Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Prefață la o nouă Olimpiadă bizară – Beijing 2022

Peste numai câteva zile va avea loc primul eveniment legat de viitoarea ediție a Olimpiadei de iarnă. Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing 2022 se va aprinde, pe 18 octombrie, în Olympia și urmează să-și înceapă călătoria, de o săptămână, în Grecia, urmărită doar de oficiali și invitați, din cauza pericolelor reprezentate de pandemie.
Bine, dar aici nu e nimic bizar. Ei, abia acum încep curiozitățile, tot așa cum a fost și la Olimpiada de vară din Japonia.

Prin definiție un eveniment al comunității internaționale, olimpiada va începe și de această dată sub semnul restricțiilor. Ele exclud din start spectatorii străini. Ne puteam imagina cu câțiva ani în urmă așa ceva? Evident că nu.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini şi vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).
De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanţii complet vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o „bulă” sanitară strictă.

Ceilalţi sportivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei „dovezi a scutirii medicale”.

Aceste decizii, comunicate de CIO, dar luate de organizatorii chinezi, sunt o prevestire a pachetului de măsuri care va fi dezvăluit în octombrie, pentru a împiedica transformarea Jocurilor de la Beijing într-un focar de propagare a virusului, care a perturbat deja Jocurile Olimpice de vară care au avut loc la Tokyo.

Pe măsură ce situaţia epidemică evoluează – marcată atât de răspândirea variantelor virusului, cât şi de o acoperire vaccinală din ce în ce mai extinsă – opţiunile reţinute de responsabilii chinezi diferă de cele de la Tokyo. Astfel, desfăşurarea întrecerilor cu porţile închise este pentru moment exclusă, iar tratamentul sportivilor va depinde de statutul lor legat de vaccinare.

„Bula” olimpică – o organizare cu circuit închis, pe care familia sportului mondial o cunoaşte acum foarte bine – se anunţă, de altfel, mai riguroasă decât în Japonia şi nu va permite amestecul concurenţilor cu populaţia, fiind prevăzută efectuarea unui test zilnic pentru „toţi participanţi la Jocuri”, precum şi „pentru forţa de muncă” cu domiciliul în China.
Deci, ce facem, în concluzie, ne bucurăm, ori ne întristăm?  Ce părere aveți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *