Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin efectele sancțiunilor și asupra cetățenilor occidentali, Războiul economic împotriva Rusiei va fi practic un Război în toată regula

Joi, 24 februarie 2022, la ora 4.30, dimineața, cînd Rusia a atacat Ucraina poate fi considerat începutul a ceea ce Marin Preda numea în romanul Delirul, Delirul Istoriei. De la acest moment au trecut 16 zile. Cînd a izbucnit Primul Război Mondial, lumea era convinsă că va dura cîteva zile, hai, cel mult, cîteva săptămîni. A durat cinci ani. La fel s-a întîmplat și cu al Doilea Război Mondial. A durat șase ani. În martie 2020, cînd s-a ivit Pandemia, toată lumea a crezut că-n cîteva zile, hai, cîteva săptămîni, se va încheia. Au trecut de atunci fix doi ani. Deși încheiată în multe țări (printre care și România), prin Decrete de stat, Pandemia n-a luat sfîrșit.
A fost una dintre iluziile întreținute de liderii politici pentru a convinge Popoarele să sprijine Războiul.

O altă iluzie a fost cea pe care am putea-o numi Războiul ca plimbare. Se pleca pe front cu cîntece, în timp ce de pe margini cuconițele aruncau cu flori. Dăm o raită pînă în capitala inamică, îl prindem de barbă pe șeful țării și ne întoarcem tot cîntînd. Realitatea a dezmințit în chip tragic aceste iluzii. Cele două războaie mondiale au fost niște măcelării gigantice. Cei rămași acasă au fost nevoiți să suporte privațiuni, bombardamente, boli și foame. Cine-și imagina cînd a izbucnit Pandemia că vom sta închiși în case luni întregi, că vom purta mască în chip obligatoriu, că nu vom mai călători?

Iluziile par să se repete și în cazul Războiului din Ucraina. Și, joi, 24 februarie 2022, mulți vor fi fost convinși că în cîteva zile Războiul se va încheia. Se paria pe teza că rușii au angajat un Blitzkrieg. S-a dovedit o teză falsă. Rușii s-au lansat într-un război pe termen lung. Conducătorii țărilor occidentale nu i-au prevenit pe cetățeni că vor urma vremuri grele. Nici acum, după 16 zile, nici la noi, nici în Europa Conducătorii nu spun Popoarelor că le așteaptă vremuri grele, dar mai ales multe momente în care Lumea va sta cu inima cît un purice în așteptarea Războiului nuclear. Războiului angajat de Rusia i s-a răspuns de către SUA și Occident cu un război economic. Prin toate notele sale, sancțiunile aplicate Rusiei de Occident echivalează cu un Război. Dacă între Occident și Rusia s-ar fi declanșat un război clasic, nu numai rușii, dar și occidentalii ar fi suferit:
De la bombardamente reciproce pînă la măsuri de austeritate.

În cazul Războiului America – Rusia prin intermediul Ucrainei, ucrainenii suportă bombele și rușii, efectele economice. Economia Occidentului s-a legat de economia Rusiei prin mii de fire nevăzute în cadrul globalizării. Prin urmare, sancțiunile aplicate Rusiei în cadrul Războiului economic încep să fie resimțite și în Occident. Privațiunile vor atinge la un moment dat nivelul privațiunilor impuse de un război clasic. Privațiunilor trebuie să le adăugăm tensiunea creată de starea de război. Cînd SUA au atacat Irakul, imaginile de pe front transmise de televiziuni nu aveau mai mare impact emoțional decît cele dintr-un serial pe Netflix. Acum însă Războiul e lîngă noi. Imaginile transmise de televiziuni nonstop din Ucraina țin telespectatorul occidental într-o atmosferă de război. Tensiunea e exacerbată și de pericolul unui război între Occident și Rusia. Liderii occidentali se străduiesc să păstreze Războiul cu Federația Rusă în hotarele războiului economic. Un asemenea efort reușește dacă războiul se încheie repede.

Războiul se lungește.
E greu de imaginat că Rusia va da înapoi. Vladimir Putin știe că o înfrîngere în Ucraina înseamnă nu numai finele destinului său politic, dar și finele pretenției Rusiei de a mai fi pe planetă o putere care contează. Imposibilitatea Rusiei de a da înapoi face ca războiul să se lungească și să se adîncească. Efortul Rusiei de a învinge va fi pe zi ce trece tot mai mare. Asta înseamnă însă o și mai mare cruzime în război , și o și mai mare cruzime înseamnă, prin intermediul televiziunilor, o și mai mare indignare în opinia publică. Sub presiunea acestei stări de spirit, liderii occidentali vor impune noi sancțiuni. Numai că escaladarea sancțiunilor impuse rușilor înseamnă și escaladarea efectelor grave ale sancțiunilor asupra cetățenilor occidentali. Și dacă muniția sancțiunilor se va epuiza, vor rezista liderii occidentali presiunii publice de a declanșa un război – război împotriva Rusiei?

Să zicem că liderii occidentali se vor strădui din răsputeri să nu dea curs presiunii exercitate de opinia publică.
Să zicem astfel că se va rămîne la arma sancțiunilor. Efectele sancțiunilor asupra cetățenilor occidentali vor spori în gravitate pe măsură ce Războiul se lungește. Pentru că într-o lume globalizată, în care țările sînt legate prin mii de fire, Războiul ruso- ucrainean, chiar și dacă n-ar fi sancțiunile economice, tot s-ar simți în viața cotidiană.

Cît s-ar putea lungi Războiul ?
Să trecem în revistă războaiele de după căderea comunismului:

  • Primul război din Golf – două luni
  • Al doilea război din Golf – o lună și ceva.
  • Războiul împotriva Serbiei – trei luni.
  • Războiul din Afganistan – două luni.

Dintre aceste războaie, lungimea surprinde mai ales în al doilea război din Golf. Forța Coaliției internaționale era uriașă față de cea a Irakului. Și cu toate acestea, Războiul a durat o lună și ceva. E un amănunt de care trebuie să ținem seama pentru a nu ne iluziona că Rusia nu învinge imediat, pentru că e slabă. Împotriva amărîtei armate a lui Saddam Hussein, America a aruncat în luptă ditamai coaliția internațională și armament de ultimă oră. Cu toate acestea Războiul a durat o lună și ceva. Inclusiv cu acuzații de crime împotriva umanității.

Nici unul dintre aceste războaie calde n-a fost însoțit de un război economic din partea Occidentului, cu excepția celui din Iugoslavia, limitat însă la bombardamente aeriene, și fără a se bucura de sprijinul Rusiei, pentru Serbia. Apoi războaiele au fost în afara Europei. Prin asta ele n-au avut drept componentă esențială Războiul mediatic, cel ce are drept consecință tensiunea împinsă pînă la isterie, cum se întîmplă acum.

Sîntem doar după două săptămîni de război.
Războiul ruso-finlandez din 1939 – 1940, cu care seamănă Războiul ruso-ucrainean, a durat patru luni.
Lungirea și adîncirea Războiului vor ridica de la o zi la alta presiunea opiniei publice asupra liderilor occidentali ca NATO să intervină și astfel omenirea să se confrunte cu posibilitatea unui război nimicitor. Cît timp vor putea rezista liderii occidentali acestei presiuni?

Dacă războiul va fi păstrat în hotarele războiului economic, lungirea și adîncirea vor impune cetățenilor occidentali tot mai multe privațiuni. Printre acești cetățeni se numără și români.
Pe 10 mai 1940, Churchill spunea poporului englez:

„Nu am nimic de oferit decât sânge, trudă, lacrimi și sudoare . Avem în fața noastră un calvar de cea mai gravă natură. Avem în fața noastră multe, multe luni lungi de luptă și de suferință.”

N-ar fi cazul ca popoarele din Europa să fie avertizate că le așteaptă vremuri grele?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

50 comentarii pentru articolul „Prin efectele sancțiunilor și asupra cetățenilor occidentali, Războiul economic împotriva Rusiei va fi practic un Război în toată regula”

  • -si se vor taia degetele pianishtilor….rushi!
    (hai sa citim Ciuccele
    Un expert din Parlament se bate sa aduca in Romania ideile ciuce
    19 aug. 2005 · Vasile Orleanu este si presedintele Grupului de Studiu al Ideilor Ciuce din Romania)
    (e adevarat,
    au fost 5 frati dintre care 2 f.f.urate;
    2/5 inseamna 40%)

  • Că bine ziceți! Chiar uitasem de filmul ”Arabela”, film cehoslovac. Klaus Iohannis face ”minuni” doar de el și de americani știute. Noi simțim doar efectele negative ale ”minunilor” lui!

  • Cred ca inelul i spune ce sa zica , ca la bac, la copiute,precis are si casca in ureche ,unde-i presedintele de BAC sa-l scoata afara.

  • Comunismul asa cum a existat in formele lui dictatoriale, unele mai putin sau altele mai mult a fost o alternativa viabila la capitalism, spun viabila pentru ca a functionat zeci de ani,bine ,rau a functionat,economic ,planificat,cincinal,social, a functionat.A asigurat un echilibru la nivel global.
    Acel comunism s-a dus, s-a transformat, s-a hibridizat rezultand altceva dar nu mai putem vorbi de comunism decat in Coreea de Nord.
    Decesul comunismului ca oranduire sociala a insemnat migrarea spre cealalta alternativa ,capitalismul, avand drept consecinta creearea unui dezechilibru,unui gol.
    Capitalismul ramas acum ca singura oranduire sociala incepe asemeni sarpelui Ouroboros sa se auto devoreze sa se auto distruga,oare cu ce va fi inlocuit ? si cum ? pentru ca este clar in forma actuala nu va mai merge mult.O societate bazata mereu pe crestere a profitului prin orice mijloace, prin acumulari imense de castiguri toate cu pretul secatuirii resurselor si saracirii altor tari au dus la ceea ce traim acum.Averile celor din revista Forbes reprezinta de fapt esecul acestui sistem si nu succesul, respectiv visul capitalist,acele triloane de dolari au ca si valoare adaugata topirea ghetarilor, incendiile masive din diferite zone, foametea ce ameninta a fi planetara ,schimbarile climatice carora nu le vom putea face fata.
    Si acum Maestre Cristoiu ca sa -i intelegi pe rusi nu ajunge sa-l citesti pe Gogol,ci trebuie sa te uiti putin prin istoria lor ,istorie in care au trecut prin 3 invazii , mongola-Hoarda de aur,franceza-Napoleon,germana-Hitler,aceste invazii au aratat ca acest popor nu poate fi infrant invadandu-l,a aratat ca rusii au in ADN-ul lor de natie acea constiinta de aparatori ai patriei ai Maicii Rusii cum spun ei,de razboi sfant de aparare.
    E de ajuns sa umbli sa trezesti acea constiinta de aparatori,sa o zgandari ,sa -i ameninti cu rachete la granite din toate punctele cardinale,sa-i faci sa se simta amenintati ,ca atunci acea forta latenta se trezeste si traim ceea ce traim acum.
    Cine seamana vant va culege…tornade ,pe acolo prin Kansas si nu numai.

    • comunismul care s-a manifestat pina acum a fost unul care se afla in plin proces de dezvoltare ( fibonacci )
      el si-a tot cautat desavarsirea, inca si-o cauta.

      Destinatiile ‘comunismului’ pot fi doar doua:
      Natura
      Artificialul

      Comunismul Pur e ‘esenta Naturii’, e cel despre care vorbea Platon, Ioan Gura de Aur, Apostolii,…
      imaginea din Oglinda a Comunismului Pur este…cealalta Destinatie’

      deci putem spune fara tagada ca Civilizatia va imbratisa, in drumul ei spre propria desavarsire, una din doctrinele care deja poarta Desavarsirea in Univers, acestea fiind
      Doctrina Naturii
      imaginea din Oglinda a Doctrinei Naturii.

      mai simplu:
      Civilizatia poate deveni…Natura, contopindu se cu ecuatia de miscare a Naturii,
      sau poate deveni Artificialul, adica ‘imaginea din Oglinda a Naturii’, adica ‘imaginea din Oglinda a Comunismului Pur’

      din ratiuni care tin de Dinamica Dorintelor ce rezulta e ca Civilizatia va alege calea…Artificialului.
      adica doctrina Civilizatiei va fi asta si doar asta…sau Civilizatia va deveni Cenusa:
      Comunismul Pur intors pe dos si cu capul in jos.

      Natura e un Perpetuum Mobile
      doctrina Naturii genereaza Viata.

      doctrina Civilizatiei, pentru ca este ‘imaginea din Oglinda a doctrinei Naturii’ e…si imaginea din Oglinda a Perpetuum Mobile.

      Revolutia Mondiala despre asta este, pina la urma, despre cum Civilizatia isi va defini noua ecuatie de miscare in stil Perpetuum Mobile.

      Ouroboros e…o desavarsire.
      chiar si UE si a inspirat dinamicile din cele proprii sarpelui Ouroboros, pentru ca intotdeauna a avut nevoie de noi membri, cu care sa se hraneasca definind noi sisteme de vase comunicante, insa inspiratia, …e folosita la scara planetara, are o suferinta: are in mod perpetuu nevoie de membri noi. Ouroboros fiind o desavarsire isi este siesi suficient, el se poate hrani cu sine insusi perpetuu, asta e si esenta lui in fapt, ‘miscarea perpetua’

      cind au devenit Cenusa civilizatiile care s-au perindat pe planeta asta?! pai or au devenit hrana pentru o alta civilizatie, or au devenit Cenusa din care s-a nascut o alta civilizatie.
      schema clasica prin care s-au epuizat plenar a fost cam asta: in timp ce isi dovedeau potentialul de dezvoltare in stil fibonacci, singurul acceptat in Univers, ele il si redefineau!, prin propria expansiune,
      adica…cu toate ca mariile imperii s-au tot dezvoltat in stil fibonacci,…Potentialul ‘daruit’ acestora de catre insusi Universul se dezvolta in acelasi stil!,

      mai simplu: nu era suficient ca tu sa te dezvolti in stil fibonacci, ci si ‘noul tu’ sa se dezvolte tot asa, adica…Imperiul Roman, cel dintru inceput, a reusit sa urmeze o dezvoltare maximala, o vreme, insa de fiecare data cind imperiul isi mai adauga o componenta…’i se Cerea’ dezvoltarea in acelasi stil a noului Intreg manifestat,
      astfel devenea tot mai insuficienta putinta de a dezvolta in stil fibonacci ‘nucleul’ dintru inceput al Imperiului Roman, pentru ca si ‘cerinta de dezvoltare in stil fibonacci’…se dezvolta la rindul ei!:))

      …astfel s-a inventat ‘promisiunea de dezvoltarea in stil fibonacci’ :)))
      un exemplu destul de recent este chiar ‘declaratia’ care zice ca….peste 10…20 de ani Civilizatia va ajunge pe o alta planeta.
      adica….iata!, iti demonstrez ca va ajunge, deci…cu toate ca eu, Civilizatia, sint incapabila sa ma dezvolt in stil fibonacci…uite ca deja am acest potential! ,si…mai mult, intr un numar de ani bine definiti chiar o sa l transform in realitate :))
      tare de tot…inventia:))), ca…i a acordat acestei Civilizatii un ragaz, un ragaz Capital!

      Dezvoltarea Maximala adica dezvoltarea in stil fibonacci este Lege in Univers. ( in fapt ea e calea cea mai scurta catre starea de echilibru absolut a Universului, tocmai daia Dezvoltarea Fibonacci e o cerinta dincolo de orice putinta de negociere )

      Ragaz….Ragaz, insa de lalalit n-o poti lalali la Infinit.

      ‘scaparea’ Civilizatiei este…doar una: sa se imprieteneasca cu Ouroboros:))))
      faza e ca deja o face,…nu sint io sigur ca stie ca asta face, insa de facut o face:)),
      pentru ca un Computer Cuantic fix asta face, …se conecteaza la Ouroboros!:))))

      din cite mi dau seamaaa…si daca stiu unii, atunci ei prea multi nu sint, ca Nivelul e altul…prin Definitie, oarecum inaccesibil clasicelor stiinte:))

      Doctrina Civilizatiei, adica AntiNatura, va fi daruita de…chestia aia conectata la…una din superpozitiile Mintii ( Universului ), poreclita Ouroboros si care e legata ombilical de Computerul Cuantic.

      Ouroboros, conectat fiind cu Computerul Cuantic, va desavarsi orice algoritm gaseste la indemana, definind…Matematica Cuantica:))),
      daruindu i acestuia ceva fundamental, putinta de a se misca perpetuu, adica…o Clona a…Perpetuum Mobile ( propriu Naturii si numai ei 🙂 )

      ‘oare cu ce va fi inlocuit ? si cum ?’
      cum…deja se stie, Computerul Cuantic e cel care disponibilizeaza solutia.
      cu ce va fi inlocuit? pai…cu Raiul pe Pamant, cu ce altceva?!

      atatea cuvinte, adica astea insirate mai sus, doar pentru a putea spune asta:
      Raiul pe Pamant este ‘imaginea Raiului din Cer’, or…se stie, ea de fapt e chiar Iadul:)),

      ca ce altceva este Artificialul, cu Nemurirea lui cu tot?!

      (pe cind Raiul pe Pamant se ocupa cu Nemurirea, adica cu traitul un timp care tinde catre Infinit, Raiul din Cer se ocupa cu Vesnicia, aceasta presupunind o viata maniefstata in…lipsa maniefstarii Timpului )

      P.S. raspunsul e complex, insa creca ti place,…ca dizain:))))

      • „Natura e un Perpetuum Mobile”. Vise, taică, vise de noapte… Natura consuma si ea energie, ca masina asa, doar ca nu plateste. :)))

      • bineinteles ca nu plateste, asta e tot dichisul:)
        ii e daruita!, ii e daruita perpetuu. ( e o daruire de sine )

        …nu te pricepi 🙂 :))

      • te rog sa ma previi cand mai postezi cu „dichis” 🙂

  • Mamele fug de luptele din Ucraina cu copiii lor mici. Ajutoare pentru alimente si aici: https://bit.ly/3J7KKeH

    • Trebuie verificate foarte bine site-urile create pentru donații. Eu am donat prin Crucea Roșie.
      Mamele se refugiază ca să-și salveze puii, bătrânii rămån singuri și bolnavi, fără niciun ajutor, în mijlocul bombardamentelor… Inteligenții îi găsesc justificări criminalului.

    • The World Food Programme, member of the UN family.
      .
      „A member of the UN family, WFP is governed by an Executive Board consisting of 36 Member States, which provides intergovernmental support, direction and supervision of WFP’s activities. The organization is headed by an Executive Director, who is appointed jointly by the UN Secretary-General and the Director-General of the Food and Agriculture Organization of the United Nations.”

  • Tocmai incercam sa vad discursurile celor doua catastrofe „alese”: ce mi-e kamila, ce mi-a ciolhanis.DOMNULE, BUBUIE PROSTIA IN IDIOTII ASTIA DOI…Nu am rabdare sa ascult astfel d ineptii, astfel de cretini plini de basini imputite…numai cacat le iese pe gura,numai cacat imputit. Astia-s rupti de mama realitatii…ce sa caute domnule fel si fel de bombalai inarmati pe teren romanesc????Reporterele alea timpite, riritele pizdei masii de nenorocite, cine le-a impus sa vina cu asa niste intrebari de oligofreni, retardele mamii lor de neghioabe de nedescris. Ce e domnule cu fanfaroneala asta, parca asistam la parodii peste parodii…Nu intelegeti ca n-au ce sa spuna? N-au habar de mama capului lor, fac pe desteptii si pe cunoscatorii iar ei nu-s in stare sa lege 3 vorbe coerente…nu vedeti ca nici unu;, nici altu n-au vocabular, n-au un bagaj de notiuni de baza ca sa spuna ceva coerent…astia-s tufe pe linie la ce se intimpla, la geografie, la politica, la diplomatie…sa-i ia pizda masii de imbecili…am niste nervi de-mi vine sa sparg ectanu’….fi-v-ar rusia si hamerica si toate minciunile astea care nu aduc nimic normal dupa doi ani d isterie „pandelica”…fi-v-ar pandelia si razboiu si minciunile, luav-ar mama zmeilor de neghiobi pe linie…ce cautati voi ma sa fiti alesi imbecililor???LA MATURA FI-R-AR MUMA SI NEAMURILE DE LA APARITIA VIETII PE PAMINT SI PINA VA DISPAREA VIATA DE PE PLANETA ASTA…CATASTROFE IMBECILE….Zici ca-s beti…Doamne apara si pazeste cine face legi si reguli, cine da ordine, cine pune lumea la cale…PTIUUUUUUUUUUUUU, PTIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU FIR-ATI … sa nu zic vorba aia care nu-mi place s-o zic….nenorocitilor plecati de aici,plecati nenorocitilor.PTIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU II DOARE-N CUR DE OAMENI IMPOSTORII MAMII LOR DE SHMECHERI PLINI DE JEG, JEGOSI MORAL SI NENOROCITI…PTIUUUUUUUUUUUUUUU
    uite aici link pt TVR: http://stiri.tvr.ro/vicepre–edintele-sua–kamala-harris–la-palatul-cotroceni–vom-apara-fiecare-centimetru-din-teritoriul-nato–sunt-aici-ca-sa-reintaresc-acest-angajament–i-sa-mul–umesc-poporului-roman_901352.html#view

  • Domnu’ Cristoiu,

    Cine-i mai crede?… Din partea mea, toti pot vorbi ce vor si cat vor…!

  • Calculul occidentalilor ceva mai șmecheri pare a fi că jocul de-a sancțiunile și retragerile e doar… o provizorie suspendare a unor activități economico-financiare care s-ar putea relua repede, în caz că Ucraina ar putea fi convinsă sau silită să capituleze necondiționat! Azi 11 martie 2022 secolul XXI, intră în istorie mesajul brutal al somităților de la Versailles (Rutte, Macron, Scholz…) către Kiev și… Putin, în plin război (!): va intra Ucraina în UE abia la vreo 30 de ani după primirea românilor în Schengen! Este începutul sfârșitului tuturor iluziilor. O rușine ca recunoașterea sferelor de influență în 1938, 1956 sau 1968. Practic, o inconștientă descurajare a ucrainenilor și un îndemn neglijent pentru armata rusă de a ieși la atac cu toate categoriile de arme. Rezultă că nu UE, ci doar Marea Britanie și SUA mai ajută serios Ucraina să reziste cât de cât. Restul e act umanitar inertic, ca față de orice val de migranți, plus interesul firesc al televiziunilor pentru audiență. Și nu se știe de acum înainte cine va mai investi sume mari în Estul vulnerabil, departe de Elba.

  • Maestre, eu nu doresc nici un fel de implicare din partea Europei în acest conflict.
    Ucraina și Rusia nu sunt în UE și în NATO, deci problemele dintre ei NU ne privesc.
    Cel mult o implicare de aplanare la masa tratativelor.
    Eu nu vreau să se dea nici un fel de sancțiuni Rusiei, fiindcă se întorc ca un bumerang și ne plesnesc direct în dinți.
    Vreau ca SUA să nu se mai implice în problemele interne ale Europei.
    OK, SUA participă cu 30% la cheltuielile NATO, dar 70% sunt contribuțiile celorlalte țări membre, deci acestea trebuie să aibă un cuvânt puternic de spus.
    Și orcum SUA și-a abandonat tot echipamentrul militar de miliarde de dolari în Afganistan și a fugit.
    Cine ne garantează că nu va face acelați lucru și aici dacă situația se degradează, sau dacă consideră că nu-i mai convine?
    Dacă SUA își ia pur și simplu jucăriile și pleacă, și ne lasă pe toți într-un război rece cu Putin și cu conductele de gaze tăiate? Ei, ce ne facem atunci?

    • Nu o să vă mai încălziți cu gaz rusesc, dar o să fiți în viață. Alții nu au această șansă. Sunteți de-un egoism feroce.

  • Ultima conferință a lui Biden m-a lăsat mască, nu pentru faptul că a spus că America nu v-a mai cumpăra petrol din Rusia, ci că fiindcă a spus ca Europa să renunțe total la gazul și petrolul rusesc și să treacă urgent la folosirea de energii alternative.
    Deci până la urmă Green Dealul e comandat din SUA, nu este o invenție a Ursulei von der Leyen.
    Biden a spus că va furniza Europei echipamentele necesare pentru înlocuirea vechilor tehnologii.
    Cu alte cuvinte, să nu mai depindem energetic și economic de Rusia, să depindem de America. Bravo!
    Observăm deasemenea, o cursă a înarmării în Europa astfel că firmele germane de armament și vehicole blindate (Rheinmetall) și BAE Systems din Anglis au crescut la bursă cu peste 50%.
    Și firmele de armament din America vor avea beneficii uriașe de pe urma acestui conflict (România deja s-a angajat să dea 2,5% din PIB).
    *
    Populația Europei nu este întrebată de nimic. Ea doar plătește și i se îngrădește încet, încet toate drepturile.
    Cu pandemia și cu acest război ni s-a pus botniță și suntem storși de bani.
    Sunem un soi de sclavi. Mai rău, că sclavii nu erau atât de controlați. Astăzi sunt camere de luat vederi, drone cu aplicații de recunoaștere facială.
    Se știe unde mergem, ce vorbim, ce mâncăm, ce gândim, unde și pe ce cheltuim.
    Ni se distorsionează gândirea prin toate canalele mass-media. S-au creat legiuni de jandarmi înarmați.
    Ni se induce când vor ei, frica și dezorientarea. Am ajuns rău de tot.

  • Un articol foarte bun in Cotidianul:
    https://www.cotidianul.ro/soros-oligarhii-rusi-si-sfetnicul-nenorocire/

    În 1996, la o cramă din Davos, spune Laure Mandeville, reporter al ziarului „Le Figaro” (vezi Rusia contraatacă, Editura Paralela 45, 2009), George Soros le-a spus unor oligarhi ruși să se unească pentru a-l susține pe Boris Elțîn, altminteri candidatul comunist la prezidențiale va câștiga alegerile.

    Elțîn trebuia să fie reales cu orice preț, inclusiv cu acela al incorectitudinii alegerilor. Avea, atunci, 5 la sută în sondajele de opinie. Oligarhii au urmat sfatul lui Soros și Boris Elțîn a rămas președintele Rusiei. După alegeri, Rusia a fost inundată cu bani ai investitorilor străini. Împrumuturile statului au crescut rapid în baza unor bunuri de tezaur, iar în 1998 guvernul a fost obligat să devalorizeze drastic rubla pentru ca băncile să dispună de lichidități. Izbucnise o criză financiară în Asia de Sud-Est. Șapte mari bănci rusești au fost salvate de la faliment prin devalorizarea rublei. Asta a mutat povara crizei financiare pe umerii tuturor rușilor, în loc să o lase pe umerii bancherilor care s-au lăcomit să se împrumute fără prudență.

    Vladimir Putin a urmărit crahul din 1998 din poziția de șef al noului KGB. Fusese numit recent în funcție. El a înțeles rapid că în Rusia fusese montat un capitalism de pradă în care la profit câștigă numai oligarhii, iar la ananghie pierde tot poporul, iar oligarhii plătesc cel mai puțin. Când a devenit președinte al Rusiei, Putin s-a răzbunat pe organizațiile sorosiste. Le-a controlat prin legi care permiteau tot mai restrictiv finanțarea ONG-urilor cu bani din afara țării.

    Putinismul începuturilor a constat în montarea unui nou fel de capitalism, unul controlat strict de stat, cu oligarhi supuși Kremlinului ori încarcerați în caz de nesupunere. Occidentul nu a făcut nimic decisiv pentru salvarea magnatului Hodorkovski, încarcerat în urma unor proceduri abuzive.

    În 2008, putinismul a devenit antioccidental prin fapte: a intervenit militar în Georgia pentru a bloca procesul de aderare a acestei țări la NATO. Ruta orientală a gazului din Azerbaidjan, care trecea prin Georgia, căzuse sub control rusesc.

    N-a fost un secret pentru Occident că și ruta gazului rusesc prin Ucraina avea să fie blocată. Nord Stream 2 a pornit tocmai ca să ocolească Ucraina, care urmărea și ea să adere la NATO.

    A fost naiv Occidentul să creadă că Rusia nu va putea repeta în Ucraina ceea ce a făcut în Georgia? Am fi noi naivi dacă am judeca așa. Tot mai mulți comentatori înclină să creadă că Rusia a fost împinsă către repetarea experienței georgiene în Ucraina pentru ca aici să se împotmolească într-o situație fără ieșire, ceva de genul afganistanizării, ceva care ar însemna o slăbire semnificativă a puterii Rusiei de a negocia la masa marilor tratative.

    Vom înțelege mai bine fața ascunsă a acestor implicații în viitorul ce și-a plantat deja semințele în Ucraina. Nu ar fi rezonabil să credem că Occidentul îi încurajează pe ucraineni să reziste doar pentru a-i transforma în carne de tun. Deocamdată însă ei ar fi așa ceva sub bombardamentele forțelor aeriene rusești. De aceea, președintele Ucrainei a insistat să fie instituită o zonă de interdicție aeriană. Tocmai imposibilitatea instituirii unei asemenea zone l-a convins pe Zelenski să accepte că NATO nu e gata să integreze Ucraina și a declarat că ia în calcul renunțarea la acest plan. Ceea ce poate fi o bază solidă în negocierile ruso-ucrainene.

    Renunțarea la acest plan putea avea loc și fără război? Iată întrebarea cea mai tulburătoare. Sorosismul ar fi fost scos din Rusia fără crahul financiar din 1998? Acum știm că acel crah a schimbat regulile jocului capitalist în Rusia. Bun-rău, așa joacă sfetnicul Nenorocire în Răsărit.

  • Klaus Iohannis nu poate articula două cuvinte dacă nu-și răsucește verigheta. E semn că nu citește de pe prompter. De la răsucire-i vin toate cuvintele! Verigheta i-a spus să ceară întăriri în trupe americane! Kamila Harris îi va spune că se poate, că doar americanii au plecat de curând de pe niște fronturi și n-au ce să le dea să facă militarilor repatriați! Vin deci la noi să întărească frontul estic NATO, după mintea pătrată a lui Klaus Iohannis! Klaus Iohannis crede că dacă e mare cât un dulap este și mare om de stat! Vai de capul lui, dar vai și de noi procopsiți cu așa conducător!

    • Acolo se afla cipul…!

    • Era un film pentru copii mai demult ,i zicea Arabella , era un vrajitor care putea face orice miscand din inel, il chema Rumburak,nu cred ca il putem compara pe profesorul Johanis cu hilarul Rumburak ,ce ziceti ?

  • „…ucrainenii suportă bombele și rușii, efectele economice…” „…sancțiunile aplicate Rusiei în cadrul Războiului economic încep să fie resimțite și în Occident” Aiurea. Prețurile la gaze și curent au început să crească vara trecută și au luat-o rău de tot în sus în lunile septembrie-octombrie 2021. Invazia Ukrainei s-a produs acum 2 săptămâni. Că Putin este vinovat pentru toate relele de pe pământ și din cosmos, nu încape îndoială. Cum draku se face că la invadarea Irakului, Libiei și Afganistanului prețurile n-au ajuns să ne pună la pământ ca acum? Invaziile amerikane produc scăderi de prețuri la energie iar cele rusești creșteri? N-am căzut de acord că marele licurici are trei instrumente puternice prin care controlează lumea, respectiv dolarul, bursa și prețul energiei (petrolului) iar mai nou agențiile de rating? Am luat-o pe arătură? Ura împotriva lui Putin, provocată prin massmedia cenzurată nu ne umple stomacul și nu ține de foame. Dimpotrivă. Russia a scumpit gazul cu 15% iar colonia amerikană numită UE, cu peste 300%. Cândva barilul de petrol era 160 de dolari iar prețul benzinei la pompă era de 3,25 lei per litru. Acum când petrolul este un pic peste 100 de dolari barilul, de ce la pompă este peste 8 lei? A mărit Putin prețul? Sau instrumentele licuriciului funcționează bine?

    • Globalizarea,interconectarea si interdependenta nu mai sunt viabile,nu ai gaz te incalzesti cu carbune, cu curent, nu ai fabrica de chibrituri iti faci, nu poti, foloseste amnarul,nu ai petrol ,umbla cu caruta si bicicleta,nu ai apa bea vin, fiecare cu aia a masii,acolo se va ajunge, o vor duce mai bine cine nu si-au distrus industria si cine nu si-au vandut terenurile agricole strainilor.

  • NU CUNOASTETI NIMIC DIN PSIHOLOGIA RUSULUI…ODATA CE A RIDICAT CIOMAGUL PE SPINAREA CUIVA ..NICI OGLINDA LA GURA NU IL CONVINGE SA SE OPREASCA.2. RUSIA VA CASTIGA ACEST RAZBOI SI VA PROVOCA ATAT DISTRUGEREA UNIUNII EUROPENE CAT SI A STATELOR UNITE ALE AMERICII…3. RESETAREA SATANICA A GLOBALISTILOR ESTE LOVITA IN ESENTA EI PRIN ZELENSKI..UN ACTORAS RIDICAT PE BANI MULTI SA JOACE ROLUL MAURULUI…4. PENTRU POROSENKO SI ZELENSKI ISTORIA S-A INCHEIAT…AU IMPINS UCRAINA SA JOACE CA O CURVA…SI RUSUL OMOARA CURVA INTOTDEAUNA…PROPAGANDA ASTA MULTA SE VA INTOARCE CA UN TAVALUG IMPOTRIVA RASPANDACILOR…CURAND..PENTRU CA STATELE UNITE, MAREA BRITANIE SI OCCIDENTALII BRUXELLEZI VOR FI DOVEDITI CA LUCRAU PRIN CONDUCEREA UCRAINEI LA DESTABILIZAREA SI DISTRUGEREA RUSIEI…
    P.S. SINISTRI IDIOTI AI LUMII..DACA AR FI CUNOSCUT IN REALITATE POPORUL SLAV, AR TREBUI SA ISI AMINTEASCA CA AU MANCAT PIETRE, S-AU ZAVORAT DE VII, DAR NU AU CEDAT..BIETUL PAPITOI IOHANNIS UNDE DREAK O FI FACUT ARMATA CA RECRUT PARE SI ACUM…

    ASADAR, INCETISOR CU PIANU PE SCARI PENTRU CA RUSIA VA INVINGE…RAMANE DOAR CA ROMANIA SA NU UITE CA E VECINA VESNIC CU EA..SA NU UITE CA DACA PIELEA UCRAINEI TRADATOARE NU VALOREAZA MULT, A ROMANIEI SI MAI TRADATOARE FACE SI MAI PUTIN..SA NU UITATI CA ROMANII NU MAI AU CE APARA IN ROMANIA, DECAT FAMILIA…ASA CA PASAPORTUL ESTE SIGUR SI TRECEREA LIBERA….OCCIDENTUL E INTERLOPUL SI NIMENI NU VREA SA APERE CONDUCATORII…PRIMELE ARME DIN MANA ROMANILOR LIBERI VOR FI INDREPTATE SPRE TICALOSII NOSTRI CONDUCATORI….ASA CA POATE NU INTAMPLATOR AVEM O ASA LINIE DE COMANDANTI BUNI DE NIMIC IN FRUNTEA TARII

  • Este imposibila manifestarea unei asemenea grozavii mondiale fara ca o ‘inteligenta artificiala’ sa se afle un spatele tuturor dinamicilor. ( chiar daca, pe bucati, in spatele unor dinamici pot fi oameni )
    Spre fundamentala deosebire, Marea Revolutie se! misca, deci o face independent de Marea Resetare.

  • ‘Pandemia de covid’ a devenit istoric pentru restul pandemiilor.
    Pe vremea pandemiei de covid s a extras suficienta cunoastere. la orice nivel! De la sefi de state…in jos.
    Cu aceasta cunoastere in traista…fiecare pandsmie va fi de 1,6 ori mai capabila de innoire fundamentala decitvs a dovedit precedenta.

    Dibamicile lumii mari sint mai intai simulate, abia mai apoi fiind implementate in realitate.
    Indiferent cum arata realitatea, ea a fost simulata mai inainte, deci…asa arăta ea in proiect.

    Singurele erori vor fi ‘mutarile Naturii’

  • Ceea ce diferentiaza Marea Resetare de Marea Revutie sint…mutarile Naturii.
    Natura este, la acest Nivel, parte a jocului.

    Marea Resetare e acoperia de dinamicile Marii Revolutii. Tocmai dasta deslusind dinamicile Marii Revolutii ai acoperire si peste dinamicile Marii Resetari.

  • Pe vremea Marii Revolutii razboaiele se mai pot manifesta exclusiv local.
    ‘Mondializarea’ mai poate fi gasita exclusiv in…pandemii.

    Marea Revolutie e o suma de pandemii. Insa nu doar sistemul economic e vizat, ci toate sistemele sociale.
    Pandemiile vor inbolnavi mortal toate sistemele sociale. In frunte cu cel politic.

    Actualul sistem politic e pe moarte. Insa in timp ce unii cred ca viitorul sistem politic va mai contine politicieni-oameni, ei…doar viseaza frumos.

  • Buna ziua Maestre,
    Nu sunt de acord cu dumneavoastra, traim vremuri de marete impliniri capitaliste, cu o revolutie in piata furnizorilor de energie patentata de Florin Catzu – cu studii superioare in SUA , cel care ne -a promis in repetate randuri in urma cu doi ani ca vom avea beneficii, noi cetatenii Romaniei si ne garanta ca facturile vor fi mai mici.

  • Corect. Acest razboi va fi pe bune. Asta e marea resetare. Plandemia doar a intirziat izbucnirea lui pt ca idiotii lideri occidentali, ca si acum, nu stiau ce sa faca cu Putin si Xi.
    Cine seamana vînt culege furtuna. Acest Jandarm Mondial, America, e timpul sa se duca dracu. EU urmeaza next.

  • Să nu uităm că pe timp de război clima nu se comporta normal ce ziceți de o seceta sau de o iarna cu temperaturi de minus 15-20 grade timp de o luna. Multe planuri se dau peste cap !

  • Presiunea opiniei publice este în favoarea păcii. În favoarea amplificarii conflictului este doar presa platita de guverne si politicienii globalisti infierbantață. Apar si influensării vedete la felca si in cazul pandemiei si reclamei la vaccin. Oamenii cu capul pe umeri, pe care nu i-a damblagit razboiul psihologoc dus împotriva normalității în timpul pandemiei sunt pentru pace.

  • Domnule Cristoiu, considerati ca in actuala situatie, am putea reabilita imaginea maresalului Antonescu fata de atitudinea antiruseasca.Din acest considerent, Romania, a fost antrenata in al doilea razboi mondial, cu consecintele unei tari agresoare, care a primit dreptul de a trai multi ani in comunism. Atunci, in 1941, eram impotriva comunismului din Rusia, si aveam promisiuni teritoriale. Se explica atitudinea antiruseasca. Dar puteti sa ne explicati de ce pana la 24.02.2022 pana la agresiune, Romania prin presedintele Iohannis a manifestat o atitudine antiruseasca? Mai exista comunism in Rusia, avem pretentii teritoriale? Nu intelegem de ce Merkel si Macron acum un an se pupau cu Putin?

  • Exista o carte scrisa de Thomas Friedman și Michael Mandelbaum,se numește Ce am fost,Cum au pierdut Statele Unite supremația în lumea pe care au inventat-o și……cum o pot redobandi(?????.).cică exista o sonerie pentru telefonul mobil după o melodie,,Eisenhower este părintele sist interstatal de autostrazi

  • Europa Centrală este o piață de desfacere uriașă și a început sa aibă bani,asa ca războiul declarațiilor va continua.Singura întrebare pe care și-o pun marile puteri este,,V.am luat toți banii amărâților..?.

  • Deja eu vad cum războiul economic este câștigat de Rusia și astfel din toamna sau mai devreme ne vom putea vaccina cu vaccinul rusesc,interzis pana acum de UE,adio cod qr.De altfel sunt sigura ca produse medicale ruse,indiene,chinezești întra și vor întra nestingherite.

  • Maestre,permiteti o corectie.Razboiul din Afganistan a durat vreo douazeci de ani.Cu respect.

  • Tudy,mai respira.Momentul declanșării reale a războiului a fost când s-au trimis invitații de aderare la NATO,Ucrainei,Georgiei,și R Moldova,urmau acestor invitații crearea de baze de antrenament,baze de rachete cică împotriva Iranului,nici americanii nu cred bazaconia asta,urmau ceva avioane și era gata treaba.Sunt convins că ,contraspionajul rus a aflat de iminenta acestora și de aceea au intrat în Ukraina,daca nu intrau ei primii ,intra Nato și atunci era confruntare directă Rusia-Nato,de aceea a zis Puțin că nu a avut de ales,e totul foarte clar,nu trebuie sa fii analist politico militar că sa vezi aspectele.

    • Fals!
      Ucraina nu a primit nicio invitatie de aderare la NATO. Nici Georgia, nici R. Moldova.

  • Domnule Cristoiu, ai-ai-ai si ai-ai-ai domnule Cristoiu….Sinteti om destept, umblat, citit si super-para-citit…cum puteti pica in plasa la faza „cînd Rusia a atacat Ucraina”…domnule Cristoiu, cu riscul de a va contrazice dur si ca urmare risc sa va supar, va rog sa-mi scuzati neobrazarea,capu’ meu e limitat, nu ma da pe afara desteptaciunea, doar v-am mai zis…da’ sa stiti ca legal vorbind, (dupa lege adica 🙂 ), Rusia nu a atacat Ucraina.PUNCT.
    Cind Lavrov spune ca”Rusia nu a atacat Ucraina”, nu minte, el vorbeste d.p.d.v. legal si nu-si bate capu’ sa explice desteptilor din UE sau vest, ii lasa sa se faca de cacat singuri.
    Uitati de ce: conform Curtii Internationale de Justitie, „A ATACA” o alta tara, inseamna sa „SCHIMBI REGIMUL SAU SA OCUPI TERITORIUL”. Or Rusia zice ca nu face nici una, nici alta, ei „denatzifica” Ucraina. Azi pe „feisbuci”, tocmai au zis ca dau liber la „heit spici”(hate speech) impotriva rusilor, amenintari cu moartea impotriva lui Putin si ala din Belarusia-Lukachenko(sau cum masa-l cheama si pe asta), si vor da voie sa fie laudati aia cu regimentul Azov care e o organizatie neo-cucu Ucraieniana…adica ii da apa la moara lu’ Lavrov.
    Nu rusia intretine acum nebunia, ci occidentu’ rupt de mama realitatii. Rusu le-a intins capcana ca sa-i sature pe toti, si sa dovedeasca ca ei au dreptate cind spun ca-s diferente culturale si de educatie serioase intre est si vest. Eu n-am nici in clin, nici in mineca cu „legalele” ca nu-s avocat, nici judecator, nimic de-a face cu „legi si ordonante de urgenta”, da’ cum mama masii, pe mine ma duce capu’ sa ma intreb de ce Lavrov zice ce zice si nimeni nu verifica si o dau inainte cu „feisbuca”????? Unde-s expertii nostri in drept, mai ales drept international..Fata dvs e experta in drept cosmic, de ce nu o intrebati pe ea ce parere are?Mai multe ar stii sa explice fata dvs care are totusi o pregatire juridica, in comparatie cu o persoana pafarista in ceea ce priveste dreptul…asa ca mine de ex.
    Apoi cum mama,mamelor, masii ai nostri tembeli de legat nu pricep avertismentele? Jelescu al ucraienienilor e cel ce putea sa incheie discutiile si sa ajunga la o intelegere, da’ el executa sceneta scrisa de altii,doar ati inteles pina cum, nu? Dom’ Jelescu e un parshiv de zile mari, are ditamai viloaia in Italia, doar 14 dormitoare, vedere spre mare, ntre bogatani.L-a costat vreo 3,8 milioane parca(nu de lei, si nici de ruble)…De unde are atitea milioane un actoras ucraienian care se screme pe el sa joace rolul vietii lui, si-l joaca in direct nu asa oricum???? Rusu e parshiv mare, da’ nu e prost, rusu’ se joaca pe degete cu caraghiosul asta de Jelescu si se joaca cu fiecare prostie facuta de natingii din UE si hamerica….Uite un exemplu mic…Disney a anuntat ca nu vor mai da filme la rusi, nimic, le taie firu’ complet….ce-a facut rusu’ ca „raspuns”? A decriminalizat vizionarile si incarcarea de pe net a filmelor amerolacilor…. adica pe scurt, rusu’ care vrea sa vada un film Disney, n-are decit s-o faca, nu mai e ilegal sa-l vada gratis…Orice face occidentul, rusu reactioneaza pe masura…uite la asa zisele „sanctiuni” ale UE-ului…UE-ul face git ca-i taie conducta la rus si UE-u’ va deveni independent…ma rog, am zis-o pe scurt…ce-a facut rusu’ ca retaliere????Nu le mai trimite anumite minereuri si materiale, vor onora contractele doar cu tarile care nu le-au impus vreo restrictie….Multi il ridica pe Macrou in slavi ca vrea sa faca pe „mediatoru'”, ca vin alegerile bla-bla-bla si bla-bla-bla…Bishboc asta, Hopa-Mitica asta de Macrou, are alte interese pt ca s-a fript acum citiva ani si nu vrea sa piarda doar pt ca UE e populat cu pizde proaste…Uite aici doua aricole,unul din Mai 2014, si urmarea din septembrie 2014: https://www.bursa.ro/in-ciuda-presiunilor-franta-nu-va-anula-comanda-navelor-de-razboi-catre-rusia-84307329
    https://evenimentulistoric.ro/odiseea-portavioanelor-franceze-care-n-au-mai-ajuns-la-rusi.html/2
    Cititi si trageti dvs concluziile….asta-i doar unul dintre motivele pt care Macrou face pe „intermediarul”, „mediatorul”….la cit de nating e, nici el nu-si doreste sa faca pe mediatorul cu un Putin si Lavrov, ca stie ca nu are nicio sansa, e mediocru si n-are clasa…La fel si Naftalina al ovreilor…s-a dus si asta repede,repede sub pretext ca vrea sa faca pe „mediatorul”…face pe masa pe gheata, e acolo ca sa nu iasa in pierdere…asta ar vinde orice e nevoie si la rus si la ucraienian, ce Dumnezeu nu intelegeti….Daca ceea ce vestul numeste”razboi” se va extinde, asta va fi clar vina vestului, a hamericanilor si UE-ului plin de prosti…cred ca rusu’ ride si cu curu’ la cite scenarii si pregatiri fac vesticii…In clipa asta totul poate fi incheiat daca jelescu isi baga mintile in cap. Asta se intimpla cind nu ai indivizi pregatiti la cirma tarii…nu numai ca nu e pregatit pt postul de presedinte de stat, da’ nici minte n-are sa stie unde sa intrebe si pe cine sa intrebe, la el in tara, in tara lui, despre felul cum ar fi putut raspunde si actiona cind putin l-a pus la colt…ce-a facut el? A pus botu’ la shmecherii vestici care, in afara de interese financiare masive, in rest sint analfabeti…acele interese financiare nici macar nu-s in interesul tarii, al hamerolacilor, ci sint interese de grup sau persoana care ocupa cite o functie si care profita de functia aia cit poate. Ai nostri politicieni sint la fel de timpiti si inculti ca si Jelescu al ucraienienilor…si ai nostri pun botu’ la gargara amerolaca si cad in cur de emotie ca-i viziteaza cite un prost sau tuta analfabeta…deja rusu a aruncat nada si la roman, iar romanului ii cam place sa faca pe viteazul si pe sfidatorul…idioti alesi de popor(se zice), daca nu va treziti din betia puterii, veti face praf DEGEABA o tara care cindva insemna mult si multe. Lasati aliantele timpite cu toti cretinii shmecheri ca nu vine unu’ sa va intinda un deget de ajutor,intelegeti asta…daca nu pricepeti, de ce stati pe fotoliile alea ca sinteti clar imbecili, fara cultura, fara viziune, fara mama habarului de ce inseamna diplomatie si politca. Unde-s profesionistii nostri de altadata? Aia absolventi de drept international de exemplu? Cum de nu va taie capu’ sa va uitati in legi si locale si internationale…v-au plecat toti profesionistii adevarati ca sa stati voi comod si sa va faceti vile prin Italia ca nea Jelescu al Ucrainei, prin Egipt si Dubai, prin Brazilia si prin cine stie cite insule si va doare efectiv in cur de tot si toate…Am ajuns ca o colonie de zombi, condusi de un sadic cu probleme serioase la mansarda si cu un dezgust pe fata la tot ce se numeste tara si roman. S-a inconjurat doar cu cretini care nu-i pun lui intrebari, deci si-a asigurat o „conducere usoara”, ani in care sa faca ce vrea calu’ lui fara sa-l traga nimeni la raspundere…Porcaria asta cu Ucraina trebuie incheiata prompt,iar Romania in afara de ajutor umanitar de care nu se leaga nimeni, nici vintu’,nici pamintu’, altceva ar trebui sa nu faca.Gheata pe care se merge de peste doa saptamini e foarte subtire si se subtiaza pe zi ce trece…vine primavara si temperaturile cresc(am facut o gluma, nu de aia e gheata subtire)…Apsopos de nea Jelescu…el tot zice ca se ascunde ca au fost 12, 14, 16 atentate asupra lui…e ca-n gluma aia…el se ascunde, da’ nu-l cauta nimeni…cum de se minte in halul asta???DE CE? Apoi au aratat ca nu stiu ce maternitate a fost bombardata…pe alte stiri aratau ca aceea cladire era de fapt dezafectata si ca cele doua femei asa zis scoase pe targa, sint d efapt una si aceeasi persoana machiata diferit…o „iutubaritza” care n-are ce face….Pe cine Doamne iarta-ma sa mai crezi????Tot ce se intimpla e ca-n filnmul ala „Wag the dog”, zau asa…
    Domnule Cristoiu, aveti un dar aparte si credibilitate si usi deschise si colegi de breasla si persoane influente in anturajul dvs…domnule, bagati-le mintile in cap cumva, sa dea atentie la ce trebuie nu sa sara ca turbatii si la TV si prin ziare si sa spuna la prostii pe banda rulanta ca sintem de risu’ curcilor domnule…La radio si stiri de tot vorbeste de Ucraina, de felul cum sint ajutati refugiatii…daca am auzit de doua ori pomenindu-se de Romania,e ca si cind nu facem nimic sa-i ajutam…in schimb sint laudati ungurii si polonezii, apoi ridicati in slavi nemtii pt dedicarea cu care se implica in ai ajuta pe refugiati…mi-a venit greata…am auzit-o pe una care-si scosese bunica si tatal din Ucraina. Neclar pe unde, a pomenit in treacat ceva de huni, apoi a spus ca acum bunica si tatal sint in germania…ce mi-a atras atentia e ca spunea despre bunica ca are 94 de ani si ca e unica supravietuitoare a holocaustului …acum e in …germania. Sa stiti un singur lucru, nu vine nimeni sa te oblige sa faci ceva ce nu vrei. Idiotii ca herr ciolhanis si haita lui de imbecili au doua optiuni clare: sa zica DA sau BA la ceea ce li se cere, sugereaza etc…Daca-si cunosc interesul de tara, ar trebui sa fie fermi si clari. Daca ii doare-n cur de tara, atunci sa plece sa faca loc unor profesionisti educati, capabili sa faca fata situatiei prezente…Sint prea multi dobitoci la conducerea diverselor tari…las’ ca-s rupti de mama realitatii,da’ parca le face placere, sint sadici, nu stiu ce-i prost cu creierul lor, sa-si bata joc de cetatenii care i-au ales…Am ajuns in anul 2022 sa fim condusi de prosti gramada? Pai ne mai miram ca rusu ride de tot ce-i vest…repet ce-am mai spus: pt Romania nu-o bun nici un strain. Cel mai bine e ca fiecare sa-si vada de tara lui, de ograda lui.Cind doi au neintelegeri, cei din jur ar trebui sa-i calmeze, nu sa intretina sau sa ia parte vreunuia…rusu si ucraienianu’ vor face o hora pina la urma si o sa rida in nas la restul umii, n-ar fi deloc de mirare…Va rog scrieti un articol pe tema:
    „Curtea Internationala de Justitie – „A ATACA” o alta tara, inseamna sa „SCHIMBI REGIMUL SAU SA OCUPI TERITORIUL”. Cred ca partea asta e cheie in ce se intimpla…Va rog spuneti-le dobitocilor de la Guvern sa nu mai sara de cur in sus de grija altora, sa puna mina pe carti si sa nu mai fure idei de la altii…daca vor sa inteleaga „ideea” furata, sa faca un efort sa intrebe pe initiatorul ideii de unde-i vine…numai pupeze si pupazoi, fufe si fufoi avem la conducere…a tunat si i-a adunat. Aia e.

    • @Se știe
      Pare logic tot ce spuneți legat de verbul ”A ATACA”, dar ”denazificarea” invocată de ruși nu e un fel de schimbare de regim? Zic și eu, nu trag cu rachete! Îmi doresc să aveți dreptate. Vă trimit un link. Dacă aveți timp, merită să-l ascultați. Sper să reușiți, dacă n-o fi fost deja cenzurat.
      https://www.facebook.com/georgeemanoil.cocosi/videos/462518818986813

      • Din ce-am gasit pina acum, „atac” si „denazificare” sint folosite de rus’ intr-un context in care dreptatea e de partea lui, chiar daca ce vedem e o nenorocire de nedescris pt oamenii de rind.
        Am constatat ca desi foarte parshiv in felul de a pune problema, rusu’ de fapt nu minte ci spune adevarul d.p.d.v. legal al termenilor folositi si acceptati in codurile internationale. El nu a cerut schimbarea guvernului ci garantii ca ucraina nu devine amenintare pt securitatea Rusiei. Adica:
        „Pesko said Ukraine must:
        Cease military action (= Incetarea actiunii militare)
        Change its constitution to enshrine neutrality(=schimbarea constitutiei pt a consacra neutralitatea)
        Acknowledge Crimea as Russian territory(=recunoaste Crimea ca teritoriu rusesc)
        Recognise the separatist republics of Donetsk and Lugansk as independent territories (=recunoașterea republicilor separatiste Donețk și Lugansk ca teritorii independente).”
        Toate aceste cerinte sint spuse in cuvinte foarte dibaci alese.
        In clipa asta sint fel si fel de pareri si stiri care se bat cap in cap. Nimeni nu stie adevarul, cred ca nici rusii si nici ucraienienii, iar de restul lumii ce sa mai zici, fiecare cu interesele lui…
        Rusu’ zice ca-n ucraina-s natzi, ucraienianu’ zice ca nu-s. Rusu’ zice ca ucraienianu’ are laboratoare de arme biologice, ucraienianu’ zice ca-s laboratoare de cercetare…”duamna” Nuland a fost intrebata direct, da’ ea n-a raspuns, s-a eschivat si a evitat sa spuna „DA” or „BA”.
        Niciodata un pradator nu ataca pe cel mai puternic dintr-o turma, ci sta pe margine si analizeaza pina gaseste prada cea mai usoara…Asa si cu putin, plus ca „invazia” asta i-a dat o audienta la nivel planetar…
        E o parere, nu am eu monopol pe pareri sau adevar, mai ales ca asa cum am spus, nimeni nu stie pina acum adevarul…dar, dupa „carte”, atunci cind rusu’ a declarat public ca el n-a „atacat” ucraina, se pare ca spune adevarul…ramine de vazut cum ar interpreta specialistii in cod international „propriul” cod…
        Ramin la parerea mea ca nici un strain nu-i bun pt Romania…Romania trebuie sa fie independenta si neutra. Noi nu ne luam de altii niciodata si asa ar trebui sa ne vedem de treaba noastra. Toti mint cu o nerusinare si o usurinta strigatoare la cer a tunci cind au interese.

      • Va mai scriu citeva cuvinte…daca aveti timp, uitati un articol: https://romaniabreakingnews.ro/de-ce-nu-cred-ca-a-existat-un-holocaust-romanesc/
        Daca s-ar putea scrie experientele de viata ale celor care erau copii prin ’40 in Basarabia…Ce spune profesorul Manole, nu e „poveste”.Aia e.

  • Cine l a sfatuit pe Putin(si camarila) sa atace toata Ucraina,in loc sa sparleasca Donetk si Lugansk pe model Crimeea a facut o in ideea ca Putin (si camarila),sa si rupa gatu.Ce inseamna asta.Ca in Rusia sunt destui care ar vrea sa i ia gatul lui Putin.Bine,si Putin vrea sa le ia gatul lor.Le urez succes si la unii si la altii.

    • @tudy
      pe vremea Marii Revolutii Teza e Natura, Antiteza e Artificialul iar Sinteza e una din astea doua, dupa dorinta:
      -Matematica Cuantica
      -Iubirea
      ( ambele fiind ‘dinamici de Graniță )

      In lumea mare doar doua doctrine mai sint viabile, astazi :
      Natura
      Artificialul
      celelalte, pina vor disparea, joaca bambilici.

  • China se preface ca sustine Rusia,o incurajeaza sa se burzuluiasca la Occident,dar planul ei perfid este, ca,de fapt China vrea ca Rusia sa iasa sifonata din conflictul cu Occidentul,in asa fel incat China sa o vasalizeze(Adica China impinge de fapt Rusia la groapa).Si planul Chinei se pare ca iese de minune.

    • Joaca diplomatic. Acum insista pe termenul „razboi” chiar in comunicarile oficiale, chiar daca Putin o tine langa cu operatiunea lui speciala. E important.

  • Din pacate Rusia nu ne da de ales.Cand Putin a atacat,pentru a invada Ucraina,el a declarat razboi intregii Europe.Iar Occidentul este obligat sa riposteze.Da e care pe care,fie Rusia va cuceri Europa tara cu tara,si in final va strangula si SUA (dupa cucerirea Europei),fie Occidentul va strangula Rusia Economic si militar.Deja suntem in Al Treilea Razboi Mondial de pe 24 februarie razboi declarat de Putin.Nu mai e cale de mijloc.Pe de alta parte vedem jocul perfid al Chinei care exploateaza situatia cu un cinism maxim(asteapta ca Rusia si Occidentul sa se distruga reciproc pentru a le infuleca cadavrele si impinge Rusia spre a se confrunta cu Occidentul prefacandu se ca sustine Rusia tinand pumnalul cu care va injunghia Rusia la final pentru a o manca).Iar daca ar castiga Rusia ,China ar consuma Occidentul(Rusia fiind atat de slabita dupa lupta cu Occidentul incat,chiar daca Rusia ar castiga,in final ar ajunge sa fie mancata de China).Oricum China iese in avantaj.Faza e insa ca acest conflict Rusia Occident a ajuns in faza in care impacarea este imposibila pe decenii,astfel ca cele doua entitati se vor lupta pana la final.Occidentul si Rusia acum sunt care pe care.Si nu se poate exclude nici scenariul cel mai rau,si anume Razboiul Nuclear.(In care nu exista invinsi si invingatori).

    • Influenta economică a Chinei în Europa va fi micșorată de creșterea influenței americane.Industria de apărare a SUA va avea de lucru,pe multi ani,cercetarea militară deasemenea,toate astea cu bani proveniți din bugetele de apărare ale UE
      șantierele navale vor produce tancuri pentru gaz lichefiat,America va avea creștere economică,dolarul se apreciază în mod constant fata de euro care se depreciază,a venit din nou vremea speculațiilor bursiere,a marilor tunuri financiare,in plus dușmanul tradițional al SUA,Rusia va ieși slăbit economic,politic,extern din toată povestea asta.Deci din semnarea unor invitații de aderare la NATO,cu pixul,sau electronic,din fata unui wiskey bun,un trabuc,dintr-un fotoliu de piele a fost dat startul acestor scenarii care au fost prevăzute și anticipate până la cel mai mic detaliu.

  • in Siria dureaza de vreo 12 ani……
    -Maestru de fapt forteaza starea de lucruri,”status quo”:
    Russia e chiar aia,Russia;Churchill e chiar ala,România,Vladimir,
    substantive PROPRII, „curate”,fara pata,fara indoiala;
    ei bine:
    (((Meastrul)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *