Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Prin reacția sa la Dezvăluirea despre trecutul lui Florin Cîțu, Ludovic Orban a sporit suspiciunea că el e a plasat-o în presă

După ce-am publicat pe cristoiublog.ro despre Scandalul Cîțu arestat în SUA un comentariu cu titlul Dezvăluirea împotriva lui Florin Cîțu îl lovește pe Ludovic Orban, în care supuneam analizei posibilele efecte ale Cazului, unii cititori m-au bombănit în postările lor (sînt sigur că mulți au făcut asta în sinea lor), pentru că nu mă indignează fapta lui Cîțu, pentru că nu-l denunț ca penal și, mai ales, pentru că nu-i cer demisia.

Despre această situație mă văd obligat să reamintesc postura asumată de mine în cei treizeci de ani de comentator zilnic al întîmplărilor interne și internaționale. Eu mă consider Istoric al clipei. Și condiția de Istoric al clipei e asemănătoare celei de Istoric. Nu o dată am declarat drept motto al activității mele rîndurile lui Xenopol din volumul 14 al Istoriei românilor despre cum vrea să abordeze el Domnia lui Cuza pe care a trăit-o cînd era copil. Deși apropiată în timp, el voia să scrie despre ea ca și cum ar scrie despre Domnia unui faraon de acum cîteva mii de ani. Cu aceeași detașare superioară. Pentru un Istoric această detașare nu e prea greu de asumat. Întîmplările despre care scrie Istoricul sînt toate ale trecutului. Istoricul are la dispoziție nu numai detașarea, dar și finalul evenimentelor. Istoricul clipei trebuie să scrie despre întîmplările din jurul lui. Sînt întîmplări care tulbură, care nu te pot lăsa indiferent. E ca și cum ai fi într-o bărcuță pe un ocean în furtună. Trebuie un efort uriaș de stăpînire de sine pentru a nu te emoționa, pentru a-ți păstra detașarea cerută de demontarea evenimentelor, pentru a descoperi dincolo de fațadă esența.

Sub acest semn am încercat și voi încerca mai departe să abordez bătălia din PNL. Sînt și eu de acord că Florin Cîțu ar trebui să demisioneze din punct de vedere moral. Și nu pentru că a făcut două zile de pușcărie în America acum 20 de ani, ci pentru că a ținut ascuns acest lucru ani întregi, mai precis de cînd a intrat în politica mare. Chiar și acum, Florin Cîțu refuză transparența. Deși Gruparea sa îl prezintă ca reprezentantul unui Altfel de Politică, ca mai mult un tehnocrat decît politician, el se comportă ca un politician vechi, care refuză dialogul sincer, statul de vorbă cu Poporul. După ce a recunoscut că așa s-a întîmplat, Florin Cîțu era dator să țină o conferință de presă dedicată special întîmplării. Ar fi fost o dovadă că nu ascunde nimic, că doar la ceea ce s-a spus pînă acum se rezumă întîmplarea. N-a făcut asta. Și nu mă miră. Cum nu mă miră nici faptul c-a ascuns. El nu face altceva decît dă curs principalei slăbiciuni a regimului Iohannis:
Secretomania ivită din aroganță.
Secretomania celor care, asemenea lui Klaus Iohannis, cred că Poporul nu merită să le știe secretele, să le afle argumentele.
Asta e ceea ce cred ca simplu cetățean.

Eu însă – cel puțin pentru cititorii și telespectatorii mei – nu sînt simplu cetățean.
Sînt un Istoric al clipei, cu misiunea asumată de a le deschide ochii asupra adevărurilor pe care Puterea vrea să le ascundă, un lucid care-și propune să analizeze și să nu se emoționeze.
Continuînd sub acest semn analiza Scandalului voi semnala că joi, 12 august 2021, seara, Tărăboiul a trecut printr-un moment important.

Ludovic Orban și-a spus punctul de vedere. Iată-l:

„Vă spun sincer, ce m-a deranjat la declarația domnului Florin Cîțu, a fost o ușoară supărare că a fost făcută publică această informație. Cel care ar fi trebuit să facă publică această informație este Florin Cîțu. Dacă Florin Cîțu este supărat pe cineva ar trebui să fie supărat pe el, pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întîmplare din viața lui, care este o realitate, s-a întîmplat, face parte din acele părți din penumbră pe care pot să o aibă mulți oameni. Cea mai bună cale de a te elibera de astfel de lucruri este să mărturisești, să spui tu despre lucru respectiv. Cum să fie supărat cineva că o astfel de informaţie apare în spaţiul public? Probabilitatea ca o astfel de informaţie să apară în spaţiul public este uriaşă. (…)

Politica se bazează pe încredere. Încrederea se bazează pe onestitatea oamenilor care fac politică. Eu sunt într-o situaţie ingrată, vă daţi seama, atunci cînd premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal se află într-o astfel de situaţie, imaginea Partidului Naţional Liberal este afectată, vrei, nu vrei, nu poţi să te faci că nu vezi. (…) Normal că ne afectează, ar trebui să avem ochelari de cal să ne facem că nu ne afectează. Iar pe mine mă doare profund”.

Din cîte se vede, deși susține că nu el sau cineva din tabăra lui a plasat dezvăluirea (chestia cu informația de pe site e penibilă), Ludovic Orban folosește dezvăluirea în bătălia cu Florin Cîțu. Ar fi fost de așteptat să anunțe că va renunța la candidatură dacă se dovedește că el a apelat la acest mijloc murdar de luptă. Și dacă vor fi dovezi că manevra aparține cuiva din Gruparea sa, el îl va declara pe respectivul în afara susținătorilor săi. Acest angajament ar fi trebuit imediat justificat prin recunoașterea adevărului că folosirea mijloacelor murdare în bătălia pentru șefia PNL lovește grav imaginea partidului și prin urmare el n-a apelat și nu va apela niciodată la astfel de mijloace. O asemenea declarație ar fi spulberat definitiv suspiciunea că el a dat informația.

Ce face Ludovic Orban?
Mai întîi susține o nerozie. Că informația era publică și prin urmare oricine accesa un anume site o descoperea. Afirmația, în loc să înlăture suspiciunile că el e autorul, le întărește. Pentru că orice om normal își dă seama că Ludovic Orban nu poate crede sincer așa ceva. După care în loc să trateze dezvăluirea ca lipsită de importanță ( așa procedează un președinte PNL care ține la imaginea partidului), el o ia în serios, o exagerează, mai mult, o folosește împotriva lui Florin Cîțu.
În locul acestui discurs, așteptat de la cel suspectat că e la originea loviturii, Ludovic Orban a pornit o ofensivă de exploatare a dezvăluirii în bătălia din PNL.

Repet.
Nu știu dacă el a dat dezvăluirea.
Pentru imaginea publică n-are importanță.
Are importanță impresia lăsată că el a dat-o.
Cîtă vreme Ludovic Orban n-a convins că el n-a plasat dezvăluirea în presă, a o folosi ca armă împotriva lui Florin Cîțu adîncește suspiciunile că el a dat-o.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Prin reacția sa la Dezvăluirea despre trecutul lui Florin Cîțu, Ludovic Orban a sporit suspiciunea că el e a plasat-o în presă”

  • Asa zisii”conducatori”ai tarii,nu sint altceva decit criminali in serie si care dau dovada de un „sadism,sadic”,ca alta combinatie nu-mi vine in cap acum,m-am enervat.Uite de ce:se pare ca strategia lor de cind a luat herr ciolhanis friiele,e sa se ocupe de inscenari si platit polite.Incep sa cred acum,ce nam crezut cind acele lucruri grave s-au intimplat,incep sa cred ca echipa herr ciolhanis a „aranjat”diverse tragedii ca sa apara ei ca salvatori sau sa arate cu degetul catre altii,vezi doamne ce mostenire grea li s-a lasat.Si cum criminalii sadici ajung in pana de idei,aplica din nou ceva ce li se pare lor ca tine si ca nu vor fi descoperiti,ba se mai si intorc la locul faptei pt ca aia le da putere si-ti rid in nas ca tu nu-i prinzi si na-i cum sa dovedesti a ei sint adevaratii criminali.E ca pe vremea familiei Borgia cind omorau pe cite unu,o faceau de aa natura ca victima sa para ca-i omorita de vreun dusman de-al lor,in mijlocul vreunei strazi mai populate,apoi criminalu’de serviciu venea la locul faptei si-i zapacea si pe anchetatori si pe privitori atragind atentia asupra vreunei substante de linga victima,pe care toto criminalu’ o aruncase acolo intentionat.Criminalu’striga ceva de genul”a fost omorit cu praful verde care se vede linga victima” si din secunds aia toti se concentrau pe „prafu’ verde” si nicidecum nu s emai concentrau pe cine-i criminalu,devenea mai important cu ce a fost eliminata victima decit cine e criminalu’.Asa si in situatia citzu.Asta e o strategie de PR ca sa-l scoata basma curata pe viitor si sa cada unii incomozi fara sa se tina cont ca pot fi si „pierderi colaterale”,adica mai pica si alti fraieri care n-au nici in clin,nici in mineca cu jocurile politice ale echipei herr ciolhanis. Deja a aparut un articolas in care se vorbeste negativ de citzu,da’usor,nu prea negativ,in schimb se accentueaza in articol pe ce educatie grozava are el si pe unde a lucrat si”ca ca el”mai rar.Ba chiar madam Alina Mungiu Pipidi declara intr-un interviu ca ii placea de „florin”ca era altfel decit altii si el a brodit mai bine ca altii nu stiu ce crestere economica.MAi fals de atit nici ca se poate,in primul rind pt ca astia care fac pe economistii vin gu gargara si”proiectii”,”estimari”,”adica GOANGE,una pun ei pe hirtie si alta se intimpla in realitate.”Florin” a estimat cresterea aia intre 3,8 si 4 %, realitatea a batut filmul, n-a fost nici 1,8%.Deci cind cineva imi spune”economist de vaza”, parerea mea e ca poti sa tragi apa si sa-ti vezi de viata,daca te iei dupa ei, bagi natiuni intregi in colaps total.Economistii de azi sint aroganti,rupti de realitate,indivizi care stau foarte prost cu logica si care arunca cu cifre din burta in momentul in care considera ei ca ii ajuta sa promoveze,dupa ce a promovat,toata lumea uita de ce-a spus acel individ…ma rog,sper sa se inteleaga ce zic si eu aici.Stiind aceste citeva hachitze si chichitze,am convingerea ca ce vedem e o cascadorie PR,menita sa-l curete pe drogatu’citzu,ca n-am dubii nici cit bobu’de neghina ca individu’asta e „pretin”bun cu prafurile si licoarea zeilor,cu scopul de al muta de pe o pozitie pe alta,pina se privatizeaza tot in tara si pina se semneaza cedarea diverselor resurse.In timp ce toata lumea e axata pe scandalu’ cu cele 2 zile de puscarie,ei merg inainte.Daca citzu va dori sa participe in 2024 la postul de presedinte al Romaniei,nimeni nu-l mai poate acuza c-a stat 2 zile in puscarie,pt ca circul se intimpla acum si multi incearca sa-l minimizeze in favoarea citz-citzului.Deci in 2024 daca vreun jurnalit sau jurnalista mai necoapta vine cu intrebari gen”ati fost arestat in 2000 pt ca erati beat manga in timp ce conduceati o masina”?Raspunsul va fi scurt:”alta intrebare”!Daca cineva va insista,i se va raspunde tare si raspicat ca evenimentul in sine e depasit,s-a inchis inca din August 2021,si cu asta basta. Ce se intimpla creaza un patern periculos.Faptul ca un herr ciolhanis,atit de neputincios si puchinos,nu-si face curat in propria ograda,deci tace milc nu pt ca e neaparat secretoman,tipu’ e foarte vorbaret cu strainii,cu romanii nu e,ci pt ca si el la rindul lui e un penal si-un mincinos,deci penal la penal trage.Am intrebat de mai multe ori in ultimele zile:i s-a facut verificarea personala acestui citzu?La orice loc de munca mergi esti intrebat daca ai cazier,cind ocupi o functie unde ai acces la secrete de stat,cu atit mai mult esti verificat la singe.A facut cineva aceasta verificare?Da?NU?Daca n-a facuta intrebarea e DE CE,cine i-a oprit pt ca asta-i procedura,nu e la discretia cuiva!Daca DA,au facut verificarea,ce-au descoperit si cine l-a aprobat pe citzu pina la punctul ca a fost desemnat prim ministru al Romaniei?Cascadoria asta PR e periculoasa,nu este de origine,ca sa zic asa,romana,romanii invata prostii straine,dar nu ar putea sa le puna in aplicare fara sprijun „strainesc”.Deci strainii sint bagati adinc aici si interesele par sa fie multe si serioase.As mai intreba ceva:persoane ca Alina Mungiu Pipidi cine sint in final?oameni de bine care impartasesc din experienta si educatia serioasa pe care o au,sau sint trimisi din cind in gind sa arunce goange logice,plauzibile dar cu tinta foaarte clara,nu de alta,da’ mi-emi place mult de Alina Mungiu Pipidi,e o persoana inteligenta,doar ca nu mai inteleg de partea cui isi foloseste aceasta inteligenta.Inca ceva,ma repet,da’de’…sint prea multe partide,n-au sens,trebuie interzise prin lege,astia se catzelesc intre partide si uita de menirea principala care e ADMINISTRAREA IN PIZDA MASII A UNEI TARI.Deci la ce-mi folosesc partidele daca ei se concetreaza cum sa-si dea contre si uita de restul(economie,agricultura,scoli,sanatate,etc).
    Ca sa nu mai lungim pelteaua,ciztu n-are ce cauta in administratia tarii,PUNCT,e un patern ridicol si chiar periculos,individul e si prost gramada si a dat dovada repetat de malitiozitate,cramponare pe idei putine da’ fixe si foarte proaste,s-a inconjurat cu idioti pe care-i poate controla usor,nu intelege adevaratele probleme ale tarii,traieste in lumea cucului cu cifre aberante pe hirtie,care azi sint una,miine-s alta…Asa ca AFARA CITZU si AFARA restul de caraghioslicuri cu pretentii de „iesperti”si”politicieni”.
    Nu vreau sa supar pe nimeni,da’daca reusesc,asta e,nu-mi fac hara chiri ca n-ar avea sens 🙂 ,dar vreau sa subliniez ca persoana care se semneaza „Adriana” este o persoana sincera cu adevarat inteligenta si care ii citeste bine pe nenorocitii astia care ne conduc. Pariez si cistig ca aceasta persoana ar avea succes sigur si si-ar alege o echipa de oameni competenti, daca i s-ar da pe mina un departament greu din administratia tarii.N-am nici un dubiu…Cind vad comentarii ca ale acestei persoane,imi da incredere ca nebunia din tara va ajunge cumva la un final,deja s-a depasit limita admisibila cu abuzurile asa zisei administratii a tarii,impostorii trebuie adunati,trasi la raspundere si inlocuiti imediat cu oameni cinstiti si cu viziune.Avem oameni competenti,doar ca n-au loc de jagardei.Inveti mai mult din comentariile unor oameni sinceri,decit daca asculti la timpeniile debitate de mai mari, izvorinte din halucinatiile pe care le au ei de cind se scoala si pina-i ia somnu’…Da Doamne sa se refaca tara asta si competenta sa ajunga iar la mare pret.

  • Mâine va fi tămbălău în oraș.
    Dintre toate zilele se sâmbătă din lunile de vară, LGBT a ales tocmai sâmbăta din ajunul marii sărbători de Sf. Marie.
    Oare ce de?

  • „Dacă Florin Cîțu este supărat pe cineva ar trebui să fie supărat pe el, pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întîmplare din viața lui”
    D-le Cristoiu , era mai bine sa nu intrati in aceasta troaca !

  • Nu-i vorba de scandalizare ca a condus beat. Mare branza. Dar trebuie sa le aplicam si lor ACEEASI masura pe care o pretind de la altii. Practic tot ce sustineau cu #rezist si cu 10 august si cu altele s-au dus pe apa sambetei: Au folosit migratia politica ca si PSD-ul. Au si ei baronii lor locali mai ceva ca Oprisan. Au si ei catastrofe in spitale, incendii si victime. Coruptia si incompetenta era deja din 2019. Au incercat si ei sa schimbe justitia prin ordonante de guvern, ba achiar s-au enervat ca le da Curtea Constitutionala peste mana. Iar cand ii critica curtea de la Venetia ca au demis-o pe Renate Weber, se fac ca ploua. Iar acum nici macar campania cu „fara penali in functii publice” nu mai merge.
    Sa faci campanie cu „altfel de politica” si apoi sa faci cu cinism exact la fel ca si ceilalti mi se pare mai mizerabil decat daca n-ai pretinde ca esti curat ca lacrima.

  • Eu nu înțeleg cum drak de Gollum a fost numit premier?
    Ce făcu-și Iohannis? Cum e treaba cu „penalii” și „demisia”?
    Cu Cîțu problema e clară, e un fost pușcăriaș mincinos.
    Nu contează dacă a stat în pușcărie doar două zile, fiindcă a fost arestat, amprentat și a stat în fața unui judecător care l-a condamnat.
    Ce e nostim e că Iohannis cu americanii lui, l-au ales tocmai pe Cîțu împreună cu hoții de useriști (v. alegeri sect. 1) să lupte contra corupției.
    Să te tăvălești de râs nu alta.
    S-au Iohannis a avut scopul, când a format acet guvern de rahat, să îngroape România în datorii, să ne îngenuncheze pe toți, că asta se întâmplă.
    România a ajuns țară de balamuc, e haos, nimeni nu mai înțelege nimik.

    • Din punctul meu de vedere am marea satisfacție când privesc cum șamdramaua penelistă se dărâmă și cum peneliștii colcăie și se sfâșâie între ei ca șobolanii din sectorul 1.
      În fond, ei au creat acestă problemă ca la Dragnea, când au pus premier altul decât șeful de partid.
      Peneliștii au adus useriștii la guvernare și în primării.
      Bucureștiul e distrus grație lui Nicușor Dan pe care Orban l-a pus cu mâna lui.
      Peneliștii au îngropat țara în datorii și inflație.
      E adevărat că o să mă usture și pe mine facturile dar măcar vreau să văd cum acest partid piere în chinuri.
      Le urez funeralii ușoare, și le amintesc că de data asta pedeliștii cu Turcana, Blaga, Boc, Gorghiu și toată gașca, nu mai au unde să se ascundă ca să-și roadă liniștiți ciolanele furate, că alt PNL nu mai există.

      • Presa speculează că vor apărea noi candidați pentru șefia PNL, adik Emil Boc și Rareș Bogdan.
        Cu Emil Boc treba e clară, are vocație de gropar fiindcă și-a îngropat propriul partid, PDL.
        Rareș Bogdan s-a discreditat când a acceptat sinecura pe europarlamentar.
        S-a terminat cu el, cuvântul lui nu mai valorează doi bani.
        Să ne amintim cum stătea înfășurat în tricolor și urla că diaspora e neglijată și că diasporenii au fost gazați de 10 august și cum le promirea mai multe locuri în parlament și programe de integrare.
        Unde sunt toate promisiunile?
        Și toată propoaganda dusă pentru Iohannis, marele mut, surd și agramat, cum lăuda el marile programe cu „România educată” în frunte?
        Minciuni, minciuni sfruntate.
        Și propaganda pentu PNL marele partid reformator unde vedem cum membrii săi se bat ca chiorii de un an pe ciolan și au îngropat țara în datorii.
        Bre, ăștia sunt candidații!? Te tăvălești de râs!

  • ..si ce i cu asta, a sporit „suspiciunea ca „.. Poate ca i o turnat si n pahar. Sa primeasca amandoi ce l-i se cuvine. N au decat sa iasa amandoi, atata de sifonati incat sa fie aruncati, la tomberon, de organizatia pnl. Ar fi un semn de revigorare pt pnl. Sunt momente in care pare ca sunteti in criza de idei si subiect, bifati pastila. de zile ntregi numa asta i subiectul, pnl in sus, pnl in jos, bla, bla..
    Nimeni nu se mai intreaba, ce mai fac astia de la AUR, se organizeaza, se pregatesc, sunt seriosi, vor fi capabili sa duca lupta parlamentara in numele nostru ? Deocamdata sunt singurii care au pus degetul pe rana si spun cu toata gura ca devenim o colonie!

    • Domnule Nicu imi pare rau dar nu aveti dreptate in ce-i priveste pe cei din AUR. Ei nu pun degetul pe rana ci ne ofera o alternativa mult mai putin buna.
      Si tineti minte ce va spun: nici o tara mica nu o sa fie altceva decat o colonie. Singura noastra alegere e a cui colonie vrem sa fim. Si istoria ne confirma ca e mai bine colonie a vestului decat colonie a estului. 😆

  • Ma maestre, nu contează cine a dat informația despre câțu pușcărie, important e ca poporul a aflatt-o. restul nu ar trebui sa conteze… da doamne sa mai apară informații d astea secrete despre câț sau șică, ca nu strica sa le aflam.

  • Vorba Dumneavoastra alt ca multele Talmes balmes bine regizat.Bataia de joc si nerozia domina peisajul sunt la nivel de virtuti.

  • Dezvaluirea a aparut fix la o zi dupa inchiderea listei de candidaturi la sefia PNL.Poate va urma si verificarea afirmatiei ca pentru plata amenzii, Catu a vandut masina. Sa stai 10 ani in SUA, ca student, fara sa mai muncesti, cred ca este greu, mai ales pentru saracii parinti. Pe vremea comunismului, se spune ca majoritatea studentilor romani care invatau in URSS eray capacitati de serviciile secrete, si trimisi sa serveasca cauza comunismului sovietic.

  • Maestre in legatura cu pastila de azi 8/12 nu sunt USR-ist dar, de ce ar trebui sa nu imi fie frica de penali in posturi publice? Este lipsa dosarului penal pe cale de disparitie in Romania, in care nu se mai gasesc o suta de oameni fara dosare penale? Ma indoiesc, dar asa vor sa ne sugereze UNII… Apoi daca facem bascalie cum ca povestea a fost acum 20 de ani fiind o consencinta a naturii noastre umane si deci poate fi permisa unui prim ministru atunci intram pe o panta alunecoasa. Ce alte derapaje ii mai sunt permise si in ce conditii primului ministru? Si asta mai ales in cazul unuia care are un sir de „red flags” in CV-ul lui. Inca o data nu vreau sa va conving sa va fie frica de penali in functii publice, lucrul asta e chiar secundar dar merita sa intelegem contextul si consecintele. Problema cea mare (vad ca o recunoasteti mai sus) este cui cind si daca Citu a spus despre condamnarea din US. Daca nu se vad inca reactii din partea centrelor de putere, asta poate sa aiba si o alta explicatie decit va citez liber „Citu e mare smecher si a lansat bomba ca sa-l execute pe Orban” :-). De exemplu una simpla ar fi teama si incertitudinea modului in care povestea se va termina.
    Dar jurnalistii de investigatii – cred ca si astia sunt pe cale de disparitie :-(, pot sa il marunteasca pe Vasilica (nu ca i-ar mai trebui asa ceva) in legatura cu toate celelalte gauri negre/gri din CV-ul sau. Vedeti nici nu am pomenit de panarama de Orban asta ca sa nu credeti ca sunt prietenul celuia cu care v-ati certat…
    Cu respect,

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Ati invartit-o la fix. Curata alba-neagra. Ati trecut cumva pe partea cu presa „miluita”? Ca atunci totul devine clar… 🙂

    • @Paul. Nu. N-a trecut. A fost dintotdeauna.

      • @Hopa,

        Eh, nici chiar așa. Da’ il mai „suspectam” si noi putin dacă tot asta-i tema articolului, ca prea se da peste cap sa-l scoata „alb” ca prafu’ pe „simpaticu” Câțu’ Penalu’ cu argumente pe care nici măcar PNL-istii nu le mai pot lua în serios. Adică avem fapte și dovezi clare, pe de-o parte, și avem „suspiciuni” pe de alta parte?… 🙂

        PS. Indiferent cine a lansat „bomba”, e clar ca situația asta cu Câțu Penalu’ îl afectează cel mai tare pe Johanis, ca dacă iese și zice ca nici el n-a știut înseamnă ca „serviciile” îl intoxica după cum le convine lor, iar dacă a știut și totuși l-a numit nu doar ministru de finanțe ci și prim-ministru, s-a făcut de tot rahatu’ în fata șefilor EU. Acuma se vede cât se poate de clar ca de fapt Romanica nu e condusa nici de partide, nici de președinte, ci exclusiv de „servicii”, iar ele vor rămâne la butoane cata vreme se pot ascunde după așa zisele „secrete de stat”…!

        • Pai io cand va tot ziceam ca bajetii conduc, toti imi sareati in cap ca nu d-le, ca vot, ca democratie, ca bla, bla, bla. Welcome to reality!

          • @cib,

            „Reality-ul” e ca-n discoteca: toti „dansează”, da’ melodia o decide DJ-ru’… 🙂

        • @Paul. Cum poți să fii partea cu presa „miluita”, dar numai așa, nițel? Ca și cum ai zice că o doamnă e încă fecioară, dar numai puțin, pe margini. Faptul că nu îțelegi chiar complet scopul unor narațiuni, îmi confirmă afirmațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *