Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin tribunale ca prin viață | Să iubești ceea ce faci

Ca în orice profesie, și în cea de jurnalist și realizator TV, există aspecte frumoase, dar și neplăcute. Ca avocat care a îmbrățișat și profesia de jurnalist și om de televiziune, poți fi sigur că nu te plictisești niciodată. Nu există riscul de a intra în rutină, pentru că nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Fie că astăzi sunt într-o sală de judecată și pledez în fața unui judecător, mâine pot să fiu în fața marelui public pledând pentru oamenii care ne privesc la televizor. Da, ambele profesii îți dau posibilitatea să cunoști oameni din toate categoriile sociale. Îți poți începe ziua discutând cu o victimă agresată de soțul ei și pentru a cărei siguranță lupți, și continuând discuția, seara, în platoul de televiziune, vorbind despre cele mai importante subiecte ale țării cu un ministru. Da, avantajele celor două profesii sunt că îți oferă șansa de a deveni un om implicat, interesant și un om mai bun.

Pe de altă parte, nu este deloc ușor, atât avocatura, cât și televiziunea sunt extrem de solicitante, pline de dinamism și provocări în fiecare zi. Totodată, implică și o doză mare de responsabilitate. Documentarea juridică, atât în profesia de avocat, cât și pentru subiectele emisiunii, este extrem de importantă, numai așa ajungi să câștigi încrederea unor oameni care, încet, încet, îți devin surse pentru viitoare teme. Însă, cel mai important este să știi că ai una dintre cele mai importante misiuni: să informezi corect oamenii asupra problemelor și situațiilor care îi afectează sau interesează direct. În ceea ce mă privește, atât ca avocat, cât și ca jurnalist, un lucru este clar, poți influența mase întregi de oameni prin procesele câștigate sau prin emisiunile pe care le realizezi. Motiv pentru care întotdeauna mi-am desfășurat activitatea cu dăruire, devotament, profesionalism și corectitudine. Am pus mai presus de orice calitatea. Însă, niciodată nu am tolerat umilința, lipsa de apreciere și bârfele.

În concluzie, indiferent ce profesie ai îmbrățișa, trebuie să ai tărie de caracter și să iubești ceea ce faci.
Și pentru că iubesc în mod egal cele două lucruri esențiale din viața mea, vă invit să urmăriți emisiunea juridică pe care o realizez pentru dumneavoastră. Nu lăsați senzaționalul și promovarea inculturii să vă ocupe timpul. Este bine să avem cultură juridică!

Aici puteți urmări emisiunea „Prin tribunale ca prin viață”. Invitați: Cristian Diaconescu – fost ministru al Justiției și fost ministru de Externe și Ion Dragne – Avocat, Decanul Baroului București și Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România.
Tema: Avocatura pro bono pentru oamenii care au nevoie, în special cei săraci, defavorizați sau marginalizați.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *