Premierul Boris Johnson vrea reducerea distanței de siguranță sub doi metri

În Marea Britanie au fost lansate numeroase apeluri și există o dezbatere publică pe tema reducerii distanței de siguranță sub 2 metri. Însuși premierul a comandat o revizuire a regulii de distanțare, care ar putea fi aplicată din 4 iulie.

Patronii barurilor, restaurantelor și pub-urilor spun că nu vor fi în măsură să obțină profit dacă măsura rămâne în vigoare. De asemenea, firmele din turism au avertizat că vor pierde zeci de mii de pierderi de locuri de muncă dacă distanța nu este scurtată.

Kate Nicholls, director executiv al organismului din sectorul britanic de ospitalitate, spune că, cu o regulă de 2 metri, magazinele vor putea realiza aproximativ 30% din veniturile normale, în timp ce un metru ar crește acest nivel până la 60-75%.

Richard Caring, președintele Caprice Holdings care conduce Ivy, a declarat pentru Mail on Sunday că guvernul „ucide țara”.
„Există estimări care spun că am putea avea până la cinci milioane de șomeri”, a spus el. „Nu va fi de cinci milioane – va fi mai mult. Nu cred că am văzut încă nimic.”
Premierul Johnson a declarat că există “marjă de manevră” în regula de 2 metri, deoarece numărul cazurilor de coronavirus scade.

Comentarii

📹 Videoblitz 📹
Loading