În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Prin tribunale ca prin viață | Dar, ce este feminitatea?

Dar, ce este feminitatea? Hai să ne gândim la componentele esențiale care te determină pe tine să fii feminină, indiferent de vârstă, fie că ai patruzeci, fie că ai șaizeci sau douăzeci de ani.
Feminitatea există în fiecare etapă din viața noastră, depinde numai de noi cum o percepem.

Dar, ce este feminitatea? Din ce se compune ea?
Eu m-aș gândi, în primul rând, la atitudine, la eleganță, la stil, la inteligență, la cum să pui în valoare tot ce este mai bun. O femeie poate să fie feminină numai dacă își dorește lucrul acesta. Cred că feminitatea este nativă, te naști cu ea, dar poți să o și dobândești, depinde de noi ca toate aceste atribuite, să știi să le obții. Dar nu le poți obține decât prin lecțiile de viață. Da, fiecare vârstă are etapa ei de feminitate și un rol educativ. Important este ca în momentul în care trecem prin aceste etape să nu trecem neobservate, să vezi că cineva întoarce capul, indiferent de ce. Nu este o condiție să fii frumoasă, frumusețea vine din interior. Partea interioară contează cel mai mult, precum bunătatea, sunt atâtea atribute pe care putem să le dobândim dacă vrem, dar asta înseamnă să ne dorim, în definitiv.

De exemplu, la douăzeci de ani îți dorești să termini facultatea și să ajungi doctor. Da, îți dorești să ajungi doctor, dar nu un doctor oarecare. O doctoriță care, în momentul în care își consultă pacientul, scoate ce este mai bun din ea pentru că are acea feminitate, acea eleganță, acel stil, farmec pe care și l-a educat continuu.

La vârsta de patruzeci de ani, poate vreau să fac o schimbare în domeniul meu de activitate, am ajuns la maturitatea la care vreau să fac asta. De ce? Pentru că am acumulat atâtea lecții de viață care m-au condus către această schimbare. Dacă nu m-aș fi folosit de feminitatea mea, poate nu aș fi reușit.

Mergând mai departe, la șaizeci de ani. Da, îmi doresc să fiu o bunică care să radieze lumină în jurul ei, bunătate și frumusețe. Așa îi putem motiva pe nepoți să o iubească, nu pentru că este bunica lor, ci pentru că are o feminitate autentică, o feminitate cu care s-a născut sau a dobândit-o în timp.
O primăvară frumoasă!

Aici puteți urmări analiza mea cu privire la feminitate, extras din emisiunea „Oameni și păreri” cu Laura Manciu la A7TV


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *