisaj jovian de 12 iulie 2021
Planeta Jupiter cu trei sateliți, o umbră și detalii pe disc. Pata neagră de pe planetă este umbra satelitului Europa, care se află chiar în centrul ei.

Detaliile de pe disc sunt un pic diferite față de cum se văd în mod normal. Pentru că planeta este mereu acoperită cu o pâclă, lumina emisă de nori nu se vede foarte bine. Pâcla poate fi „dată la o parte” dacă se observă cu un filtru care lasă să treacă doar infraroșul, în cazul de față, infraroșul apropiat (cel care ajunge la sol pe Pământ, în Berceni).
De asta Marea Pată Roșie este albă în loc să fie întunecată: vedem lumina emisă de norii care compun pata, cei aflați sub pâclă. (Adrian Șonka-Observatorul Astronomic)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog