Cum se desfășoara un concurs internațional de vinuri online, primul de acest fel, aflați sâmbătă, 13 februarie, de la ora 17:00, alături de Adrian și Cătălin Păduraru, la TVR 2.
Peste 900 de probe de vin provenite din 13 țări puternice din punct de vedere al producției vitivinicole, îmbuteliate în recipiente speciale de 100 ml., în condiții de protecție și igienă extremă în cadrul Centrului Național pentru Studii în Siguranța Alimentară, au participat la cea de-a 17-a ediție VINARIUM Internațional Wine Contest, ediția 2020, o premieră și un eveniment unic semnat de frații Cătălin și Adrian Păduraru. TVR 2 este invitat de onoare, iar telespectatorii pot urmari în exclusivitate în emisiunea „Frați de viță”, cele mai importante momente ale concursului.
Recipientele (aproximativ 6000), împreună cu kit-ul de degustare au fost livrate către jurați în țări precum Franța, Elveția, Croația, Olanda, Marea Britanie…etc.
Cei 36 de jurați din 12 țări au degustat în același timp vinurile și le-au punctat pe o platformă special creată pentru acest concurs, o aplicație de jurizare de asemenea o premieră românească). Jurizarea s-a făcut sincron, jurații români și internaționali au lucrat timp de trei zile în fața calculatoarelor personale, cu probele pe masă, la posturile de degustare (acasă, sau la locurile de muncă din țările lor).
Vinurile premiate la acest concurs au fost apoi degustate de Frații de Viță într-un wine bar, unde s-a ciocnit pentru medalii de aur, realizări românești și, nu în ultimul rând, pentru telespectatorii TVR2.
Sâmbătă, 13 februarie, de la ora 17:00, Frații de Viță ne invită apoi în casa unui moldovean celebru, scriitorul Alexandru Vlahuță. În căsuța din lemn cu cerdac, Alexandru Vlahuță (1858 – 1919), autorul lucrării „România Pitorească”, venea pe timpul verii pentru a se odihni, sau pentru a se întâlni cu prietenii: Caragiale, Slavici, Delavrancea, Hașdeu, Octavian Goga. În cele câteva camere ale muzeului este reconstruită atmosfera specifică epocii în care a trăit scriitorul. Vedem și o expoziție memorială ce cuprinde mobilier original și obiecte personale ale familiei Vlahuță, precum și fotografii, scrisori și cărți care dezvăluie aspecte semnificative din viața și creația scriitorului.
Cunoaștem apoi unul dintre cele mai noi proiecte oenoturistice din Dealu Mare. Pe cele 60 de hectare ale podgoriei se cultivă Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, din care se produce vinul robust, parfumat, delicat și aromat. Aici, Frații de Viță au degustat o băutură specială, un cocktail numit „Pisco sour”, a cărui rețetă o veți afla urmărind emisiunea de sâmbătă, 13 februarie, de la ora 17:00, la TVR 2.
Lasă un răspuns