Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Povestea lui Șerpilică (III)

Bruv! One of ya got a phone that I could borrow, cos I need to report this mad occurrence. This snake just attacked me by the riverside,” i-am şocat pe cei doi tehnicieni ai jocului de bile. Dintr-odată se auzi un zgomot în spatele meu: un sunet ca o pasăre lovindu-se de fereastră. Pe trotuar îl vedeam pe Şerpilică stând cuminte.

“Tulai, ăsta ar vrea să mă muşte oareunde de cărniţă,” mi-am dat repede seama. Îşi lungea limba ca dulăul, reglându-şi temperatura corpului. Şerpilică numai ce şi-o alungea ca o nuia subţire şi apoi iar o înghiţea pasiv.

Mate, I think I’ll be calling ‘em right now cos the safety of this entire accommodation is getting put at risk by this attacker,” s-a hotărât curajos unul dintre cei doi flăcăi. Studentul nu mai pregetase şi sunase direct la corpul poliţienesc al Băilor Romane. Aparatul insistase pe lângă corpul de şase ţingălăi de calibru maxim. Într-un final răspunse un ins al corpul poliţienesc.

Good evening, Roman Baths police speaking,” a glăsuit microfonul.

This attacker is outside our accommodation,” a confirmat flăcăul.

And what is the attacker doing?” a interogat corpul poliţienesc al oraşului Băile Romane.

Looks like he’s making love,” a spus studentul.

What do you mean, the attacker looks like he’s making love?” l-a mai întrebat corpul, nedumerit de hramul acestui atacator.

Na, it’s this poisonous snake that’s harassing us. It attacked one of the students by the riverside and then chased him back to the accommodation. Luckily, he beat the rascal to it, otherwise he would have been prey and I’d be rushing the ambulance. The snake was staring at us through the windowpane and now it’s stuck its serpentine corporal flesh onto the cold glass and it’s wriggling all over it lasciviously,” a răspuns studentul organului statal.

Right. And what is the address of the accommodation?” a vrut să afle corpul.

RB4 4BR,” decretase studentul către organul de stat.

Right. We’ll be sending some vehicles that will arrive very shortly at the provided address,” le garantase corpul. Se sfârşise convorbirea între student şi organul statal. La curmarea comunicatului, sesizasem cum Şerpilică se dezlipi de sticla uşii pe care făcuse un dans amoros şi se întoarse la postura serioasă anterioară, de parcă ar fi anticipat ceva acţiune. Apoi se apropiase blajin de vitrina uşii şi o atinsese smerit cu botul. Vedeam cum secreta o substanţă lipicioasă din gură; începu să ne comunice oarece pe vitrină cu un condei de muci corosivi. Informaţia lui Şerpilică nu putea fi descifrată de ochi omeneşti, dar din cele văzute, reieşea că ne-ar fi compus nişte verseturi dulci şi criptice.

Se auzeau maşinile organului de poliţie, foarte aproape. Şerpilică pesemne aţipise în faţa uşii căminului studenţesc şi anticipa cu vână furioasă venirea organelor statale. Studenţimea coborâse din chiliile comune, unii doar în pijamale şi halate de duş.

This is mental. I’ve never witnessed anything like this before. I put my bets if security would have been here tonight, they would have collapsed at the ghastly sight of this creature, wouldn’t have you? We’ve had people sound the alarm in the middle of the night on several occasions, but never a terrestrial intimidator making beef with the whole Slabon Studios,” stătu la taclale un student aprins cu un individ mort de un somn stricat.

Prima maşină a organului luă curba. Dacă ai fi auzit ce convoi venea să-l aresteze pe târâtorul numit Şerpilică-A-Lu-Chişeluţu, ţi-ai fi pus căştile să-ţi cânte acatistele la maxim. Şerpilică îşi răsucise muşchii abdomenului şi îşi puse masca pe care o folosea în interacţiunile publice cu organul statal. Această mască-acoperământ era un rânjet mafiot de mare culpă. Studenţii se refugiaseră în siguranţa chiliilor, cei mai nebuni rămânând îngrămădiţi în fundul incintei, ca să fie martorii arestării lui Şerpilică-A-Lu-Chişeluţu.

Cum mai scoase Chişeluţu flegma covăsită în maţele sale corozive. Un bulgăre, mare cât o ghiulea de tun, lovi din plin parbrizul blindat al organului de poliţie şi primul vehicul se făcu conflagraţie! Patru ortaci ieşiră teferi din maşină.

On the ground Kishellutzu!” dădu ordin ca o bestie, un englez înarmat al coroanei. “Sherpilika, on the ground!” mai urlase a doua oară, ca prevenţie. Nu mai putură răbda şi eliberară ceva plumb, fără inhibiţii. Chişeluţu supravieţui focului, încolăcindu-se viclean pe un stâlp şi făcând un strip dans, de eschivase toate gloanţele şi schijele împroşcate de ofiţerii englezi. Mai scoase ceva mâzgă din pipota-i otrăvită şi chiti pe unul din ofiţeri, care îşi avea capul protejat cu un coif rezistent la scuipat şi muci corozivi. Primul bulgăre lovi din plin scutul neinflamabil. Mai scuipă câteva leacuri, dar în zadar. Ofiţerul britanic se pusese pe asfalt în poziţie defensivă şi niciun strop de scuipat coroziv nu-l vătămase corporal. Din senin, unul din cei patru ofiţeri sparge frontul şi aleargă puternic din partea dreaptă către Chişeluţu! Ţine un cleşte uriaş şi o sabie spectaculoasă în mână. E extrem de confident! Şerpilică se lansează fioros de pe stâlp şi-l surprinde pe ofiţer, pălindu-l în cap! Lovitura a fost resimţită ca arsura unui bici. Ofiţerul britanic cade la pământ, şocat de mişcarea lui Chişeluţu!

“Dan has fallen to the ground! He’s on the ground! Retreat! We can’t cope without aid!” strigase alt ofiţer, care coordonase mişcarea strategică declanşată şi eşuată grav de fârtatul său. Al doilea vehicul ia curba în viteză mare şi înaintează pe Topmill Road, cu geamurile lăsate în jos. Ieşise la vânătoare după Chişeluţu. Înăuntru era conducătorul, cu ambele mâini pe volan, regretând că nu le are pe trăgaci! Mai erau patru îndoctrinaţi vârâţi în maşină: unul chitind lângă şofer, trei care chiteau în spate şi un ins având perspectiva portbagajului, chitind în zonele oarbe ale celor patru prădători.

Fără a mai pregeta, Chişeluţu acceleră ca o aeronavă spre vehicul peste care sări parabolic. Se încolăci de stâlpul unei clădiri şi se caţără cu repeziciune pe acoperiş, lansându-se parabolic de pe această platformă în apa râului Slabon, pe o traiectorie tare abruptă. Glava lui Şerpilică a scăpat la mustaţă de un impact cu bolovanii albiei, care ar fi făcut să-i sară din gură toţi colţii de aur.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *