Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Posibila Coaliție de Guvernare PNL- PSD din 2021 n-are nici o legătură cu USL din 2011

Luni seara, Biroul Permanent Național al PNL a votat începerea negocierilor cu PSD.
Mulți au tras de aici concluzia că, gata, majoritatea PNL, PSD, UDMR e ca și formată. Nici vorbă de așa ceva. Potrivit deciziei, PNL începe negocierile, nu formează un Guvern cu PSD. Mandatul primit de Delegația PNL dă seamă de boala incurabilă de care suferă PNL la ora actuală:
Deși în descompunere accelerată, cu un Grup parlamentar care se micșorează de la o zi la alta, prin acțiunea lui Ludovic Orban, în cădere liberă în sondaje, rupt în grupuri și grupulețe, lipsit după Congres de un Proiect de Partid, PNL se comportă ca și cum ar fi primul partid al țării. Nu altfel se explică prima condiție din mandatul Delegației pentru negocieri:
Formarea unei majorități în jurul PNL, cu un premier liberal.

Coaliția din decembrie a dat naștere unui guvern de colaborare dintre PNL și USR, deși USR avea mai puține locuri în Parlament. Cu PSD PNL propune un guvern în jurul PNL. Altfel spus un Guvern în care PSD, cu cele mai multe locuri în Parlament, se învîrtește în jurul PNL! Negocierile cu PSD încep nu numai pentru că așa ordonat Klaus Iohannis, dar și pentru că PNL n-are altă soluție decît alegerile anticipate. Împreună cu USR și UDMR PNL nu face majoritatea. Are nevoie de voturile Găștii lui Orban. Vă imaginați premieră în istoria politică a României. Un partid se vede obligat să negocieze cu un Grup din interior formarea unui Guvern. Parcă și văd o Delegație oficială a PNL, condusă de Florin Cîțu, așezîndu-se la masă cu Ludovic Orban flancat de Ion Ștefan, zis Grindă, și de Violeta Alexandru! Negocierile vor fi dificile și greu de estimat dacă vor avea sau nu succes și pentru că, întrunită luni dimineața, conducerea PSD, a ridicat urieșește ștacheta condițiilor cerute de partid pentru a intra la Guvernare. Multe dintre ele sînt practic de neacceptat pentru PNL. Privindu-le ai impresia că PSD joacă teatrul intenției de a face o Coaliție cu PNL. În realitate, PSD-ului îi convine de minune o Coaliție de Guvernare PNL, USR, UDMR, Gruparea Orban din PNL. Ar cîștiga fluierînd anticipatele, inevitabile mai devreme sau mai tîrziu în cazul Coaliției de Tîrța-Pîrța care ar fi cea dintre PNL, USR, UDMR și Grupul Ludovic Orban. Dacă ne gîndim un pic, PSD lasă impresia unui partid care a început deja campania pentru anticipate. Condițiile decise pentru a fi impuse PNL aparțin politicii de pomeni electorale tipice PSD.

Dacă negocierile cu PSD vor avea succes vom avea o Coaliție de guvernare PNL-PSD-UDMR. Această coaliție a dat naștere la multe comentarii. Imensa lor majoritate stau sub semnul propagandei și agitației care în ultima vreme ține locul comentariului politic specific Istoricului clipei. Intervențiile din presă și de pe rețelele sociale sînt influențate masiv de forțele interesate ca inițiativa președintelui să eșueze: USR, care ar vrea acum să intre într-un Guvern acceptînd chiar pe Florin Cîțu premier, Rețeaua din presă și de pe internet a cuplului Coldea-Kovesi, Gruparea Ludovic Orban, conștientă că un Guvern PNL-PSD e moarte curată pentru ambițiile de a fi un fel de UNPR al regimului Iohannis. Florin Cîțu însuși.

Printre argumentele folosite de Campania împotriva unui Guvern PNL-PSD se află și invocarea faimoasei USL. Deși nu există nici o dovadă că USL a fost un eșec (a cîștigat alegerile din 2012 cu o majoritate absolută și a guvernat din 2012 pînă în 2014, și s-a destrămat din cauza prezidențialelor din 2014) trimiterea la USL a noii alianțe rapid poreclite USL 2 are o conotație negativă.

O simplă comparare a alianței de acum cu USL din 2011 demonstrează că între cele două sînt destul de puține legături.
Acum e vorba de un simplu Acord de Guvernare. Așa cum PNL, USR și UDMR au încheiat în decembrie 2020. Un Acord de Guvernare e o înțelegere între mai multe partide pentru a asigura majoritate unui Guvern. Acordul de Guvernare, un document obișnuit în postdecembrism, se rezumă la o serie de principii ale Guvernării împreună și la o împărțire a funcțiilor la nivel central. Acordul PNL-PSD, UDMR, dacă se va încheia (deși eu sînt sceptic că se va întîmpla așa ceva), nu are implicații în privința consiliilor locale și județene. Majoritățile formate de la locale între PNL și USR nu se schimbă. Evident, dacă pe plan local nu se manifestă disensiuni între PNL și USR. Acordul de Guvernare poate fi încălcat în orice clipă. Fiecare partid din Coaliție își rezervă dreptul de a părăsi Coaliția și chiar de a depune Moțiune de cenzură. S-a petrecut așa ceva cu USR din fosta Coaliție.

USL n-a fost o Coaliție în vederea unei guvernări. Înființată pe 5 februarie 2011, Uniunea Social-Liberală, USL, a fost o alianță politică parlamentară și preelectorală. Documentul fundamental n-a fost un Acord, ci un Protocol semnat de liderii PSD, PNL și PC, Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin, la Palatul Parlamentului din București. Documentul a fost înregistrat la Tribunal. USL avea o siglă și structuri comune în teritoriu. Se prevedeau ținte de atins pînă în 2020. Președintele PNL urma să fie candidat la prezidențialele din 2014, iar președintele PNL, premier după alegerile parlamentare din 2012. Alianța s-a ivit după doi ani de prigoană împotriva Opoziției din partea lui Traian Băsescu, a Guvernului PDL-UNPR și a Sistemului împotriva partidelor de Opoziție. Ea pleca de la premisa că singure cele două partide nu vor face față presiunii din partea Puterii, dar mai ales nu vor cîștiga alegerile din 2012 și 2014. La momentul înființării alianța n-a luat în calcul Criza prin care va trece regimul Băsescu în 2012. Simțind că PDL și-a epuizat resursele, Traian Băsescu a profitat de Căderea Guvernului Ungureanu și pe 7 mai 2012 l-a investit pe Victor Ponta cu formarea unui Guvern USL. Deosebirile de posibila Coaliție de Guvernare PNL-PSD de acum sînt enorme:

  1. USL a fost alianța unor partide de Opoziție.
  2. USL s-a ivit din disperare.
  3. Alianța PSD-PNL numită USL era o Alianță politică și electorală cu o sferă infinit mai largă decît cea a unei Coaliții de guvernare.
  4. USL a rezistat, totuși, timp de patru ani.
    S-a prăbușit nu numai pentru că a avut împotrivă pe Traian Băsescu și Sistemul, dar și pentru că prezidențialele din 2014 au adîncit neîncrederea între Victor Ponta și Crin Antonescu.

USL a avut față de posibila Coaliție de Guvernare PSD-PNL de acum multe atuuri. I-a lipsit ceea ce are Coaliția de acum:
Sprijinul lui Klaus Iohannis.

Multă lume se referă la USL ca la o construcție proastă. Nimic mai greșit. USL a fost o construcție extraordinară, fie și pentru că a supraviețuit nu mai puțin de patru ani. Dacă se va forma Coaliția PNL-PSD, măcar de-ar supraviețui mai mult de cîteva luni.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Posibila Coaliție de Guvernare PNL- PSD din 2021 n-are nici o legătură cu USL din 2011”

  • citez:”Posibila Coaliție de Guvernare PNL- PSD din 2021 n-are nici o legătură cu USL din 2011″. Este evident. In 2011 psd, pnl aveau alta conducere.Cam cu trei clase peste actualele conduceri de partid. Nu poti compara pe ANTONESCU, pe care nu-l dadea afara din casa inteligenta, cu prostavanul de citu. Nu poti compara pe ciolacu, fara de scoala si ciubucar de valuta cu Ponta, smecher si mincinos, dar istet. Nu poti compara pe netotul de iohanis cu escrocul securist de base, dar bun la rele si descuracret pe mari.
    Ce vreau sa spun ca sunt de acord ca actuala negociere este greu de incropit, fara o „sula in coaste” din parte cuiva foarte, foarte, foarte interesat. Nu este iohanis, nu este secu, care si ea este la ora actuala intr-un pulzer marunt. Ma intreb cine?
    Oricum daca se face sau nu alianta, psd are de caistigat, chiar cu actuala conducere de toata jena.
    Probalil ca, daca prostavani de la psd, daca nu sunt strinsi cu usa de catre plutonerii de la secu, vor conduce negocierele spre alegeri anticipate.In caz contrar se vor face salvamarii pnl-ului si o pierdere de 10-15% din voturi. Sau vor pune pe „bot” pnl_ul.RAMINE DE VAZUT.

    • Dl. Mihai, unu’ singur e cistigator din toata mascarada asta infecta: UDMR-u’…Astia fac si desfac la itze de ti se acreste. Degeaba se da vina pe secu,pe fraieri gen citzu’-pirtzu, milogu’ciolacu,bronzatu’ autistic statator in jiltz la cotroceni,etc, UDMR-u’ e”pe faza” dintotdeauna. Au apelat la fel si fel de strategii si tactici si uite-i unde sint. Indiferent cine-i la guvernare, hop si ei.Ce, Doamne iarta-ma, cauta un partid creat pe criterii etnice la guvernare?Cum de s-a permis infiintarea unui partid pe criterii etnice?Aste-as intrebari pe care toti le ocolesc,nimeni nu vrea sa detalieze pe tema asta. Mai mut, hunii astia merg pe shest cu multe, au fel si fel de indivizi care,oricine si orice ar zice, nu va reusi nimeni a ma convinga ca nu au influenta sau a nu-i ajuta cumva pe huni…uite la Tziriac, venit fuguta inapoi in tara mama, dupa lovitutia din’89 si culmea, culmea e ca a facut atunci,supa’89,o impresie deosebita, aveam colegi la lucru carel venerau pe Tziriac. Azi se vede mai clar cine-i el…tocmai citisem un articol in care se spunea ca tziriac a fost medaliat de catre huni,in plus tziriac vorbeste huna chiar foarte bine…Ma sa fie…ma sa fie…ce coincidente si uite cum apar ele peste ani…de ce oare?e un exemplu, dar exemplele astea incep sa fie prea multe.Toata bilcioteca asta cu facutu’si desfacutu’ aliantelor, pt binele poporului cica, iti intoarce si mama matzelor pe dos.Ma deranjeaza sa vad cum o mina de neghiobi ajunsi in scaune de politicieni,sfideaza si scuipa seminte pe capu’ platitorului de taxe.Pur si simplu mi-e scirba de placile lor invechite,manipularile astea ordinare, minciuni cusute cu ata alba si toate astea au ca rezultat devierea atentiei de la realitatea zilnica si de la problemele care ar trebui rezolvate. Aici nu e vorba de alianta psd,pnl sau orice alta combinatie,aici incepe sa fie vorba cine conduce de 31 de ani in tara asta de sa ajuns in halul unde o vedem azi?Urmatarea intrebare as zice ca e: pina cind o s-o tina asa clasa asta de ratati, oameni de nimic care se cred „fauritori si salvatorii” unei tari scirbite de atita fatarnicie???”Sula in coaste” pt politicieni e chiar poporu’ pe care trebuie sa-l prosteasca si nu prea mai tine,asa ca trebuie sa vina cu „masuri”: carantinare indiferent de motiv, restrictionare de drepturi chiar si cele care n-au nicio legatura cu „privilegiile”, sint pur si simplu drepturi pe care orice om le are si nu-i trebuie aprobarea nimanui ca sa-mi mentina acele drepturi, vaccinare la 6 luni(ma intreb ce Doamne iarta-ma e vaccinarea asta care musai trebuie facuta ca altfel ne musca covidu’de cur…as fi inteles daca acest vaccin era facut o data si basta, da’nu, el trebuie facut de acu’ inainte la 6 luni – asteptati si-o sa vedeti deciziile pe tema asta…ca la transplant de organe cind cel care a beneficiat de un transplant face tratament pe viata…ce vaccin o fi ala care trebuie facuta in md regulat??????)…deci lista poate continua…m-as simti mai in siguranta ca cetatean si platitor de taxe, sa stiu ca toti astia care se forteaza sa ma convinga ca-i fute grija mea, sint inlocuiti toti,fara exceptie, si vine un grup de oameni capabil sa spuna macar adevarul si care sa ma convinga ca atunci cid ma anunta ceva, ma anunta corect,cit mai complet posibil la momentul anuntului respectiv, sa vad ca se apuca serios de construit si face asta in interesul nostru,cu ajutorul nostru si nu-mi vine cu lamentari si amenintari ca o sa aduca suta de mii de muncitori straini pt ca aia romani nu vor sa munceasca…romanu’ vrea sa munceasca si munceste,da’ in strainatate din pacate…asa ca pina nu dispar toti astia prezenti,eu nu cred in vreo schimbare pozitiva, dimpotriva, vad doar slugoi ai UE-ului care se plconesc pt bunastarea lor pesonala,de restul romanilor nu le pasa absolut deloc.Cam aia cred ca e…

  • pe vremea Marii Revolutii, adica pe vremurile astea, dezechilibrele ori sint la ordinea zilei ori au tendinta sa devina astfel.

    prin urmare e ceva de bun-simt ca oricarui dezechilibru care se manifesta sa i pui rapid capastru.

    unii vor zice ca piata se va echilibra singura.
    si eu zic tot asa, insa pentru ca tinta dezechilibrelor e demolarea sistemelor sociale si ‘aratarea la fata’ a noilor sisteme sociale…, procesul va fi plenar efervescent,
    pentru ca si noile Temelii, noile sisteme sociale vor fi ceva…de vis, in fapt…Artificiale.

    prin urmare…dezechilibre sa fie,…daca tot sint implacabile, insa grija trebuie indreptata catre oameni si putinta acestora de a nu se armoniza cu procesul de demolare, facandu i astfel fata.
    pentru ca asta sa se intample ei au nevoie sa ‘mestece’ procesul, deci el trebuie livrat cu portia,
    caz in care oricaror dezechilibre care se manifesta…puneti le, nebica, rapid, capastru, ca altfel astea intra in armonie si procesul nu va mai putea fi controlat decat in mod plenar brutal.

    cea mai interesanta observatie mi se pare a fi asta:
    in timp ce lumea mare e in plin proces de demolare plenara, unii…tot de interese marunte se tin:))
    iar asta vine la pachet cu alta constatare: politicienii depun tot efortul de care sint capabili pentru a capta toata repulsia de care poporul e capabil si…cind fac asta? păi..fix pe vremea cind chiar sistemul politic e pus plenar la indoiala. stie cineva de ce fac asta?:)))

    • de a dreptul haios e si sa discuti despre o forma de guvernamant pe vremea Marii Revolutii
      alegand intre forme de guvernamant deja expirate:)))

      pe vremea Marii Revolutii e chiar de bun-simt sa discuti despre innoirea definitiilor Statului, nimic de zis,
      insa discutia e de folos daca si numai daca solutia gasita e o nou-nouta forma de guvernamant:)),
      adica daca si numai daca aduci pe piata ceva original, capabil, capabil sa sustina o noua etapa fulminanta de dezvoltare in stil fibonacci a Civilizatiei….

      cum sa alegi, pe vremea Marii Revolutii,
      o forma de guvernamant pentru a carei demolare plenara Marea Revolutie s a n ascut?!:)))

      republica parlamentara e fix la fel de potenta ca republica prezidentiala,
      ambele fiind, pe vremurile astea, impotente si atat:))

      Marea Revolutie va naste propriul sistem politic, iar io zic ca acesta va fi un Soft care are la temelie o inteligenta artificiala, aceasta fiind solutia gasita de Artificial,
      insane clar ca va exista si o solutie Naturala , aceasta fiind cel mai probabil gasita, daca va fi cautata:)))

      • vaaai, cite stiri despre Marea Revolutie se gasesc la tine pe sait, Maestre,:)))
        si nu doar cite, ci si ce!:))))

  • Buna ziua Maestre,
    Este real si foarte bine argumentat ceea ce dumneavoastra prezentati in acest material, insa componenta actuala a Parlamentului Romaniei este cu totul alta fata de anul 2011 cand a fost creat acel USL, si ca un mic amanunt in mod curios sau insiduos acest nou grup PNL-UDMR-PSD incep sa inteleaga ca este foarte avantajos pentru toti sa -l faca tap ispasitor sau sa sprijine propaganda extrem de prezenta si agresiva anti-prezidentiala in care tinta este chiar KLAUS WERNER JOHHANIS.
    Daca au sau nu dreptate cu privire la imixtiunea pro-partizana catre gruparea lui CATZU de la conducerea PNL -ului din partea lui KWJ eu nu ma pronunt, insa consilerii de imagine din toate partidele au inteles ca le este convenabil ca toate nemultumirle, frustrarile, acumularile de tensiune induse de modul execrabil in care au gestionat administrarea tarii indiferente de ce guvern a fost la butoanele ultimilor 7 ani ,sa fie directionate catre Palatul Cotroceni.
    Si astfel foarte curios si in acelasi timp extrem de rapid pentru modul de luare a deciziiilor in statul roman, toti liderii politici de la UDMR la PSD vor sa puna de o modificare de Constitutie, unde ca sa vezi trebuie barbierit de orice parghii de putere in stat actualul nostru presedinte, care astfel reuseste se devina pacaliciul oficial in paginile manulelor de istorie, ca fiind descris ca un om incapabil si atat de indolent incat nu si a aprat prerogativele Constittutionale ale functiei prezidentiale.
    Iar despre cea a votat poporul roman cu acel Parlament cu maximum de 300 de parlamentari, referendum recunoscut de Curtea Constitutionala din mandatul lui Traian Basescu, vorba preotilor : in veacul vecilor, amin .

    • Domnule Neculai, miza cea mai mare e modificarea constitutiei Romaniei. Se arunca magareata pe herr,intentionat,e cel mai la indemina,in plus o si merita din plin…de 7 ani o tine intr-o vacanta, cum sa nu fie usor de tintit.A dat 2 miliarde pe-o sapca rosie, acum vrea nu stiu ce rahat de centrala nucleara,asa doar ca vor unii sa mai puna de-un experiment…daca insir aici cite rostii face incuiatu’ asta, sub ochii tuturor, si-un chior ar vedea ca nu e potrivit la Cotroceni si ca e tinta cea mai usoara…de aia, cred eu,se atrage atentia foarte mult pe el,citu si restul de prostalaii si prostaloaice care se cred politicieni.S-a mai aplicat jocul asta…romanul e fortat sa se sature de prostiile alesilor, apoi romanul sa vina cu ideea(cica) cum ca ar trebui sa schimbam constitutia ca sa nu ne mai impotmolim in situatii similare cu ce vedem de vreo 2 luni incoace.E o strategie meschina,o tilharie ordinara.Au cazut in plasa ideii de a schimba constitutia si oameni cu educatie si reputatie de necontestat.O sa intrebati cum asa?Cum de-a fost posibil?Simplu: oamenii cu educatie si reputatie impecabila, nu se preteaza la mirshavii, ei vad, sau stiu ce-ar trebui corectat,imbunatatit, schimbat din temelii, si-si imagineaza ca acele lucruri praste vor fi modificate.Nu-si pun problema ca avem de-a face cu interesele meschine ale unor straini din afara si a unora foarte periculosi care ar trebui sa se numeasca romani,dar ei se comporta ca iste”straini”. Sa-mi fie scuzata exprimarea de pina aici,mi-e teama ca nu multa lume intelege cum functioneaza mintea strainilor care atunci cind vor ceva de la tine, sint ca vampirii…nu te slabeste pina nu te seaca.Ordinul sa schimbe constitutia e datOdata schimbata, vor fi introduse articole noi care vor elimina total ideea de „stat suveran si unitar”, la vestici le sta in git…trebuie „legalizata” supunerea,nu ca nu ar fi „Activa”, dar trebuie facuta sa arate „legal” si-n „acte”…asa ca romanu’ sa nu mai aiba tupeu sa se creada „suveran si independent” la el acasa…uitati-va la Polonia…am stiut ca se va ajunge aici…dupa iesirile la rampa ale Ungariei pe subiecte sensibile(refugiatii cu turban de ex), am stiut ca se va ajunge aici si ca urmatoarea va fi Polonia…acum ii lucreaza bine pe polonezii de la UE si o sa vedeti ca se vor gasi suficiente cuvinte si expresii inselatoare ca ei,polonezii,sa renunte la ideea ca, constitutia Poloniei e mai presus de ce vrea UE-ul.Vor gasi LEGAL, mishmashuri in vorbe ca sa arate tuturor ca UE-ul e „shefu” si ei stiu ca si la unguri si la polonezi daca le dai inlesniri si bani multi, pina la urma cad cumva la pace cu UE-ul…e un joc infect din care nu va cistiga nimeni, toti vor iesi shifonati din troaca asta, depinde cit de abili sint conducatorii fiecarei tari…cum la noi a tunat si i-a adunat, va puteti a seama ce simplu va fi pt vestici sa puna sigiliul pe ce si-au propus schimbat…o sa dau atentie la ce spun jurnalistii si reproterii(unii dintre ei), de acum inainte…asa o sa vad cine e cine, care-i cu care…de unde-si ia fiecare…plicu’cu instructiuni…s-a ajuns pina la punctul ca nici nu se mai feresc.

  • o tara are Cer si Pamant, are Trup si Suflet.
    prin urmare e de bun-simt sa fie gradinarita si in Cer si in Pamant:)))

    habar n-am ce o mai fi ajuns, intre timp, pozitia de Sef al Statului, insa pe vremuri de pe pozitia asta se gradinarea Cerul tarii, adica Neamul.

    faptul ca pozitia aia nu mai e folosita dupa cum ii e definitia nu inseamna ca pozitia trebuie scoasa din joc:)), :))), cine a mai pomenit, nenica, asa ceva?!
    chiar intentia de a scoate din joc pozitia asta, de ‘baci’, de Conducator…dincolo de manifetarea generatiilor, ar putea spune, poate, ca pe sufletul tarii, pe Neam, fix atatea parale se mai da, azi :)).
    interesul e mai degraba componenta Pamant, adica …de-ale lumii asteia, crezandu-se, poate, insa zic eu fara fundament, ca Cerul se gradinareste singur:)) ( cind de fapt e chiar invers, mai intai se gradinareste Cerul tarii si dupaia, ca un efect, se manifesta si Pamantul ei… )

    in orice caz e interesant de urmarit care sint efectele….absolute! ale intentiei de a scoate .baciul’ din Povestea Neamului:))). impresia mea e ca o sa fie interesante, pentru ca se opune unor ‘dorinte’ pe care Cerul le-a tinut…in minte, spre implinire, de poate…chiar mii de ani, si pe care n-ar mai putea sa le implineasca, daca ‘baci’…canci:))

    • exista
      rinduieli ale Cerului
      si
      Pamant care trebuie randuit.

      pe cind rinduielile Cerului se insamanteaza in…Cer, alea ale Pamantului sint…in afara lui:)))

      mai simplu:
      toti oamenii se nasc cu anumite rinduieli in…ei insisi.
      deci anumite rinduieli sint insamantate in ei inca din Cer si atunci cind se nasc in Pamant ei se vor misca mai cu seama dupa legile scrise in ei, nu dupa cele scrise in afara lor.

      de-a lungul vremurilor s-a intamplat ceva:
      ‘munca’ de sadire a Legilor in Cerul oamenilor s-a lenevit, iar ‘munca’ de tesere a Legilor care sa rinduiasca Pamantul… s-a intetit

      io cred ca azi nici nu se prea mai stie ca Legile pot fi sadite in oameni…inca dinainte ca ei sa se nasca:)))),
      tocmai daia unii Conducatori se trezesc cu tot felul de chestii rasarite pe ogor, carora tre sa le rinduiasca Legi!:))),
      insa tot asa cum unei cepe, dupa ce a rasarit, ii trasezi ca sarcina sa se miste…ca o rosie!:))) :)))
      fix asa se ntampla, nu altfel:)

      daca pe ogor vrei sa ai rosii, de ce sa nu sadesti samanta de rosii…in Cer, inca de Toamna?!

      cum se sadesc in Cer…Legile cu care pruncii se vor naste…deci le vor avea inscrise in ei inca din fabricatie?
      pai…Dinamica Dorintelor e cea care i-a ajutat pe Batranii nostri, cu ani si poate mai ales cu chiar mii de ani in urma:), iar ei au pus haturi dorintelor…bune de dorit rinduit Datinii Traditii si Obiceiuri…in Armonie cu Natura!:)))) ce vrei, nenica, ceva mai tare?!:))))
      si…ce si doreau tinerii si tinerele, copii si copilele, batranii si batrinele?! pai…cum erau datinile traditiile si obiceiurile…asa si doreau si ele!:))))
      si uite cum, pe vremuri, Legea era sadita in oameni avand grija de dorintele pe care oamenii…si le doresc:)), stiind prea bine ca orice dorinta, odata ce ai manifestat-o in gand spre ex, …se va implini negresit!, fie si la sfarsitul veacurilor, insa se va implini negresit:)))

      deci ce faceau Inteleptii pe vremuri?
      pai…stiau ca ‘mai intai rinduiesti Cerul, manifestarea Pamantului devenind un simplu Efect, nemaifiind nevoie de manifestarea unor Actiuni, tiparite in Legi ale Pamantului.
      deci asa lucrau ei cu nonactiuni, semanand in Cer semintele Neamului…:)

      buuun,…hai sa vedem azi cum stam noi cu Ministerul Datinilor, Traditiilor si Obiceiurilor, adica cum stam noi azi cu…Neamul, cu Cerul Tarii, cu rinduitul Cerului Tarii.
      …Aoleo,…sa vezi ca minister dasta n-avem deloc!:))))))
      :))))))
      deci dupa ce ca n avem minister dasta, unii mai vor sa scoata din poveste si Baciul!:))))))
      bre, …cum ziceam, sa te pui Contra tutror dorintelor care s-or fi manifestat de-a lungul sutelor, ba chiar poate si a miilor de ani, si care s-au adunat pe carca pozitiei Baciului, pentru a fi implinite,…nu i de colea!:)), practic se poate spune ca…te pui cu Cerul!:))))
      stiu si io ce sa zic, …Succes!:))))

  • pe vremea Marii Revolutii toate sistemele sociale sint puse la indoiala in stil plenar.
    de acest tip de punere la indoiala scapi daca si numai porti un potential capabil sa fie folosit in constructia Noilor Temelii. ca daca el e oricum altfel, fiin indoit in felul asta plenar…vei crapa de nu te mai vezi.

    ‘sistemul de invatamant’ se a aratat ca este pus la indoiala in acest fel, moment in care s-a putut observa si cararea pe care ar trebui sa-si continue drumul: ‘invatamantul online’

    insa fix de atunci reactiunile parute ca urmare a manifestarii ‘noii carari’ s-au bulucit in spatiul public.
    incercand cu toata energia…ramasa sa scoata din joc aceasta… carare.

    stiind ca vremurile pe care le petrecem sint vremurile Marii Revolutii, atunci cind o cacaruie se arata la fata ea trebuie urmata. pur si simplu mergi pe ea… in orb! nu stai la discutii. incet, dar implacabil, o sa incepi sa si vezi, insa fundamental e sa pasesti pe ea chiar si daca nu vezi nimic dincolo de…primul pas.

    in cazul cind refuzi sa pasesti pe cararea care se a aratat la fata, nicio problema. actualul ‘sistem de invatamant’ va fi pus iar la indoiala, insa…si mai si!, caz incare iarasi se va arata la fata cacaruia aia, iar procesul se va repeta de…cele mai putine ori posibile pentru ca tu sa pasesti pe cararea aia impins cu japca, la limita, caz in care ‘derajnul’ aferent va fi unul de care Revolutia Mondiala singur nu va tine seama, insa el e indreptat asupra celor care compun ‘sistemul social’, si acestia il vor resimti din plin.
    deci faza e ca pe vremea Marii Revolutii sa fii cu ochii cit cepele ca sa poti vedea cacaruile care se ‘deschid’…singure, ca niste ‘seminte’…, si odata vazuta calea, o urmezi, nu mai stai pe ganduri.

    este ‘invatamantul online’ ceva…care ajuta?
    de unde sa stiu eu, nenica?!:))), insa cu siguranta e calea pe care daca o urmezi ‘reactiunile’ vor tinde sa se manifeste la valoarea minima.
    bineinteles ca o poti apuca pe oriunde altundeva doresti, cine a zis ca n-o poti face, insa ceva…e clar cristal: de invatamantul online nu va scapa…nu numai tara asta, ci lumea mare, pentru ca ‘parerea’ care conteaza este cea a Revolutiei Mondiale:)), ca ea se preocupa cu ‘punerea la indoiala in stil plenar’, insa…tare mi e ca unii inca n-au aflat ca se afla pe colosalele valuri ale Marii Revolutii si…n-au…nici pinze si …motor la barca:))

  • pe vremea usl-ului doctrinele bune de folosit erau unele, azi, pe vremea Marii Revolutii, sint altele.

    dreapta si stanga, intre timp, s-au cam desavarsit.
    azi ele se suprapun peste Natural, respectiv Artificial.
    intersectie intre astea doua nu exista, prin urmare orice alianta are potential daca si numai daca partile care doresc alierea sint exclusiv… de-o parte, ori a Naturii, ori a Artificialului.

    ca sa ti poti da cu parerea despre o alianta pnl-psd ar trebui sa stii care e doctrina pnl, …nu reiese de nicaieri care e, ca o halca ar cam vrea sa imbratiseze Artificialul, iar alta Naturalul…

    neavand o doctrina adusa la zi, pnl n-are nici potential. faptul ca psd si-a cizelat doctrina…olecut, insa nu s-a pozitionat clar ori de partea Artificialului ( care nu concepe manifestarea Naturalului ) ori de partea Naturii ( care n-are nimic impotriva manifestarii Artificialului ), il situeaza si pe acesta intr o postura asemanatoare: n-are potential.

    potentialul care conteaza este cel care poate naviga pe valurile Marii Revolutii,
    nu…altul, masurat punctiform si care se poate schimba brusc odata cu schimbarea brusca a unei paradigme ( de schimbari dastea bruste e plina Marea Revolutie, deci…ele se vor tot manifesta )

    povestea va deveni chiar interesanta abia atunci cind partidele isi vor scrijeli la temelia propriilor doctrine ‘drepturile’ pe care le imbratiseaza:
    ‘drepturile naturale’
    sau
    ‘drepturile artificiale’

    nu ce spun politicienii e interesant, ci ce spune Marea Revolutie, ale carei valurii ii acopera si pe acestia…de n-o sa se mai vada, la un moment dat. de unde rezulta ca mai nainte sa-si zica povestea, ar fi chiar de bun-simt ca politicienii sa auda ce tot spune Marea Revolutie…:))

    pe vremurile Marii Revolutii un sistem politic ar putea trage nadejde ca e ‘pregatit’ sa navigheze pe astfel de ape daca si numai daca pricepe si se pozitioneaza astfel incat sa faca fata procesului plenar de ‘punere la indoiala’ care ii vizeaza negresit,
    or asta inseamna ca se misca…brici!, si pe componenta Naturala si paia Artificiala.
    asa or face, …habar n-am, insa de la mine nu se vede ca asta fac:))

  • Pentru un guvern PNL PSD UDMR exista suspiciunea unei existente de cateva luni. Probabil, ca si presedintele Iohanis ar intui acest lucru. Criza o mentine in continuare pentru a sustine in ATI cat mai mult partidul liberal. Pe unul care moare vrea sa-l faca ginerica si cheama mireasa in spital sa faca cununia, chiar daca acesta era cunoscuta ca ciuma rosie de pe centura. Daca PSD intelege situatia, crizele si vine la o guvernare cu un partid care a condus f. prost doar ca sa salveze tara, logic ar fi ca presedintele sa nu mai astepte si sa desemneze un premier de la PSD, care poate sa formeze o majoritate sau sa incerce un guvern minoritar. Doar a fost distractia cu Ciolos si cu Ciuca, se poate incerca cu Rafila sau Ciolacu. Poate urma apoi si Simion. Poate si dna Sosoaca. Leafa merge, Romania este guvernata de Arafat si Campeanu.

  • Domnule Cristoiu, v-am citit articolul,unele lucruri le inteleg, altele nici nu ma mai intereseaza.Una peste alta, concluzia e clara: Romania e condusa de o adunatura de imbecili, lumea e condusa de oligofreni lacomi. Adunaturile astea de bezmetici,locali sau internationali,fiecare cu interesele si mendrele lui, au ajuns in functii sus puse , sau au ajuns bogati, nu pt ca ar da pe afara de desteptaciune, ci prin tupeul si nesimtirea de nedescris de care dau dovada . Daca ma intreaba cineva azi,ce partid as vota, le-as zice verde-n fata: PCR si nu ma doare nici in cur de orice parere ar avea altii despre ce-am spus pina aici.Mai mult, sa dea boala-n ei daca nu i-as scoate in ilegalitate pe toti: pnl,psd,usr,udmr, etc cite or fi ca oricum nu au nicio valoare…Daca ma uit la ultimii 31 de ani de vorbe goale si distrugere sistematica aplicata tarii asteia amarite, imi vine sa urlu.Toti cei ce s-au perindat pe la cotroceni si care s-au frint in fitze ca-s senatori,shparlamentari, directori,directorasi,ministri, etc, i-as ancheta pe fiecare in parte, pe coldea si baschetbalista la fel, si nu i-as lasa sa respire pina nu se dovedeste clar ce fel de activitate au desfasurat,daca au fost loiali Romaniei sau altcuiva, daca au salvat bani sau i-au facut praf…in fine, le-as investiga fiecare atom din care-s facuti…In conditiile in care un cacarafat a ajuns invincibil, un ghiorghita, putzoiu asta pus la plezneala mare coordinator,a ajuns acum sa aiba un tupeu greu de inteles, un herr ciolhanis,bovinis ca nu stiu cum sa-i mai zic, imi vars matele daca-i pronunt numele, un citu, Fat Frumos sau superbarbatu’ de Rimnicu Vilcea sau ce Doamne apara si pazeste se mai crede si tipu’ asta care-i caz de spitalu’ 9… daca astia au ajuns sa fie salvatorii „speciei” la noi in tara, sa ma ierte Dumnezeu da’ ultimu’ roman sa stinga lumina…Ma enerveaza peste puterea de a ma putea exprima in cuvinte maimutzareala asta de dupa’89, o tara intreaga tinuta la pamint, ostatica, de o mina de idioti care se falesc ca ei sint politicieni.Daca-s prosti,sa stea in aia mamii lor,ACASA la ei, sa plece odata si sa faca loc oamenilor capabili sa organizeze si sa inteleaga haznaua in care sintem. De atitia ani se cearta intre ei, de atitia ani se distrage atentia oamenilor spre orice numai spre problemele reale nu, ca, REPET, ar trebui adunati TOTI si investigati serios. In timp ce ei se handralaiesc in fata platitorilor de taxe, totul e trecut pe tushe, totul.Uite la ce ma refer: exemplu, lasa mascarada covid, o s-o mai tina asa 2-3 ani pina-si termina experimentele incepute(nu ma refer strict la asa zisu’ vaccin, ci si la experimentele de natura sociala care se desfasoara sub ochii nostri si nimeni nu pare sa le observe), dar s-a pierdut timp pretios cind vine vorba de agricultura din Romania, sistemul de irigatii (care in’89 era cel mai extins din toate tarile din Europa) e azi zob, trebuie refacut(chiar daca UE-ul NU VREA, Romania trebuie sa-si refaca acest sistem). In timp ce toata lumea vorbeste doar de criza covid si criza care vine la iarna cu incalzirea gospodariilor, se pierde din vedere ca nicio criza nu vine singura, de capu’ ei.Criza e generata de o proasta administrare a tarii si a lumii.Sint deja tari care depind de alimentele din import. UE-ul a facut tot ce-a putut ca sa faca Romania dependenta de gunoaiele lor,nemtesti mai ales, apoi pe linga UE, China a invadat practic toata planeta. E, China are probleme acum, iar multi nu-si dau seama ca exact China a cumparat in Romania niste sute de mii de hectare de pamint arabil, in zone unde pe vremea lu’ nea, Romania scotea productii serioase.Nu inteleg de ce sa cultive China in Romania, de ce nu-si face Romania agricultura ca pe vremuri????De ce UE-ul a vrut mortis sa se distruga fermele de animale de la noi?Ca sa importam alimentele de baza, de ce altceva? Chiar asa de prosti sint mai marii nostri incit sa se ploconeasca prosteste in fata unei coane ca Ursula von der lindic, prostaloaica asta de care rid vesticii???!!!!! Azi se ploconesc ai nostri la o ursula, pina ieri se ploconeau la tante Anjelic, la franzuzoi, amerolaci, in functie de cine era „ales” la noi, se ploconeau cind la unii,cind la altii, de parca vine strainu’ sa-ti refaca tie sistemu’ de irigatii, sau sa-ti faca faca agricultura. De asemenea, nu mai ignorati scoala, nu va mai bateti joc de sistemul de invatamint. Sub pretexte false ati zapacit total milioane de familii. Ca sa se vada vreun rezultat pozitiv ca urmare a redresarii sistemului de invatamint, trebuie sa treaca minim 12 ani. Ce Doamne iarta-ma asteptati?????Nu stiti ce sa faceti?FACETI LOC CELOR CAPABILI, CA EI EXISTA, DAR N-AU LOC DE PROSTALAII SI PILOSII CARE S-AU LIPIT DE SCAUNE. Incepeti sa puneti macar sapun si hirtie igienica la baile din scoli, ca zau e dovada de ignoranta si bataie de joc la adresa bunului simt elementar…Voorbiti de testarea copiilior din scoli si de reguli de igiena elementara, da’ nu puneti sapun si hirtie la WC…Doamne apara si pazeste.
    Pina nu intelegeti sistemele de baza ale unei tari, care trebuie facute sa functioneze mai intii, n-o sa ma convingeti ca bulibaseala asta, teatrul asta grotesc care se joaca de 31 de ani pe banii platitorului de taxe, are vreun sens. Voi, astia din partide care va bateti cu pumnii in piept ca cimpanzeii, vreti sa ma convingeti ca va doare-n cur de binele meu, voi astia care faceti pe politicienii, da’ n-o faceti gratis, o faceti pe bani grei si lux, sinteti cei mai jalnici romani d epe fata planetei.Mai penibili ca voi sint doar politicienii straini cu care v-ati inhaitat. Terminati cu bezmeticeala si daca nu sinteti in stare sa administrati, VALEA, VALEA SI SCUTITI-MA DE PREZENTA VOASTRA SCIRBOASA. M-am saturat de vorbele voastre goale si ifosele din capu’ vostru sec, nu se reface nimic din virfu’ buzelor.E nevoie de pus mina la munca…la palavre nu va intrece nimei. Aaaaa, mai terminati cu stirile astea idioate si cu stimulatul panicii. In loc sa va ploconiti la UE, mai bine asigurati-va ca putem produce in Romania ce e necesar pt iarna asta. Ati inchis minele aiurea, absolut aiurea. Nu poti sa inchizi usa la o sursa pe care o ai, fara sa ai o solutia la situatie. Voi ati inchis repede ca asa v-a ordonat UE-u’, fir-ar mama,mamelor lui de UE,o sa se termine si cu prosteala asta…Ocupati-va de Romania si roman, lasa-l pe strain in aia masii cu ce viseaza noaptea, vedeti-va de interesele nationale nu de facut relatii cu niste retarzi ratati care azi sint unde sint, miine ii dau deoparte chiar ai lor….Aia e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *