Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Prelungirea stării de alertă a ajuns la stadiul de epistole între Guvern și Parlament

Executivul a trimis, miercuri dimineața, hotărârea de prelungire a stării de alertă, adoptată marți, dar nu pentru vot, ci pentru informare.

Invocând prevederile Legii 55/2020, Guvernul susține că actul normativ impune votul Parlamentului pe instituirea stării de alertă, nu pe prelungirea ei.

La articolul 4 (alineatul 1) din lege se arată: „Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne”. În interpretarea liberalilor, legea nu prevede în mod expres că este nevoie de încuviințarea Parlamentului și pentru prelungirea stării de alertă.

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare în care îi atrag atenţia că hotărârea adoptată de guvern trebuie votată de Parlament, iar prelungirea stării de alertă trebuie încuviinţată de parlamentari.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *