Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Președintele PPE a venit la Viena ca să-i rezolve Cancelarului austriac problema migrației

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Președintele PPE a venit la Viena ca să-i rezolve Cancelarului austriac problema migrației”

 • Ura, ne-am infrant!

 • E simplu: exista o intelegere scrisa, act juridic, si toata lumea de buna credinta credea ca se va respecta. De aia asa tarziu.

 • inca de pe vremea lui Trump s-a stiut ca o Noua Competitie a inceput, deci aia dinainte s-a terminat. a durat ea cam 80 de ani, insa uite ca s-a asternut Iarna peste ea, si cu asta basta.

  daia am si zis ca e cu inainte de Trump si dupa Trump, oficial, pentru ca Trump, cu a lui promisiune ‘Make Americ Great Again!’ a dat Startul oficial in Noua Competitie.

  acuma …de ce unii inca mai alearga in competitia ailalta, expirata,…e un mister, ..insa nu prea adanc:)))

  acum in discutie e construirea unei lumi noi, noi-noute!, asta insemnand ca Temeliile pe care sedea vechea lume vor fi demolate de nu se vor mai vedea.

  tot spilul a fost si inca e ca unii sa ramana sa alerge in veche competitie pina cind astia care s-au prins din prima ca despre asta e vorba vor lua un avans de citeva ture. si uite ca faza a prins, unii inca mai alearga in vechea si expirata Competitie, aia care s-a terminat odata cu Globalizarea.

  ( Globalizarea a mai facut ceva,…la umbra prietenilor si prieteniilor unu la unu s a tesut o prietenie mai mare, muuult mai mare, care se manifesta unitar,…atunic cind situatia o cere…, si in cazul nostru cu schengen a fost ceruta:)) )

  • faptul ca pe Trump, in presa, la luat dracu,
   fiind pictat cu talent, insa cu taciuni,
   i a orbit pe multi. si ei n au mai fost in stare sa vada Noua Competitie pe care chiar Tramp a initiat o, oficial, in Lumea Mare, ca e vorba de o competitie mondiala…

   in ‘dinamica civilizatiei’ Trump este si va ramane un ‘termen fibonacci’, adica unul care e sinonim cu o Noua Temelie,
   dupa Trump a inceput oficial constructia unei noi Lumi, iar ea e acum in durerile facerii, daia si arata Lumea Mare in halul in care arata, ca o Noua Lume, una nou-nouta, tocmai ce se naste.

   din pacate e despre Constructia unei Noi Lumi, nu despre ceva parale in plus ca urmare a intrarii in schengen. dreptul de veto in cazul schengen e in curtea Noii Lumi, tocmai daia ‘cazul schengen’ a fost inca din prima un efect, nu o cauza (pentru care, eventual, merita sa lupti )

 • „Nu ne vreți în Spațiul Schengen, foarte bine. Nu mai intrați cu nimic aici să vindeți pe piața României, nu mai iese nimic de aici să vă umple vouă buzunarele de tâlhari. România e suficient de bogată cât să se descurce si singură.”
  .
  Nationalizare omv, inchiderea contul de la bancile austriece de catre romani si societatile romanesti, nu mai iese nici un singur lemn de aici. Daca politicienii de acum nu fac asta, au pus-o ca vom vota pe altii care sa o faca.
  Si anunt ca nu mai vrem deloc in Schengen si nu mai cheltuim bani pentru securizarea granitelor impotriva imigrantilor. Asta azi, nu mai tarziu. Altfel ramanem uniliti si cu demnitatea zero ca tara.

  • ‘Nu ne vreți’

   pai…’nu ne vreti’ e in sine ceva care defineste doua tabere, din start, noi si …voi, voi cei care nu ne vreti pe noi.
   :))))
   ‘voi’ fiind jupinii iar ‘noi’ fiind slugile …care mai sint si bolnavicios-tifnoase

  • domnule lautremois, …va grabiti.

   • insa io inteleg ce spuneti,..

   • 11 ani de mUE de la astia si tu imi spui ca ma grabesc. Miliarde de euro cheltuiti sa-i securizam pe ei si numaratoarea continua. Ne putem lasa calcati in picioare si sa spunem ca suntem profesiinisti politico- diplomatic, dar ei nu au fost si nu sunt, atunci jucam ca ei. Asa ca nu ne raman decat doua variante: 1. Capul jos si suportam in continuare batjocuri si talharii, 2. Respect contra respect si mUE contra mUE.
    Slava Romania!

   • Daca banii cheltuiti cu schengenul (includ faptul ca i am lasat sa ne talhareasca pentru asta) vin din conturile tale personale, eu imi cer scuze. Daca nu, noi cu banii aia puteam face altceva: investitii, educatie, sanatate, mancare, carti si calculatoare la copii. Daca vezi lucrurile prin prisma tafnoseniei, care o fi mai mare? Doar ca gresesti, nu e vorba te tafnosenii aici, relatia este talhar-talharit. Si umilit.
    Cu o amanare suntem nicaieri ca tara, nici liberi, nici egali cu ceilalti, nu mai are rost sa continuam asa.

    • cui ii pasa ce spune unu sau altul atunci cind luta s a incheiat? io nu dau doua parale pe pareri spuse dupa ce razboiul s a inceiat. daca tu esti cel care le spune, atunci nici pe ale tale nu dau doua parale.

     de ce i ai lasat sa te tilhareasca daca stiai ca ei asta fac?!
     daca aveai altceva de facut cu banii,…de ce n ai facut altceva?!, cine te a oprit?

     tifnosenia e chestia aia care …rabufnetse, adica ai rabdat,…ai rabdat,…insa la un moment dat plesnesti si faci galagie aiurea, …cel putin, …dovedindu te petec.

     tifnosenie!, da, pentru ca facea ceva parale, poate, zicerea, daca era spusa in timp ce lupta se purta.
     sa apari acum acum, mai la urma, si sa ti arati adevarata masura,…e doar o dovada ca ai mai multe masuri :))),
     adica esti fatarnic.
     uite ca io consider ca tifnosii momentului sint niste bieti fatarnici si ei tre sa fie definiti asa pentru ca natia sa nu fie asimilata cu fatarnicia lor.

     • E simplu: exista o intelegere scrisa, act juridic, si toata lumea de buna credinta credea ca se va respecta. De aia asa tarziu.

    • Cu o amanare suntem nicaieri ca tara, nici liberi, nici egali cu ceilalti, nu mai are rost sa continuam asa.

     lautremois, …nu poti amana Anotimpurile, insa cu ele tre sa ai rabdare 🙂

    • ‘Daca banii cheltuiti cu schengenul (includ faptul ca i am lasat sa ne talhareasca pentru asta) vin din conturile tale personale’

     banii deja cheltuiti cu schengenul par a fi mai degraba cheltuiti din buzunare proprii, nu cele ale tarii, daca ele urmareau interese proprii, nu pe ale tarii.
     o generatie are interesele ei, insa un neam gestioneaza interesele tuturor generatiilor, alea care au fost si alea care vor veni.
     o generatie care impune cu japca neamului propriile interese este o generatie bolnava, iar daca doar conducatorii ei au facut asta atunci doar ei sint cei bolnavi.

     • interesele nationale nu pot fi definite de o generatie, ele se dovedesc a fi asa daca si numai daca erau aceleasi si acum…spre ex 1000 de ani, ca si pe vremea aia exista natia.
      astea si doar astea sint Interesele Nationale, oricare ar fi ele.

      sa te trezesti tu, generatie, ca dfinesti din spuma marii interese nationale, insa conjuncturale, e doar o masura a faptului ca habar n ai care e definitia Intereselor Nationale.

     • tocmai daia Interesele Nationale ale natiei asteia au fost rinduite sub Anotimpuri, nu doar sub Timp, ca timpul trece, insa Anotimpurile stau sub forta Vesnicei Primaveri.

     • Da, puteam ramane dacs & tracs, generatie ?:))))

     • floarea de portocal
      are aceesi esenta
      cu a portocalei
      cu a semintei de prtocala.
      chiar nu seamana!, insa au aceeasi Esenta.

      iata Interesul Florii de Portocal :)))

     • @online: de ce-i implicam pe rusi, cand povestea e asumata de austria? Si daca ai simtit vreodata vreo prietenie din partea austriei, ca vad ca vorbesti despre asta, atunci fix asta si sustin: ne despartim acum si ramanem prieteni, in loc sa continuam cum canta ei – ca nu va duce la nimic bun.

     • io zic ce am mai zis, adica sa faci Surf :)) pe Val

     • cine te pune sa dansezi altfel decit pe Muzica Marelui Reflux?
      cine te pune sa dansezi altfel decit pe Muzica Marii Revolutii?
      cine te pune sa dansezi altfel decit pe Muzica Metamorfozei?
      …pai si ei tot pe Muzica asta danseaza :))

     • Nu uita ca Braunau am Inn -nu este in rusia si nici rusilor nu le-a placut ce a „produs”. Sper sa nu mai uite. (am auzit ca Putin, chiar in marea lui intelepciune, ar fi uitat, dar nu e decat treaba lui)

     • e posibil sa fi uitat. insa da semne ca pricepe clar-cristal cu ce se mananca vremurile, iar atentia asta o acopera pailalta despre care vorbesti.
      si ca Putin mai sint si altii, ca si altii stiu clar-cristal despre ce sint vremurile astea

     • povestea Braunau am Inn e pistol cu apa fata de povestea acestor Vremuri

     • Normal ca a inteles, ca doar sunt intelesi :))), el este parte, nu altceva, sa nu fim naivi. vezi de ex cine se plimba pe la moscva si pe la el pe acasa. te iei dupa teatrul ieftin jucat prost. sunt intelesi si egali in schimbarea anotimpului, cum spui tu. dar le trece.

     • mai inainte de a fi intelesi …nu sint. de la asta se porneste, unii isi doresc Noua Lume, ceilalti nu si o doresc, insa n au nimic impotriva acesteia, atata tot ca fara ei, fara rusi, aceasta lume noua nu se va manifesta.
      abia dupa ce fiecare parte a priceput faza asta …se pot si intelege.

   • ori fara „domnule”, ori „dumneavoastra, domnule” ca doar vrem mai in iurop :))))

 • pai daca rusii ii manipuleaza in asa hal pe austrieci, ce rezulta e ca austriecii sint niste papusi,
  adica un soi de zdrente, lipsite de posibilitatea de a se misca altfel decit la niste papusi.

  de unde ar rezulta ca toate afacerile austriece prezente in ue,
  oriunde in ue, deci si in ro,
  sint afaceri pur rusesti,
  in esenta,
  prin urmare ar trebui ca toate afacerile austriece din ue sa se afle in vizorul sanctiunilor indreptate catre rusi.

  or asta ar fi chiar o nebunie, nu altceva,

  prin urmare ipoteza ca rusii manipuleaza, papuseaza, deciziile austriecilor
  care influenetaza in mod fundamental, insa in stil papusa, ecuatia de miscare a ue
  e pur si simplu de tot rahatul,
  …cum se spune in popor.
  decizia, indiferent care e ea, e a ue,
  insa bineinteles ca ea se prea poate sa fi fost negociata cu rusii,
  insa asta e cu totul altceva.

  • prin urmare eu cred ca e cazul sa ma delimitez de toate acuzatiile care se aduc indirect uniunii europene,
   prin atacarea si definirea ca tradator fundamental a statului austriac.

   ei sint prietenii nostri
   si e cazul sa ne comportam fix asa, prieteneste.

   daca nu intram acum in schengen ramane sa ne pregatim pentru la primavara, tema migratiei chiar e importanta in ue si nu e de glumit cu ea, pina la urma fiecare stat stie exact ce probleme interne genereaza migratia, ele fiind diferite de laun stat la altul.

   sa i acuzi pe austrieci de tradare, acuzindu i ca sint papusati de rusi e ceva chiar chiar rusinos.
   pur si simplu nu se face asa ceva…

 • Maestre, se vor face punte și luntre austriecii să nu intre România in spațiul Schengen. Văd că europarlamentarii se fac că uită evenimentele din Ucraina de după 24 feb.2022 când au intrat ucrainenii aproape invitați în Europa cu mic cu mare și nu s-au oprit mulți pe la noi sau prin Bulgaria; majoritatea sunt în Europa de Vest. Asta e migrație legală sau ilegală?
  Găsirea lui Putin vinovatul de serviciu de către presa românească este chiar penibilă.

 • Gazul rusesc
  Scriu dar scriu degeaba
  Dacă in germania gazul este materie prima industrială și doar in mică măsura este de utilitate casnica in Austria situația este inversa
  Imensa majoritate a populației Austriei folosește gazul ca sursa de energie casnica
  Asta explica de ce Austria a căpătat de la UE dreptul de a importa in continuare gaz rusesc și de a eluda embargoul
  O zi fără gaz pe conducta in Austria și 80% din populație este in strada de aceea ipotetic Austria joaca cum cinta Rusia
  In 1955 neutralitatea Austriei negociata de ruși și aliații tocmai ca aceasta sa fie locul de întîlnire a celor doua lagăre
  Se mutase centrul de greutate al Portugaliei neutre in mijlocul Europei in Austria
  Ascestea explica posibilitatea ca într-adevăr Rusia sa fie cea care hotărăște acum la Viena nu peste capul Europei ci in acord cu ea soarta României
  Austria are alegeri și nu își permite sa le taie cineva gazul

  De de tace Macaron Ursulica și compania după ceva 26 August ei au pus pie pe foc
  Cum am mai explicat Ucraina de care au mare grija este înconjurată de frontiere Schenghen Polonia Cehia Ungaria dacă și România și Bulgaria intra in acest spațiu ucraineanul in Europa mai ajunge doar cu viza cind are sa se încheie pacea sau armistitiu
  Granița România Ucraina trebuie sa ramina una deschisă România trebuie sa preia fluxul de migrație respins de Polonia Cehia Ungaria
  De asta și-au dat seama abia acum și dacă Volodimir șeful galaxiei a țipat la ei toți tac și mulțumesc lui Dumnezeu ca rușii pot manipula Austria sa le scoată castanele din foc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *