Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Politica externă a României se rezumă la un singur Obiectiv: Un job la NATO pentru Klaus Iohannis!

Un sondaj CURS, realizat între 13-22 iulie 2022, ne dezvăluie, la Capitolul Încrederea în personalități politice, un adevăr al zilelor noastre:
Klaus Iohannis se prăbușește în sondaje de la o zi la alta.
A ajuns în acest sondaj la o Încredere de doar15%. Sub Rareș Bogdan, care deține 17%. 83% dintre români au încredere Foarte puțină și Puțină în președintele României. 2% n-au răspuns.

Suntem la finele lui iulie 2022.
Dacă alegerile prezidențiale vor avea loc la termen, Klaus Iohannis mai are doi ani și ceva de mandat.
În ritmul acesta de prăbușire, peste doi ani, în iulie 2024, va trebui să-l căutăm, cu scafandri, pe fundul Mării.
Pentru că acolo va ajunge în sondaje.

În democrațiile autentice, o astfel de prăbușire ar neliniști grozav pe un politician, mai ales dacă acesta deține cea mai importantă funcție în stat. Firește, Klaus Iohannis nu va mai candida. Asta nu înseamnă însă că n-ar trebui să-l preocupe poziția sa din sondaje. Pe de o parte pentru că un veritabil om politic trăiește din simpatia alegătorilor. Pe de alta, pentru că funcția de președinte reclamă înainte de toate capital politic. Nu numai în vremuri tulburi precum cele de acum, dar și în vremuri normale, președintele are nevoie, ca de aer, de încrederea alegătorilor. Această încredere îi dă convingerea că îndemnurile sale adresate românilor vor fi primite de aceștia cu încredere și, prin urmare, le vor traduce în practică.

România va traversa și ea Furtuna teribilă produsă de suprapunerea mai multor Crize:
Criza energetică, Criza Meteo, Criza Sanitară, Criza economică și, de ce nu, Criza politică.

Pentru ca țara să iasă cît de cît bine din această Furtună se cer măsuri extraordinare, multele deloc ușoare pentru români.
Cine să le ceară?
Un președinte în care 83% dintre români n-au încredere?!
Pentru ca ele să fie transpuse în practică trebuie să le ceară un președinte cu peste 50% încredere din partea românilor.

De ce se prăbușește Klaus Iohannis în sondajele privind Încrederea Românilor?
Încrederea în politică e dată de mulți factori.
Printre aceștia se numără și convingerea cetățenilor că respectivul politician n-are alt interes decît Binele cetățenilor, că el e atent doar la felul în care se transpune în practică acest Bine și lucrează, zi și noapte, numai și numai pentru acest Bine.

Sunt convinși românii că Klaus Iohannis moare pentru ca lor să le fie Bine?
Răspunsul ni-l dă o întîmplare din ultima vreme.

Marți, 19 iulie 2022, a venit în vizită în România Mahmud Abbas, președintele Palestinei.
Știind cine e Mahmud Abbas și de complicata realitate din Orientul Mijlociu, dar și de tradiția românească a bunelor legături și cu Israelul și cu Palestina, ne-am fi așteptat ca președintele României să ofere românilor mi multe amănunte despre această vizită.
Cu excepția unui Comunicat sec, urmat de o conferință de presă transmisă pe site-ul Președinției, Klaus Iohannis n-a catadicsit să stea de vorbă cu Poporul Său în legătură cu vizita.

La Conferința de presă, Klaus Iohannis a dezvăluit ce i-a spus președintele Palestinei în cursul discuțiilor:

„Am prezentat Președintelui Abbas sprijinul multidimensional acordat Ucrainei în domeniul umanitar, politic, economic, sectorial.”

Las la o parte faptul că președintele Palestinei nu cred că s-a ostenit pînă aici pentru a afla ce face România în sprijinul Ucrainei.
Klaus Iohannis e președintele României.
Normal ar fi fost să-i vorbească oaspetelui despre ce a făcut el în sprijinul României și nu al Ucrainei.

De ce a ținut Klaus Iohannis să invoce sprijinul dat de România (de el, adică) Ucrainei?
Klaus Iohannis se află angajat de ceva vreme într-o campanie de tras sfori pentru a ajunge secretar general NATO.
În această campanie sunt angajate Serviciile secrete ale României, ambasadele, întreg ministerul de Externe.
Personal, Klaus Iohannis exploatează Războiul din Ucraina pentru a mulțumi pe cei de care depinde numirea sa.
N-are importanță pentru Klaus Iohannis că asta înseamnă decizii antinaționale luate în numele României, atît în chestiunea Războiului, cît și în alte chestiuni internaționale.

Ca și Carol al II-lea, Klaus Iohannis decide de unul singur în chestiuni de interes național ale României în lumea de azi.
Iată explicația aberației de a invoca într-o întîlnire cu un oaspete străin sprijinul dat de el, Klaus Iohannis nu României ci Ucrainei.

De ce se prăbușește Klaus Iohannis în sondaje?
Românii și-au dat seama că președintele lucrează numai și numai pentru interesul său personal:
Cel de a pune mîna pe un job la NATO.

Și deoarece Klaus Iohannis decide în exclusivitate poziția României în actuala Criză internațională, românilor le e limpede că politica externă a României se rezumă la realizarea unui singur obiectiv:
Să ajungă Klaus Iohannis secretar general NATO.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Politica externă a României se rezumă la un singur Obiectiv: Un job la NATO pentru Klaus Iohannis!”

  • Ma indoiesc ca Iohannis va fi facut sef NATO…poate doar adjunct ca Geoana…adica de decor….vorbeste poticnit germana si engleza…sa zicem…dar nu are profilul cerut…e molîu, incet, puturos, obtuz, incapabil si are totusi o moralitate diferita de a scumbag-ului politic perfect din occident…asta Stoltenberg de acolo pleaca direct guvrrnator al Bancii Norvegiei, deci chiar prost nu e…excroc da, prost nu…e de alta croiala decit Iohannis…o sa isi puna omul lor…

  • Cred ca este interesant si noua disputa China vs. SUA privind vizita planuita de Pelosi in Taiwan. China a amenintat ca va bloca cu avioane militare accesul demnitarului SUA in Taiwan, iar oficiali militari SUA au propus sa acompanieze avionul lui Pelosi cu avioane militare SUA si portavion. Sa vedem ce seva întîmpla.

  • Si noi ii dorim sa stea aici cu noi ca nu putem trai fara el?

  • Maestre este absolut imposibilă numirea lui Iohannis în funcția de secretar general NATO.
    Priviți de curiozitate cele două CV-uri, al lui Mircea Geoană și cel a lui Klaus Iohannis, nici nu suferă comparație.
    CV-ul lui Iohannis e gol, se oprește la terminarea unei facultăți, atât.
    Nimic peste diploma de facultate. Nici un curs, nici o specializare, ZERO activitate diplomatică.
    Mircea Geoană este absolvent de politehnică, absolvent al Facultății de Drept din București, doctor în economia mondială la Academia de Studii Economice din București, absolvent al „Ecole Nationale d’Administration” de la Paris.
    Când a fost ambasador în SUA a urmat Programul de dezvoltare managerială al Grupului Băncii Mondiale, în cadrul Harvard Business School.
    Cariera lui include postul de ambasador al României la Washington. Are două medalii prestigioase Ordinul Național „Steaua României”, și Legiunea de Onoare – Franța.
    Geoană a fost propus secretar general NATO de un politician norvegian de stânga, evident cu acordul Franței și a SUA, pe Iohannis cine draq să-l propună?
    *
    Vă dau două exemple concrete edificatoare – când a fost la Kiev, Iohannis a călătorit separat de președinții Macron, Scholz și Draghi, iar când Macron a venit în România nu a fost întâmpinat de omologul său Iohannis, cum era normal la o vizită oficială, ci de ambasadoarea Franței. Mai mult, Macron nu a înoptat pe pămâmânt românesc ci a dormit în cort în tabăra militară adik în „No man’s land”.
    Deci cine, cine să-l propună pe secretar general NATO? Iohannis este pur și simplu un Outsider, un izolat total de politica mare.
    *

    Degeaba a fost președinte că nu s-a remarcat prin nimic, nu s-a străduit cu nimic, nici măcar nu a învățat în 10 ani să pronunțe corect în lb. română. Un ZERO, ZERO, absolut ca și guvernele puse de el.
    Pierdurăm timpul degeaba cu un neica-nimeni!

    • Blestemați fie cei din PNL și grupul lor din politica europenană PPE care ne-au băgat pe gât doi președinți Băsescu-Iohannis atât de toxici pentru România!

    • Geoana a fost, este si va ramine un prostanac…Iliescu l-a categorisit perfect…un agent american, nici macar sub acoperire….am ascultat interview-uri cu el…omul e modest rau de tot…nu are valoare…e sinistru…ii spunea lui Tucă ca are la NATO „un job frumos”…hahahaha…

  • Ce conteaza sondajele ? a iesit presedinte cand toata lumea parea sa fie impotriva … ba l a ajutat Ponta , ba Dancila … toata lumea vorbeste urat de johannis , acest Malai Mare al politicii romanesti , dar nimeni nu reuseste sa l trimita la nevasta sa sa si piarda timpul cu ea … ba da , dragnea s a ridicat impotriva presedintelui si a fost redus la tacere … eu nu cred ca va prinde un post NATO , ar fi caraghios pentru istoria acestei organizatii sa fie condusa , intr-un fel sau altul, de doi romani , unul dupa altul … dupa Johannis nu ramane nimic , niciun proiect important … cred ca va fi debarcat mai devreme , totusi cinci ani pentru un presedinte e prea mult , nu trebuie sa ratam ocazia sa punem capat atator runde de alegeri in 2024

  • Una din marile gogomanii asta cu secretar general NATO.Chiar nu cred ca doar oportunismul poate clasifica o persoana.

  • Johan va pleca,la NATO sau la Sibiu sa își adune chiriile de pe urma caselor pe care le deține,prea puțin contează,ceea ce contează este perioada de adormire a instituției prezidențiale, care a trecut si de relele rămase pe care noi le suportam,el nu va fi tras la răspundere,va fi bine mersi.

  • este apreciat in prezent de SUA ,de NATO si de UE pentru ca este presedinte si poate dispune in Romania ,tot ce i se solicita de catre cei de mai sus,chiar daca solicitarile respective sunt impotriva intereselor Romanaiei.(S-a constatat de mult aceasta.) Cind nu va mai fi presedinte (adica un ies men) se va vedea ”potentialul ”lui Iohanis si atunci se vor lamuri oamenii cu cine au de-a face. Multi s-au convins deja.E superficial si acorda importanta doar propriilor interese si propriilor placeri.Nu este predispus pentru munca,ci numai pentru confort,excursii si momente prelungite de relaxare.

  • Dacă vrea să ajungă Secretar NATO, pe domnul Klaus Johannis ar trebui să îl intereseze rezultatele sondajelor, pentru că atât imaginea( reputația ) ,dar și încrederea lui în lume ar avea mult de suferit și implicit viitorul său ! Pe de altă parte, ar trebui ca in prezent Klaus Johannis să se intereseze de soarta României și a românilor pentru că vor fi foarte greu de gestionat criza energetică, meteo, sanitară, economică dar și politică din România în perioada imediat următoare ,după cum bine ați menționat ! Klaus Johannis deja se vede Secretar NATO din moment ce în discuțiile cu președintele Palestinei a vorbit doar despre sprijinul acordat de România Ucrainei, doar că până la rezolvarea problemelor românilor și până la numirea sa ca Secretar NATO – în cazul în care va obține această funcție – mai este …..cale lungă ! Vă mulțumim pentru un editorial superb ,de excepție, Maestre Ion Cristoiu !

  • poporul asta s-a antrenat anotimpuri peste anotimpuri pentru a ‘scapa’ de influenta ‘conducatorilor’. facand asta a devenit mai bun in ‘munca’ asta… in stil fibonacci. acu’ s-ar parea ca ‘i se cere’ sa-si arate masura. ce sa faca, si-o va arata.
    15% ala ar putea sa ne spuna ca se prea poate ca 85% din popor sa fie deja in carapace. poporul asta a dat ceva parale pe conducatori doar atunci cind a venit vremea balciului, adica la alegeri. insa atunci cind ‘poporul a dat de greu’…primul pe care nu la-u mai bagat in seama a fost ‘ciobanul parat’, ‘baciul parat’.

    io nu dau doua parale pe sondaje. deci n am nimic de zis impotriva oricaror comentarii pe tema asta, fie el chiar al Maestrului.

    • nu prea cred ca iohanis se incadreaza in stil finonacci
      Numerele Fibonacci sunt definite prin următoarea relație de recurență:

      F_{0}=0,F_{1}=1,F_{i}=F_{i-1}+F_{i-2}

      Adica pe intelesul tuturor ar fii, ca el este suma celor doi din inaintea lui. Cind in realitate este un ZERO barat.Iar in matematica binara ar un zero urmat de multi de zero. Iar in teoria cuantica nu mai are pereche.

      • daca zici…
        insă…pînă și Hrist are pereche, Antihrist.

        vorba mare ai zis 🙂
        nici macar Ilie și Enoh nu pun la indoiala Singularul, daia și vin…doi intr unul

        se va face liniste dupa ce ai anuntat manifestarea…Singularului.

        • @online
          care Hrist care Antihrist…Dei…Opus Dei…
          Online…daca ti-as spune ca Dumnezeu Sta Acum La Masa Cu Diavolul…Ce Ai Spune…Depinde ce aleg muritorii…cu cine voteaza…unde ajung…

          • as spune ca Superpozitiile MINTII, adica Mintea si Inima, e ultimul nivel al filozofatului si fiecare e singur paici.

            Fiul Tatalui e Fiul Omului, adica Tatal si Omul au acelasi fiu, insa….atat!:)), deci Tatal si Omul au acelasi Plural, insa Singularul e….singular, nenică:)
            Cararea asta, a si gularului, e pitita si pazita bine:))

  • ‘Criza energetică, Criza Meteo, Criza Sanitară, Criza economică’

    sinteti optimist!, ele de fapt sint mai multe, macar atatea cite sisteme sociale exista.
    insa povestea se stie…ehe, de ani de zile, nu e vreo noutate, asa ca sigur s-au gasit, intre timp, proceduri capabile sa le tina in frau
    ___
    ‘și, de ce nu, Criza politică’

    pai…e fix invers!, de la ea se porneste, pentru ca ea e cea vizata,
    si pesemne ca ea va fi despre un soi de efect al intrarii in armonie a crizelor care vizeaza celelalte sisteme sociale.

    in curind…cetatenii vor alege
    …usurati!,
    pe post de…’sef’, fie el chiar politician,
    daca nu cumva mai ales politician,
    o Inteligenta Artificiala.

    mai simplu: de expiratele sisteme sociale se va alege Praful, Pulberea, Cenusa,…tot aia. cel din urma va fi sistemul politic.
    din aceasta Cenusa va renaste un Nou-Nout sistem politic, in primul rind,
    unul Artificial,
    unul in care politicienii vor fi Inteligente Artificiale, ulterior el randuind Raiul pe Pamant, adica celelalte sisteme sociale.

    …cu tot dragul o vor alege!, numa’ sa scape,…cit or trai, de politicienii-oameni,
    care depun eforturi plenare, isi dau toaaata silinta de care sint capabili, pe vremurile astea, sa demonstreze, …definitiv!, ca…pur si simplu sint incapabili.

    cetatenii o vor duce din rau in mai rau pina cind Inteligenta Artificiala le va disponibiliza…Raiul pe Pamant,… ca daia o vor si fi imbratisata cu atata drag!

    la Conducere mai e loc doar pentru astia doi:
    clasica Inteligenta Artificiala ( care e o Antiintelepciune ) si…Intelepti.
    tot ce e pe mijloc, adica politicienii-ciurucuri, pur si simplu raman fara definitie.( pentru ca distributia gaussiana isi schimba definitia )

    ‘secretar general NATO’
    …pai daca ea devine o alianta… militaro-politico-economico-etc…in fapt plenara, a mai tare pozitie o fi aia de Presedinte, …pesemne.

    • Marea Resetare e sopronul Marii Revolutii, care e Metamorfoza.
      Marea Resetare, care pesemne ca presupune manifestarea papusarilor, deci e cu papusati, e ea insasi ‘in atze’, la cheremul Marelui Papusar, care e chiar Mintea Universului.
      Marele Papusar foloseste Marea Resetare intru implinirea Marii Revolutii,
      mai simplu spus Marea Resetare se va dovedi a fi ‘testul suprem’ pe care ‘politicienii oameni’ il vor pica…pas cu pas, in stilul Melc, adica…plenar temeinic, adica in final cetatenii planetei vor renunta…definitiv! la Conducerile asigurate de oameni, imbratisind…definitiv! ‘Conducerea asigurata de Inteligenta Artificiala.

      deci noi acusica asistam la un spectacol mondial in care politicienii-oameni se dau in stamba, isi arata adevarata masura, demonstreaza cit de incapabili sint, contrastul devenind plenar, pentru ca pe fondul impotentei dovedita pina la prasele de politicienii-oameni se va contura si colora potenta plenara a Noului Zeu,
      care e Inteligenta Artificiala.

      bine, evident, oamenii au Conducatori Naturali, ai Naturii, deci pe masura ei, si pesemne ca se vor manifesta si de-astia, adica Intelepti, insa…vor fi, pesemne, exceptia care confirma regula, pentru ca ‘regula’ e ‘a casei’, iar casa e Pamantul, nu Cerul.
      _____________
      crizele care se manifesta si se vor manifesta sint motiv fundamental pentru ca politicienii-oameni sa-si arate, sa si demonstreze fara tagada!, definitiv!, impotenta in ‘conducerea Civilizatiei’

      deci crizele care se manifesta si se vor manifesta negresit…ii infasoara in primul rind pe cei care decid…chiar dinamica crizelor!,
      care pesemne ca sint initiate intru mplinirea altor scopuri, poate chiar cele ale Marii Resetari, ca nu cred ca cei care le initiaza sint constienti ca facand asta se autodemoleaza plenar.

      Marea Resetare e ‘folosita’, e inhamata in slujba Marii Revolutii, prin urmare in final toaaate dinamicile Marii Resetari se vor dovedi exclusiv catalizatori ai Marii Revolutii, adica a Metamorfozei, adica a trecerii de la Natural la Artificial, spre ex a trecerii de la conducerea asigurata de Inteligenta, la conducerea asigugurata de Inteligenta Artificiala.

      Marea Resetare e…sopronul Marii Revolutii, e Sluga Marii Revolutii care e un proces eminamente Natural. deci implacabil. deci nenegociabil. de ce? pai pentru ca e un Efect, Cauza fiind Dinamica Dorintelor.

      • Nu cred ca iohanis prin Metamorfoza se va transforma dintr-o omida intr-un fluture frumos, dar sigur trecator.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Daca acest sondaj e Real…il iau cu o anumita Rezerva…contine o INFORMATIE TERIBILA….Doar 15% au incredere….inseamna ca doar 15% aproba aceasta politica de Segregare A Societatii intre Bugetari si Restul…Adica Doar 10%-15% Din Societate Traieste Acceptabil…sa Spunem Optimist 2-3 Milioane Din 19 Milioane….Va Urma O A Doua Segregare…40%-60% din cei de la Stat Trebuie sa Plece…Sunt Niste Informatii cu CFR trecut la Autoritati Locale….Invatamant de asemenea…urmeaza Sanatatea….iar Daca din sa zicem 15%…ramane cu 7.5%…Fideli…Loiali…intr-un RAZBOI…o Superioritate de 3 la 1 asigura Victoria…nu 1 la 13….Adica Nu Isi Doresc Astia…Tulburari Sociale…Anarhie…Haos…Vedeti Sri Lanka….
    TOATA STIMA MAESTRE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *