România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

PNL ne cere să nu mai vorbim de cazul Bâstroe

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „PNL ne cere să nu mai vorbim de cazul Bâstroe”

 • După spusele președintelui, este „corect” să sprijinim Ucraina. Adică cum vine asta, o să mergem în rai dacă îi ajutăm pe ucraineni? De când se face politică externă cu scopul mântuirii sufletului? Să nu-i certăm, că și-așa îs necăjiți… Ce-i cu limbajul ăsta condescendent, nedemn de un om de stat?! Grija ar trebui să fie a Ucrainei să nu ne supere, dacă vrea sprijinul nostru, în niciun caz a noastră; dacă am trăi într-o lume normală.

 • E amuzant sa vezi cum nimeni dintre jurnaliștii cei bătăioși nu are curajul să explice că tot sudul Basarabiei, cu toată delta, cu Insula Șerpilor, cu portul Ismail etc., nu are nicio legătură istorică cu Ucraina. A fost anexat la Ucraina în 1955 de guvernul sovietic, după de făcuse parte din RSS Moldovenească. Ca și în Crimeii, anexate în 1954, Ucraina nu avea niciun drept istoric sau național acolo.

 • ukr vor sa atraga Moldova si conform declaratiilor sasului si Romania si implicit Nato in conflict invadand Transnistria,Zele si-a schimbat numele si sexul si s-a transformat in Maia,cine vor deveni tinte in acest caz e clar nu?

 • Domnu’ Cristoiu,

  Johannis si gasca lui pot sa spuna ce vor, cine-i mai ia in seama pe ticalosii astia? Ei oricum „nu stiu” nimic.
  Zelensky si mercenarii lui ii trateaza pe romani cu dispret, asa cum i-a tratat pe rusii din Donbas.
  Delta Dunarii si Romania are nevoie acum de-un Putin care-o s-o apere, nu de-o Putoare lingusitoare!…

 • Noi ar trebui să fim în culmea fericirii că ni se ia și Delta după discursul lui Habarnam?!
  Starea de nemulțumire a populației de cam multă vreme s-a creat iar acum se amplifică tocmai din cauza gogomăniilor făcute de vajnicii noștri guvernanți.
  Competenți șefi numiți politic avem…niciunul nu are nicio tangență cu domeniul în care se presupune că ar trebuie să îl conducă. Să ne mai mirăm de ce se face praf bugetul pe nimic și că se iau decizii imbecile?!

 • Maestre, chiar dacă nu întotdeauna sunt de acord cu punctele dumneavoastră de vedere, ați punctat foarte bine ce era de zis în legătură cu subiectul abordat. Separat de acest subiect, aș dori să vă atrag atenția că începând de ieri Rusia a avertizat oficial că Ucraina se pregătește să intervină militar în Transnistria pentru a captura depozitele sovietice de armament, mai ales cel imens de la Colbasna care ar asigura muniție, mai ales obuze de artilerie pentru ani de război. Ucraina are mare nevoie de obuze de artilerie de 122mm și 155 mm pentru că la acest moment nu fabrică așa ceva intern (de aici și povestea cu importul din Pakistan). Probabil de aceea a și fost Maia Sandu recent la București…deja sunt discuții în mediul online despre o intervenție în Odessa, dar mai ales un desant amfibiu și aerian în Bugeac, pentru a prelua controlul în această regiune și a asigura culoar spre Transnistria. La noi, nimeni nu zice nimic…ce face statul român și NATO? Va permite ca Rusia să treacă Nistrul în Bugeac și să ajungă la gurile Dunării? Ce vom face în cazul în care Rusia va interveni și în R.Moldova, o țară cu o armată de 5000 de militari cu tot cu bucătari, mecanici auto și generali? Eu unul nu văd o altă soluție de apărare a R. Moldova în afară de unirea ei cu România, la fel ca în martie 1918, pe fondul amenințării rusești/ucrainene. Credeți că e fezabilă o asemenea soluție? Există oameni politici în România pentru a o pune în practică? Alternativa ar fi să asistăm la ocuparea rusească a R. Moldova, cu toate consecințele ei, transformarea R.Moldova în teatru de război ruso-ucrainean (ca o amintire amară a războaielor ruso-austro-turce derulate pe teritoriul nostru acum peste 200 ani) sau intervenția militară de asistență într-un stat ne-membru NATO și atunci chiar că vom avea al III-lea război mondial. Sper să nu fie nebuni în această țară care să se gândească la ultima opțiune și să ofere Rusiei pretext de intervenție în România și să pună la încercare reala punere în aplicare a faimosului articol 5. Vă mulțumesc și vă doresc spor la treabă!

  • Da, da, sa ne unim cu RM, ca sa fim siguri c-o furam gospodareste. Sigur Tata Joe ne va batea incurajator pe umar si ne va indemna sa luptam cu rusii pana la ultimul roman!

 • După cum amintește despre interesele Ucrainei, care e atât de oprimată încât își găsește timp și resurse să ne-o mai tragă din orice poziție, chelnerul suprem pare că mai mult își instruiește gașca despre cum să își țină ciocul până se termină scandalul și ne trezim în fața faptului împlinit. Am dat noi industria, resursele naturale și intelectuale, serviciile publice, pădurile, apele și tot ce nu a fost bătut în cuie, doar nu ne proptim acum în mlaștina aia.

  Și a mai scăpat un porumbel, deși dovezile despre mentalitatea lui de jupân încep deja să fie redundante: „Este important să păstrăm sprijinul populației pentru ce face România.”
  Deci nu populația este România, ci el e. Populimea trebuie doar convinsă să nu guițe prea mult, dar în rest nu are treabă cu ce face România, adică el și gașca lui.

 • deci sa nu mai vorbim despre Bastroe.
  sa traiti!, nu mai vorbesc.

  insa …despre faptul ca ucr maraie si isi arata coltii inspre vecini, sigur ca putem vorbi,
  macar pentru a pricepe care e faza si ce i asteapta pe vecinii cu pricina,
  pentru ca in povestea Bastroe cea care conteaza e atitudinea ucrainienilor, care se poate perpetua in diverse alte siuatii si pe alte si alte teme, …intre vecini existind o multime de teme pe care se poarta in mod natural tot felul de discutii, or atitudinea, …daca mai e si nativa cu atat mai mult!, e fundamentala.

  • faza cu Bastroe e un Efect, Cauza e ‘atitudinea ucrainienilor fata de vecini’

   pai …de ce sa vorbim noi despre Efect, cind se cade sa vorbim despre Cauza,
   adica despre natura olecut cam belicoasa a ‘atitudinii ucrainienilor fata de vecini’?

   • fiecare popor are un fel de a fi. despre noi se spune ca sintem …cam ca mamaliga.
    acuma …nu pare a fi ceva cu care sa te lauzi in gura mare, ca…suna cam aiurea sa spui, ca neam, ca …Sint o mamaliga si ma simt minunat!:)))
    insa daca asa sintem, aia e.

    dupa care …hai sa ne cunoastem, ca intre vecini, gen
    eu sint Mamaliga, matale ce esti?! nu de alta, insa sa n avem surprize nici unii si nici ceilalti

  • bineinteles ca statul stie mai multe si face ce face exclusiv spre binele poporului, …cum altfel.
   insa …de ce ar trebui ca si poporul sa sustina militarizarea zonei si sa fie preocupat de inarmarea statului?!
   nu i suficient ca statul sustine acest demers?
   de cind e ceva de bun-simt ca poporul asta sa sustina atitudinile razboinice?!

   • in al doilea razboi mondial …parca am fost aliatii nazistilor, nu?
    creca ni s-o fi parut ceva de bun-simt nazismul, ca altel de ce ne am fi aliat cu nazistii?!

    • cred ca avem momenele noastre de delir, ca natie, …pe care ni le construim cu migala

 • https://www.stiripesurse.ro/ucrainenii-nu-au-mintit-au-avut-aprobarea-comisiei-europene-si-a-romaniei-surse_2804430.html
  Cine v-a interzis să prezentați și acest articol

  Simion nu face altceva decat manipulare.
  A rezolvat săracul toate problemele țării ?!

 • Mai neinformat cetățean ca prim turistul țării nu cred că există! Mai rău este că ne minte și încearcă să pună batista pe țambal. Este jenant ca un profesor de fizică să nu știe principiul vaselor comunicante și legea lui Bernoulli.

 • Totul pt Rothschildstan , totul pt victorie !

 • domnu cristoiu,in toate discutiile despre dragare se uita un lucru esential,ucraina si-a luat in posesie canalul chilia,chilia nu mai este granita este parte a teritoriului ucrainean

 • După ce a fost sluga lui Merkel acum a trecut la bărbați,sluga lui Biden,pe fata ,nu exista procedura pentru demitere,suspendare?ce sa mai așteptăm alegerile,cine știe ce mai pune la cale,oricum la câte a făcut cred ca după alegeri nu va mai sta in Tara.

 • Canalul e dragat de un dragor sub pavilion tanzanian.Dragorul are echipaj german-olandez,deci pavilionul e de complezenta,nu si dragorul & echipajul.S-a dus cineva in tanzania si a platit o taxa,a mai dat si o spaga,a cumparat 3-4 steaguri tanzaniene si au trecut la treaba pe canalul Birstoe.Deci operatiunea nu-i executata de ucraineni ci de olandezi si germani,toti mari prieteni ai Romaniei.In ce priveste tradatorul de tara johanis,nu va mai bateti capul de pomana.V-a spus-o in fata ca e tradator si-l doare-n spate.