Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Portul Constanța, blocat de containerele cu marfă din Ucraina

De mai mult de o lună, comunicarea publică despre situația din Ucraina s-a făcut exclusiv pe principiile propagandei de război, mult diferită față de propaganda obișnuită. Rechiziționarea televiziunilor de știri de către Regimul militar Iohannis, cenzurarea și autocenzurarea au făcut ca publicului să i se ofere doar produsele PSYOP. Pe plan mondial au apărut și voci care, cu argumente, spun și altceva decît propaganda de război. La rubrica Războiul, dincolo de propaganda de război, cristoiublog.ro va găzdui puncte de vedere din lume, dar și din România care se supun numai și numai Datoriei de a spune Adevărul.

(Sursa: Facebook Valentina Șerbănescu)

Ce se întâmplă atunci când unii că dl. Citu confundă războiul cu petrecerile din Loft (e un exemplu, dar excitați de serviciu sunt destui), iar privații fac legea inclusiv în activitățile de importantă strategică:
Portul Constanța e blocat !
Spațiile de depozitare sunt deținute de operatori privați. S-au aruncat, excitați de retorică politicienilor și de perspectiva unui câștig facil, să depoziteze containere cu mărfuri ucrainiene.
Inițial au fost 7000.
Au plecat doar 2000.
Cele 5000 nerevendicate blochează portul.
Destinatarii ori au murit în război (persoane fizice), ori s-au desființat (că firme), din aceleași cauze.
De asemenea, cei care trăiesc nu le ridică pentru că nu au acte conform normelor UE.
Containerele nu se pot mută, pentru că ar însemna să le desigilezi și să le faci vama.
Problema e că sunt blocați importatorii români. Ei nu mai au cum să aducă marfă. O lasă pe la turci sau prin alte părți și o aduc pe terestru. Alți bani, altă distracție. Plus întârzieri în aprovizionarea cetățenilor din România cu orice venea prin port.
În rest, e de bine !

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *