Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Politica antirusească a partidului AUR e pe placul Americii

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Politica antirusească a partidului AUR e pe placul Americii”

 • Riscul cu care AUR (sau alianta mai larga poporanist-libertara) se confrunta este sa cistige alegerile si sa piarda guvernarea in primele 6 luni, prin compromisuri, nu atit din interese, cit din frica, lipsa de clarificare intelectuala si imitatie a ceea ce deja exista.

  Simbata, am privit ridicind din sprincene la lansarea listei AUR pentru europarlamentare. Partidul e pe cale sa imbratiseze ‘elitismul tehnocratist’ care a dus Romania in locul unde e acum. In afara citorva persoane bine definite, Terhes, Piperea, Simion, Tarziu si Lulea (posibil altii pe care nu ii cunosc dupa nume si nu au intervenit), ceea ce am retinut sint lungile liste de titluri ‘academice’ si ‘functii’ in sectoare neproductive, administrative, birocratice (de stat sau nu). Partidul a fost pe undeva constient de asta, caci la un moment dat, a fost facuta precizarea ca diplomele ar fi ‘pe bune’.
  Posibil, dar nerelevant. Relevant este ca AUR nu se poate desprinde de elitism si ‘expertism’. Unde sint antreprenorii? Unde sint oamenii comuni, autonomi, indepedenti, care nu se remarca prin altceva decit rara iubire de libertate? Ei exista, iar faptul ca nu ajung in prim-planul partidului nu se poate datora decit esecului algoritmului de filtrare, promovare si selectie pin care partidul creste si isi genereaza fatada.
  In ciuda eforturilor pe care le cred oneste de a proteja capitalul de integritate morala a partidului, sint sigur ca exista ‘infiltrari’ care vor deveni masive daca AUR cistiga alegerile.

  AUR are nevoie de un concept pe termen lung care sa elimine problema inainte ca ea sa apara/creasca. Problema se numeste _antiselectie_ iar solutia consta intr-un concept de stat _mic_ in care puterea (bani taxati, decizia centralizata, responsabilizarea politica partinica) este returnata poporului. Cita vreme AUR nu are un concept _nu_ de reformare a statului, ci de _demantelare_ a statului, de restringere a lui si de impingere a lui inapoi, statul ‘mare’ si gras, bun de muls, va reprezenta o atractie irepresibila atit pentru hoti dedicati, dar mai ales pentru aceasta clasa ‘elitist-experta’ care nu fura direct, ci indirect, prin sinecuri spoliative, job-uri si contracte de stat fara nici un alt rost decit extractia legala.
  Intr-un stat redus ca functii si bazat pe control descentralizat, putin ramine de furat, si matrapazlicurile sint repede date la iveala.

  Andrei Marga proba acelasi elitism de nescuturat intr-un articol recent, ‘Elita devotata’, la care am raspuns printr-un comentariu preluat apoi ca articol pe sit, ‘Contraelita devotata’ (https://anonimus.ro/2023/07/contraelita-devotata/).
  Acestia sint polii intre care se produce pendularea AUR de azi.
  Elitele au tradat poporul repetat in istorie, si nu doar la noi (Julien Benda, La trahison de clercs). ‘Prostologia’ a devenit o specialitate romaneasca, larg raspindita la toti cei in care un exces de educatie se combina cu o capacitate analitica redusa, lasitate si/sau interes.
  A fi impotriva acestora, nu inseamna a fi anti-elitist pur si simplu, dupa cum nu inseamna a fi ‘elitiofil’, daca mi se ingaduie joaca lingvistica (‘prostofil’, iubitor de prostie; ηλίθιος (i̱líthios) = idiot).
  Contra-elitismul este poporanismul libertar care isi gaseste si isi da o reprezentare si o conducere capabila sa simta si sa vorbeasca liber, _consunind_ cu poporul si nu uitindu-se la el de departe/de sus, pentru ca nu ii intelege libertatea si _ii este frica de ea_.

  Deci: nu faceti din popor calul de bataie al carentelor personale. Nu cedati tentatiei elitiste. Atentie la interferenta electorala. Si retineti, ‘stat mic, popor puternic’.

 • Domnule Cristoiu,
  Iertare ca voi comenta aici off-topic, răspunzând la întrebarea dv. din clipul de mai jos:
  https://www.youtube.com/watch?v=NUIECnvjqt8
  O fac însa deoarece consider că pe blogul dv. sunt șanse mai mari să vă parvină, decât pe youtube.
  Așadar, într-adevar, multă vreme vikingii nu au luat creștinismul în serios din cauza faptului că, printre ei a înflorit, în general, cultul puterii. Războiul era considerat o stare de viață mai naturală și mai potrivită decât pacea. Majoritatea acestor idei se manifestau deci pe vremea lor. Aveau nevoie să fie uimiți de ceva. Cuvintele nu erau suficiente. A fost nevoie de ceva extraordinar pentru a-i impresiona pe vikingi.
  Aceștia au refuzat să-i creadă pe predicatorii străini, și și-au venerat puterea, și știind din experiența luptelor că monahii erau războinici fără valoare, vikingii nu voiau să creadă în religia celor care nu erau puternici. Pentru a-i converti era nevoie de un sfânt care să le poată demonstra puterea lui Dumnezeu. Și un astfel de bărbat s-a găsit.
  Citiți vă rog mai multe la:
  https://saccsiv.wordpress.com/2020/06/28/cum-a-inceput-crestinarea-vikingilor-intalnirea-dintre-regele-olaf-i-si-un-pustnic-ortodox/

 • Marele Analist Militar Radu Tudor spune că rușii se joacă cu focul la granițele României….ha ha ha….no comment.

 • Maestre, totul depinde de alegerile din SUA. Alegerile sunt în noembrie concomitent cu ale noastre.
  Dacă ies republicanii războiul din Ucraina se va termina, și se va termina cu toată nebunia cu Lgby și restul.
  Din păcate Președintele nostru nu a înțeles sfatul lui Trump când i-a dat șapca albă – România first – a înțeles Ucraina first și se comportă ca atare.
  Mai mult, toate declarațiile belicioase și acțiunile lui Iohannis împotriva rușilor sunt contorizate undeva, dar nu se vor sparge în capul lui (cum ar trebui) ci se vor lăsa asupra României.
  Suntem intr-o poziție ingrată, suntem un stat fără putere, fără prieteni dar cu gura mare. Și se știe „gura bate fundul” cam asta o să ni se întâmple.
  Mie mi-e clar un singur lucru PNL să fie înlăturat total de la putere fiindcă a făcut destul rău României prin președinții aleși de ei în ultimii 20 de ani și prin guvernele puse de ei.

  • @
   ‘războiul din Ucraina se va termina, și se va termina cu toată nebunia cu Lgby și restul.’

   nu se termina, indiferent cine cistiga.

   • @Online
    https://www.newmoney.ro/banca-centrala-europeana-va-cere-bancilor-sa-furnizeze-date-saptamanale-referitoare-la-lichiditati/ 24.07.2023
    https: //flux24.ro/fostul-sef-de-cabinet-al-fostului-secretar-de-stat-american-colin-powell-nato-se-va-dezintegra-intr-un-an/
    Seara Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂

    • pe un taler brics, pe celalalt nato

     nato nu numai ca nu se va destrama, insa va deveni o uniune care va tinde sa echilibreze brics, deci nu se destrama, ci isi schimba pielea.
     sau: pe cind nato tinde sa devina ‘brics’, brics va tinde sa devina ‘nato’

     • in final …doua talere, o juma de lume pe unul, restul pe celalalt, cu tot calabalacul, de orice natura ar fi el
      si ar trebui sa mai fie o lume, la intersectie, …si uite asa …’4-6-8′

     • in lumea asta, dintre cele doua talere, ar trebui sa se manifeste Pacea ( care presupune sa ramai de partea Naturii, neavand nimic impotriva maniefstarii Artificializarii …dupa dorinta )
      de lumea asta …chiar talere au nevoie. unde mai pui ca …e o lume mititica, nu incurca pe nimeni

   • care dintre astea doua o fi mai nelinistitoare?!,
    faptul ca sistemele sociale sint pe moarte, adica peste ele s a asternut Iarna ?
    sau faptul ca cei care conduc au planuri marete pentru a le salva de la moarte?!

    io pricep optimismul, insa pina cind el ajunge sa nege dinamica anotimpurilor, caz in care nu prea mai pricep care e faza cu el.

 • cita vreme esti anti …numa’ pacea n o gradinaresti!
  indiferent despre ce e vorba, cu atat mai mult despre popoare.

  noi, ca neam, am picat fix la intersectia dintre esti si vest, deci s ar parea ca e de bun-simt sa concluzionam ca treaba noastra nu e sa fim pro sau anti.
  insa asta o fi!, habar n am

 • Auf e precis de partea globalistă a partenerului strategic și va face cualiție cu PNL.

 • Domnule Ion Cristoiu
  28 Iunie 2022
  Poza din articol spune tot,toate papusile „politicii romanesti” sunt papusate de acelasi papusar sau puppeteer adica sua/usa/licuricia/america,cum vreti sa-i spuneti.
  https://www.g4media.ro/plen-comun-al-parlamentului-marti-pentru-aniversarea-a-25-de-ani-de-parteneriat-strategic-dintre-romania-si-sua.html
  Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
  Valentin-Ionut Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *