Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Prin Constituție, demnă de respect, Moțiunea de cenzură a devenit în ultima vreme, prin folosirea ei de către partide în interes politic, ușa stricată de la WC-ul gării

Marți, 28 septembrie 2021, Curtea Constituțională a României a dat publicității următorul Comunicat de Presă:

„În ședința din data de 28 septembrie 2021, Curtea Constituțională a luat în dezbatere cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Parlamentul României, pe de o parte, și Guvernul României, pe de altă parte, cerere formulată de prim-ministrul Guvernului.

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a decis:

  1. A admis cererea formulată de prim-ministrul Guvernului şi a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern, generat de conduita Parlamentului cu privire la modul de desfășurare a procedurii de control parlamentar inițiate prin moțiunea de cenzură nr.2MC/3 septembrie 2021. «Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!».
  2. Parlamentul urmează să dezbată moțiunea de cenzură depusă și să își exprime poziția prin vot asupra acesteia cu respectarea exigențelor constituționale și regulamentare și aplicarea principiului loialității constituționale.

Curtea a constatat că moțiunea de cenzură a fost depusă cu întrunirea numărului de semnături necesare. Însă, Parlamentul, în ansamblul său, a încălcat art.1 alin.(5) din Constituție coroborat cu art.94 alin.(1) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precum și art.113 alin.(2) din Constituție. Parlamentul nu a dezbătut moțiunea de cenzură, astfel că nu a finalizat procedura inițiată și continuă să încalce art.113 din Constituție. În consecință, au fost încălcate și prevederile constituționale ale art.1 alin.(3) privind statul de drept și alin.(4) privind echilibrul puterilor în stat.”

Decizia CCR a fost imediat interpretată în fel și chip. Sau, mai precis, după chipul și asemănarea politicienilor. Fiecare a descoperit în text și a spus asta întregii națiuni ceea ce voia să vadă interesul său de moment.

De-a lungul timpului postdecembrist au fost multe Decizii ale CCR, suficient de confuze pentru ca ele să nu fie aplicate imediat, părțile în conflict, care s-au adresat CCR ca unui Arbitru Suprem, fiind de acord să aștepte Motivarea. Comunicatul din 28 septembrie 2021 e un text de o limpezime exemplară. El nu dă nici o șansă posibilității de interpretare a Deciziei după cum îl duce pe fiecare nu atît capul, cît mai ales interesul.
Comunicatul spune clar că Parlamentul a încălcat Constituția refuzînd finalizarea procedurilor privind Moțiunea de cenzură.

Și mai spune ceva clar Comunicatul:
Că așa cum a sesizat premierul „există un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern” dar el a fost „generat de conduita Parlamentului cu privire la modul de desfășurare a procedurii de control parlamentar inițiate prin moțiunea de cenzură nr.2MC/3 septembrie 2021”. Cum însă Comunicatul precizează că prin conduita sa Parlamentul a încălcat Constituția. Încălcarea constă în amînarea votului la Moțiune sub pretextul că trebuie să se aștepte Decizia CCR. Numai că amînarea votului s-a făcut după ce Florin Cîțu a trimis sesizarea. Și Parlamentul a procedat așa în favoarea lui Florin Cîțu. Rezultă că Florin Cîțu a pîrît la CCR Parlamentul tocmai pentru că l-a ajutat. Iar CCR a fost folosită de Parlament pentru a încălca Legea fundamentală.

Pentru a înțelege asta, se impune o scurtă trecere în revistă a incredibilei aventuri prin care a trecut Moțiunea de cenzură inițiată de AUR și susținută de USRPLUS și intitulată Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi! (brr, te ia cu frig, la o asemenea demagogie sinistră!)

Trebuie să remarcăm să remarcăm că toate forțele politice în conflict au lucrat din greu la transformarea celui mai important moment al bătăliei politice într-o democrație într-un film porno realizat cu mijloacele unui grajd dintr-un cătun pierdut în creierii munților.

Inițial Moțiunea de cenzură a fost redactată de AUR. Deoarece partidul lui George Simion nu avea numărul de semnături cerut pentru a fi depusă s-au lansat chemări către un alt partid de Opoziție – PSD – să completeze numărul de semnături cerut de proceduri. PSD a respins chemarea susținînd că are și el o Moțiune, e drept în stand by, pe care o va depune doar cînd va fi sigur că poate beneficia de numărul de voturi pentru trecerea Moțiunii de cenzură. Dacă AUR vrea să dărîme Guvernul Cîțu, să facă bine și să voteze Moțiunea PSD, pe care formațiunea o va depune numai după ce va avea angajamentul ferm al AUR că o va vota.

AUR nu murea la gîndul că la Palatul Victoria se afla Guvernul Cîțu. George Simion avusese inițiativa Moțiunii pentru a scoate partidul din conul de umbră în care îl aruncase imaginea de partid rău mirositor sub aspect democratic. De aceea, AUR a refuzat să renunțe la Moțiunea sa și să se angajeze c-o va vota pe cea a PSD. Despre refuzul PSD s-au lansat în spațiul public multe suspiciuni, cea mai des vehiculată a fost suspiciunea că Marcel Ciolacu e înțeles cu Klaus Iohannis. Nu știu dacă Marcel Ciolacu e înțeles cu Klaus Iohannis. Unii au dibuit această înțelegere în refuzul PSD de a intra în jocul Suspendării lui Klaus Iohannis. Poziția PSD dovedește înțelepciune. Suspendarea lui Klaus Iohannis ar fi un act sinucigaș pentru PSD. Cum au fost și cele două suspendări ale lui Traian Băsescu.

Evitînd speculațiile, prefer să caut resortul unor decizii politice în interesul electoral. Pe partea Stîngă PSD are ca principal adversar AUR. De altfel, AUR a fost creat înaintea alegerilor parlamentare pentru a justifica șterpelirea prin soft din procentajul real obținut de PSD a celor 10 procente de care avea nevoie Sistemul pentru ca Klaus Iohannis să-și adune la Victoria Guvernul Meu. Prin urmare, dacă PSD ar fi răspuns chemării AUR pagubele electorale ar fi fost importante. Mai întîi, pentru că ditamai partidul s-ar fi așezat în spatele unui partid mult mai mic. Apoi, dacă Moțiunea ar fi fost depusă, AUR ar fi trecut drept cîștigător electoral. AUR primește un ajutor de la cine se aștepta mai puțin. USRPLUS – dușman de moarte al AUR, cu care parlamentarii AUR au avut chiar și păruieli pur și simplu, partid acuzat de rrromânul George Simion ca trădător al intereselor naționale, vîndut străinilor – s-a oferit să semneze Moțiunea de cenzură. Nu pentru că Dan Barna și Dacian Cioloș au fost seduși peste noapte de Patria cu sînii mari invocată de Document, ci pentru că Florin Cîțu, la indicația lui Klaus Iohannis, le administrase un nou bocanc în bot. Cel din aprilie 2021 fusese plin de noroi. Cel de acum era plin de rahat. Isterizați mai ceva decît Mița Baston din D-ale Carnavalului, pentru că fuseseră umiliți în fața celor din Bula de pe Facebook, liderii USRPLUS se avîntă în aventura de „reperare a onoarei”, cum spunea o văduvă din opera lui Caragiale. Pierzîndu-și uzul rațiunii, ei îl anunță pe George Simion că vor să semneze Moțiunea de cenzură. Rrromânul George Simion accept să se concubineze cu trădătorii de țară Dan Barna și Dacian Cioloș. Mai mult, îmbătat la gîndul că face și el ceva, George Simion acceptă să modifice textul Moțiunii de cenzură astfel încît să fie pe placul USRPLUS. Cum URSPLUS voia „să-și repereze onoarea” și nu să pună la îndoială activitatea de opt luni a Guvernului, Moțiunea de cenzură capătă o formă anticonstituțională. Prin document se cere căderea unui membru al Guvernului – premierul – și nu a întregului Guvern. Dacă ar fi fost un naționalist autentic, George Simion n-ar fi acceptat în veci să elimine din text atacurile la adresa USRPLUS, partid pe care l-a înjurat timp de opt luni în numele Patriei în catrință. Dacă erau niște democrați autentici, Dan Barna și Dacian Cioloș n-ar fi acceptat în veci concubinajul cu un partid denunțat de ei timp de opt luni ca fascist, antieuropean, extremist.

Și-a spus din nou cuvîntul blestematul oportunism tipic politicianismului românesc.
Rezultatul acestui oportunism a fost o primă lovitură dată Moțiunii de cenzură ca moment semnificativ al bătăliei politice. A apărut, în premieră postdecembristă, Moțiunea împotriva unui singur om. Atît AUR, cît și USRPLUS susțineau că Guvernul PNL, USRPLUS, UDMR a avut o activitate excepțională. Doar premierul a fost însă catastrofal.

Prin urmare, vineri 3 septembrie 2021 se depune la Parlament Moțiunea semnată de cele două partide cu mîna la ochi să nu se vadă unul cu celălalt și să le vină greața. Potrivit procedurilor, Moțiunea trebuia să-și urmeze cursul. Birourile Permanente stabilesc calendarul Moțiunii și, din acel moment, procesul merge fără hopuri pînă la votarea Documentului. Așa s-ar fi întîmplat dacă PNL, trecut sub puterea echipei lui Florin Cîțu, n-ar fi avut un interes vital din înfățișarea lui Florin Cîțu la Congres în ipostaza de premier. Ar fi fost normal ca ipostaza de premier să nu conteze în cazul alegerii unui președinte al PNL. În definitiv, se puteau înscrie în cursă și simpli membri ai PNL. Pentru cei 5000 de delegați conta personalitatea candidatului și nu funcția. PNL e însă un partid clientelar. Ca toate partidele noastre de altfel. Pentru un astfel de partid funcția de premier conferă unui viitor președinte al PNL o aură de Moș Crăciun cu un sac de proporțiile unui tren de marfă. De premier depind fripturile guvernamentale. În consecință, cele două birouri permanente ale Parlamentului, dominate de PSD și de PNL – aripa Cîțu, se dau peste cap pentru a tărăgăna dezbaterea Moțiunii. Cum tărăgănarea prin cunoscutele șiretlicuri nu putea fi lungită timp de o lună aproape, se apelează la un truc și mai dihai. Pe 8 septembrie 2021, Guvernul sesizează CCR cu privire la existența unui conflict între Guvern și Parlament provocat de caracterul nelegal al Moțiunii.

Pe 9 septembrie 2021, Moțiunea e citită în Plenul Parlamentului. Potrivit Constituției, în trei zile trebuia supusă la vot. Supusă la vot pe 12 septembrie 2021 era un risc pentru Klaus Iohannis. Și dacă Florin Cîțu nu mai era premier la Congres?
Pe 10 septembrie 2021, PNL, UDMR și Minoritățile, în condițiile unei absențe a PSD, votează ca Moțiunea să fie votată după Decizia CCR.

Ar fi fost normal ca instituția numită CCR să stabilească judecarea speței cît mai repede. Pînă în 25 septembrie 2021, evident. CCR e dominată însă de PSD și PNL – aripa Klaus Iohannis. Aripa Klaus Iohannis nu putea sfida interesul lui Klaus Iohannis. Aripa PSD avea în fine prilejul să-i facă un serviciu lui Klaus Iohannis. În consecință, judecarea conflictului e stabilită pentru 28 septembrie 2021. La trei zile după Congresul PNL! Florin Cîțu se poate prezenta în Congres ca premier.

Ce spune textul Comunicatului?
Că da, a existat un conflict juridic între Parlament, dar că el a fost generat de încălcarea Constituției de către Parlament prin suspendarea procedurilor de dezbatere și votare în Parlament a Moțiunii de Cenzură.

Prin urmare, Guvernul a sesizat CCR cu privire la un conflict creat tocmai pentru a-l salva pe Florin Cîțu la Congres.
E greu de crezut că juriștii de la Guvern nu știau asta.

De ce-au înaintat cererea?
Pentru a amîna votarea pînă după 25 septembrie.
Știind că, deși era o năzbîtie, CCR îi va da lui Florin Cîțu posibilitatea de a se prezenta la Congres ca premier.

Deși decizia precizează că prin nefinalizarea procedurilor, Parlamentul continuă să încalce art. 113 din Constituție, Birourile permanente au amînat votul la Moțiunea AUR-USRPLUS. Au fixat în schimb pentru 5 octombrie 2021 votul la Moțiunea depusă de PSD marți dimineață. Ca să vezi! Deși Moțiunea AUR-USRPLUS e depusă din 3 septembrie 2021 și a fost citită în Parlament pe 9 septembrie 2021, Birourile Permanente, dominate de PSD și PNL, au dat prioritate Moțiunii PSD. Continuînd să sfideze nu numai Constituția, dar și Decizia CCR.

De ce?
Pentru ca examenul crucial pentru Guvernul Cîțu să aibă loc după Congresul USRPLUS, programat pentru sîmbătă, 2 octombrie 2021. Se speră că după alegerea noului președinte la USRPLUS formațiunea, scutită de febra scrutinului intern, să revină în Coaliția de Guvernare și prin asta să nu mai voteze nici o Moțiune de cenzură.
Biata Moțiune de cenzură! Prin Constituție, demnă de respect, a devenit, prin folosirea ei de către partide în interes politic, o minge dezumflată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Prin Constituție, demnă de respect, Moțiunea de cenzură a devenit în ultima vreme, prin folosirea ei de către partide în interes politic, ușa stricată de la WC-ul gării”

  • Va rog sa analizati si sa scrieti dur despre urmatoarea situatie: Pe evz.ro, e un articol scris de unu’ Sorin Rosca Stanescu,uitati link-ul – https://evz.ro/semnati-pentru-suveranitate.html , in care indeamna romanii sa semneze nu stiu ce prostie numita „LEGEA SUVERANITATII”. Domnule, SUVERANITATEA e garantata prin Constitutia asta pe care o calca politicienii in picioare. Uite un link la Constitutia Romaniei, format pdf – http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=1#t1c0s0sba1. Articolul 1, daca va trebui vreodata modificat, articolul 3 ar trebui ras, nu inteleg dedesupturile articolului 4, deci cei din sistemul juridic pot manuri ce inseamna cu adevarat acest articol, dar articolul 3 trebuie RAS, desfiintarea tuturor partidelor ar fi benefica Romaniei. Cit priveste SUVERANITATEA, articolul1 spune CLAR: România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
    Jurnalistii sau cei ce pornesc miscari inutile gen „Semnati pt suveranitate”, inteleg Constitutia?Sau nu inteleg eu miscarea lor, ca de unde sint, mi se par copilarii si mishmashuri ca sa schimbe Dumnezeu stie ce din Constitutia asta si asa batjocorita. Va rog analizati si lamuriti,o faceti mai bine decit aia din justitie…

    • Pai amice, cand vine Ursula si-ti zice sa interzici carbunii si lemnele si tu, care ai renuntat la suveranitate in 2007, aprobi si ii mai si pupi dosu’, cum se cheama?

      • Se cheama prostie cu ghiotura, in forma avansata si care trebuie investigata, judecata si sanctionata corespunzator. Problema e ca NU EU am renuntat la vreo suveranitate in 2007, si NU EU m-am ploconit la coana van der fis, o tzarancoaie de te stergi cu ea la cur de cita inteligenta emana si asta, ci libidinosu’ de politician excroc si fals care vrea mortzis sa ma reprezinte pe mine, fie ca eu vreau asta sau nu…Romanul de rind, ala normal, daca ma pot exprima asa, intelege ca-i prizonier la el acasa, tinut in umbra de catre politicianul care promite Universu’ si care nu e in stare sa vada ca unii inca traiesc cu haznaua in spatele curtii,romanul de rind e pasnic, nu prost cum vor unii sa ne convinga ca sintem, romanul vrea liniste si intelegere in jurul lui…Ce te faci cu van der lindici si alte panarame occidentale, care mai de care cu ifosele si sfaturile nesolicitate…De aia imi vine sa zbier cind vad cine e presedintele Romaniei si cine e prim ministrul tarii: lasa ca-s amindoi oligofreni, da piticu’ e un drogat betiv si excroc, plavanu’ e plin de ura in autismul lui pe care nu-l mai poate ascunde si excroc…cam aia e…

  • Primul presedinte al Parlamentului European a fost Simone Veil, ministrul Sanatatii din Franta :
    Wikipedia
    Funcții guvernamentale[modificare | modificare sursă]
    • 28 mai 1974 – 29 martie 1977: ministru al Sănătății
    • 30 martie 1977 – 31 martie 1978: ministru al Sănătății și Securității Sociale
    • 5 aprilie 1978 – 4 iulie 1979: ministru al Sănătății și Familiei
    • 30 martie 1993 – 11 mai 1995: ministru de Stat, ministru al Afacerilor Sociale, al Sănătății și al Orașului
    Mandate elective[modificare | modificare sursă]
    • Iunie 1979 – martie 1993: deputată europeană
    • Iulie 1979 – ianuarie 1982: președinte al Parlametului European
    • Iulie 1984 – iulie 1989: președinte al Grupului liberal, democrat și reformator la Parlamentul European

  • Ce valoare mai are Constitutia tarii din moment ce sintem parte din troaca UE?In conditiile in care UE trebuie sa-ti aprobe, atentie,sa-ti APROBE,diversele proiecte din tara, inseamna ca Romania nu mai e independenta si suverana indiferent de cacatul mincat de catre politicienii care se fac ca ne conduc, inseamna ca ne ploconim la porti straine. Daca adolf a esuat cu planurile lui de a stapini macar Europa, urmasii lui i-au continuat planul, mai ales ca planurile lor se intindeau pe perioade cum numai niste minti sarite d epe fix ar putea gindi…plan pe 25 de ani era considerat un mizilic, pe 50 de ani la fel, 100 de ani,hm, era ca un joc la gradinita…pt ei erau importante planurile pe sute de ani, ca de exemplu plan pe 1000 de ani. Ce n-au luat in consideratie? Ca nu poti supune un continent intreg cu arma si acu „aushvitzu'”, de aia au luat-o in bot. Urmasii lor si simpatizantii lor,cei care ne sufoca azi cu imbecilitatile lor invechite, au inteles ca mai usor aduni mustele cu zahar,decit cu otet, asa ca ce veme azi e un amestec de”uite zaharelu'” (banii), da’ na’, uite si „otzetu'” – nu poti face ce vrei tu, trebuie sa-ti dam noi voie, tu fa-ne planu’…Ce nu inteleg romanii e ca si planurile astea care ni se cer spre aprobare, sint o forma de a capata de-a moaca idei si proiecte pe care strainii sa le puna ei primii in aplicare,ba mai mult, e o forma meschina de a vedea cum gindesti,ce gindesti, ce poti realiza efectiv si ce nu, adica o forma de spionaj industrial cum numai mintile bolnave pot gindi. In timp ce lunaticii conducatori romani cred ca UE-ul „le da” bani in primul rind, UE-ul le da de fapt peste bot. Constitutia Romaniei e maculatura pt UE, nu degeaba herr ciolhanis vroia sa faca modificari la aceasta „carte inutila” pt el si aia care i-au dictat ordinele.Cum s-a ajuns ca o tara intreaga sa fie administrata, sa admitem o secunda ca ar fi administrata, cum e posibil s-o administrezi numai prin ordonante de urgenta, unele care se bat cap in cap, altele care incalca Constitutia, altele care n-au nici un sens doar au creat haos si discutii pe linga pin la punctul ca s-au pierdut din vedere lucrurile cu adevarat importante. Nu este admisibil asa ceva, mai ales ca el, politicianul roman, ala cu bale si spume la gura cind vin alegerile, a promis, mama, mama da’ ce promisiuni a facut inainte de alegeri,iar dupa alegeri a uitat si pe ce lume e, da fuga cind la „brusel” cind la „niu iorc” ba sa se plimbe cu avionu’ de-a moaca, sa-si faca niscaiva cumparaturi, sa se plimbe pe „5-th Avenue” si cade-n cur cind oligofrenul de serviciu amerolac, sau cite o tzarancoaie „von der” aia masii ii vorbeste din virfu’ buzelor tzuguiate strajuite de o mustatza feminina vizibila si multe riduri adunate si formate ca urmnare a tzuguierii exagerate a }vorbelor” adresate vasalilor…Azi nu ma intind la vorba, am alte lucruri mai importante decit sa continui cu cementatul in zadar.Oricite comentarii ar face romanii, oricite intentii bune ar avea, si uitindu-ma doar la cele 4 comentarii postate aici, imi dau seama de bunul simt, intelepciunea reala a romanului adevarat, care printre politicieni este inexistenta, or in astfel de conditii romanii rationali nu se pot lupta in termeni civilizati, prin dialog de exemplu, cu niste napirci alese sa administreze o tara,nu s-o dea de-a moaca in functie de cine le da lor mai mult. Nu exista consecinte si pedepse pt comportamentul nejustificat de incompeent si rau voitor al politicienilor, nu exista consecinte pt incalcarea Constitutiei si a conduceroo tari prin ordonante de urgenta, nu exista consecinte pt aruncarea banului public pe girla,nu exista consecinte pt distrugerea intentionata a educatiei si sanatatii, nu exista consecinte pt toate absurditatile facute si spuse de catre neghiobii numiti politicieni.Vedem doar cum se hirjonesc si cum se folosesc de popor ca sa-si justifice existenta. Am o intrebare si inchei: cum Doamne iarta-ma si pazeste, aproba UE nu stiu ce rahat de asa zise miliarde, da’ nu aproba refacerea sistemului de irigatii pe care-l aveam in ’89?Romania avea cel mai extins sistem de irigatii din Europa iar ce produceam ,se ducea in pare parte la export. A venit UE-u’ cu nu stiu ce rahat de explicatie ca nu indeplineam criterii care sa protejeze mediul. A fost vreun strain sa vada sonele unde urma sa refacem sistemul de irigatii ca sa inteleaga despre ce e vortba/NU, CATEGORIC NU.A intrebat cineva citi straini, care-s strainii aia care au analizat si aprobat sau dezaprobat proiectul de refacere a sistemului de irigatii, ce specializare au acei straini, ca sa decida ce proiect trebuie facut cu prioritate in Romania?De cind trebuie sa-mi dea voie strainul sa construiesc sau sa refac ce s-a stricat la mine in tara? cei ce spun ca UE ne „da” banii”, ii transmit sa se duca la culcare si sa taca Domane iarta-ma din gura. Romania contribuie ANUAL cu multi mai multi bani la UE decit da UE-ul inapoi, pe scurt Romania da, apoi UE-ul in marinimia lui, decide cit vrea calu’ ei sa-ti returneze, si-ti pune si conditii PE BANII TAI. Asa prostie….Doamne fereste…IESITI DIN UE, IESITI DIN TROACA ASTA JEGOASA, Romania poate hrani intreaga Europa, Romania se va reface singura doar sa avem o administratie competenta si oameni specializati cu adevarat pe diverse domenii de activitate,Romania n-are nevoie de UE sa ia resurse,pamint si sa faca jaf, pt ca asta e ce face UE, si hamerica,iar noi idiotii de romani, plecam pe coclauri cica la munca….ma opresc ca sa nu deviez de la subiect, am asa niste nervi pe situatia creata in 31 de ani de dezmat politic de-mi vine greatza cind ma gindesc cine a ajuns sa conduca tara asta si cine e la butoanele straine….greata imi e…

    • @am nervi,

      Pe Zei ii doare-n cot de nervii nostrii. Si de sanatatea noastra. Ei isi vad de „planurile” lor si-atat. Din pacate…!
      Problema cu irigatiile e ca UE nu vrea sa se „refaca” nimic. Ei vor sa vanda „tehnologie verde”, adica fix ce produc companiile in spatele carora se afla tot Zeii lumii. Cu ce e mai buna pentru irigatii o teava „ecologica” fata de o teava clasica de beton? Cu nimc altceva decat ca teava „eco”‘ n-o poate produce oricine ci numa’ aia „avansatii”. Si uite-asa Romanica o sa cumpere tevile ECO, tractoarele ECO si restu’ de utilaje ECO pentru agricultura de la smecherii aia „avansati” la un pret de-o sa trebuiasca sa lucreze pamantul 100 de ani ca sa-si amortizeze cheltuielile, asta cu conditia ca in urmatorii 20 de ani nu se interzic si produsele specifice agriculturii romanesti si se impun culturi de-alea ECO care se vor dovedi incompatibile cu solul romanesc… si-atunci sa vezi distractie!…
      PS. Daca ar exista o „Banca” in care oamenii sa-si investeasca nervii produsi exclusiv de autoritati, Romania ar fi una din cele mai bogate tari din lume!… 🙂

      • STIU, aveti dreptate. Ce am scris nu-i ceva nou, asta comentam acum 20-25 de ani la TVR. Dupa ce-au schimbat site-ul la TVR, toti comentatorii de acolo s-au pierdut, n-a mai vrut nimeni sa-si piarda vremea cu scalimbaielile TVR-ului. De aceea multe dintre comentariile de azi, ale romanilor din tara si din afara, nu aduc nimic nou,problemele fiind aceleasi de 31 de ani. Daca ati fi citit cometariile celor ce scriau pe TVR, ati fi stiut si de „Pandemie” si de „vaccinare obligatorie”, se discuta de asta inca din 2002-2005, cu perdea. Tot pe vremea aia incepuse in strainatate o miscare cu donatul de organe, totul legal,chipurile, cu acordul fiecaruia sau al familiei daca cineva e incapabil de a spune ce vrea,ce a urmat, uitati-va azi cu e. Mai nou, de vreo 5 ani se discuta de eutanasierea la cerere,sa vedeti si cu asta ce iese, o sa ajungem ca un doctor, adica un strain practic, sa decida cine traieste si cine nu. Ce vedem si de ce ne legam, e nimic in comparatie cu ce le bese mintea unor bolnavi vestici. Toata situatia de azi, nu e altceva decit un pariu pus intre milionarii si miliardarii lumii.Si-au batut joc de oricine,orice, au pariat ca lumea e proasta de legat si politicienii corupti pina in maduva oaselor,au pariat ca lumea va accepta noua gargara cu pandemii si vaccinuri aiurea, bazindu-se pe faptul ca sint mai multi timpiti pe lumea asta decit oameni cu creierul intreg. Ce nu cred ca au luat in consideratie e faptul ca la romani orice minune tinea 3 zile, acum m-ar mira sa tina 3 ore, inca sint destui romani capabili sa gindeasca fara sa se lase influentati de smecheri si excroci,si acolo o s-o dea in bara toti prefacutii astia care se cred imuni doar pt ca au bani si pot cumpara sufletele celor slabi. Inca ceva, defecti gen bezos viseaza la nemurire, billy gates viseaza sa salveze omenirea de pandemii, musk la fel, se crede si ala erou de Marvel, ce nu iau ei in consideratie e ca nimeni,absolut nimeni nu e nemuritor, deci si ei o s-o mierleasca mai devreme sau mai tirziu, problema e ce ramine in urma unor astfel de nebuni,ca zdraveni la cap sigur nu-s. CInd strainul vine cu oferte, solutia ca sa te protejezi e sa-i intorci spatele si sa-l faci pe strain s-o rupa la fuga, la noi e invers, oligofrenii din politica doar ca nu-i ling prin dos doar ca sa-i bage strainu’ in seama. Sint multe,multe de discutat si despicat,culmea e ca majoritatea subiectelor sint legate strins intre ele,chiar daca par din domenii sau subiecte la poli opusi. Un lucru trebuie inteles,or cu neghiobii,cretinoizii,Doamne ce cuvinte urite-mi vin in cap, cu nenorocitii astia numiti politicieni, Romania nu se poate reface.Romania se poate reface fara interventii straine,fara rahat de fonduri straine,care apropos,sin fonduri cu care Romania a cotizat,cum cotizai la sindicat sau unii la PCR,acelasi model si cu fondurile „ioropene”, deci a fi parte din UE, e echivalent cu a-ti semna singur condamnarea la un destin de vasal. Romania n-are nevoie de sfaturile si instructiunile nimanui, daca ar fi asa, n-ar mai fi dat iama prin institutele de cercetari ca sa-si insuseasca de acolo fel si fel de inventii si patente si idei,pt ca asta e o realitate,nu o inventie,doar ca politicienii nostri nu ne spun adevarul,ar fi catalogati ca tradatori buni de judecat si le e frica de judecata…prefera”mucles”, zimbete false, shpagi si viata merge inainte,nu se gindesc ei la viitor ca nu le pasa decit de ei,azi si atit…Repet,sint multe de spus…Scuze daca am sarit de la una la alta, da’ chiar am nervi de nedescris…cum Doamne iarta-ma si pazeste am fost atit de prosti in’89 sa cadem prada unui popa fatzarnic care ne ura cu toti porii si din toti rarunchii,cum de ne-am distrus singuri, ca prostii….
        PS: de sistemul de irigatii de care vorbeam – Romania a avut cel mai extins sistem de irigatii, dupa ’89 s-au furat tzevile, tziganii au fost printre primii beneficiari ai tevilor de la sistemul de irigatii romanesc…Am avut n sistem de irigatii planificat,nu facut la voia intimplarii,puteam produce si pe timp de seceta, cind alte tari ramineau fara recolta, la noi puteai sa produci macar mincarea necesara…se exporta foarte mult, da, se si irosea(asta e o poveste lunga), or asta nu se facea doar de la natura, noi ajutam natura cu sistemul de irigatii gindit,dezvoltat pe niste zeci de ani…De ce nu vrea UE sa refacem/Pai cum sa-ti produci singur, mai ieftin, legumele si fructele de care ai nevoie?Las’ ca importam din nemtzalia, holandia, ca doar au si rosii si varza de brusel, nu doar lalele si droguri…Daca face cineva un referendum in Romania, despre UE si daca sa stam cu ei sau nu, cred ca multi politicieni ar avea surprize. Din pacate nici un referendum sau alegeri nu-s facute corect si nici ce vor oamenii nu e respectat…exemplul cel mai bun e cu referendumul pt demiterea lui basescu…romanii au votat sa-l dea jos…l-au dat deoparte atunci?NU, pt ca nemtzalia cu tante anjelic, hoashca aia laudata aiurea, a decis „pa dan-daratelea”, vointa poporului e nesemnificativa, te stergi cu ea la cur….atita bataie de joc, atita fatzarnicie,atita prostie…sper ca jigodiile astea de citzu, ciolhanis pnl-ul asta de ratati periculosi, sa fie trimisi in aia mamii lor de nenorociti, sint mai dictatori decit orice dictator de pe planeta asta, ar merge la niste extreme de nedescris doar ca sa fie ca ei si ei sa-si multumeasca stapinu’ strain…n-au decit sa-si zimbeasca ironic, sa-si vorbeasca sarcastic intre ei, ma doare fix in pix,si nici acolo ca ma crede un betiv drogat „ca citzu”, prost din popor”, sau ca ma priveste herr ciolhanis cu o grimasa de-ti vine sa-l scuipi in bot, ma doare fix in pix si nici acolo, vreau sa-i vad inlocuiti cu oameni capabili sa lase jocurile murdare deoparte si care sa aiba ceva logic in cap…Ma opresc ca altfel nu termin nici miine…

  • Prin elena udrea a intrat in politica femeia usoara , elegant spus , adica femeia care pune farmecul personal mai presus de studii, caracter, onoare, moralitate . Elena udrea a intrat in politica gratie picioarelor , decolteului , feselor, buzelor, bretonului , rochiilor , gentilor, pantofilor etc si o data cu ea si alte muieri asemenea … ulterior s a dovedit ca avea si alte abilitati , cunostinte , deprinderi ; cu o inzestrare nativa si un instinct politic din nascare s a perfectionat si a urcat tot mai sus sub privirile date pe spate ale masculilor alfa din politica si a urcat cat mai sus ca sa aiba de unde sa se prabuseasca grandios ! daca nu ar fi sarit etapele si ar fi dat dovada de mai multa buna cuviinta poate ca era si acum in politica… Matroana a fost indepartata , dar subalternele ei umbla si acum pe holurile guvernului si parlamentului si fac mare tapaj de rochii, genti, fese, buze, picioare, pantofi etc… modelul s a inradacinat adanc spre satisfactia masculilor alfa din politica

    A venit randul sa intre in politica si derbedeul , smecherul , pacaliciul, mistocarul. Catzu il intruchipeaza cu asupra de masura ! ce se mai distreaza si isi rod unghiile fostii colegi de la liceul energetic valcean cand vad o loaza care nu isi asuma foaia matricola cum s a cocotat in varful puterii ; un elev mediocru care nu a fost acceptat la nicio universitate romaneasca a devenit un geniu al economiei dupa studii achitate pe bani grei, de personaje dubioase in tara tuturor posibilitatilor ; un geniu la care face sluj si presedintele statului de vreme ce i -a sters cu buretele trecutul sau de drogat , betiv, infractor , tepar al bancilor americane si speculant al monedei nationale … presedintele , fost profesor , actual sustinator al lucrului bine facut da credit unui smecher sa isi desavarseasca opera ; acest pacalici nu are nevoie de nicio recomandare ; geaba se exprima el ingalat , geaba are vocabular de smecher bisnitar , cu el se merge inainte in dispretul unui intreg popor care asista la proiectul Romaniei educate in direct … asa se doreste romania educata , o tara cu smecheri si derbedei de joasa speta pusi cu carca in cele mai inalte demnitati … se schimba legi, regulamente, se fac derogari pentru ca sa se deschida drumuri pentru cei care, altfel, nu ar fi avut nicio sansa la varful puterii ; spre deosebire de era Basescu doar gagicareala, amantlacurile , petrecareala la birturi si nunti a iesit din peisaj , nu mai este macar la vedere; prostovanilor, smecherilor , derbedeilor li se deschid cai nebanuite … rusine, rusine, de trei ori rusine … Rusine si pentru justitia din Romania , o putere in stat egala cu celelalte , care isi bate joc de tara si popor … ar trebui sa se sesizeze din oficiu cand o alta putere in stat se prostitueaza politic ; caci ce altceva a reprezentat congresul pnl … o prostitutie politica ! Ce altceva este si jocul motiunilor : inceputul prostocratiei !
    avem in fata ochilor , zilnic, un bordel sub acoperire cu oameni fara onoare , fara moralitate , fara simt civic si patriotic care dantuiesc desantat printre legi si regulamente si ne rad in fata tuturor. Isi arata in toata splendoarea goliciunea lor intelectuala , morala, civica, umana in cele din urma … Pana si prostituatele au o limita , stau la margine si nu se afiseaza la lumina , stralucesc in intuneric … halal clasa politica … halal oameni de stat … Cata vreme vom mai fi nevoiti sa asistam la acest balci al desertaciunilor … cata vreme vom mai fi nevoiti sa suportam sa ne fie confiscate vietile si tradate interesele … cata vreme sticla televizoarelor mai suporta aceasta adunatura de smecheri si paranoici … Romania educata, Romania lucrului bine facut pute a ipocrizie , indolenta, incultura … si tradare in cele din urma !

  • Viața politică din România a ajuns să fie jocul de ”alba-neagra”. ”Jucătorul” suntem noi, prostimea, care se apropie de masa unde sunt așezate bila și paharele. Klaus Iohannis e prestidigitatorul (”operatorul”). Serviciile reprezintă pe cel care ”stă de șase” și care, în mod ilegal, anunță când ținta devine ”indisciplinată” și o momește ca să-i sustragă atenția, tocmai pentru ca ”operatorul” să nu fie surprins cum trișează. Bila ascunsă/arătată este Curtea Constituțională pe care, oriunde-ai pune-ostă cuminte. Paharele sunt partidele politice. După ce jocul se încheie, prestidigitatorul pune șampanie în pahare și bea cu cine vrea el, că doar a câștigat, ca de fiecare dată!

  • Moțiunea USR-AUR – ne-a explicat Tudorel Toader de ce nu este constituțională, și că trebuie să-și urmeze calea doar pentru a se stinge de la sine. El spune că „Nu poate să aibă altă soartă decât aceea de a fi respinsă”.
    Moțiunea PSD este constituțională. Sperăm să fie votată și acest guvern să cadă.
    Cred că PNL este conștient că Cîțu este detestat de toată lumea. Cică mai are 12% incredere.
    Eu văd așa, mai sunt 3 ani până la alegeri:
    PNL nu poate să se mențină la guvernare.
    Peste 2 luni când vor venii facturile la încălzire o să scadă la zero încredere.
    Chiar dacă rămân la guvernare o să înceapă iarăși circul, o să pitească bugetul de parlament și o să-l treacă iar prin asumare.
    USRiștii dacă sunt deștepți, în situația dată, trebuie să stea în opoziție dacă mai vor partid parlamentar.
    UDMRiștii cred că pe ei nu-i vor atinge electoral dacă susțin acest guvern, dar și ungurii primesc facturi și pentru ei este inflație. Deci puțin probabil că vor mai ieși la vot.
    În concluzie Iohannis și-a îndeplinit scopul, țara este instabilă.

    • UDMR-istii intotdeauna vor iesi la vot si intotdeauna vor vota cum le sint interesele.La huni le place instabilitatea din Romania, hunii sint adevaratii cistigatori din ultimii 31 de ani.Hunii sint cei care au destabilizat intentionat o tara intreaga, s-au folosit de situatia din Romania,nu neaparat cea reala,ci cea perceputa de romani ca fiind grea atunci in’89,hunii stiau,aveau informatii despre planurile Romaniei imediat dupa ce datoria externa a fost platita integral de conducerea de atunci si au vrut mortis sa vada intreaga tara facuta una cu tzarina. Despre asta nu vor sa scrie prea multi jurnalisti,mare pacat,mai ales ca hunii sint veniti pe aceste meleaguri ca invadatori,le-a placut bogatia pamintului si au uitat sa mai plece,dupa care au inceput sa aiba pretentii absurde.Hunii ar trebui sa aiba aceleasi drepturi pe care le are acelasi roman din tara asta,ma refer la minoritatea huneasca care traieste pe TERITORIUL ROMANIEI.UDMR trebuie scos din politica romaneasca, partidele pe criterii etnice n-au ce cauta intr-o tara care se vrea asa zis democratica.Ma uit cu un dezgust greu de descris la acei jegosi „lidari” de partid hunesc care nu inceteaza nici morti cu intrigile si fitilele,ba mai mult,la Ministerul Sanatatii iar avem un hun…am mai avut hun la acest minister si-au inchis spitale de-au murit oamenii pe trotuar in fata spitalelor inchise.De ce? pt ca nici nu s-au sinchisit sa anunte ca acele spitale au fost inchise.Uitati-va la articolele de acum15-20 de ani, hunii nu se fac bine, au probleme la cap,foarte serioase,plus o ura de nedescris la adresa romanilor.ura lor nu e noua, era vizibila si inainte de’89,doar ca acel „dictator analfabet”, saracul Ceausescu ii tinea cu botul pe labe, ceea ce nici un alt presedinte al Romaniei de dupa ’89, n-a fost in stare sa faca si unii nu au vrut sa-i tina din scurt, fie de frica, fie din incompetenta. Hunii trebuie scosi din conducerea statului roman,ei oricum dau raport la Buda,in fiecare luna. Idiotul ala care se fonfaie pe nas si care vorbeste LIMBA ROMANA cu dificultate,acel nemernic „Chelemen” nu cu „K” cu „C” ca la „cheli” e o jigodie din cale afara, si cu toate astea e bagat pina-n git in toate deciziile despre Romania,decizii pe care le toarna imediat la Buda si isi ajusteaza prin Buda fel si fel de scrinteli pe care le pun la cale acolo. Uitati-va pe internet, sint multe,multe articole referitoare la ce se intimpla in Transilvania,acesti fatarnici huni sint mai periculosi decit orice alta „poarta straina” care a incercat vreodata sa ne transforme in colonie. PIna nu-s dati afara,acesti huni plini de jeg mintal, nu va fi liniste in Romania.Uite la citzu, acest avorton lipsit de neuroni, un drogat si-un betiv , pe cine a inceput sa laude?PE HUNI.DE CE?Nu se intreaba nimeni.Pt ca hunu’ intotdeauna va juca la cite mese crede ca-i sint folositoare si-i atita pe ai nostri mari conducatori,plini de vicii,betivi,drogati,fumatori inraiti,curvari,etc, unii impotriva altora.Hunilor le plac conducatorii romani,ii considera slabi,prosti,lacomi si profita de aceste vicii ca sa intoarca totul,totul in favoarea minoritatii hunesti.Documentati-va , surse de documentare exista,inclusiv carti de istorie, sa vedeti efectele negative pe care le are aceasta minoritate asupra intregi trai numita, inca numita Romania. In timp ce jurnalistii de azi se ocupa de ce jocuri mai fac asa zisele partide romanesti, hunii trec neobservati atent, ca intotdeauna de altfel…uite inclusiv la AUR, declaratia aia ca ei sint un partid deschis si ca la ei sint bineveniti toti,romani si minoritati, ba mai au si acolo huni in conducere,nu da nimanui de gindit?De ce oare?

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Pentru noi, cei din tribune, e clar ca tot ce vedem e Circu’ lu’ Johannis in regia „serviciilor”… 🙂

    Iar explicatia e simpla daca ne amintim ca „democratia” a fost inventata de grecii antici, da’ tot ei au inventat si „teatru”. Adica, circu’.

    Asa ca azi avem in Romanica circu’ numit democratie in care „actorii”(cu sau fara masca) isi joaca rolurile primite de la „serviciile” din spatele scenei. De-asta „actorii” n-au scrupule in tot ce fac si spun.

    Singura problema este ca noi, prostimea, asteptam de la ei un minim de moralitate.

    Pai daca-i circ, de unde moralitate?… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *