Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Primul pas spre Război s-a făcut: Rusia a recunoscut independența republicilor separatiste din Estul Ucrainei!

Comentariul meu din ediția de luni, 21 februarie 2022 a rubricii Gîndurile lui Cristoiu s-a intitulat Doar printr-o minune ar mai putea fi evitat Războiul! Reaminteam în text un adevăr nu o dată subliniat de mine în chestiunea Crizei Ucraina. Nu e vorba de o Criză provocată de teama Rusiei că Ucraina ar putea fi admisă în NATO, nici de îngrijorarea că România găzduiește Scutul de la Deveselu. E vorba de o Criză provocată de o cauză profundă, care nu mai putea fi controlată de politicieni:

Rusia învinsă în Războiul Rece, Rusia starletei Mihail Gorbaciov, gata să vîndă URSS pe un interviul luat neveste-si la CNN, Rusia bețivului de Elțîn, mulțumit că Occidentul îl lasă să bea o vodcă, ajunsă sub KGB-istul Vladimir Putin, s-a ridicat din genunchi și vrea acum un loc la masa Marilor Puteri. Iar Marile Puteri, așa cum s-a întîmplat și cu Germania între cele două războaie mondiale, n-au nici un chef să reîmpartă lumea cu Federația Rusă, după ce-au împărțit-o între ele la finele Războiului Rece, cîștigat de Occident. Scriam în acest comentariu, că Războiul nu va porni de la invadarea Ucrainei, invadare foarte iminentă, cum spun agramații noștri de la televiziuni, ci de la ceea ce rușii vor numi, luînd exemplul americanilor, protejarea rușilor din Donbas de „genocidul” la care îi supun „fasciștii” ucraineni. Războiul stă la capătul unei Operațiuni sofisticate, bine gîndite de Kremlin, pentru a convinge Poporul Rus de necesitatea unui Război cu Ucraina și de aici plecînd a unui Război cu Occidentul, cel care se află în spatele Ucrainei.

O primă etapă a acestei Operațiuni s-a petrecut luni, 21 februarie 2022, cînd Vladimir Putin a pus la cale un montaj literar artistic planetar, produs exclusiv al mașinăriei de marketing politic de la Kremlin, printre cele mai bune din lume.

Această mașinărie de marketing politic a comandat intoxicarea Occidentului cu iminența invaziei anunțate în fiecare seară. Tot ea a organizat Festivalul mediatic intitulat: Rusia recunoaște independența republicilor Doneț și Lugank. Festivalul a avut două părți.

Prima a constat într-o transmisie în direct de aproape toate televiziunile planetare (eu am urmărit transmisia la CNN-ul franțuzesc, France 24) a Ședinței Consiliului de Securitate al Federației Ruse (imaginați-vă o ședință a CSAT transmisă în direct de Cartelul de presă al regimului Iohannis (TVR, RRA, Digi 24 și Antena 3) cu momente de telenovelă turcească (ditamai șeful CIA al Rusiei bîlbîindu-se în răspunsul da sau nu). Această primă parte și-a propus să demonstreze:
1) Că la Kremlin domnește transparența totală.
2) Că deciziile la Kremlin nu sînt luate de un singur om.
3) Că Federația Rusă are dreptate să ceară respect din partea Occidentului.
Deși transmis pe toată planeta, spectacolul a avut drept țintă rușii. Rușii din Federația Rusă și din întreaga lume.

A doua parte a constat în transmisia în direct a momentului în care Vladimir Putin recunoaște independența celor două republici. Un asemenea moment se putea reduce la un minut de transmisie și, între noi fie vorba, nu era obligatoriu să fie transmis în direct de televiziunile occidentale.

Din punct de vedere practic, recunoașterea independenței celor două republici nu înseamnă nimic. Oricum ele se proclamaseră independente încă din 2014, în urma unor referendumuri nerecunoscute de Kiev, recunoscute însă de Rusia. Încă din 2014, ele au cerut Rusiei să le recunoască independența. Semnarea ordinului nu aduce nimic nou în situația lor:
Considerate legale de către Moscova, acuzate de republici teroriste de către Kiev.

Altceva era din punct de vedere practic dacă Moscova decidea intrarea lor în componența Rusiei. Rusia ar fi avut uriașe bătăi de cap. Mai întîi pentru că ar fi comis o încălcare a Suveranității unei țări independente.
Apoi, pentru că ar fi trebuit să administreze noile teritorii. Am mai scris că între 1941 – 1944, marea problemă a României n-a fost necesară Cucerirea Basarabiei și cucerirea Transnistriei, ci administrarea celor două teritorii.
Recunoașterea lor devine importantă, crucială chiar pentru pacea lumii, dacă ea se dorește a fi punctul de început al Operațiunii care să ducă la un Război între Rusia și Occident.

Mingea e acum în terenul Kievului. Teoretic Ucraina se confruntă cu două republici rebele. Pentru ca rebeliunea să fie curmată, Ucraina trebuie să intre cu tancurile în țările respective. Teoretic, Armata ucraineană va înfrunta republicile rebele. Practic, ea va înfrunta Rusia. Rusia va ajuta pe șest cele două republici. Dacă Ucraina va trece teritoriile respective prin foc și pară, Rusia va interveni sub pretextul – specific americanilor – că trebuie să-și protejeze proprii cetățeni. Dacă Ucraina atacă, nu-i exclus ca sfîrșitul campaniei să fie asemănător celei angajate de Republica Moldova împotriva republicii rebelă Transnistria. Dacă Ucraina atacă și republicile sînt pe cale să fie învinse, am putea asista la o invazie rusească în Ucraina.

Pînă atunci însă, un lucru e sigur:
Iminența invadării Ucrainei n-a avut loc. S-a petrecut în schimb, un montaj literar-artistic numit Rusia recunoaște în scris ceea ce recunoscut de 8 ani verbal: Independența celor două republici.

În sine, evenimentul e minor. Cum de a devenit el un eveniment planetar?
Foarte simplu.
Timp de o lună Occidentul a fost intoxicat cu informații că invazia e iminentă.
O invazie netam-nesam, fără o pregătire minimă a poporului rus pentru război.

Această intoxicare a creat o isterie mediatică pe planetă.
Și cum toată lumea așteaptă din oră-n oră invazia, marea invazie, evenimentul minor al recunoașterii celor două republici a devenit un eveniment planetar.
Dacă la atîta se rezumă invazia, Putin a cîștigat partida. N-a riscat o invazie. Cu toate acestea a beneficiat de un moment de propagandă la nivel de planetă pe gratis.
Căzute în capcana ațîțării senzaționale televiziunile planetare au transmis (chiar dacă nu în întregime) discursul lui Vladimir Putin despre Ucraina – creație a lui Lenin.

Numai că, din nefericire, nu la asta se rezumă invazia. Ea nu va avea loc așa cum au prezentat-o zile în șir Occidentul:
Ca o năpustire tam-nesam a Rusiei asupra Ucrainei pentru a o cuceri în doi timpi și trei mișcări.
Va fi vorba de o invazie atent pregătită mediatic folosind drept pretext soarta nenorocită a rușilor din cele două republici sub asaltul naționalismului ucrainean.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Primul pas spre Război s-a făcut: Rusia a recunoscut independența republicilor separatiste din Estul Ucrainei!”

  • Spuneti prostii! Ce, le-au fortat aia de la Kemlin pe televiziunile occidentale sa difuzeze discursul lui Putin? L-au difuzat ca sa arate la lumea spalata pe creier din Occidentul maret, cum a invadat Putin Ucraina si cum ar fi zis Putin ca Ucraina e parte din Rusia (Am auzit asta la televisor in tara occidentala in care lucrez). E totul o manevra de marketing dar nu a rusilor, ci a occidentalilor cei bine-intentionati si pasnici si destepti si democratici si buni la suflet si, ma rog, tot ce e mai bun sunt ei. In discursul respectiv sensul mesajului lui Putin a fost ca ucrainenii si rusii sunt spiritual si istoric foarte legati, foarte apropiati ca niste frati de suflet! Si a mai zis ca Ucraina moderna a fost facuta de Uniunea Sovietica, de comunisti! Astea sunt fapte istorice clare.
    In schimb, dobtocii de occidentali pe care ii proslaviti, au tradus cum ca s-ar fi zis ca „Ucraina a fost, este si va fi parte din Rusia”!!!
    Cum puteti sa spuneti ca masinaria de marketing de la Kremlin a facut toata propaganda asta? De ani de zile Rusia este personificarea raului in toata media occidentala! Daca asta e propaganda facuta de rusi, apai nu stiu cine sunt mai prosti: rusii care isi dau cu tesla in… cu asa propaganda de proasta, sau occidentalii spalati pe creier care cred orice li se spune la TV?
    Ati vazut dvs in vreo publicatie sau televiziune din prea-maritul occident vreun articol pozitiv despre Rusia? Eu nu am vazut! Or fi dar le numeri pe degete. In schimb articole rele sunt cu duiumul, iar ‘experti’ care stiu tot despre rusia si o vorbesc de rau indiferent care ar fi subiectul discutiei, dar care nu au calcat niciodata cu piciorul pe pamantul rusesc, ii gasesti peste tot. Expertie din astia sunt, cum se spune pe aici ‘a dime a dozen’!!!
    Aici, unde lucrez, au inceput sa spuna ca si povestile pentru copii cu Masha sunt o tentativa a rusilor de a-i indoctrina pe copiii cei liberi din occident si a-si intinde tentaculele malefice peste generatiile tinere.
    Domnule, daca nu traiti in tarile astea, nu le mai prea-mariti atata, si nu=i mai puneti pe Rusi la index bazat pe proganada occidentala! Daca ati trai aici ati vedea cat de nenorociti sunt guvernantii si politicenii, cata coruptie este, cat de brutala e politia si cum se ascund unii pe altii, cate minciuni se spun si cate masinatii se fac in culise, cata supraveghere a populatiei este si cat de stat-in-stat sunt serviciile secrete si politiile. Si in plus ati vedea, asa cum vedeti si in Romania cate funduri americane se ling si cat rahat occidental se mananca!
    Noi, cei mai in varsta, stim astea de pe vremera lui nea Nicu si avem oarece antrenament in a sesiza minciunile oficiale. Poate un astfel de antrenament va trebuie si dvs ca sa nu mai scrieti ce scrieti…

  • La aricolul din 27-I-2022„Chemarea de trupe franceze în România – o inițiativă personală, pe care Klaus Iohannis refuză s-o explice românilor”, am facut un comentariu luuung in care am pomenit cite ceva de Delta, Chilia…uite aici ce zice dom’ basescu in articolul – https://www.capital.ro/traian-basescu-anuntul-zilei-in-romania-putin-a-fost-demascat-planul-cu-ucraina-este-altul-de-fapt.html
    N-oi da „io p-afara de desteptaciune”, da’ pina acu’ se pare ca le-am nimerit…Degeaba se agita spiritele, degeaba hamerolacu’ intretine starea asta de isterie, in timp ce rusu isi vede de interesele tarii lui, restul pupa ciucureii de la cotinele cu virf curbat ale hamerolacului…v-am zis ca i sa ne trezim cu Aliosha pe la Chilia? Cititi e zice dom’ basescu…Aia e.

  • Timp de o lună Occidentul a fost intoxicat cu informații că invazia e iminentă? Atât timp cat Occidentul e inarmat cu armament, rachete si avioane americane, cred ca s-a lasat intoxicat. Cine mai comanda rachete Patriot daca nu exista sperietoarea numita Rusia? Cat costa stationarea unei trupe NATO pe teritoriul unei tari? Nu stiu cat de profitabil e sa te sacrifici pentru interesele SUA , dar Romania a prosperat cand avea relații bune cu cele doua superputeri.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Eu nu pricep. Va’ zica „separatistii” si-au declarat independenta inca din 2014, da’ pana-n anu’ 2022 vitejii patrioti ucrainieni n-au avut timp sa-si ia teritoriile din mana separatistilor? Ori poate ca „tactica” a fost sa astepte pana cand Putin semneaza decretu’ de recunoastere ca abia apoi sa-si arate ei vitejia? Si cum se face ca bravii soldati trimisi de NATO in zona aia au disparut toti fix acuma cand era cea mai mare nevoie de ei ca sa apere cu pieptu’ „ordinea internationala”?…
    Oricum, eu n-am priceput nici „strategia” NATO din Afganistan. Afara de faptu’ ca acolo s-au risipit in vantu’ desertului banii agonisiti ai occidentalilor si-au ajuns hocus-pocus fix in buzunarele „expertilor” care-au profetizat ca fara razboiu’ ala impotriva”talibanilor” se duce lumea de rapa si na’ ca pana la urma nu s-a dus nici lumea de rapa da’ nici de talibani n-a scapat ci-s toti bine merci si-si impart „zonele” si „teritoriile” peste care stapanesc cum vor muschii lor. Asa ca incalcite-s caile razboiului de nu le pricepe nimeni…
    Afara de Zei…!

  • Citesc si ma crucesc! Nu de articol ci de unele comentarii. NATO este organizatie militara nu ONG de salvat gandacul croitor. Cum poate afirma cineva ca o organizatie militara avanseaza pasnic. Toata lumea declara iubire Ucrainei si sufera pt poporul ucrainian dar de drama romanilor din Ucraina nu sufla un cuvant. De ce vrea Nato sa se extinda? Cu cine se bate? A, cu cat are mai multi prosti in curte poate ataca disproportionat un stat de 7 mil ca Serbia, poate distruge nordul Africii in numele unor aberatii. Nato a ajuns o organizatie care spala chilotii murdari ai presedintilor americani. In Angola a tost megagenocid, putrezeau cadravrele pe marginea drumului si nu s-a mai umflat umanitarismul in Nato pt ca tocmai ce ejaculase destrabalatul de Clinton in gura aleia. Obama a bombardat Serbia ca sa scape de impeachment. Marea organizatie Nato a fost facuta terci la ea acasa in 2001. Sau n-a fost? E proasta sau si-au daramat singuri blocurile alea ca sa acopere cine stie ce matrapazlac al lui Bush? Sau dorea sa avanseze pasnic in orientul mijlociu si n-a gadit alta rima? Daca va iubeste Nato atat de mult de ce nu primiti vize de America? Daca sunteri asa de parteneri strategici de ce nu vine nici un presedinte american aici? Pt ca sunteti buni ca trompete si sa dati miliarde de dolari pe 3 rachete despre care nu stiti daca mai zboara sau nu, pe avioane la mana a treia. Deocamdata Putin e departe. Tot ce vrea el este ce vrea Nato. Bani si prosti care sa-l sustina. Esti tare, bate-te cu el. Nici Putin nu e aducator de democratie dar nici Nato nu e. Sunt doar interese economice mai ciocoflenderilor. Nu mai credeti in zana maseluta ca sunteti destul de mari. Sau nu sunteti?

  • Din toata schimbarea asta de strategie a lui Putin castiga Chinejii.Occidentul se cearta cu Rusia ,iar cearta este castigata de China.Cum,oare? Simplu ,s a trecut de la Marea Invazie la ciopartirea lenta a Ucrainei de catre Putin,adica provincie cu provincie.Asta face ca si criza ucrainiana sa se prelungeasca mult si bine,ceea ce i va face pe americani si rusi sa inoate luni sau ani in Mlastina Ukrainiana,ceea ce va face ca si China,si zona Pacificului de Vest sa nu mai fie in atentia nici a SUA,dar nici a Rusiei.Imi pun intrebarea daca aceasta noua strategie a lui Putin nu o fi fost soptita de la Beijing?Mai ales ca ,daca sanctiunile economice ale Occidentului vor lovi Rusia,Rusia va deveni mai dependenta economic de China.Iar interesul Chinei este ca si criza ucrainiana sa se prelungeasca pana la Calendele Grecesti,fara ca sa existe o victorie clara a Occidentului sau a Rusiei in spatiul ucrainian.Rusul se proclama invingator ca a mai ciopartit ceva teritorii,Occidentul isi arata muschii cum ca a oprit Fiara Rusa,ramanand insa blocat in zona noastra,dar problema in esenta ramane nerezolvata.Xi isi freaca mainile de fericire daca lucrurile raman asa.

  • era o vreme in care la masa,
    in Consiliul de Securitate,
    era adevarata republica a chinei-Taiwanul!

    (pe 11 februarie 1953 urss a rupt relatiile diplomatice cu izrael;
    peste 3 saptamani Stalin era mort,asasinat ).

    (diplomatia e fiica de curva,fiica Politicei)

  • Vladimir va iesi cel mai prost din asta. Si-a speriat propriul popor prin acea mobilizare militara masiva, iar rezultatul (independenta acelor teritorii) nu-i foloseste la nimic in frictiunea cu NATO. Discursul cu ametelile despre evenimente din vremurile lui lenin si stalin a fost aiurea rau, alea nu-s justificari pentru ce a facut si mai ales nu-l ajuta deloc mai departe. Doar momentul a fost inspirat, adica pe mandatele lui joe si macron si cand merkel nu mai e la putere. Dar, per total, dezamagitor ca strategie.

  • Tot raul e spre bine..! Cele doua regiuni separatiste erau deja (de facto) in mana Rusiei, si asta inca de la inceputul conflictului de-acolo. Deci Putin nu a castigat nimic in plus cu circul ”operatiunea Invazia”. Recunoasterea celor doua jafuri de ”republici populare” de catre Putin si luarea lor sub aripa lui ocrotitoare, nu-i aduce nici un avantaj real nici lui, si nici populatiei imbecilizate a Rusiei.
    In schimb tarile membre NATO si Occidentul s-au convins de data asta cati bani valoreaza promisiunile si angajamentele Rusie si , cu certitudine, vor actiona ..in consecinta, cântând de acum pe aceeasi voce cu SUA..!
    Si nu va mira deloc si pe nimeni daca peste ceva vreme Putin va fi declarat teroristul nr.1 al planetei si dat in urmarire internationala de catre Interpol, in paralel judecat in lipsa de catre Tribunalul Penal International de la Haga pentru omucidere, terorism si terorism de stat, iar cu prima ocazie cand paraseste Rusia somat sa se predea, impuscat daca nu se supune procedurii de arestare, dobororat cu tot cu avionul cu care fuge, etc.
    Aceasta aventura tampa (care trebuia sa-i aduca glorie schizo-dictatorului kaghebist in fata poporului său tembelizat si infometat), ofera Occidentului motivatia pentru a impinge Rusia spre faliment si disolutie..!

  • Buna dimineata dragi si drage
    Maestre…
    Ce e simpatica e ca simpaticii abhazi si osetini ,poate chiar transnistreni,poate Wagner(poate Vivaldi) poate ceva ceceni o sa ii listineasca pe cei carora li s au dat zeci de transporturi de arme…
    Pricepeti poza puzzle ului ?
    O Ukraina indopata cu arme ,cu instructori americani ,englezi cu aplauze in Senatul American ,cu aplauze in picioare la Munchen va sucomba cu success in fata unor amariti.
    Cine va Mai recunoaste RPD ,RPL ?
    Numai good guys …Asad , ceva Latinos,separatisti Rai pentru caci separatists buni sint albanezii,uigurii , tot ce roade papuci la dujmani Mei.
    La ce bun invazie cind se poate elegantissim?
    Rusii vor tabara doar daca e ceva rau de tot.Gen centrale nucleare sau alte incidente .
    Oricum merita de observat
    Ave Mare Maestru

  • Nu este o premieră, am mai văzut asta cu „recunoașterea independenței” la Kosovo.
    Și am mai văzut în ultimii 25 de ani apariția unor state noi în Europa în urma războaielor din interiorul Iugoslaviei.
    Sancțiunile împortiva Rusiei nu vor face decât să tensioneze inutil situația, și așa propoaganda împotriva Rusiei este uriașă.

    • @
      …uriașă, mititică, colosală, …etc, cui ii pasă.
      un singur lucru contează:
      efectele tre sa fie suficient de intense incat sa poata conta in mod fundamental la..nasterea Noii Lumi.
      efectele….in general, ale tuturor ‘actiunilor’, nu doar a celor asimilate proiectului Ucraina-Rusia.

      ca urmare a pandemiei de covid…si sa rogi ‘lumea mare’ sa se ntoarca unde era inaintea pandemiei…si n o va face.
      tot asa…si s o rogi sa se intoarca unde era inainte de ‘ucraina-rusia’…si tot n o va face.
      cele care ‘ se schimba’ in mod fundamental sint dorintele oamenilor. fara aceasta schimbare Noua Lume nu se va putea naste, asa ca…iata cum arata Calea:))

  • Rusia folosește aceleași ”metode” ca ale americanilor: ”intrăm să salvăm democrația dând arme și ajutând cu ce putem”. Americanii au făcut în zeci de teritorii, la mama ciorii depărtare de ei, neavând alt scop decât cucerirea economică și ”dirijarea” țărilor respective sub paravan democratic. Rușii cel puțin au motivul că-și protejează etnicii de sub propria coastă. Urmăriți cum fără rușine americanii se dau fete mari, dar sunt cu burta la gură! Chiar mi-e lehamite!

  • Pai cum, domnule Cristoiu? Nu afirmați dumneavoastră acum o săptămână ca nu va exista nicio invazie a Rusiei?

  • Kaghebist nenorocit, mincinos, diversionist, manipulator, criminal… Belicosul era ofensat că NATO ar fi putut să se extindă în mod pașnic spre est, ceea ce momentan nici nu era cazul, dar consideră ca nu este nicio problemă dacă Rusia se extinde prin forța spre vest.
    Mare dezamagire că la noi, dar și în alte state democratice din UE există forte politice si jurnaliști care-i gasesc dictatorului paranoic scuze, susținându-l pe ocolite.
    *******
    În dimineața aceasta, tancurile rusești au intrat în regiunile ucrainiene separatiste, ocupația este evidenta. Haideți, anti-americani și anti-NATO, aplaudați-l pe cotropitor, nu vă fie jenă! Conteaza cu ceva că populația Ucrainei trăiește un coșmar?! Pentru voi, nici vorbă. :mrgreen:

  • „s-a ridicat din genunchi și vrea acum un loc la masa Marilor Puteri”

    mie mi se pare ca e altfel.

    cu toate ca pare a fi o actiune a Rusiei, ea e mai degraba o reactiune. ( exista elemente care o definesc chiar ca nonactiune )
    Noua Lume,
    aia despre care vorbea cu claritate Putin in istoricul discurs de la Soci,
    are si ea doctrina ei,
    iar cea mai simpla cale de a destrama o natiune, din ea mai ramanad doar coaja, este…si cea care cere…timp, poate chiar zeci de ani.

    pentru ca doctrina Noii Lumi sa fie acceptata cu bun-simt e nevoie de citeva generatii care sa se departeze de inradacinatele datini, traditii si obiceiuri asimilind, in schimb,..datinile, traditiile si obiceiurile Noii Lumi.
    prin urmare Rusia isi protejeaza doctrinar, mai inainte de orice, natia ( ca e clar ca rusii functioneaza in mod declarativ ca o natie, iar interesul ideologilor rusi e perptuarea starii ‘natie’, ecuatia de miscare a Rusiei avand tendinta de a se suprapune peste ecuatia de miscare a unui Intreg )

    chiar pastrarea in definirea ecuatiei de miscare a ‘intregului’ numit ‘natia rusa’ a ortodoxiei e in masura sa arate lipsa de dubii cu care rusii privesc setarile ecuatiei de miscare a natiei lor.

    prin urmare esenta dinamicilor Rusiei pe vremurile astea trebuie cautata in primul rind in asumarea, indiferent de pretul care trebuie platit, a manifestarii unitare a ecuatiei dd miscare a natiei ruse.

    deci asta cu…’s-a ridicat din genunchi și vrea acum un loc la masa Marilor Puteri’ …nu prea tine,
    ca in fapt e fix invers:)), Marile Puteri vor sa spulbere natia rusa:)
    Rusia, doar coajă…ar putea sa se manifeste, varianta asta creca e acceptata pe loc!:)), cea care nu e acceptata, pe motiv ca da ceva erori in dinamica unitara a Civilizatiei, este manifestare Rusiei cu miez cu tot:))
    faptul ca natia rusa’ zice ca n are chef sa se manifeste fara miez…genereaza si va tot genera probleme:)),

    prin urmare:
    -bineinteles ca Rusia se va opune deschiderii granitelor…’natiei ruse’ catre ‘doctrina Noii Lumi’, si va face asta incercind sa pastreze o zona tampon, insa mai cu seama dpdv doctrinar!
    si bineinteles ca Noua Lume va incerca sa viruseze pe orice cale acest demers al rusilor, propovaduind…granitele desxhise ( ca odata deschiseee…pa pa ‘natie’, din ea va mai ramane doar coaja, negresit )

    prin urmare e suficient de probabila pentru a fi luata in seama varianta asta: rusii vor incerca sa pastreze in viata ecuatia traditionala de miscare a ‘poporului ucrainean’,
    prin urmare…se prea poate sa apara o polarizare intre ‘poporul ucrainean’ si ‘conducatorii Ucrainei’.
    maibsimplu: problema conducatorilor Ucrainei devine, cu pasi de Melc!, …’poporul ucrainean’.

    de unde rezulta ca Rusia nu si face loc la masa Marilor Puteri printr o Actiune,
    ci …prin refuzul fundamental de a si deschide granitele…intime…catre ‘doctrina Noii Lumi’ s a! creat un..Gol la masa aia, ocupat in mod indirect de Rusia…, deci s ar parea ca asistam in fapt la o pozitionare fundamentala a Rusiei, pe vremurile cind polii sint doar doi: Natura si Artificialul.

    • Foarte bine explicat restul comentariilor sunt de propagandă progresista

      Vorba bancului

      Unde sunt americanii ?
      Au fugit ca șobolanii !
      Pai dacă amărâții aia de talibani i-au pus pe fuga cu pietre, ma întreb cum vin ei aici sa bage bățul prin gard la ruși.
      Putin a propus ieri Neutralitatea Ucrainei și totul se termina în 2-3zile. Franța și Germania vordar nu vrea Bidon pentru ca scopuleste sa destabilizeze Europa. Germania + Rusia sunt o forță teribilă pe care USA nu o poate lada sa se dezvolte. Treaba lor …or sa-i pape chinezii .
      Dar vad ca pe nimeni nu interesează de Cernăuți de oameii aia de acolo.
      Chiar asa am ajuns noi romanii ?

  • Urmeaza ca si Romania sa procedeze la fel pentru romanii din Ucraina. ( stire preluata de la Radio Erevan).

  • Da!

  • Domnule Cristoiu, isteria grupurilor media e ca-n desenele animate…cei ce raporteaza stiri nu mai au nimic in comun cu transmiterea stirilor cit mai clar posibil si cit mai exact posibil.Totul e „spectacol”, ca-i grotesc sau inca-i mai pacaleste pe unii, tot „spectacol” ramine…Nu-s de acord cu cele 3 puncte enumerate de dvs. Uitati de ce:
    1. Ziceti „și-a propus să demonstreze: Că la Kremlin domnește transparența totală.”
    Tzu. Niet. Ii doare-n cocostirc pe rusi de orice transparenta. Daca vrei sa aratai ca esti „transparent”, o faci sistematic, constant.Ce face Putin e sa le arate cine-i sefu’. Cind stai in capu’ mesei si bati din deshte cu amindoua minile, ba ti se citeste si nerabdarea si plictiseala cind deschid unii pliscu’, si toti participantii la sedinta stau in mijlocul salii pe scaune, expusi complet in fata sefului, aia e demonstartie de putere, nu de transparenta. N-au stat la aceeasi masa cu sefu’, ci acolo unde i-a pus sefu sa stea, in mijlocu’ unei sali imense…complet la vedere…unde mai pui ca acelasi sef sta cam cu o treapta zdravana deasupra tuturor…e, asa s-o fi nimerit…desi???!!!Puterea poate fi aratata prin gesturi sau lucruri simple. Asta nu a fost transparenta,in nici un caz.
    2. Ziceti „Că deciziile la Kremlin nu sînt luate de un singur om.”
    Ba exact asta a aratat,ca el, putin, e cel care face deciziile, ceilalti au „voie” sa-si spuna parerea, care parere trebuie sa coincida cu a sefului, ca altfel…Nici unul dintre vorbitori n-a vorbit detasat de emotii.Toti au fost intr-un fel sau altul emotivi. Singurul care n-a clipit decit cind il irita ceva, a fost…puuutinnnn.
    Putin face deciziile, ceilalti trebuie sa fie de acord cu el.
    3. Ziceti „Că Federația Rusă are dreptate să ceară respect din partea Occidentului”
    Niet,niet,niet,tzu, niu, nici gind…respectul nu se cere, respectul se cistiga. Il vede cineva pe putin capabil sa ceara ceva in mod direct? Cite lucruri a cerut direct? Le-a cerut la toti sa „back of” cind vine vorba de nato si deveselu de exemplu. Doar in situatiile in care vrea ceva clar, „CERE”, in nici un caz nu „cere” respect. Am convingerea ca putin e genul de individ care stie diferenta intre a cere occidentului sa-l respecte, si a cistiga fie si fortind nota asa incit occidentul sa-l respecte pt fapte si ceea ce e el, nicidecum pt ca „cere” ceva ce occidentul nu edispus sa ofere…Aici intervine o problema pe care noi romanii inca n-o intelegem cum trebuie. Occidentul e incapabil sa respecte pe oricine si orice, oamenii pt ei sint niste numere, atit,nimic mai mult. In plus occidentul nu stie definitia cuvintului”respect”, asa ca degeaba ar incerca putin sa obtina vreun respect pe caile cunoscute sa zicem. Deci cum ramine atunci cu „respectul”occidentului fata de rusia respectiv putin????Simplu ca buna ziua…putin ii va face sa le fie frica de el….iar cind ti-e frica de un putin, ajungi sa faci orice ca sa nu-l superi, inclusiv sa mimezi respect chiar daca nu sinti asa ceva…e suficient sa vada planeta ca occidentului ii e frica d eputin si succesul lui putin e asigurat cind vine vorba de „respect”.
    Ziceti apoi ca”recunoașterea independenței celor două republici nu înseamnă nimic” …cum sa nu.Eu cred ca inseamna mai mult decit vad aia la UE de exemplu. Odata recunoascuta independenta, in scris si cu tam-tam, putin e aliatul si „salvatorul” in acelasi timp. Daca oamenii cer acum sa devina parte a rusiei, cine-i mai poate impiedica?biden?ursulica von der lindic?Un stat independent face ce-l taie capu’, chiar daca asta e doar in teorie… poate deveni „practica” si se poate pune in „practica” destul de repede…Nu cred pt o nanosecunda ca recunoasterea oficiala e de sanchi si de ochii lumii.Pina acum putin cistiga cite un pic fara sa traga o aghioasa. Nu-si face un putin griji cu administrarea zonelor respective. Nu face putin decizii fara sa aiba un spate acoperit cumva. istoria lui ca politician ne arata ca ce face e calculat…chiar si cind merge la vreo nunta si din Moscova, aterizeaza prin Austria, nici atunci nu se duce „degeaba”…Pt moment tipu’ are un as mare pe mineca si-l va folosi daca e nevoie.
    Incep sa cred ca putin si-a imprastiat trupele mai degraba ca sa se apere de occident decit de oricine altcineva.Nu m-ar mira daca toata bulibasheala asta cu „invazia in ucraina”, nu e o metoda de-a occidentului de-a atrage atentia masiv spre un subiect care sa-i preocupe pe oameni si amenii sa nu mai bage de seama abuzurile facute de politicieni cind vine vorba de pandelia asta cu vaccinuri si vaccinare. In astia 2 ani s-au tras niste tunuri financiare cum n-a vazut planeta asta vreodata. Or acum trebuie sa-si acopere urmele.Aia care au fost la virf de 2 ani incoace, sigur s-au vazut ca ursu’ la butoiu’cu miere…si cum banul eochiu’ stim noi al cui, de ce nu>Bineinteles ca si-au bagat labele si acum urmeaza sa fie luati la intrebari. Posturile TV sint mai concentrate acum pe „criza din ucraina”, decit pe orice altceva. S-au uitat camionagii din canada,e ca si cind „ieiiii politicienii au invins”…pe cine?Nici ei nu stiu, da’ se declara snguri invingatori in fata unei situatii generate tot de ei politicineii. S-a auzit acasa ce le-a facut nea puliticianu’ camionagiilor care au protestat?
    – le-a inghetat conturile personale si ce alte bunuri avea fiecare participant.
    -i-a amenintat voalat ca le vor „proteja” copiii pt ca acestia sint pusi in pericol de proprii parinti. Ce inseamna asta? Orfelinat, foster parents…
    – le-a spus ca le vor fi omorite animalele de companie
    – le-a spart geamurile cu rangi de metal si le-a intrat in camioane ca sa-i aresteze
    – le-a arestat acu’ vreo 2 zile cred, organizatorii protestului
    – o sa-i investigheze pe fiecare in parte si o sa le aplice”pedepse”
    Sa mai continui?Mai are vreun sens?S-a dus tot…nu ca ar fi fost vreodata, da’ ce era pe hirtie cind vine vorba de democratie si libertate, azi e hirtie igienica…politicienii au tupeul sa minta ca fac aceste abuzuri pt binele populatiei.Astia nu mai sint in stare sa faca diferenta intre realitate si ce le bese mintea, ba incalca flagrant constitutia si se sterg la cur cu legile care ar trebui sa protejeze oamenii de abuzuri ordinare.Ba au mai si adus „ajutoare” de la UN sa faca ordine cica….
    Ca sa nu ma lungesc iar si sa mai scriu cine stie ce aiureli, incep sa cred ca putin a mirosit prostiile pe care le face occidentul si asta e o ocazie pt el de a iesi in evidenta pe multe planuri, nu doar intern ci si international. Uitati-va la cretina aia de ursula von der lindic care bate cimpii cu ce sanctiuni financiare viseaza sa aplice rusilor.Pai prosta Stanii, crede ca putin nu a prevazut asa ceva?Crede imbecila asta ca daca a facut troc cu amerolacii cind vine vorba de datele personale ale tuturor cetatenilor din tarile membre UE, o sa tina figura si cu rusii?E proasta cu craci tilharoaica asta nemernica. Cine a pus-o acolo, n-a pus-o de desteapta ce e, dimpotriva…executa ordine.
    Apropos, stiti unde va sint pastrate datele personale?Pe ale cui servere si in ce tara?V-ati intrebat vreodata?Cind deschideti un cont la banca, v-ati intrebat ce se intimpla cu toate datele care vi se cer? Credeti ca e pt protectia datelor si a contului deschis?In tara noastra salariul se lua in numerar, de 2 ori pe luna-avans si lichidare.Ii cheltuiai cum doreai, ba mai puneai si la CEC cu dobinda pe 5 ani…va amintiti?E, UE-u, amerolacu, nemtzalau nu mai zic, nu le-a convenit de fel asa ceva, solutia fiind ca orice faci cu proprii bani sa fie facut prin banca. In felul asta se elimina, zic ei, fraudele financiare…pai ce fac ei e exact o „frauda” financiara, totul e sa stii din ce puncte de vedere sa analizezi ca sa intelegi ce se intimpla.
    Era sa uit…incepe sa fie vizibil cum se muta trupele de colo-colo, franzuzoii vin in Romania si nato la fel, nemtii merg al canadezi…cine-or fi fost”politistii” de la francezi, da’ aia de la austrieci s.a.m.d.?????Nimeni n-are habar, nu? E subiect nedezvoltat in momentul asta. Buuuun, deci ne tinem pliscu; inchis, vedem noi cum „evolueaza”, da? Bine, da’ atunci ce cauta „adunatura”de tancuri in Bucuresti. Uitati linkul: https://www.mediafax.ro/social/mapn-tehnica-de-lupta-transportata-pe-calea-ferata-de-la-medgidia-la-bucuresti-20539998
    Tot de rusi le e frica?
    E halimai in lume si asta e doar din cauza „alesilor” care au pierdut contactul cu realitatea.Sint orbiti de putere si bani, altceva nu mai vad tipii.
    Tocmai m-a sunat un fost coleg si-mi zice ca la aia in Ottawa s-a dat nu stiu ce stare de urgenta. Ma sa fie, toate tarile dau stare de alerta, de urgenta de frica cui?Pina acu’ citeva saptamini dadeau vina pe virus, le era ca-i prinde de cur si ii musca.Acu’ ce i-a mai apucat ca nu inteleg?
    Inchei domnule Cristoiu cu o mare rugaminte: va rog faceti un articol detaliat in care sa explicati ce inseamna cu cap si coada, stare de alerta,stare de urgenta. Va rog sa detaliati la singe ca sa inteleaga si prostii ca mine. Recunosc, in prostia mea nu stiu ce inseamna asta cu exceptia faptului ca n-ai voie sa umbli pe strazi in timpu’ noptii,da’ eu noaptea dorm, asa ca n-au decit sa-si mute tancurile si taburile unde vpr ei, si daca da cu tunu’ e posibil sa nu-i aud…Inteleg ca starile astea -de alerta si de urgenta- la politicieni, sint ca
    „starea de menopauza si andropauza” la oamenii normali…reactiile alea chimice din creier, le afecteaza rau simturile, acu’ inteleg de ce-i ia cu transpiratii pe unii politicieni cind sint luati la intrebari…i-a lovit”menopauza” pe toti…
    Ce pot sa schimbe pe oerioada acestor „stari”? pot sa modifice de capu’ lor constitutii?Legi?Pot sa faca legi care sa ramina permanente?Puteti va rog sa faceti lumina in subiectul asta? Va multumesc mult in avans.

    • @Se știe
      Doamne, cât de bine le ziceți!
      Vă adaug și eu ceva care, poate, vă ajută să înțelegeți și mai clar ce se întâmplă în România.
      Pe timpul stării de urgență în spitale s-au angajat medici, asistenți etc. FĂRĂ CONCURS, doar pentru o astfel de perioadă. Dacă starea s-ar ridica, tuturor celor angajați le încetează contractele. Zice-se, e spre binele lor să continue activitatea. Te crucești de astfel de motive! De aceea, în România, nu va fi ridicată această stare de urgență, chiar dacă motivul pentru care a fost dată nu mai există. De asemenea, în starea de urgență achizițiile publice s-au făcut și se fac prin ÎNCREDINȚARE DIRECTĂ, fără licitații: rai pentru cei de la putere. Fac ce vor și profită la maximum. Asta-i buba. Suntem în cerc vicios, cerc de care hienele nu pot decât să profite. Le va merge până se va sparge buboiul.

      • Va multumesc pt lamuriri. Stiu partea vizibila. Exact ce descrieti dvs se intimpla in toate tarile, nu doar in Romania. pe mine ma intereseaza partea”invizibila” aia de care profita cu o nerusinare proceasca toti „alesii”. Aia e partea pe care nimeni nu vrea s-o discute, nuci macar sa pomeneasca o vorba.Biden a luat „binele populatiei” in gura si nu-o mai da drumu’, considera ca nu mai conteaza drepturile omului, ca daca nu esti vaccinat, esti pericol pt societate.Asta e un exemplu vizibil. Nu are nimeni dreptul sa impuna altuia ceva ce nu vrea sa faca, nu sintem nici ocnasi si nici pedepsiti ca puscariasii la reeducare. Asta in state, la ailalti in canada(care sigur va deveni cel mai nou stat amerolac, bag mina in foc, e chestiune de timp,nimic altceva), am vazut filmari mai vechi si unele mai noi cu amaritul ala de „trudo”,baietzashu e dus cu capu’ bine de tot…la fel si amarita aia de nevasta pe care si-a ales-o. Uitati aici un clip, te iei cu miinile de cap..spectacol grotesc, nu altceva: https://www.youtube.com/watch?v=W7nFbGuLgi4
        Uitati si un clip cu „viziunile” marelui”ales” referitor la dictatura: https://www.youtube.com/watch?v=T8FuHuUhNZ0
        Daca astia sint intregi la cap, inseamna ca eu vin sigur de pe Marte…
        Starea de alerta si de urgenta, ascunde mult mai mult decit ceea ce vedem noi. Asta ar trebui sa fie investigat si cei vinovati sa fie trasi la raspundere si totul resetat la normal…daca mai e ceva normal pe planeta asta….ma duc sa-mi pregatesc farfuria zburatoare sa ma ushchesc pe Marte pina nu vin aia de pe Pluto sa-mi puna bete in roate…deja aud deasupra casei :UuUuuu si nu stiu care e…:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *