Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Podiumul olimpic a fost confiscat de familia Boe

Dacă s-ar alcătui un clasament, o ierarhie a celor mai bucuroase familii de pe planeta noastră, cred că ar fi una din Norvegia pe primele locuri.
Asta pentru simplul motiv că cei doi băieți Boe – Johannes și Tarjei – fac istorie la actuala ediție a Olimpiadei de iarnă din Beijing, în dificila competiție de biatlon. Una peste alta se vor întoarce acasă cu un sac plin cu medalii olimpice cucerite la JO din China, ediția 2022.

Schiorul norvegian Johannes Thingnes Boe a câştigat medalia de aur în proba de sprint a concursului de biatlon din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, desfăşurată sâmbătă, în timp ce românul George Colţea s-a clasat pe locul 89.
Pentru Johannes Boe, aceasta a fost a doua medalie de aur la Beijing după cea obţinută în proba de ştafetă mixtă, acum câteva zile.
Medalia de argint a revenit francezului Quentin Fillon Maillet, care a cucerit aurul în proba individuală, în timp ce Tarjei Boe, fratele mai mare al lui Johannes Thingnes Boe, a cucerit bronzul, după aurul de la ştafeta mixtă.

Johannes Thingnes Boe a început excelent cursa şi a nimerit toate ţintele la prima sesiune de tir, având un avans de peste 20 de secunde faţă de următorul concurent, în condiţii perfecte la Zhangjiakou. Scandinavul a ratat o ţintă la a doua sesiune de tir, ceea ce i-a adus un tur de penalizare, dar acest lucru a avut un impact minor, el câştigând la o diferenţă de 25 de secunde.

Campionul olimpic din 2018, suedezul Sebastian Samuelsson, a reuşit un final bun, care i-a adus o clasare pe locul cinci.
Românul George Colţea s-a clasat pe locul 89 din 94 de concurenţi, la 3 min 54 sec 3/10 (2 ratări la tir). El se clasase pe 89 şi la individual.

Vă pun și eu o întrebare simplă. Ce se întâmpla dacă toate cele trei trepte ale podiumului, nu două ca acum, erau ocupate de bravii bărbați din familia Boe?
Tata putea să spună organizatorilor că pleacă în Norvegia cu podium cu tot. Îl desfac frumos în bucăți, așa cum fac meșterii maramureșeni cu vechile case, apoi fac montajul în curtea lor.
Așa vom avea prima curte cu un podium olimpic adevărat din istorie.
Vine bunica și oferă medaliile. Fiecăruia după merit și performanțe. Apoi, toată lumea la masă. Poftă bună!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *