Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Prin tribunale ca prin viață | Poliția Școlilor, un vis devenit realitate!

În România s-a implementat ideea că trebuie să se întâmple ceva tragic și astfel, cineva, să încerce să amelioreze Răul care ne bântuie de multă vreme: Violența.
Mă refer în mod special, la violența în școli. De atâta timp, inclusiv eu, am tras o grămadă de semnale de alarmă și am militat pentru înființarea „Poliției Școlilor”, însă am vorbit în gol, ca să nu spun altfel.

Era de așteptat, numai un caz de violență extremă între minori, făcut public, va produce o schimbare semnificativă în aria de prevenire a violenței în școli.
Astfel, după ce o minoră de 14 ani, din Târgu Jiu, a fost reţinută și ulterior pusă sub control judiciar pentru lovire sau alte violenţe, în urma celor două filmări care au apărut în spaţiul public şi în care două fete de 12, respectiv 13 ani sunt agresate de mai multe adolescente, Marcel Vela, ministru MAI, impresionat de acest caz revoltător, a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române, care va consolida parteneriatul MAI – școală – autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional.

Poliția Școlilor, un vis devenit realitate!
Domnul Marcel Vela a anunţat că a fost înfiinţată, în cadrul Poliţiei Române, Direcţia pentru Siguranţă Şcolară: Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală.
„Astăzi, am ordonat prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 1842 din 8 septembrie înfiinţarea, în cadrul Poliţiei Române, a Direcţiei pentru Siguranţă Şcolară”, a anunţat Marcel Vela.

Vela a spus că Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată din 270 de poliţişti.
„Poliţia Siguranţă Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying, şi actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acesteia. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a explicat ministrul de Interne.

Ce înseamnă Poliţia Şcolilor?
Această structură va coordona toate acţiunile de combatere a infracţionalităţii şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, rutieri, a jandarmilor şi a Poliţiei Locale pentru funcţionarea şcolilor în condiţii de siguranţă.

Structura va coopera cu unităţile de învăţământ şi autorităţile locale pentru combaterea „fenomenului violenței în şcoli” şi va acţiona în comun cu celelalte structuri ale MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a criminalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri.

Noua structură va avea rolul de a-i păzi pe elevi împotriva agresiunilor consumului de droguri și traficului de persoane.
Pe de altă parte, înțeleg că noii poliţişti îi vor coordona pe vechii agenţi care patrulau în jurul şcolilor. Păi, asta înseamnă că nu vor beneficia de pază și protecție toate școlile din România, deoarece numărul lor este mult mai mare decât numărul agenților. Nu este în regulă!
Cum adică doar 270 de polițiști sunt desemnați pentru toată țara? Cum gestionează ei situația din peste 8500 de școli?

Cert este că nu prea îmi dau seama cum va arăta noua structură menită să îi ţină pe elevi în siguranţă la şcoală. Este cam greu ca 6 – 7 poliţişti să asigure paza pentru fiecare judeţ. Aceştia ar trebui să combată violenţa, traficul de persoane sau consumul de droguri în peste 8.500 de şcoli din întreaga ţară

Nu pot să nu mă gândesc însă cum o să se prezinte poliţia şcolilor în mediul rural?
Atâta timp cât în unele sate nu există nici măcar un polițist la care să apeleze oamenii la nevoie, nu văd cum? Așa cum nu există suficienți psihologi în școli care să asigure consiliere psihopedagogică. În 2020 nu avem un număr de psihologi proporțional cu numărul elevilor, însă bullyingul, hărţuirea, toate se întâmplă în școli de atâta vreme!
Vă dați seama, ce frumos ar fi ca de mâine polițistul să colaboreze cu psihologul școlii!

În concluzie, Obligatoriu, Domnule ministru Marcel Vela, trebuie să fie în siguranță toți elevii, altfel iarăși facem lucrurile pe jumătate și dramele vor continua.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii