Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Prin tribunale ca prin viață | Cum poți ajuta refugiații din Ucraina

Imagini de nedescris în cuvinte!
Când am văzut fotografiile și imaginile la TV cu copii în lacrimi, m-am cutremurat, am plâns, chiar mi-a fost rău… cu toții avem trăiri și stări de neliniște… Mă gândesc și totodată mă întreb, cât va dura acestă dramă umanitară? Cine ar fi crezut că în mileniul 3, vom trăi un război? Da, amenințarea o simt la nivel mondial. Prin urmare, este suficient să văd durerea din ochii refugiaților care vin în România, să simt tristețea copiilor în lacrimi, grijă nemărginită a mamelor curajoase și puternice pentru copiii lor, dar și disperarea taților
care își strâng copiii la piept înainte de a merge la război. Of, Doamne, ce vrea Vladimir Putin de la poporul ucrainean? Lacrimile, durerea și inocența unor suflete care fug din fața bombardamentelor, îl lasă indiferent? Cum poate să creadă poporul rus că acest om prezintă vreo garanție de stabilitate emoțională și siguranță psihică? Sper să înțeleagă cetățenii ruși că pericolul real vine chiar de la conducătorul lor și să aleagă să trăiască o viață în pace.

Este a șasea zi a războiului în Ucraina. Cred că și cei mai puternici oameni ai lumii sunt îngroziți de ce văd. Mor civili nevinovați, pentru ce?
În România, oamenii cu suflet au dat startul mobilizării și își pun la dispoziție casele pentru a-i primi pe cetățenii Ucrainei care fug din fața războiului. Mesajele de ajutor și susținere pentru ucraineni curg, pe Facebook, Instagram, pe toate rețelele de socializare. Din păcate la nivel administrativ, organizarea a început mai greu, dar important este că refugiații, beneficiază de câteva zile de sprijin și din partea statului român.

Nici avocați, nu au rămas indiferenți și se implică, fiecare cum poate în sprijinul refugiaților ucraineni.
Iată câteva informații utile despre ce trebuie să știi dacă vrei să ajuți refugiații din Ucraina?

Citez,

„Dacă sunteți o organizație, un grup de inițiativă sau o persoană fizică ce intermediază sprijin pentru ucrainenii care s-au refugiat în România, vă lăsăm mai jos 10 sfaturi practice:

  • Asigurați-vă că refugiații își cunosc drepturileși că au îndeplinit procedura legală de cerere pentru azil pe teritoriul României;
  • https://dopomoha.ro/ro– aici găsiți informații în limbile română, ucraineană, engleză și rusă;
  • LOGS – Grup de Inițiative Sociale are un Call – Center (pe WhatsApp) pentru informații despre azil (limba engleză, rusă și ucraineană). +4.0765.861.888;
  • Asigurați-vă că locațiile unde vor fi cazați refugiații sunt verificateși că există condiții de trai decente. Aveți în vedere faptul că situația din Ucraina este pe perioadă nedeterminată și nevoia de cazare poate fi una pe termen lung. Comunicați constant cu autoritățile și înscrieți-vă în registrul național lahttps://bit.ly/3K1mb3s ;
  • Luați în considerare nevoia de comunicare în limba ucraineană– mulți dintre cei care vin spre țara noastră sunt persoane care nu vorbesc o altă limbă și de asemenea asigurați-vă că primiți acordul lor pentru orice tip de sprijin pe care îl oferiți/sugerați. Folosiți limbaj accesibil și o limbă pe care o înțeleg bine;
  • Recunoașteți semnele exploatăriiși încurajați pe cei cu care intrați în contact să se informeze și ei. Mai multe detalii în limbile română, ucraineană, engleză și rusă aici – https://dopomoha.ro/ro/fii-in-siguranta;
  • Stabiliți o relație de încredereprin prezentarea voastră/a organizației pe care o reprezentați, descrierea rolului și a tipului de suport oferit. Setați împreună cu persoanele pe care le sprijiniți o parolă de siguranță un cuvânt/frază simplă ce o pot strecura ușor într-un mesaj sau apel;
  • Semnalați orice suspiciune de trafic de persoanela HelpLine ANITP0800.800.678 (în România) sau la Crisis Textline-ul eLiberare 0757.749.845;
  • Fiți sensibili la diferențele culturale. Ucrainienii vor avea nevoie de ajutor pentru a se adapta noului context în care se află și pentru a naviga situațiile cu care se vor întâlni în România;
  • În comunicările publice și postările pe rețelele de socializare țineți cont de importanța păstrării demnității persoanelor pe care le ajutați(acesta se poate face prin a edita pozele astfel încât fețele, în special ale copiilor, să fie blurate, nu le folosiți numele în postări publice etc.);
  • Păstrați o comunicare constantă cu autoritățileși căutați modalități de coordonare cu alte grupuri de inițiativă din orașul/zona dumneavoastră pentru a nu dubla eforturile – împreună putem mai mult! Aici regăsiți un ghid despre răspunsurile umanitare;
  • Țineți cont de faptul că ucrainenii care au trecut granița spre România au experimentat evenimente traumatice majore, iar efectele acestor traume pot apărea ulterior. Dacă aveți nevoie de sprijin în a gestiona anumite situații, ASproAS – Asociația Asistenților Sociali din Româniaare un Call – Center pentru consiliere socială și psihologică pentru ucraineni care s-au refugiat deja în România +4.0745.139.747”.

Sursa: eliberare.com

Legea 122/2006 stabilește ce fel de drepturi și obligații au solicitanții de azil.
În concluzie, este important să știm modul în care sprijinim refugiații care vor fi din ce în ce mai mulți.

Din câte îmi amintesc, Organizația Națiunilor Unite estima cu câteva zile în urmă, că vor fi câteva milioane de refugiați din Ucraina. Chiar și Ministrul Apărării a declarat recent că România poate primi 500.000 de ucraineni refugiați, în timp ce polonezii au spus că plănuiesc să primească un milion de oameni. În acest context, este esențial să conștientizăm că fiecare acțiune a noastră este importantă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Prin tribunale ca prin viață | Cum poți ajuta refugiații din Ucraina”

  • Multumesc pentru sensibilitatea articolului si pentru informatii, stimata doamna…
    *
    Poporul rus nu este vinovat atâta timp cât nu cunoaste adevarul despre invazia lui Putin în Ucraina. Si nu se pune doar problema ca nu cunoaste adevarul, dar este mintit si manipulat de mass-media kaghebistului criminal, asa încât sa creada în „justetea” razboiului pornit de seful lui.
    *
    „Vitalie Cojocari
    28 februarie la 14:07 ·
    __
    Ce li se spune rușilor la televizor despre invazia din Ucraina?
    În așteptarea rezultatelor negocierilor dintre Ucraina și Rusia am zis să vă explic ceva important. Despre ce și cum află rușii despre ce se întâmplă în Ucraina.
    Principalul program de știri din Rusia se numește Bремя/Vremea. Vine din vremuri comuniste, sovietice. Așa îi zicea și atunci.
    Este difuzat de Pervâi Kanal(Televiziunea de stat). Cuvântul Vremea are același sens ca în română. Înseamnă timp.
    Pentru că site-ul postului public de televiziune este căzut de câteva zile, m-am uitat pe youtube să văd cum este prezentată rușilor invazia din Ucraina.
    Acolo este disponibilă “Vremea” din 26 februarie.
    Prezentatorul se numește Vitalii Eliseev.
    Mai jos aveți desfășurătorul jurnalului de știri prezentat de el. Părerile vi le faceți voi, la final.
    Prima știre a fost despre cum au cucerit rușii un dig din Ucraina pe care apoi l-au distrus ca să lase apa să curgă spre Crimeea.
    Materialul se termină cu ”vara asta în Crimeea va fi bine.”
    Al doilea material este despre cum a început “operația de apărare” a Republicilor Donețk și Lugansk. Nu s-a folosit cuvântul război.
    A treia știre este despre cum Zelenski a fost de acord inițial să participe la negocieri la Minsk, iar apoi a întrerupt orice comunicare cu rușii. A tras de timp ca să-și pună tehnica militară printre blocuri, ca teroriștii, să nu fie distrusă de armata rusă, care nu trage în clădiri civile, este concluzia prezentatorului.
    A patra știre este mai generoasă. O să mă opresc mai mult aici pentru că oferă perspectiva Federației Ruse asupra invaziei și efectele ei.
    Materialul este despre cum s-a așternut haosul în Ucraina. Aflăm cum se împușcă ucrainenii între ei cu armele împărțite de autorități. Pe de altă parte, rușii nu vor să tragă în clădirile civile, spre localități, doar că antiaeriana ucraineană se ascunde anume acolo, ceea ce îi face pe militarii ucraineni teroriști, spune din nou vocea materialului.
    În reportaj se mai spune că militarii ucraineni au tras spre blocul distrus din Kiev.
    Aflăm apoi că nu există grupări diversioniste în Kiev, iar ucrainenii se omoară între ei crezând că unii sau alții sunt soldați ruși îmbrăcați în civil. Până și soldații ucraineni omoară alți soldați ucraineni se spune în reportaj.
    Când nu se omoară între ei, ucrainenii își vând automatele Kalașnicov la mica publicitate.
    Dar ce fac soldații ruși între timp? Păi, par să se plimbe fluierând prin țară, fără să fie deranjați, întreptându-se spre orașele mari, fiind întâmpinați cu zâmbete, prietenie și flori.
    Reportajul admite că armata rusă mai trimite niște rachete, dar acestea sunt doar în scopuri pacifiste și numai spre obiective militare. Au fost distruse 14 aeroporturi, 88 tancuri și tot așa.
    A 5-a știre este despre că Rusia luptă la ONU pentru a condamna știrile false. Un exemplu de fake news este momentul în care un blindat militar trece peste o mașină aflată în circulație distrugând-o complet. Ce este fals în acele imagini devenite virale? Că tancul nu era rusesc, ci ucrainean. Adică un militar ucrainean a strivit mașina unui cetățean ucrainean.
    Apoi a venit altă știre despre ucrainenii care ataca Donețkul și Luganskul, dar armata rusă doar se apăra cucerind localitate după localitate din Ucraina și înaintând spre Kiev într-un mod pacifist.
    Apoi rușii au văzut reportajul despre cum soldații pacifiști ruși apăra centrală nucleară de la Cernobîl. Este atâta pace și liniște acolo, că până și soldații ucraineni au fost de acord ca rușii sa apere obiectivul strategic.
    Apoi din programul de știri Vremea rușii află că Zelenski a fugit din Kiev ori din Ucraina, iar clipurile pe care acesta le publică pentru a infirma știrile că ar fi fugit au fost filmate înainte să plece. Nu primim nicio dovadă în acest sens, ni se spune asta și atât.
    Apoi vine o știre despre niște ucraineni care au dorit sa fugă în Rusia, dar au fost împușcați. De ucraineni, bineînțeles.
    Apoi rușilor li se spune că spațiul aerian rusesc a fost închis pentru mai multe țări. Este pomenită și România pe lângă Bulgaria, Marea Britanie și altele.
    Aici se încheie jurnalul de știri. Nu înainte ca prezentatorul să anunțe că urmează un documentar sau un film extraordinar despre inventatorul automatului Kalașnicov. Nicio ironie, chiar asta spune.
    Înainte de a încheia trebuie să vă spun că în Rusia există presă reală, există jurnaliști care spun lucrurilor pe nume. Un exemplu este Novaya Gazeta. Jurnaliștii de aici spun război, spun invazie, vorbesc despre morțile civililor ucraineni, despre pierderile armatei ruse.
    Doar că Roskomnadzor a decis că este interzis să numești războiul din Ucraina război. Trebuie să-i zici Operațiune militară. Autoritățile amenință cu amenzi ori închiderea completă a instituțiilor de presă care nu se supun.
    Novaya Gazeta s-a conformat ca să poată exista în continuare, dar a luat expresia “Operațiune Militară” de fiecare dată în ghilimele.
    Am pus linkul jurnalului de știri rusesc “Vremea” în comentarii.”

  • E greu sa vedem acum ca tot ce se intampla cu cei care au ajuns sa ia calea bejeniei nu prea tine de ( la nivel de persoana ) mutarile globale ale omenirii . Daca putem si vrem sa ajutam , face mai mult bine acuma ( si este necesar mai ales acum ) decat analizarea unor consecinte ale marilor vremuri globaliste . Un copil care a mancat este un copil care nu flamanzeste , o mama care crede ca a reusit cat de cat sa isi puna in siguranta copii este o mama multumita in seara asta , un tata care stie ca in seara asta familia lui e cat de cat in siguranta poate sa fie atent la locul unde a ramas sa lupte , deci in seara asta mai avem niste oameni cu speranta .
    Pentru maine putem sa ne trezim toti cu o speranta !

  • intr-un film de comedie:ca sa fure un diamant,
    in conspiratzie un negru pitic s-a dat drept sugar bun de adoptat,
    sacul si petecul!
    (filmul a fost deasemenea pe micile ecrane).

  • -nu vreau,nu ma intereseaza si in general AIA NU EXISTA!
    (acu 3 ani ASTIA au distrus 3 milioane de porci in Romania,
    era „pesta porcina”-nu intereseaza pe nimeni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *