Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pregătirea pentru Paris 2024 se face într-un mediu curat

Mișcarea olimpică din România este foarte activă și implicată în diferite proiecte, în afară de antrenamentele pentru JO Paris 2024.
Astfel, componenții loturilor olimpice de canotaj ale României, printre care medaliați la Tokyo 2020, au plantat 1.500 de puieți de stejari în Pădurea Snagov, unde aleargă în timpul cantonamentelor. Este vorba despre debutul unor acțiuni de împădurire a unei suprafețe de peste trei hectare.

„Vrem să arătăm o altă față a campionilor, nu doar cea de la antrenamente sau competiții”, a spus Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. ”Sportivii au venit aici nu să se plimbe, ci și să muncească. Chiar dacă ei deja au făcut un antrenament. Noi toți avem nevoie de păduri, avem nevoie de un mediu curat, avem nevoie de sportivi sănătoși. Este nevoie de oameni dedicați care să vină alături de noi în aceste acțiuni de conștientizare a populației pentru a trăi cu toți într-un mediu curat și sănătos”, a adăugat președintele federației de canotaj.

„Este o acțiune prin care venim în sprijinul unui mediu curat, pentru că ne dorim ca sportivii să se pregătească într-un mediu curat”, a precizat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, prezent la acțiune. El a mai spus: ”Știm bine că una dintre directivele Uniunii Europene este ca până în 2050 să fim neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon. Iar sportivii se implică și plantează acești arbori campioni. Sper că aceste acțiuni se vor multiplica astfel încât toți să putem beneficia de un mediu curat. Și bineînțeles să putem face sport într-un mediu sănătos”.

După aceste declarații, vreau să deschid geamul. Respir puțin aer curat, atât cât poate el să fie în cartierul meu plin de străzi, bulevarde și mașini cu multe țevi de eșapament în mare activitate.
Mă gândesc ce bine trebuie să fie la Snagov acum, în mijlocul naturii. Păi ce, nu vine ea primăvara? Vine!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *