Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Poate ARN-ul mesager mai mult decât ar trebui?

Faptul că natura practică ingineria genetică cu mult înaintea plagiatorilor ei e bine știut. Să ne amintim de numeroasele mutații și greșeli comise zilnic în organismul uman atunci când se divid celulele. Să ne amintim și de enorma abilitate a sistemelor de reparații care intervin aproape simultan, corectându-le. Să ne amintim și de nenumăratele întâlniri de gradul trei cu microorganisme, unele dintre ele soldate cu încorporarea lor în celula umană, inclusiv în nucleu și respectiv în ADN. Aproape jumătate din genomul nostru e format din gene sprințare – le numim transpozoni – care nu sunt „deșeuri genetice”, așa cum s-a crezut inițial. Unele provin din retrovirusurile cu care specia noastră a venit în contact de-a lungul milioanelor de ani. Acele gene pot să-și mute locul în genom (cut and paste), să se autocopieze și să se multiplice (copy and paste), să se așeze invers sau chiar să șteargă fragmente din genom. Ele practică acea inginerie genetică naturală pe care noi, oamenii, ne străduim s-o plagiem și s-o aplicăm – credem noi – țintit sub formă de vaccinuri moderne: ARN mesager (ARNm) sau vectori ADN ori chirurgie genetică numită CRISPR/Cas, despre care vom mai vorbi.

Producătorii vaccinurilor ne-au asigurat în repetate rânduri că e imposibil ca ARNm să pătrundă în nucleul celulei și să producă eventuale stricăciuni (nu erau la fel de siguri și în privința ADN-ului din vaccinurile-vector, dar nu cu asta ne ocupăm în acest articol) și că, după ce își va fi îndeplinit misiunea, va fi distrus în citoplasma celulei. Astfel de supoziții sunt valabile pentru celule bacteriene (procariote), nu însă și pentru celule mai evoluate (eucariote), cum sunt cele ale mamiferelor, iar studiile ne demonstrează asta. Să încercăm să vedem ce „pot” face transpozonii, acel ADN parazitar pe care îl purtăm în noi. Unii sunt încă activi, alții și-au pierdut funcția de-a lungul timpului. Unii pot constitui un posibil motor evolutiv, alții provoacă maladii serioase. Nu-i greu să ne imaginăm urmările dacă ei s-ar așeza undeva la întâmplare în genom, blocând astfel o proteină importantă, să spunem, o proteină care intervine în blocarea cancerului. Ce-i drept, cele mai multe pagube produse de transpozoni nu se transmit din generație în generație, întrucât nu sunt compatibile cu viața și conduc la moartea embrionilor direct în uter.

Dar ce nevoie avem noi de astfel de paraziți și de ce sistemul imunitar nu i-a înlăturat complet la vremea potrivită? Mai ales că acele gene par a fi destul de egoiste și nu le pasă decât de propria supraviețuire, nu și de cea a organismului gazdă. Se pare însă că lor le datorăm flexibilitatea genomului și adaptarea la condițiile de mediu mereu schimbătoare, mai ales la acelea produse de catastrofele naturale. Este și cazul plantelor, ale căror transpozoni par a fi deosebit de activi în condiții de stres.

Transpozonii rămași activi își pot purta singuri de grijă, sintetizându-și proteinele de care au nevoie pentru a deveni mobili sau, dacă nu, depind la rândul lor de alții care o pot face și pe care-i parazitează. Avem de-a face așadar cu paraziții paraziților. Cei autonomi sunt botezați LINE1 (L1) și ei joacă un rol important în relatările care urmează. Ceilalți (LTR) sunt dependenți de primii. L1 sunt și cei mai activi și mai mobili transpozoni din genomul uman. Dispun de două „pagini” pe nume ORF1 și ORF2 care se cer citite, transcrise și transportate din nucleu în citoplasmă, unde se află fabrica de proteine. Aici sunt traduse și interpretate, proceduri în urma cărora se sintetizează, printre altele, și două molecule de proteine, în fond, două enzime (foarfeci) esențiale în reintegrarea și repunerea fragmentelor de gene sprințare în genom, după cum spuneam mai înainte. Una dintre ele se numește endonuclează, cealaltă reverstranscriptază, dar asta e neesențial. Iată de ce sunt atât de importanți acei L1. Fiindcă ei pot sintetiza acele proteine care le asigură retranspunerea (repoziționarea) ADN-ului din citoplasmă înapoi în genom. Și exact acele proteine sunt „furate” de paraziții (în fond niște fragmente de ARN) despre care vorbeam și care se vor incluși în genom. (Ceva uluitor de asemănător cu „foarfecile genetice” plagiate de om, după cum o să vedem în alte articole!) Și dacă acei paraziți pot asta, de ce n-ar putea-o face – cel puțin teoretic – și ARNm-ul creat de noi și injectat în corp?

Da, veți spune, dar ARNm-ul vaccinal nu aduce cu el instrumentele necesare unei transcrieri în ADN și respectiv intrării în nucleu. Producătorii ne-au asigurat că el este distrus la scurt timp după ce-și face treaba în celulă. Să fie posibil ca celula însăși să i le pună la dispoziție și să-l conducă astfel în nucleu? Mai ales că ARNm-ul vaccinal seamănă leit cu acei paraziți de paraziți care șterpelesc proteinele-cheie pentru a intra în genom. Și mai știm că există virusuri care pot asta. Un studiu recent a arătat că fragmente din ARN-ul virusului SARS-CoV-2 pot fi transcrise invers și integrate în genomul celulelor umane. S-a observat asta atât în laborator (pe culturi de celule umane), cât și în țesuturi biopsiate de la pacienți. Ar putea fi explicația testelor PCR prelungit pozitive sau (re)pozitivate după trecerea prin boală și vindecare. Un fel de punere la păstrare a fragmentelor de genom viral, așa cum spuneam că s-a întâmplat și cu genomul altor virusuri: în astfel de cazuri pacienții au continuat să producă ARN viral și după recuperare. Un fel de autovaccinare sau, dimpotrivă, o posibilitate de declanșare a unor boli autoimune… Depinde de decizia pe care o ia sistemul imunitar.

Pornind de la aceste rezultate, alți cercetători s-au ocupat cu studiul fenomenului și la vaccinurile bazate pe ARNm, nu doar în teorie, ci și în practică, adică pe culturi de celule umane. Cercetători suedezi au luat ca model celulele hepatice deoarece se știe că după injectare particulele vaccinale nu rămân blocate la locul injecției, ci sunt transportate și în restul corpului. Circa 18% dintre ele ajung în ficat. Rezultatele cercetării nu sunt de loc îmbucurătoare. La doar 6 ore de la punerea în contact a ARNm-ului vaccinal cu celulele hepatice, acesta fusese deja transcris în ADN. Și dacă ne întoarcem cu gândul la acei transpozoni activi, care pot face bine, dar pot face și rău (mutații, cancere), nu putem să nu ne întrebăm ce anume i-a condus pe cercetători să se grăbească într-atât cu lansarea vaccinurilor, în condițiile în care cunoștințele despre ingineria genetică naturală erau prezente de ani buni.

De-abia a fost publicat studiul cercetătorilor suedezi, că a și fost sfâșiat în bucăți de alți experți, care l-au trecut la categoria „fake news”. I-au descoperit o mulțime de „puncte slabe”– deși nu infirmă nici ei transformarea ARNm-ului în ADN, și nici eventuala integrare în genom –, susținând că, dacă așa ceva ar fi posibil, sistemul imunitar ar scăpa repede de astfel de celule, distrugându-le. Susțin, de asemenea, că pentru integrarea în genom ar mai fi nevoie de o enzimă pe nume polimerază, care le lipsește celulelor (!). Sunt contraziși însă de alți experți care arătaseră cu ceva timp în urmă că în celulele umane există o astfel de polimerază (theta). Altfel de unde ar lua-o SARS-CoV-2?! O să mai așteptăm și noi și alte studii și alți cercetători, cu toate că astfel de experimente se cereau efectuate de producătorii vaccinurilor înainte de punerea lor în circulație. Nu degeaba dezvoltarea de noi vaccinuri durează minim 10 ani!

Multe voci au declamat în cor că efectele pe termen lung ale vaccinurilor sunt ca și inexistente și că, dacă ar fi existat, ar fi apărut până acum. E posibil ca unii să aibă o altă definiție pentru „termen lung”! Încă nu se știe care vor fi efectele integrării ARNm-ului în ADN-ul celulei, foarte probabil ca același fenomen să fie valabil și pentru alte tipuri de celule în organism, nu doar pentru cea hepatică. Momentan rezultatele cercetărilor aduc un nou val de întrebări. Una dintre ele ar fi aceea referitoare la rata destul de mare a numărului de hepatite autoimune înregistrate la persoanele vaccinate și care s-ar putea explica prin atacul celulelor hepatice (devenite fabrici de proteină spike) de către limfocitele T aparținând apărării imunitare antivirale. Să nu uităm că acel ARNm poate ajunge în orice celulă, inclusiv în cele imunitare. Să nu uităm că și neuronii umani dispun de mulți transpozoni și prin urmare de proteinele de care ARNm-ul vaccinal are nevoie pentru a se integra în genom. Și mai sunt și alte țesuturi și celule cu rată de reînnoire rapidă (măduva osoasă, pielea, celulele embrionare) și predispuse la mutații. Toate se cer investigate din acest punct de vedere.

Multe dintre fenomenele observate postvaccinal și care par să dezvăluie o debusolare ori o slăbire a sistemului imunitar (infarcte, AVC-uri, tromboze, embolii, cancere, boli autoimune ori neurologice) sunt considerate a fi coincidențe. Până acum acele fenomene au fost respinse categoric, mai cu seamă fiindcă ele erau prezentate și dezbătute de persoane dezavuate – infecționiști și mai ales patologi! –, dar numărul lor crește pe zi ce trece. În februarie 2022, însuși șeful unei case de asigurări de sănătate pentru salariați din Germania a încercat să atragă atenția asupra numărului neobișnuit de mare al acestora, susținând că rata înregistrată de instituția pe care o conduce este de zece ori mai mare decât aceea raportată de instituția oficială, Institutul Paul Ehrlich (PEI). A fost concediat pe loc, fără să i se dea ocazia să-și prezinte argumentele și dovezile și fără să poată discuta cu PEI. Cu toate insistențele medicilor legiști, patologi, neurologi etc., investigațiile post-mortem amănunțite ale deceselor survenite în urma vaccinurilor se efectuează doar în cazuri excepționale – de multe ori la cererea familiei -, astfel încât relația de cauzalitate nu are cum să fie recunoscută.

În SUA decesele survenite în urma vaccinurilor sunt de 200 de ori mai multe decât erau raportate în anii anteriori în urma altor vaccinuri, iar reacțiile adverse le depășesc și ele de 100 de ori pe acelea. Când vine vorba de explicații, autoritățile dau dovadă de foarte multă inventivitate. Se merge de la „Niciodată nu s-a vaccinat un număr atât de mare (și atât de multe categorii) de persoane, așa că era de așteptat să existe mai multe asemenea notificații” până la „Se anunță și multe reacții minore, cărora cu alte ocazii nu li se dădea importanță”. Pe de altă parte, medicii înșiși susțin că nu au timp să se ocupe de notificări (o jumătate de oră pentru fiecare pacient), solicitând remunerație suplimentară. Cert este că sistemul de notificare e diferit de la țară la țară. În unele țări, medicii sunt solicitați să raporteze doar reacții adverse enumerate ca posibile în informațiile producătorului vaccinului. În altele se cere raportarea exclusivă a efectelor secundare necunoscute sau grave, nu și a celorlalte. Nu există controale asupra acestor obligații de raportare și nu există sancțiuni pentru neraportare.

Atunci când se cântăresc beneficiile și riscurile vaccinurilor sau medicamentelor, întotdeauna trebuie să se facă distincția între diferitele grupuri: sănătoși și vulnerabili, tineri și bătrâni, femei și bărbați, expuși și neexpuși profesional etc. Singurele vaccinuri care fac excepție de la aceste reguli sunt cele anti-Covid. Aici se insistă pe aplicare lor oricui, oriunde și oricum. Ba pe alocuri s-au impus și legi absurde care au introdus obligativitatea vaccinării, fără să se ia în considerare riscurile, care, după opinia decidenților, „nu există” ori sunt depășite de beneficii (greu demonstrabile, dacă nu inexistente). Aceeași strategie „protectivă” aplicată în pandemie întregii populații (cu și fără risc de îmbolnăvire) e valabilă și pentru vaccinare, obligând persoanele cu risc zero de îmbolnăvire să-și asume unul prin vaccinare.

Se aude în continuare binecunoscutul slogan: „Nu s-a putut detecta o relație de cauzalitate cu vaccinul.” Și totuși, dovezile – fie și indirecte – că acea relație de cauzalitate pare să fi sărit de mult în ochii unora se înmulțesc, chiar dacă pe moment „responsabilii” își pregătesc colacul de salvare – bazându-se pe amnezia noastră. De multe ori istoria le-a demonstrat că oamenii uită extrem de ușor, aproape instantaneu, iar ei și-au învățat lecția. De noi depinde dacă le interceptăm sau nu evadarea. Ei au pornit deja în căutarea de noi resurse (victime) și de noi vaccinuri (muniție) aducătoare de profit. Noi suntem lăsați să ne căutăm singuri salvarea și paiul de care să ne agățăm. Cât mai poate dura până când n-o să mai putem închide ochii și astupa urechile? Evidențele se înmulțesc și bat tot mai tare la ușă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Poate ARN-ul mesager mai mult decât ar trebui?”

  • Doamna Doctor,
    Am inteles explicatiile dumneavoastra si am ami inteles ca cele trei studii in vitro la care faceti referinta (cu conditii de supraexpunere a celulelor, ca toate studiile in vitro) demonstreaz fara nici un dubiu ca ARN-ul mesager poate fi integrat in genom. ARN-ul mesager al SARS-CoV-2 si al vaccinului, evident.

    Ati putea sa-mi explicati urmatorul fenomen: daca integrarea mARN este atat de usoar cu transposomii LINE1, cum se face ca in cateva sute de milioane de ani de cand diferite specii se infecteaza cu virsuri ARN (myxovirusuri, paramyxovirusuri, coronavirsuri, picornavirusuri, togavirusuri, rhabodovirusuri, filovirusuri si asa mi departe), intre care unele (ca virusurile respiratorii) de cateva ori pe an, deci, cum se face ca n-avem integrarea acestei pletore de ARN virusuri in genoamele umane? Sau integrarea se face proponderent SARS-CoV-2?

    Multumesc

    Cristian Apetrei

  • CRISPR este tehnologie de modificare a ADN. Punct. Sa ne explice dl Catzu cum ARNn contine dragoste , care ne f. pe toti.
    Ar trebui deja infiintat fondul pentru ajutorarea victimelor vii ale vaccinarii „anti”-COVID. Poate se baga Catzu administrator….

  • „Cât mai poate dura până când n-o să mai putem închide ochii și astupa urechile?”
    .
    Doamna doctor, dumneavoastra cunoasteti foarte bine ca întotdeauna, laboratoarelor producatoare de medicamente ahtiate dupa câstig au pus interesul bolnavului pe plan secundar. Toata lumea „si-a închis ochii si si-a astupat urechile”, asa cum se întâmpla si acum… si se va întâmpla înca.
    .
    Revista franceza „Prescrire” publica în fiecare an lista medicamentelor al caror raport beneficiu-risc este defavorabil în toate situatiile clinice pentru care sunt autorizate. Anul acesta, lista cuprinde 105 medicamente mai mult pericuoase decât utile. Multe dintre ele se afla pe lista neagra de mai multi ani, cu toate acestea ele se mai produc înca. Cred ca de aici reiese clar ca nimeni nu poate stopa aceasta practica de-a dreptul inumana, chiar daca unii au ochii deschisi si urechile destupate.
    .
    Felicitari pentru articol, dupa cum am mai spus-o, sunteti cea mai buna!

  • Multumesc ! Am constituit un fisier cu articolele Dv.

  • Un articol foarte bun si bine documentat. Viitorul va stabili genocidul. Sunt curios si care este influienta vaccinului ARMm covid asupra mecanismului de producere a proteinelor esentiale din ribozomi, avem siguranta ca proteinele se produc in continuare prin mecanismul normal, sau exista o perioada de blocare?

    • Influența asupra producerii proteinelor este doar una dintre întrebările (încă) fără răspuns. O celulă produce mii de proteine diferite și „știe” exact cât îi trebuie și când să se oprească. Fiecare celulă dispune de o întreagă mașinărie specializată în degradarea ARNm propriu. Specialiștii de la Inst. Max-Planck încă nu au descifrat cum funcționează acele enzime specifice care degradează ARNm-ul propriu. Mă întreb de unde știu producătorii vaccinurilor că acele enzime vor degrada și ARNm-ul din vaccinuri și mai ales când și cum?
      Apoi vin întrebările despre proteinele spike, despre ce pot face și ce nu în organism, despre cât timp persistă și cum sunt eliminate…

  • „Nu s-a putut detecta o relație de cauzalitate cu vaccinul.”
    -„shtiintza” da numai corelarea,
    politica sau justitia dau cauzalitatea,
    „shtiintza” e un organ social cam mult bagat in seama!

  • Se intampla ca pentru mine sunt extrem de utile informatia si explicatiile din acest articol. Va multumesc.
    In secundar, am vazut o afirmatie care m-a mirat ca necunoscator al medicinei si as dori sa va intreb: slabirea sistemului imunitar poate duce la AVC si la absolut toate cele pe care le-ati enumerat in paranteza sau e doar in contextul acesta al fenomenele postvaccinale? La unele boli e evident, dar la altele deloc, pentru necunoscatori.

    • Mulțumesc. Vor mai urma și alte articole explicative. Atât slăbirea cât și bulversarea sistemului imunitar (atacă ce-i propriu sau atacă exagerat) pot duce la astfel de tulburări. Sigur că ele se pot declanșa și în lipsa vaccinurilor, cauzele sunt multiple, nu doar imune.
      În cazul vaccinurilor, trombozele și consecințele lor (AVC-uri, embolii, infarcte) au la bază acea dezorientare, cu formarea de anticorpi sau celule care atacă structuri proprii, cum ar fi trombocitele ori alți factori de coagulare. Tot astfel pot fi explicate și celelalte femomene autoimune enumerate.
      Un cancer poate fi și rezultatul slăbirii imunității cu rol de a anihila celule canceroase care iau naștere frecvent în organism. De cele mai multe ori însă este vorba de capacitatea celulelor canceroase de a scăpa de sub controlul imunității sau chiar de a inhiba reacțiile imune.

      • Va multumesc. Am inteles, cred, dar eu astept si celelalte articole despre care spuneati. Sa nu va suparati pentru intrebari banale, uneori pare complicat, cunostintele majoritatii celor care nu suntem medici fiind simpliste, de tip Wikipedia.

  • Ups! Stai sa vezi cum sare doctoru’ de tara geo (aka Dora) sa va infiereze cu manie „stiintifica”, de erezie. Cu citate din prestigioase cartulii de popularizare a „stiintei”.

    • Dor de Dora.

    • Cib, iar vorbesti prostii! Doamna doctor stie de mult ca-i apreciez articolele.
      Iar tu, daca ai fi ascultat-o, te-ai fi vaccinat, pentru ca esti hodorog, dupa cum singur ziceai.
      Apoi, nu fi atât de încântat, pentru ca doamna doctor, nu-ti împartaseste teoriile conspirationiste. A propos, nu-ti gasesc postarea de acum doi ani, în care prevedeai viitorul foarte apropiat, negru, negru pentru omenire. Nu vrei sa o cauti tu?
      Si, nu te mai prosti, ti-am mai spus ca de mai multi ani lucrez la oras. :mrgreen:

      • @geo
        Vad ca imbratisezi cu mult entuziasm schema cu sexul (genul) fluid. M-ai zapacit. Ori esti XY ori XX. Ca sa stiu cu cine „dansez”. Nu m-am vaccinat si am umblat cat am putut neprotejat. Ca am facut covrigu’ prin 2019 (o saptamana de tuse seaca foarte sacaitoare, mai ales noaptea, aproape fara febra). Am luat buline clasice pentru raceala (asezonate bine cu vaccin Tuborg 500ml/3 ori pe zi) si apoi un pic de antibiotic (nu spui care) si aia a fost. Ca daca carcaletele asta nu e made in USA by China si e naturel, nu o fi aterizat p-aci fix in martie 2020. Despre vaccinuri, sunt pentru dar numai pentru cele clasice si nici alea turnate cu harzobu’. Astea noi pe care le-a facut mr Bourla (care cica s-a luat dupa instinct cand i-a intalnit pe baietii de la bio-n tech si i-a placut mult de ei, ha, ha, mama ei de stiinta) mai trebuie sa dovedeasca in inca macar trei ani ca sunt eficiente si cei care le-au facut nu patesc ( ca multi despre care deja nu e voie sa vorbesti, ca esti conspirationist) niste efecte urate, ca atunci cand se trateaza cu Lopatin si Cazmarol. Bre, stiinta inseamna sa-ti pui mereu intrebari. Doar in copilaria foarte mica, puiul inghite ce-i mesteca ma-sa!

      • @geo
        Nu ti se pare ca ce traim acum, razboi, cresteri exponentiale de preturi, penurie, tichete pentru papa (vezi Macron si Franta cam ce se pregateste), certificate digitale despre tot ce esti si detii, „vaccinuri” obligatorii, etc sunt chiar cele despre care vorbeam? Ca razboiul asta e provocat ca episodul 2 dupa pandemia covid (episodul 1) din filmul made in Davos „Great & Green Reset” si „You’ll have nothing and you’ll be happy”? Mai vrei si desene? Nu ti-e clar ca ceea ce ai trait pana in 2019/2020 nu se va mai intoarce never ever again? Ai pierdut libertatea si liberul arbitru (singurele bunuri sacre) si nici nu stii. Macar eu am intuit tot ce a urmat si inca ce vedem nu e decat varful icebergului. Rabdare si tutun. Dar stai, ca si tutunul va fi interzis. Pentru plebe, cam cum e cu trabucele cubaneze in Murica, doar pentru guvizi. Boierii cei mari pufaie din ele la greu. Quot licet iovi, non licet bovi!

      • @geo
        Mai am una si ma duc: cenzura buna, democratica vs cenzura rea. Cine nu e cu noi e impotriva noastra, basca ca e si conspirationist, antivaccinist, putinist, rusofil si mai stiu eu ce, continua tu, ca eu nu le mai tin minte. Si cand ma gandesc ca eram gata sa mor la TVR in 22 dec noaptea ca sa apar „revolutia”. Ce bou am fost! Iata ce inseamna sa lupti impotriva dictaturii cu mijloacele dictaturii, in numele democratiei. Mi-e scarba!

        • Cib, deci, tu ai avut Covid în 2019… 🙄 Cu simpotmele de care ziceai… 😆 Nimic altceva… 😕 … Si te-ai tratat cu antibiotic fara sa fie nevoie! 😳
          Sa fim seriosi, nimic specific, nu ai avut Covid!
          .
          Ca raspuns la raspunsurie tale, reiau o postare de-a mea din 2020. Era pentru simpaticul domn Zaicu.
          Ramân pe aceeasi pozitie:
          „Nu cred în povestea cu „Noua Normalitate”, „Noua Ordine Mondiala” si „Alte Noutati” pe care le invocati dv. si toti cei care scrieti despre existenta unei Conspiratii Planetare, fara sa aduceti dovezi în sustinerea celor afirmate. Mi se pare imposibil ca o asemenea masinarie diabolica sa se poata desfasura fara nici cea mai mica fisura pe plan mondial. Mi se pare imposibil ca medicii din întreaga lume sa fie de acord cu aceasta gluma macabra pe care o sugerati dv. si alti jurnalisti, putini la numar, totusi.

          Eu cred pur si simplu ca SARS-CoV-2 i-a pus la grea încercare pe toti politicienii din lume, unii mai incompetenti decât altii, ca acesti cacaciosi sunt incapabili sa faca fata situatiei, ca tremura izmana pe ei sa nu plateasca penal pentru greselile de acum legate de decese, iar de aici toata cacofonia si absurditatea masurilor luate nu doar în România, ci peste tot. Ratatii care conduc tari si guverne, fiind cu gândul doar la pielea lor, distrug economii si oameni, în speranta ca totul va trece curând si lucrurile se pot aseza din nou pe un fagas normal si ca dupa cosmar viata lor va continua la fel ca înainte.
          .
          Asta este, ne lasam condusi de niste tâmpiti si suportam consecintele.”
          .
          P.S. Doamna doctor Huhulescu scrie majoritatea articolelor despre noul coronavirus si Covid-19 sub forma unor întrebari retorice, tocmai pentru ca este nevoie sa treaca ceva timp pentru a cunoaste mai mult despre „covrig” si „faptele” lui agresive. O aprob si mai adaug ca medicii politruci care i-au consiliat pe decidentii politici în gestionarea pandemiei sunt poate mai vinovati decât sefii lor rupti de realitate pentru raul prin care am trecut mai bine de doi ani de zile.

          • @geo
            Pana si Azorica stie ca orice teorie a conspiratiei devine realitate in cel mult 6 luni: Va trebui un document de vaccinare doar pentru calatorie, s-a zis. „Conspirationistii” au spus ca va fi necesar si obligatoriu peste tot. Ups, au avut dreptate. S-a zis ca vaccinul nu e obligatoriu dar „conspirationistii” au spus ca va deveni obligatoriu prin santaj. Ups, iar au avut dreptate. S-a aspus ca doua doze sunt suficiente si gata cu pandemia. „Conspirationistii” au spus ca vor urma si alte doze (sanchi boostere) in serie. Ups, iar au avut dreptate. Cea mai tare e asta cu oprirea pandemiei din pix, cu ocazia razboiului. Sau mor aia pe front fiindca nu poarta masti si nu respecta distantarea sociala? Bai fratica, da’ nu vrei tu sa citesti documentele oficiale ale WEF, ca sa nu mai ai indoieli? Sau alea nu are desene si e mai grele de priceput?
            PS Cate boostere ai bagat mestere pana acum? Trei-patru? Ai „pomul” si punga de 2 litri de perfuzie cu vaccin pregatite? Sa nu cumva sa ramai fara!

          • @geo
            Sa-ti mai dau un pont din lumea smecherilor. Cel mai usor sa ascunzi un lucru e sa-l plasezi cat mai la vedere si cat mai aproape de privitor. Chestia asta o stiu toti baietii destepti care studiaza materia care umple obiectul ala pe care unii il folosesc doar pentru ca sa nu le ploua-n gat. Asta e „fisura” pe care n-o vede nimeni (ma rog, nu chiar nimeni). Cat despre medici, cu mici exceptii, a se scuti! Cand e vorba despre etica profesionala, majoritatea incep sa aiba amnezii si brusc isi duc mana la buzunar. Ca sa-si verifice batista si sticluta cu dezinfectant, nu de alta.

          • @geo
            De unde stii ca n-am avut covrig in 2019? Ca nu se pupa cu narativul oficial. Prietene, sa-ti repet. Daca carcalacul nu e produs in laborator si e natural, e cu noi de jde ani si nimeni n-a avut nici o problema speciala cu acesta fiind la fel de nasol ca si gripa comuna. Pe de alta parte e un non-sens sa apelezi la un test care apoi e dezavuat chiar de taticul lui ca sa afli ca ai avut o boala atat de grea, ca nici n-ai stiut ca ai avut-o. Apoi e iar un non-sens stiintific ca un virus potential periculos sa aiba o paleta atat de larga de repercusiuni, de la nimic la mortal. Asta ar insemna ca ar avea nspe mii de variante, fiecare cu un anumit public tinta si fiecare cu o anumita periculozitate specifica. Rezulta ca nu se poate face un vaccin valabil pentru toate variantele si tintele. E elementar, Dr Watson! De ce a trebuit ca vaccinul sa fie obligatoriu? Fiindca follow the money, my friend!

          • Erata: a se citi ” nu se poate face un singur vaccin” in loc de ” nu se poate face un vaccin”.

          • Nu stii ce vorbesti. Pun pariu ca nu cunosti nimic nici macar despre gripa si despre cum se produce vaccinul antigripal, dar presupui o gramada de enormitati.
            .
            „Oppositions religieuses, arguments écologiques, préventions contre une industrie Big Pharma et un État Big Brother… Si internet facilite aujourd’hui la diffusion de théories conspirationnistes, la plupart des courants « antivax » modernes reprennent des arguments nés dès le XVIIIe siècle. Pasteur lui-même ne fut-il pas en son temps accusé d’être un spéculateur vantant les mérites d’un procédé qui aurait fait plus de victimes que la maladie elle-même ?”
            (Antivax
            La résistance aux vaccins du XVIIIe siècle à nos jours
            Françoise SALVADORI et Laurent-Henri VIGNAUD)
            Ti-o recomand. S-ar putea sa te ajute sa îti revii.
            .
            https://www.franceculture.fr/sciences/antivax-quatre-arguments-recurrents-depuis-deux-siecles?fbclid=IwAR2S_KfRgmnIc4WhnqxkYrq0KeYePCcMlKumO-efehcb6ITBP3IHA9JJEbE
            .
            Mai pun pariu si ca nu verifici niciodata daca stirile conspirationiste care te pasioneaza sunt adevarate sau false. :mrgreen:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *