Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Președintele cu o mână dreaptă și una nedreaptă

Singurul social-democrat care a criticat vehement derapajele de miercuri seara ale președintelui Klaus Iohannis a fost senatorul  Eugen Teodorovici.

„Președintele Iohannis a căpătat o fobie de stânga ce i-a dereglat întregul sistem de valori și i-a blocat, aproape total, emisfera politică stângă. Totuși, în politică ca și în anatomia umană, trebuie să existe un  echilibru între orientările de stânga și de dreapta, așa cum creierul echilibrează distribuirea funcțiilor în mod natural fiecărei emisfere în parte.

Iar excesul de dreapta al președintelui Iohannis produce abateri repetate și abuzuri grave asupra sănătății democrației din România. Pentru că refuză cu obstinație respectarea unor principii fundamentale ale democrației, precum pluralismul politic, libertatea de exprimare și votul majorității. Pentru că privește cu ochelari de cal politica de stânga și ochelari de soare pe cea de dreapta, în ciuda faptului că pandemia a impus luarea unor măsuri cu un puternic caracter social, din păcate neînțelese și prost aplicate de guvernarea PNL.

Pentru că perseverează în a cântări cu dublă măsură, arătând cu degetul spre stânga și mângâind pe creștet dreapta pentru metehnele clasei politice, pentru transferurile din pragul alegerilor, pentru calitatea miniștrilor, pentru insuficiența măsurilor economice și fiscal-bugetare și pentru toate neajunsurile din infrastructură, din sistemul de sănătate, educație, agricultură sau pentru modul în care drepturile copiilor, salariaților și pensionarilor sunt respectate.

Nu e deloc în regulă, domnule Iohannis, să rămâneți încremenit în unicul proiect pe care vreți să-l lăsați în urma celor două mandate prezidențiale irosite: DEPESEDIZARE – PENELIZARE.

Nu e corect să nu vedeți bârna din ochiul propriilor guverne PNL, dar să continuați să căutați paiul din ochiul guvernelor PSD”, a scris Teodorovici pe Facebook.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii