Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin tribunale ca prin viață | Povestea de viață a Omului Valeriu Stoica, așa cum nu ați mai cunoscut-o!

Într-o zi, cineva mă va întreba cum a fost interviul cu omul, Valeriu Stoica. Am să răspund simplu: am trăit un scenariu de film. Când Domnul Valeriu Stoica își va scrie memoriile, nu un roman, așa cum metaforic l-am întrebat în emisiune, atunci cineva ar putea realiza un film despre povestea de viață a acestui mare OM.

Săptămâna aceasta, am realizat unul dintre cele mai frumoase interviuri. Nu a fost ușor, însă am fost captivată de povestea de viață a Omului, Avocatului și Profesorului, Valeriu Stoica. Știu că a fost o mare șansă pentru mine și o oportunitate să stau de vorba cu un OM așa de deștept și iubit de Dumnezeu. Atât în timpul interviului, cât și după, am realizat, cu adevărat, cât de bogată sufletește sunt, prin realizarea acestor interviuri. Toți invitații mei, dar mai ales acest OM, Valeriu Stoica, mi-a insuflat o mai mare încredere în mine si mai ales în credința mea și iubirea fața de Dumnezeu! Am conștientizat, că și eu la rândul meu am fost și sunt iubită de Dumnezeu, chiar dacă, poate, de multe ori și eu i-am întors spatele. Îmi amintesc că același sentiment și emoție, am simțit și în interviul realizat cu scriitorul și jurnalistul Ion Cristoiu. Faptul că Maestrul Ion Cristoiu a scris un articol, imediat după interviul nostru, atunci mi-am spus în sinea mea că destinul meu este și pe acest drum și trebuie să merg mai departe.

Iată ce scria cu ceva vremea în urmă, Maestrul Ion Cristoiu despre impresia pe care i-am făcut-o în momentul interviului. Citez:

„Pe parcursul interviului m-a intrigat un anume fel de a fi al moderatoarei.
Am dat sute de interviuri pînă acum. Toate m-au obișnuit cu o anume agresivitate a jurnalistului chiar și cînd mi se zîmbea larg. Nu-mi dădeam seama prin ce se deosebea Mihaela Olaru de autorii de interviuri din presă, unii chiar celebri.

Am rugat-o pe Mihaela Olaru să-mi trimită link-uri la alte emisiuni, cu alte personalități. După vizionarea mai multor dialoguri mi-am dat seama de noutatea adusă în interviu de Mihaela Olaru. E vorba de impresia – nu știu cum e în realitate, cînd nu face jurnalism Mihaela Olaru – de practicarea jurnalismului bun la suflet. Ea stă de vorbă cu personalitățile ca și cum ar spune la Radio: Noapte bună, copii.”

Mulțumesc, domnule Ion Cristoiu pentru că această analiză mi-a dat un fel de impuls, ca și cum aș fi trecut un examen greu și din acel moment, am privit totul mai simplu și cu mai mult curaj!

Revenind la povestea noastră, în aceste condiții, ce poate fi mai frumos decât să reușești să convingi, un mare OM, să vină într-o emisiune despre care nu știe prea multe și să poarte un dialog atât de cald și elegant, precum a fost și destinul său. Cam așa este povestea de viață a omului, Valeriu Stoica.

Pe tot parcursul emisiunii, mi-a plăcut aerul aristocrat, eleganța și blândețea vocii, zâmbetul pătrunzător și modul cum s-a lăsat condus în povestea lui. Mi-a plăcut cum trăia fiecare moment al poveștii de viaţă, precum și modestia cu care povestea pasaje importante din viața intelectuală sau din timpul mandatului de ministru al Justiției.

M-a cucerit cu copilăria și viața idilică la țară, cu povestea întoarcerii la Dumnezeu, apoi cu povestea de dragoste care s-a născut între un tânăr judecător și o frumoasă avocată, o poveste care rezistă și astăzi. Din rodul iubirii celor doi, s-a născut o fată și de ceva vreme, se bucură și de calitatea de bunic, a doi băieți frumoși, precum viața pe care și-a construit-o pas cu pas.

Întorcându-ne la viața la țară, destinul, și bineînțeles, Dumnezeu i-a oferit o călătorie nemaipomenită în lumea viticulturii și o rază de soare care i-a luminat toată viața!

După cum v-am obișnuit în scrierile mele, în încheiere, vă dau câteva momente din interviul cu Omul Valeriu Stoica.

„Valeriu Stoica, a fost al 11-lea copil. Tatăl său a avut, din prima căsătorie, şase copii, însă a rămas văduv în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. La rândul ei, mama a avut, dintr-o primă căsătorie, doi copii, dar şi ea a rămas văduvă, tot în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru că soţul ei a murit în bătălia de la Stalingrad. Ulterior, mama s-a recăsătorit cu tatăl meu. Era mai mică cu 18 ani decât el. Ca urmare, ultimii trei copii care s-au născut din căsătoria părinţilor mei – printre care şi eu.” – Valeriu Stoica

Povestea nu se oprește aici și veți afla, cum a fost perioada petrecută la ţară și de ce s-a ajuns la adopţia copilului Valeriu Stoica, cum a fost viața în noua familie și ce cărți citea în copilărie, ce l-a determinat să nu mai creadă în Dumnezeu și când și-a redobândit credinţa în Dumnezeu, continuând cu iubirea pentru poezie, profesie, lege, lucrurile mărețe realizate în mandatul de ministru al Justiției, terminând cu povestea vinului Avincis și câteva versuri despre fericire.

„Prezentul dus pe aripi, este atât de pur, încât ne bucurăm de el!” – Valeriu Stoica

În concluzie, toate momentele frumoase din emisiune merită cunoscute și vă invit să urmăriți povestea de viață a Omului Valeriu Stoica, așa cum nu ați mai cunoscut-o!

Emisiunea pe YouTube: Valeriu Stoica, Povești de viață cu Mihaela Olaru:

https://www.juridice.ro/695238/valeriu-stoica-povesti-de-viata-cu-mihaela-olaru.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii