Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Poate veni un moment cînd un partid să aibă succes promițînd nu o viață mai bună, ci o viață mai morală

1. Pentru o carte despre Corneliu Zelea Codreanu, pe care aș fi intitulat-o Între cruce și pistol, am citit și studiat cartea lui Armin Heinen „Legiunea «Arhanghelului Mihail»”. Avantajul de a fi deoparte de ciorba opărindă a politicii româneşti şi, poate, chiar absenţa surselor din arhive, îl face pe autor să fixeze Legiunea în contextul social politic şi economic al interbelicului. De un deosebit interes pentru actualitate mi se pare observația că Mişcarea a prins aripi după năruirea speranţei numite Guvernarea PNŢ, fenomen avîndu-şi cauza nu atît în proasta gestionare a economiei, cît mai ales în eşecul unui alt fel de a face politică.

PNŢ-ul parvenise la Putere, în 1928, cu un vot apropiat de unanimitate. Valul de simpatie îşi avea sursa în regimul Ionel Brătianu. Pragmatic, fiul lui I.C. Brătianu scosese din politică morala, dar mai ales fie şi teatrul jocului democrat. În Opoziţie, PNŢ cîştigase capital politic promiţînd o Putere net diferită de cea a liberalilor. O putere mai democrată, mai transparentă, mai morală, într-un cuvînt, o Putere mai puţin politicianistă în sensul negativ dat politicianismului de opera lui Caragiale.

După venirea la Putere, PNŢ nu s-a confruntat cu criza economică, aşa cum grăbit susţin mulți istorici.
PNŢ s-a confruntat cu Criza morală, adusă în prim-plan de criza economică europeană.
Că era stîngace în administrarea ţării prin raportare la Puterea brătienită – asta se intuia despre Puterea PNŢ și înainte de parvenirea la Guvernare.
Dar că va repeta, în chip uluitor, toate năravurile, blestematele năravuri liberale, nimeni nu putuse să prevadă.

Ţărăniştii se trădează rapid drept bravi politicieni români: ciorovăitori pentru ciolanul puterii, îmboldiţi să fure, să fie corupţi, tentaţi de autoritarismul brătienist.
Pe acest fond, atenţia românilor se îndreaptă spre Legiune din două motive:

  • a) E o formaţiune nouă, afirmată ca antisistem.
  • b) Şi-a concentrat politica pe morală: demnitate, cinste, sacrificiu.

Lecția pentru actualitate.
Poate veni un moment cînd un partid să aibă succes promițînd nu o viață mai bună, ci o viață mai morală.

2. După lectura cărții lui Larry Watts, Ferește-mă, Doamne, de prieteni, consacrată războiului dus de Blocul comunist împotriva României rețin, pentru cîteva posibile eseuri, următoarele:

  • a) Rolul deosebit jucat de Emil Bodnăraș în bătălia angajată de România pentru a-și cîștiga Independența față de puterea colonială numită URSS.
    O ipoteză pe care nu contenesc a o defini surprinzătoare la cel suspectat de mulți – inclusiv de subsemnatul – a fi fost, în perspectiva lui 23 august 1944, agent sovietic parașutat în România.
  • b) Neobișnuita insistență a autorului pe ceea ce el numește măsurile active inițiate și desfășurate de serviciile secrete rusești pentru a micșora importanța dizidenței românești în cadrul Tratatului de la Varșovia.
    Larry Watts descoperă mai multe planuri ale campaniei de dezinformare duse de Moscova:
    – sugestia că România nu e o rebelă reală, ci una care o face pe rebela, cu aprobarea Moscovei, desigur;
    – teza că România e, de fapt, calul Troian al URSS în pântecele Occidentului. Sub acoperirea de dizidență, România lucra pentru Moscova.
    De reamintit:
    Teza unei dizidențe de ochii lumii a fost folosită, după decembrie 1989, de staliniștii reveniți în fruntea țării după Lovitura de Stat regizată de Kremlin.
  • c) Încercarea Moscovei de a-și crea în interiorul conducerii PCR o grupare Pro-sovietică, gata să iasă la luptă în numele internaționalismului proletar.
    Larry Watts îi suspectează ca fiind agenți ai Moscovei pe: Constatin Pârvulescu, Alexandru Drăghici, Chivu Stoica.
    Dincolo de insistența exacerbată pe ipoteza unei Românii mai pro-NATO decît unele țări membre NATO, Larry Watts nu ne explică de ce țineau Dej și Ceaușescu să fie total independenți față de URSS.
    Eu cred că un cuvînt greu de spus l-a avut grija de a nu fi schimbați de Moscova mai rău decît niște șefi de gubernii.
  • d) Desprinderea de ruşi n-a început în 1964, nici măcar în 1958, cînd am scos din ţară trupele sovietice, ci mult mai devreme, în 1953, după moartea lui Stalin.
    Semnalele de independenţă au fost receptate la Washington cu mare întîrziere.
    Motivele?
    Analiştii CIA, pentru România erau de etnie maghiară.
    Măsurile active luate de sovietici prin agenturi din SUA de a contracara acţiunea noastră înfăţişînd-o ca fiind răzvrătire cu voie de la Stăpîn.
  • e) Declaraţia din aprilie 1964 ţintea mult mai departe decît justificarea independenţei noastre faţă de Moscova.
    Proclamînd egalitatea între partidele comuniste, ofeream şi altor ţări socialiste argumentele teoretice – marxist-leniniste – pentru a ieşi de sub tutela PCUS şi, prin asta, de sub stăpînirea colonialistă a Rusiei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Poate veni un moment cînd un partid să aibă succes promițînd nu o viață mai bună, ci o viață mai morală”

  • Deciziile mari ar trebui lasate Inteligentei Artificiale pentru a ne asigura ca sunt si corecte si morale. Oamenii sunt subiectivi, lucrurile importante nu mai pot fi lasate pe mana lor. Continuam asa si ajungem tot la: razboaie, sclavie, hotie la nivel planetar, nedreptati, prostitutie politica tot la nivel planetar, incompetenta totala (vedeti pandemia), etc. Nimic din acestea nu s-ar intampla daca am lasa decizia unde am spus.

  • Sanatate Maestre
    Onorabili…
    Poate ati uitat un semn de intrebare cu care sa dessvirsiti titlul.Capisci ????
    Risc o presupunere va referiti la Romania. ,nu?
    Ei bine daca da atunci nu.
    Adica chestia cu partdul moraliist. roman.
    Eu unuil sper ca prin alcatuirea poporului Roman sa Mai fi ramas macar instinct de conservare.
    23. Aug 44 s demonstrat ca ar mai fi resurse.
    22 Dec 89 a demonstrat ca ne am Shakespeare pe resursa asta.
    Caraghiosii astia auriferi sa fie altceva decit banalii
    Coriolani Drag…?
    L-am auzit pe Nea Ilie de la Economie iintrebat de Ciutacu despre criza energetica.Nea Ilie spunea si rostea zicind …eu am prins ideea Ultima despre faptul ca trebuie de iesit din UE asta pe fondul muzicii de fundal si de final care ne anunta ca urmeaza pub.
    .Atitea servicii de informatii patriotice .atitia oameni de bine acoperiti sau semi…analistii de politics de early warning nu de early dying nu isi dau seama ca ne imputinam de atita bine si crestere economica..
    Morala ,nu zic nu e buna.Morala crestina ar fi de aplicat.Dar ambasada binecuvinteaza?
    Ginditi va la filmul lui Ciulei Facerea lumii.Poate chiar at trebuie revazut.
    Caraghios de triste Istoria ne invata ca chiar nu invatam nimic din Istorie.
    Wow …cit am scris….

    .

  • @ ‘incalzirea globala’
    Natura e Pacea.
    Cu asta se ocupa, cu Pacea.
    Prin urmare va prelua in sine dezechilibrele generate de dorinta Civilizatiei, cu ‘omul” ei cu tot, de Artificializare( transumanismul cu asta se ocupa )
    Tura asta, inza, ea e nevoita sa si reseteze chiar Anotimpurile, pentru a Civilizatia tocma ce incearca, la limita chiar va reusi, sa ‘scape de Iarna, de ‘moarte’.

    Deci Natura se va seta pe sine astfel incat sa preia …lipsa unui Anotimp ( activata de manifestafea Artificializarii )

    Cele care o iau razna si t Anotimpurile Naturii, iar toata faza se constituie intr un plenar catalizator care va pune presiune pe…si mai multa Artificializare ( a hranei, a Inteligentei, a Inimii, a…tot ce misca prin Civilizatie )

    Norocul Civilizatie e ca tocma a Descoperit ceva…unic: Computerul Cuantic, si alui Inteliventa Artificiala, ‘ descoperire’ Unica in Univers.

  • Important e daca va vine sa fluierati, nu daca o si faceti. Daca va vine, insa n o faceti, e mai rau decat ati face o, in termeni absoluti…

  • Covoiul Libertății la Ottawa, asta după ce transportatorii au cerut renunțarea la certificatul verde pentru trecerea graniței iar premierul Justin Trudeau a spus despre ei că sunt o „minoritate irelevantă”.
    De „minoritate irelevantă” ce sunt Trudeau a fugit din calea lor și s-a ascuns .
    https://www.youtube.com/watch?v=yOAE3XrGq94

  • Nene după încălzirea globală care a dat peste Turcia de au înghețat oile și vulpile acu a lovit și New Yorkul.
    Trafic oprit, frig, tot dichisu exact ca în Siberia.

    • Cine se documenteaza mai atent despre incalzirea globala, stie ca nu e vorba de o incalzire ca si cum ai incalzi o soba, ci de perturbarea tuturor echilibrelor naturii. Astfel ca acolo unde era cald tot timpul, vor veni si zile din an in care vor degera si pietrele, iar acolo unde era in parmanenta frig (la poli), vor inflori ghioceii. Numai cei neinitiati folosesc expresia „Incalzire globala”, total neadecvata si care induce si pareri gresite, ca cea de mai sus. Nemtii, care sunt mai grijulii cu expresiile pe care le folosesc, nu spun nimic despre incalzire, ci folosesc termenele „Wetterverschiebung” sau „Klimawandel”, ceea ce exprima tradus lejer, relocarea climei, alunecarea vremii sau chiar incalecarea zonelor climatice. Deci, din punct de vedere nemtesc, ce se intampla in Turcia si New York, nu e motiv de uimire, ci doar o confirmare a tezei lor. Romanii, care folosesc alandala vorbele, ajung victime propriei lor superficialitati.

      • Zău!! Explică de ce. E ceva cu activitatea ciclică a Soarelui sau pur și simplu scoarțe pământului se încălzește din interior spre afară.
        Mai precis, din anumite motive ambele corpuri pierd căldura.
        Explică „pertubațiile”.
        Era o ironie, eu oricum nu cred că activitatea omului are un rol în toată povestea.
        Acum este vorba de un atac pentru schimbarea tehnologiilor care deveniseră prea ieftine.
        Vor prin orice mijoace să ne aducă la stadiul de sclavi.

  • Acel moment a venit deja si e in plina desfasurare. Pe de o parte, poporul roman s-a desteptat si nu mai tolereaza o clasa politica ticaloasa si corupta pana la maduva. Aceasta trezire se manifesta prin redescoperirea valorilor traditionale si nationale. Un alt semn este neasteptatul impuls al diasporei de a se repatria, cu gandul nu de a trai mai bine, ci de a pune o caramida la inflorirea Romaniei, ca sa devina o tara frumoasa ca soarele sfant de pe cer. Toate aceste tendinte se regasesc in AUR. Nu pandemia, nu populismul, nu o conjunctura intamplatoare ii propulseaza pe Simion si ai lui in sus, ci tocmai morala, cinstea si apararea valorilor nationale ii va aduce pe cei de la AUR in fruntea preferintelor romanilor. Exista si miscari apolitice, care propovaduiesc o noua morala si ajutorarea aproapelui, prin santiere de voluntari si intarirea gospodariei satesti. Si mai exista credinta i Dumnezeu.
    Maestre, aveti talentul rar, de a descifra din istoria clipei, semnele timpurilor ce vor veni. Doamne, ajuta!

  • cu transumanismul pe masa e de bun-simt ca un partid care militeaza pentru umanism sa faca furori.
    o vreme…
    o vreme, doar,
    pentru ca filozofatul pe tema nemuririi, pe care transumanismul o daruieste, cere rabdare,
    or ca cei care aleg vesnicia, murind, par a fi mai putini decit cei care aleg nemurirea, traind infinitul.

    morala se desparte si ea in superpozitii, pe vremurile astea,
    astfel si transumanismul este moral, dupa cum si umanismul este, atata tot ca unul are o referinta absolut relativa, pe cind celalalt are o referinta absoluta.

    ‘o viata mai morala’ …
    nu prea mai merge cu ‘mai’, pe vremurile astea, care sint adinci pina la prasele,
    tocmai dasta, poate, moralitatea se refera, pe vremurile astea la ‘ a ramane om’ sau la a migra catre ‘noul om’, asta nou fiind cel pe care transumanismul il propune.

    de a lungul vremurilor ganditorii au vizat ‘omul nou’. insa ca orice dorinta, chiar daca ea e manifestata in mod reltiv, de implinit se implineste in mod absolut. prin urmre…om nou ati vrut, pai…om nou primiti in dar!:))), insa…tura asta ‘omul nou’ e chiar nou-nout!:))), procsul de fabricatie fiind unul care ii daruieste omului chiar nemurirea:)

    tocmai asta e si faza tare, pe vremurile astea, ca povestile nu se mai desfasoara in tarcul numit ‘om’, ci, pentru prima data in istoria civiizatiilor apare o definitie noua a omului, cea pe care transumanismul o propune, odata cu propunerea nascandu se si definitia Antinaturii, adica a Artificialului.

    deci…e chiar mai adanca filozofia acestor vremuri, depaseste nevoia de moralitate, pentru ca se duce pina acolo incat cel pus in discutie este…chiar omul. deci dinamicile nu mai sint in sistem inchis, pentru prima data in istoria civilizatiilor, pentru ca transumanismul propune dinamici care sint in afara Naturii, Artificiale.

    Omul-Matematic este Antiomul, dupa cum si Matematica e Antiiubirea.
    prin urmare Omul-Matematic o fi el nou-noutul om, sec pina la prasele, insa el…e nemuritor? e!:)))

    • La procesul lui Codreanu de la Turnu Severin, un avocat al acuzarii s-a abatut de la normele uzuale si a marturisit total in afara de subiect, ca are un ginere evreu. Cred ca se numea Costaforu. Bineinteles ca studentii nationalisti, care erau trup si suflet de partea lui Codreanu, l-au fluierat pe Costaforu.
      Eu v-am citit si nu v-am fluierat, desi…

      • Ce e ‘nationalismul’?
        E el altceva decat suma datinilor, traditiilor si obiceiurilor…locului?

        Daca asta e, atunci, pentru ca datinile, traditiile si obiceiurile sint nimic altceva decit o exprimare a intelepciunii, rinduita de batranii neamului pentru ca neamul, ramanand in armonie cu Natura, sa si perpetueze manifestarea dincolo de generatii, inseamna ca ‘nationalismul’ e…Intelepciune?

        In fapt, ce mai reprezinta Romania in lipsa datinilor, traditiilor si obiceiurilor?
        Unii stiu, tocma daia le si pun pe butuci, felul in care o fac, astazi, fiind…leit imaginii din oglinda a felului in care ‘lucrau’ inteleptii, Batranii.

        Insa…felul in care lucreaza antiînteleptii e adanc, ei sint in stare sa ti puna in fata nemurirea si sa ti spuna, tie parindu si te de bun-simt, ca ea e chiar vesnicia despre care vorbeau Batranii

        nationalismul a expirat. acum se cere mai mult, mai exact sa fii una cu Natura, adica sa ti faci…natie…din Creatie, domnule Kasper.

        • De data asta nu-mi mai vine sa fluier, ci sa-mi scot palaria. Pentru ca ati facut progrese mari. Se pare ca postarea mea v-a prins bine. Va incurajez din tot sufletul, pentru ca e loc si de mai bine. Cum spunea cineva, aveti potential.

      • natia, neamul, e in sinele romanilor, asta e ‘ultima esenta. in fapt cea dintru inceput. Patria asta…n are nevoie de conducator, ci de baci.

      • Neamului, care e…trup, insa si suflet, i se cere…sa i dea Cezarului ce i al Cezarului.
        Caz in care…ce te faci, domnule Kasper?!

  • Problema nu este cand va ataca Rusia ci cand va ataca China!

  • Intrebarea este, intra Rusia in NATO? Rusia cere de fapt intrarea in NATO! Ii va face Chinei la O surpriza de Olimpiada!

  • Inainte sa scriu orice, vad pe banda umblatoare ca v-ati intilnit cu covidu’…nici prin cap sa nu va dea sa dati ortu’ popii, ca dupa aia discutam altfel…astia iar anunta apocalipsa cu omicronu’ ca sa vaccineze bietii copii degeaba, oricum vaccinurile se vede la ce folosesc…vax, ciuciu…e sezonul cind oamenii racesc oricum…asa a fost si n-o sa se schimbe nimic nici daca dispar bipezii…Supa de pui, gratar de pui cu mujdei, ceai de musetel de 3 ori pe zi, si odihna multa. Nu cafea, mai usor cu zaharul de orice fel, banane si portocale, cel putin o lamiie stoarsa si bauta chioara daca puteti (3 zile min, 7 zile ideal), daca nu puneti-o intr-o cana cu apa caldutza, nu fierbinte ca-si pierde proprietatile, cu miere de albine,de tei e ideal, sau salcim…mierea nu contine pic de zahar cum e ala rafinat, si ajuta enorm in perioada racelilor. Va doresc multa sanatate si renuntati macar 3 zile la scris, cititi daca asta va relaxeaza, sau vedeti un film vechi si haios, scrisul agita si nu va trebuie stres de acest fel. Somn mult si hidratare corespunzatoare. Aia e. Multa sanatate.

    Pe vremea dacilor se spunea ca atunci cind un om se imbolnaveste, de fapt i s-a imbolnavit sufletul, are o suparare ceva…de aia dacii mergeau pe principiul ca mai intii trebuie sa-ti trateze sufletul, apoi boala fuge de tine…De la daci, multi au invatat, de ce noi vrem musai sa uitam lucrurile bune din strabuni?

    In politica nu exista demnitate,cinste si sacrificiu. Partidele nu-s formate din superfiinte, ci din oameni puchinosi. Se spunea ca omul sfinteste locul, cindva unii au reusit…nu toti, dar existau si oameni in comparatie cu ce e azi in partide. Uitati-va la ce se intimpla azi… cine o fi convins bovina de la cotroceni sa ceara frantei sa trimita trupe in Romania?…Politicianul demn,cinstit si dispus sa se sacrifice pt o cauza ceva?Ash! Cind esti presedinte de stat si faci timpenie dupa timpenie, aia din jur nu vad ce faci?Sint chiori? Daca nu vad ce faci pt ca nu-s in stare, cit de cinstit poate fi politicianul ala?Unu’ care nu e in stare si tot ce face e sa-si acopere incompetenta prin vorbe sforaitoare, nu e un om cinstit, deci nici demn, iar de sacrificiu…vai de muma lui, o rupe la fuga cum ii zici zit.
    Daca totusi politicianu’ vede ce face bovina „aleasa”, atunci de ce tace? Tot de cinstit ce e? Deci iar s-a dus pe girla si demnitatea si sacrificiul din momentul in care si-a afisat „necinstea”. Cei care vor musai sa fie in politica sint din start oameni de nimic, vor functii, privilegii, sa li se ploconeasca toti in fata, sa faca pe desteptii si sa traiasca pe picior mare. Deci increderea in orice ar zice un politician e zero barat. Rar apar oameni care sa merite atentia oamenilor. Problema cu ei e ca sint adesea coplesiti de altii mult mai neghiobi, adica sint coplesiti exact de aia care vor musai sa fie politicieni. Un adevarat lider nu cauta el sa fie musai conducator, ci apare atunci cind e nevoie mai mare de el si oamenii il recunosc si-l apreciaza dupa fapte, nu dupa vorbe. Uitati ce pateste Sosoaca…in primul rind e o femeie, fiica, mama, sotie,avocat.Deci a muncit ceva sa ajunga avocat,nu?Ca si multi alti romani, s-a saturat de jegul din tara creat si mentinut de catre o clica infecta de mafioti de parodie…niste imitatori penibili incapabili sa aiba o personalitate a lor de care sa-ti amintesti pozitiv, asa ca fac si ei pe „nashii”, doar ca nici unul nu se ridica la nivelul personajelor din film. Am urmarit multe clipuri ale acestei doamne si ce spune, spune d.p.d.v. al avocatului in primul rind, apoi ca om. O mina de neaveniti, niste cacaciosi si cacanari cum e citzu si turma lui, ce fac? Isi bat joc cu orice ocazie li se iveste. Ca om din popor, eu cui sa dau atentie si crezare? Unui citzu care schimba scaunele si se lipeste de ele cu gorila glue sau lui sosoaca care, printre altele, le spune „CITITI CONSTITUTIA” inainte sa faceti decizii si legi.CITITI CONSTITUTIA. Pai eu vreau sa am acolo sus pusi pe aceia care-s in primul rind oameni… imi spun adevarul… cunosc CONSTITUTIA tarii… fac legi pt oameni,nu impotriva lor…au curajul sa stea scut in fata strainilor si a aberatiilor pe care strainii incearca sa le impuna tarii,deci cetatenilor acelei tari… au curajul sa-i ia la intrebari pe strani – ala e un fel de sacrificiu pt ca te pui de-a latu’ cu shacalii si ticalosii interni si externi, care sint in stare sa te distruga ca sa nu le pui bete in roate in incercarile lor de a forta o tara sa faca ce vrea calu’ lor…ala e sacrificiu…Deci pina azi, in afara de o femeie cu numele sosoaca, eu nu am vazut de 32 de ani pe cineva care sa le-o spuna verde in fata ca ea. E sosoaca politicianul perfect? Nimeni nu-i perfect,perfectiune nu exista, nici sfera sau cercul nu-s „perfecte”, da’ un om.Ce conteaza e ca vrea sa faca ceva bun pt oameni, singura nu poate,n-are cum, doar sprijinita de oameni poate sa schimbe ceva. De 32 de gasesc greu cuvinte bune pt orice politician. De aceasta doamna sosoaca am gasit mai multe cuvinte bune decit as adresa intregii grupari mafiote numita „politicienii din Romania” din ultimii 32 de ani.Nu o cunosc personal, n-am schimbat o vorba cu dumneaei in viata mea, am vazut-o doar in clipurile de pe internet si am citit articolele scrise despre dinsa si mi-am facut propria opinie. Am dreptate sau gresesc? … nu stiu, nu-s Mafalda, dar nu am vazut pe nimeni altcineva sa ia taurul de coarne cind vine vorba de subiecte sensibile si „politic corect” asa cum face aceasta femeie.
    Deci lectia pt actualitate cred ca mai degraba ar trebui sa fie: oamenii cind voteaza, sa se uite mai putin la vorbe si mai mult la fapte. Vorbele si faptele vin si la pachet,nu prea le poti „desparti”, iar de la vorba la fapta distanta ar trebui sa fie mica. Politicienii nostri au un obicei de-a lungi distanta asta…ei una zic, alta fac si alta gindesc.Nu-s constanti si nici seriosi…iar cind o femeie e in stare sa-i calce pe dinti pe „alesi” , cred ca aceea femeie e demna de atentie si suport si merita sa i se dea o sansa…la urma urmei, ce-ar putea sa se intimple mai rau decit ce se intimpla in 32 de ani? Ar renunta barbatii la a fi misogini? Haida de…O sa vedem la alegerile urmatoare…
    Cit il priveste pe Dej si pe bietul nea Nicu,nu-s de acord cu ce spuneti…ca sa incerci sa scapi de ditamai „influenta” sa-i zicem, iti trebuie curaj. Curajul nu ti-l iei de la ideea ca te-ar schimba ala mai puternic si atunci de frica schimbarii faci si tumbe ca sa scapi de el…mai ales ca intr-o lupta inegala, inotdeauna cistiga cel mai puternic…sau cel mai shiret sau inteligent (cum e Vladone azi). Cine s-ar pune totusi de-a latu’ cu o putere care a facut ceva ravagii in razboi si care avea ochi si urechi peste tot? Cine si de ce sa riste astfel?Cred ca dorinta lor de-a scapa de „influente” la vremea aceea, poate fi comparata cu dorinta pe care o are azi rusia sa scape de inluenta si atacurile sistematice ale unora care nici nu traiesc prin baltzile Europei, ba mai vor sa dea si ordine Europei si tot ce fac e sa bage strimbe peste tot…Vladone vrea sa-si construiasca la el in tara, in liniste.Tot asta a vrut sa faca si nea Nicu al nostru, si a facut, mult.Ce s-a ales de toata munca aia?Prafu’ si pulberea.25 de ani de planuri si munca, constructii care azi sint rase de pe fata Romaniei, scoala pe care a incercat s-o aduca la usa fiecarui copil si o imbunatatea de la an la an, s-au dus toate pe ripa…Era azi un articol despre conditiile in care invata copiii azi si ca au inchis o scoala ca n-aveu caldura. Pe vremea cind am facut eu scoala generala, stateam in uniforme si scoteam limba de cald in clasa si acasa, ardeau caloriferele mai ales cind dadea zapada. E adevarat ca treptat lucrurile s-au deteriorat si-mi amintesc anii de studentie cu cojocul pe mine iarna si scriam cu manusile pe miini uneori pt ca geamurile de la sala de clasa erau sparte si cineva nu prea se ocupa cu seriozitate de administrarea cladirilor…am numarat intr-o iarna, la sala Carafoli nu mai putin de 12 geamuri sparte sau crapate si lipite cu scoci, la fel si-n politehnica noua…nu venea nea Nicu nici sa sparga el geamurile si nici sa le schimbe. Asteptarile erau ca fiecare sa-si faca datoria la locul de munca. Omu’ sfinteste locul…
    Hunii ne poarta simbetele de veacuri, ca-u trait in tara sau in afara ei, sint invatati din casa sa se fereasca de roman. Astia-s o cauza pierduta ca sa zic asa. Au tupeu si nu asculta la nimeni si nimic, decit ce au ei chef. Se schimba usor in functie de interesul de moment, dar odata ce obtine ce vrea, o ia de la capat cu fitilele si obraznicia. Uneori „greselile” hunilor poate sint in avantajul Romaniei, chiar si atunci cind ei „gresesc”intentionat…problema lor e ca nu se vor face bine niciodata, problema lor e „incurabila”…uitati-va doar la hunor si e suficient sa-ti faci o parere despre ce le poate pielea…
    Cred ca ar fi benefic tuturor romanilor ca politicienii inutili sa fie trasi pe tushe, oricum nu fac nimic bun, doar rau sau isi apara interesele personale. Apropos de politicieni care au capacitatea intelectuala de-a fi cu adevarat politicieni: basescu – e brinza buna in burduf de ciine. Mare shmecher. degeaba-i bun politician, daca incurca si descurca la itze pt distractia personala, e ca si cind isi da singur cu firma-n cap…impresia pe care a reusit s-o intipareasca in mintea multor oameni e ca ii pasa doar de curu’ lui si atit, pe restul ii calca-n picioare, isi aminteste ca exista si altii doar cind are nevoie de ei…Adrian Nastase-dintre toti politicienii pare ca se documenteaza inainte sa vorbeasca, stie si cum sa se documenteze, are un bagaj serios de cunostinte si e capabil sa discute degajat pe orice tema, plus e diplomat,uneori arogant pe fata, alteori arogant plin de umor…l-au facut praf si pulbere ca sa-l scoata din politica. Intrebarea e cine a vrut sa-l vada terminat cu adevarat si de ce? Ca o fi pus botu’ la miere, sigur a facut-o…da’ asta au facut toti politicienii din ultimii 32 de ani si nu pare sa fie vreo intentie a autoritatilor sa-i ia si pe altii la intrebari…de ce?…Pt basescu si nastase ca politicieni, jos palaria.Intrebarea e cita incredere se poate avea in oricare dintre ei?Ar lasa la o parte platitul de politze de la unu’ la altu’?S-ar concentra strict pe problemele tarii?E destul de greu sa alegi intre cei doi fara sa-ti pui un milion de intrebari…Aia e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *